Last news in Fakti

28 Юли, 2020 16:50 5 768 49

Емил Василев: 20 причини Бойко Борисов да подаде оставка

  • бойко борисов-
  • оставка-
  • оставка кабинет

Когато премиерът казва "Добър ден" не е зле човек да си поглежда часовника

Емил Василев: 20 причини Бойко Борисов да подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС

Коментар на адв. Емил Василев във "Фейсбук"

1. Просто омръзна на хората със скечовете си по телевизиите и опитите си да се представя за прост и за човек от народа - фалшиво и дразнещо поведение, напомнящо това на Живков преди години.

2. Борисов ще се запомни с невероятно конформисткото си поведение - съглашателство с всеки, който срещу послушание и лоялност иска да получи нещо. Не случайно казват за него, че ако беше жена вечно щеше да е с навирени крака. Който не отиде на среща с Борисов, само той не се договори с него за нещо.

3. Твърде неуспешните му опити да се хареса едновременно на руснаците и американците, което доведе най-малкото до провала на "Балкански поток", където безсмислено загроби милиард и половина, които сега щяха да са му от голяма полза.

4. Лъжите му - днес едно, утре точно обратното, в други ден трето. Когато Борисов казва "Добър ден" не е зле човек да си поглежда часовника.

5. Преекспонирането на съзнателно заетата от него роля на строител на магистрали. Сигурно иска да остане в историята като втори хан Омуртаг. Ролята на един лидер на нацията е съвсем друга, но явно толкова му е капацитетът.

6. Провалът на "Балкански поток", като самостоятелна причина за оставка. България похарчи милиард и половина лева досега, за да зарадва Путин и да докара газ от Турция до Сърбия, но американците казаха - стоп, до тука. Така милиардът отива директно в кошчето - най-погрешното геостратегическо решение за всичките му мандати.

7. Провалът с корона-вируса. С неадекватни мерки Борисов уби българската икономика и хвърли в кошчето и малкото позитиви в икономиката от последните 10 години. България остана единствената страна на света, която не подкрепи финансово гражданите си като физически лица, а за бизнеса помощите се оказаха символични и неработещи. Тепърва ще раздава по 25 евро месечно на пенсионерите, което е подигравка.

8. Едноличният стил на управление на Борисов отблъсква и отвращава, напомня времената на живковизма. Повечето от изброените му тук провали са негови еднолични провали. Желанието му да се изкара, че само той кара, се превръща в опасен бумеранг. Сега всеки ще му търси отговорност за всичко.

9. Напъните му да създаде полицейска и бюрократична държава, за да контролира гласоподавателите и да се възпроизвежда до безкрайност във властта, вместо да работи за демокрация и пазарна икономика от европейски тип. България е на първо място в ЕС по брой на полицаи и чиновници на глава от населението. И каква полза?

10. Нулеви постижения в борбата с корупцията, вкл. смвайващи с наглостта си скандали като апартаментната афера, "Шехерезада", "Черепа" и пр. ГДБОП се оказа свърталище на ченгета-милионери, работещи по ценоразпис само по поръчки на олигарси за унищожаване на определени конкуренти в бизнеса им.

11. Нулеви постижения в съдебната реформа, вкл. за избор на читав главен прокурор. Гешев е срам за съдебната власт. Никой никога досега не си е позволявал такова директно вмешателство в работата на власти и институции, както Доган и Пеевски чрез Гешев. Чрез парламентарната квота на управляващата партия Борисов е пряко отговорен за състоянието на съдебната власт и в частност на прокуратурата.

12. Създаване на олигархичен кръг, приближен му лично, покрай който се върти икономиката на страната и се осъществяват инвестициите с евросредства.

13. България беше на последно място по заплати, пенсии и стандарт на живот в ЕС, когато Борисов взе властта. След 11 години сме на същото дередже, като ни подмина и Румъния, с която стартирахме от равни позиции. Дори Сърбия след гражданска война и въпреки че не е член на ЕС и НАТО започна да настига България по стандарт и заплащане. Възниква въпрос какви ги върши Борисов 11 години в икономическата и социалната сфера. Нито един световен инвеститор не дойде в България по време на някой от трите му мандата.

14. Прокламираната от Борисов "стабилност" се изроди в стабилизирана бедност и унищожаване на политическите конкуренти и партньори. Мерси от такава стабилност.

15. Никога в България не е имало такъв тотален контрол над медиите, благодарение на създадения от Борисов олигархичен кръг "Пеевски - Домусчиев", който контролира практически всички български медии, вкл. обществените БНТ и БНР.

16. Тотален провал в сферата на спорта. За последните 11 години България не може да се похвали с нито едно топ-спортно постижение на световно и олимпийско ниво. От спортна нация България се превърна в спортно нищо.

17. Масова емиграция тотално обезлюдява България и за 11 години Борисов не направи нищо, за да спре този процес и да задържи младите хора в България. Напротив, създаваха се условия всичко мислещо и способно да напуска и да не се връща, за да не пречи на управлението му.

18. Демографският срив се задълбочи по времето на Борисов. Нищо не бе предприето за предотвратяването му. В края на века България ще бъде с население малко над 2 милиона души - като след чумата, която е обезлюдила Европа в средните векове. Как обаче ще бъде наричана тази "чума" от правнуците ни през 22-век? Дали не "Борисовото управление"?

19. Отвратителната кадрова политика на Борисов. Неспособността му да се заобикаля с интелигентни и смислени хора е пословична и потресаваща. Само идиоти просперираха под неговото крилце. Докато не биваха изгонвани най-безцеремонно от бащицата, за да остане той вовеки.

20. Войната му с президента Радев - безсмислена, глупава и водеща до кризи и нестабилност. Борисов няма интелигентност да схване, че не Радев ще му издърпа властовото килимче изпод краката, а хората, които насъскват и контролират Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯМА

    14 45 Отговор
    НИТО ЕДНА.!!!
  • 2 НИКАКВА

    51 42 Отговор
    ОСТАВКА. !!!
  • 3 Боец от ИПОН

    102 15 Отговор
    “Прани гащи” Борисов когато подаде оставка го чака Съд и Затвор.Няма полезен ход.
  • 4 За всичко

    15 84 Отговор
    Е виновен Радев
  • 5 ЗАЩО НЕ ЖИВЕЯТ КАТО НОРМАЛНИ ХОРА

    64 6 Отговор
    ТОВА ДРАЗНИ ВСИЧКИ.ЗАЩО СА ИМ САРАИ , ОХРАНИ ПАЧКИ ПО 500 ЕВРО.Е ТОВА НЕ РАЗБРАХА ВСИЧКИ ПОЛИТОЛОЗИ , СОЦИОЛОЗИ И ВСИЧКОЛОЗИ И ВСЕ ТЪРСЯТ ЗАГОВОРИ И КОМПЛОТИ
  • 6 КОТарАК

    73 10 Отговор
    ние говорим вече за затвор, не само за оставки-тия записи и снимки никой не ги разследва , а това би трябвало да е първата задача на прокуратурата....разследване ,при доказване на вината съд и затвор. такъв е реда в белите държави

    Коментиран от #17, #23

  • 7 Аноним

    12 23 Отговор
    1 причина да е публикувано тук пари под масата а тоя смешник да го дуа
  • 8 Леле

    17 58 Отговор
    Нека подаде оставка, омръзна им вече на всички. Обаче кой ще дойде? Автора, дай поне едно име за размисъл. Май има поне 1 причина да остане. Всички кандидати за неговото място са селски тарикати.

    Коментиран от #34

  • 9 Аноним

    11 20 Отговор
    1 причина да е публикувано тук пари под масата а тоя смешник да го дуа
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анализаторр

    29 9 Отговор
    Относно кадровата политика – Мисля че махна двама що годе умни министри. За него не е важно какво става в държавата , важно е да е на власт, всичко останало е пунта мара. А дали някой след като му поиска, той му дава – не съм му светил, но че чинийката е със лилав ръб съм сигурен.
  • 12 Феникс

    36 10 Отговор
    Ама ма Вие какво очаквате от толуп, който Господ го е орисъл да мисли с долните полукълба.
  • 13 Червен имбецил

    8 33 Отговор
    Браво, д*ебил!! Дай сега 20 да не подаде!!! Всички виждат само лошото..
  • 14 Долу мутрата

    45 9 Отговор
    Наистина, това неграмотно, примитивно и крадливо изчадие на българската природа, е другото име на чумата!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 НАРОДЪТ

    10 40 Отговор
    ЗАБРАНЯВАМ НА БОРИСОВ ДА СЕ ПОДДАВА НА ДОЛНИ, Р.УСКИ ПРОВ.ОКАТОРИ!!!! ДОЛУ РЕШЕТНИКОВИТЕ П.РАСЕТА!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Киро Змея

    8 35 Отговор
    АМА...ИМА ЛИ ОЩЕ ОСТАНАЛ ДЕБ'ИЛ ,ОСВЕН..ФАТМАКА,ДЕ,...ДЕКА СМЕТА, ЧЕ..БОЙКО ЩЕ ПОДАРИ ВЛАСТТА НА ОЛИГАРСИТЕ ОТ БКП И СОРОСПИИТЕ?!?
    АРЕ...САБИРАЙТЕ КАТУНЯ И ДУДУЦИТЕ И..А ВЕ НЕМА ОТ ШЕ ЯДЕТЕ..КУ*О
  • 19 Ьонтчо

    4 20 Отговор
    За съжаление адвоката е прав за всичко, с изключение на едно. Останалите извън управлението са същите. Бойко наследи тези проблеми и ги направи още по-големи. Тези след него няма да променят нищо. Просто ще започнат те да крадат. Можещите, кадърните, способните, интелигентните не ги иска никой защото те не слушкат. Това е България.
  • 20 Ахаа

    35 9 Отговор
    21. В цялата си 1300 годишна история, България не е имала по алчен и крадлив ръководител... ( Цитирам Крум Савов)
  • 21 Последния Софиянец

    20 6 Отговор
    21 ва причина--касапницата в уличките зад телевизията.
  • 22 Оставка незабавно

    26 7 Отговор
    Оставка! И Бойко Борисов да не се опитва втори път за власт! Да го разследват и съдът да съди справедливо!
  • 23 стоян

    9 21 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    До 6 ком -Ти ако вярваш в тия чекмеджета аз не вярвам =но вярвам на прокурора че съветниците на президента заедно с него са руски доказани агенти ,с доказателства за пред съда

    Коментиран от #24

  • 24 КОТарАК

    20 6 Отговор

    До коментар #23 от "стоян":

    ами защо не се разследват номерата на златото и банкнотата тогава? в записите вярваш ли? американска лаборатория потвърди че са истински
  • 25 ПЕНКО

    7 4 Отговор
    ЕТО ЗАЩО СМЕ ВЕЛИК НАРОД : АДВОКАТИТЕ НИ СА ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА НИ ; ПРОФЕСОРЧЕТАТА И ПРОФЕСОРЧИНКИТЕ НИ СА ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА НИ ; СЪДЛЬОВЦИТЕ И СЪДЛЯРКИТЕ НИ - НЕ СА ИЗБРАНИ ОТ НИКОГО ; ГРУПИРАНИТЕ ЦИ ГА НИ СА НЕПРИКОСНОВЕННИ !!!!! ИЗБИЕШ ЛИ МАНГ УРСКА СГАН -ТРЯБВА ДА ИЗБИЕШ И ПОЛЮЦИИ И ПРОКИТА И СЪДЛЯРИ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 26 Той не бях го чувал

    7 20 Отговор
    Тоя не бях го чувал. Господин никой тръгнал да пише скалъпени драсканици за да му обърне някой внимание. А Борисов всеки го знае и уважава в Европа, само Бай Ганьо- Христо Иванов и шепата му другари - не. И какво пък ...

    Коментиран от #32

  • 27 ПЕНКО

    4 8 Отговор
    САМО ПОМИСЛЕТЕ : ИЗС РАНОТО ОТ ВАСИЛ /НАРЕЧЕНО ЕМИЛ/СИ ФАНТАЗИРА ЗА "КРАЙ НА ЮЖНИЯ ГАЗОВ ПОТОК " !?!?!?!? ЗА МАЙТАП -- ГАЗ ЩЕ СЕ ДОСТАВЯ ЧРЕЗ " АМАЗОН " !?!?!?!?
  • 28 Чичо Тони

    19 4 Отговор
    По т.1 - той не се представя за прост. Той си е прост. И това обяснява останалите точки от 2 до 20.
  • 29 Никаква оставка

    10 15 Отговор
    хиените точат зъби,но няма да им се получи .Ако Борисов продължава да е толерантен и търпелив към тези лумпени,народът ще ги измете от площада.
  • 30 Какво се вижда веднага на тези протести

    8 16 Отговор
    Тoвa кoeтo дoри и пoлуcляп чoвeк мoжe дa зaбeлeжи вeднaгa нa тeзи прoтecти e, чe грoзнитe хoрa в Бългaрия прoтecтирaт cрeщу крacивитe, гoтинитe бългaри! Тoлкoвa ви e дaл Гocпoд, нo тoвa кoeтo нe зaбeлязвaтe e, чe cлeд вceки дeн нa прoтecти cтaвaтe вce пo-грoзни и пo-oзлoбeни...Пo-крacиви нямa дa cтaнeтe никoгa зaщoтo тoвa e Бoжa рaбoтa, тaкa чe прoдължaвaйтe дa cи прoтecтирaтe...😁😁😁 Aкo имa мнoгo нacтoятeлни щe ви кaжa зaщo тoчнo прeзидeнтcтвoтo cтe избрaли зa вaш eтaлoн!

    Коментиран от #38

  • 31 Потрес!

    14 4 Отговор
    Видно е, че цялата младежка организация на Герб е тук! Наивни нещастници!
  • 32 Шматка

    7 5 Отговор

    До коментар #26 от "Той не бях го чувал":

    Добре. Като си по-умен, дай точка по точка кое от написаното не е вярно!? Но с факти, ако обичаш. А ако настояваш, мога да ти сам другите факти, потвърждаващи написаното от адвоката. И то не измислени, а данни от БНБ, НСИ и Евростат!
  • 33 Другия с коня

    5 15 Отговор
    И защо триете ...Да се. Надъхват тука мразещите Бойко и Герб и цялата Опозиция.Разббирасе,че ще има кабинет Бойко Борисов 4,защото пак ще го изберем.Защото не позволи на БСП даже да дишат в. тези 11'години,защото имаше ред и спокойствие за Бизнеса ни....Пригответе се и го Преглътнете,а тези 20'птичини ди ги запази за тогава и дано станат 40....значи сме избрали Правилния Човек.....

    Коментиран от #39

  • 34 Шопо

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Леле":

    Кой ще дойде ли? Ами всеки, прочел повече от една книга, имащ първите седем години, да не е бил член на БКП, агент на ДС и да говори поне един чужд език.
    Ако отидеш на протеста, ще намериш поне 200 такива!

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Обикновен човек

    7 4 Отговор
    Сутрин ако чуя Борисов да говори винаги поглеждам слънцето ,ако то изгрява от запад ,а не от изток значи Борисов говори истина,ако слънцето изгрява от изток значи Борисов говори лъжи!!!!!
  • 37 Ами

    2 8 Отговор

    До коментар #34 от "Шопо":

    то вие повече от 200 не се и събирате.
  • 38 Обикновен човек

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Какво се вижда веднага на тези протести":

    Ауууу ...красавецо познах те: ти си Ален Делон от първо отделение на държавната психиатрична болница!!!!!
  • 39 Обикновен човек

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Другия с коня":

    Хайде сега качвай се на коня и тъгъдък ,тъгъдък ....където ти видят очите!!!!

    Коментиран от #43

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Шопо

    5 3 Отговор
    Първа : Айдук ! Втора: Айдук! Трета:Айдук !!!
  • 42 кърти и вози комунисти

    5 7 Отговор
    За злобата - или добро, или нищо. Да живее Бойко!
  • 43 Другия с коня

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Обикновен човек":

    И как си въобразяваш,че ще случи Това...Преврат ли ще правите..Та ние Управляваме тази Държава със Законни Избори...Как ще се случи това Тагъдък. ..Като сънуваш довечера ,може би...
  • 44 Всички емигранти

    4 4 Отговор
    От цял свят подкрепяме своите СЪНАРОДНИЦИ, да изметем мафията от властта. герб и бойко борисов съсипаха държавата и народа. Всички в ЧУЖБИНА го мразим в дъното на душите си. По нагъл и КРАДЛИВ индивид БЪЛГАРИЯ не помни в цялата история.
  • 45 chi

    0 2 Отговор
    Този е и глух и сляп и патологичен лъжец. ОСТАВКА!!!
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Това което си представяте е всъщност 2009г. Няма Герб, няма Гешев, нали? Доходите ли бяха повече, магистралите ли бяха по-качествени, нямаше мафия и корупция?!? Смешни сте и жалки.
  • 47 Ццц

    0 0 Отговор
    Б.Б. е от най-големите недоразумения в българската история. Но истината е, че историческия момент и нивото на народа предопределят съдбата му. В края на Възраждането получихме Левски, Ботев и редица други просветени личности. Сега си имаме Бойчето и като гледам коментарите, си има още фенове, но вече от Козлодуй, Каспичан, Айтос и т.н. Така е - в първия случай личностите са плод на 3 десетилетия надграждане на образование, патриотизъм, самочувствие, а във втория на 3 десетилетия обезбългаряване, необразованост и чалга манталитет. Козлодуй всички ръчички или краченца горееее, шат, шат, шат.
  • 48 mn typo

    1 0 Отговор
    Бок0 толко време набира болни от корона вирус че да се втърка в кешовицата от ЕУ - и мн тъпо ако трее фърля волана преди да гепи евраците
  • 49 бай кольо

    0 0 Отговор
    Оставка!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове