Last news in Fakti

28 Юли, 2020 17:40 3 427 55

"Възраждане": Заличаването на партия е краен диктаторски подход

  • възраждане-
  • партия-
  • заличаване

Особено при наличието на антиконституционни и антибългарски партии като ДПС и ДОСТ

"Възраждане": Заличаването на партия е краен диктаторски подход - 1
Снимка: Фейсбук

Заличаването на партия е краен диктаторски подход, изключително опасен и крещящо симптоматичен. Историческите данни сочат, че последното  разпускане на партия е през 1947 г., като БКП разпуска БЗНС, а след това лидерът на БЗНС Никола Петков увисва на бесилото.

Това посочват от "Възраждане".

Днес, 74 години по-късно, живеем в условията на „демокрация“, в които това отново се случва не повлияно от демократичните принципи. От ДАНС разпитват учредителите на "Възраждане", внушават отговори, притискат и заплашват. Агентите  са очевидно необезпокоявани  от наличието на  доказателства за това.

Въпросът, който веднага би могъл да си зададе всеки критично мислещ човек, е: Защо? Защо се преследва единствената политическа организация, съставена от български граждани, които на доброволни начала непримиримо не само търсят, но и създават алтернатива с едно-единствено желание – достоен живот в България? Тези хора ли са най-голямата заплаха за националната сигурност? Особено при наличието на антиконституционни и антибългарски партии като ДПС и ДОСТ. "Възраждане" ли застрашава България?

Прокуратурата на свой ред предявява иск за заличаването на "Възраждане". Останалите партии мълчат, вероятно мислейки, че това не ги засяга. Заличаването на партии обаче е много сериозен проблем и ние нямаме право да го подминаваме! Този проблем е много по-значим от соловите протестни изяви на определени партийни лидери и движения. Този проблем, е симптом за етапа на диктатурата, в която живеем, и за отношението на властта към плурализма.

Всички вече познаваме творбата на немския свещеник Мартин Нимьолер (1892- 1984):

„Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.

Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.

….

Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.“

Настоящите управляващи се стремят към абсолютна власт, а абсолютната власт

развращава абсолютно. Когато властимащите придобият такава власт, няма да има друг закон освен тяхната дума. Те няма да постигнат това изведнъж, а стъпка по стъпка. Път, съставен от малки стъпки,  малки победи – победи над противниците, над закона и над

морала и водещ до голямата цел – завладяването на цялото общество, на всички области от живота.

Колкото по-рано българите осъзнаят, че сегашните управляващи няма да се спрат сами, а трябва да ги спре народът, толкова по-малки ще бъдат пораженията и толкова по-лесно ще бъдат свалени.

Историята ни учи, че държави и империи са загивали именно от това – не от натиска на външен враг, а от безнадеждността и унинието, обхванали народа, когато битът, здравето, децата, имотът и животът му станат подвластни на прищевките на управляващите. Затова думите на Волтер, които също всички помним: „Може да не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш“ – са актуални и сега, днес, в България, и на жълтите павета, и в най-малкото село! Защото ако някой може да открадне днес частичка от свободата ни, утре той ще я открадне цялата! Ако му позволим!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страничен

    38 70 Отговор
    Закривай! Аман от популисти!

    Коментиран от #31

  • 2 габровец от варна

    33 72 Отговор
    Здравей,Костя! Здравей,Копейкин! Гласиш ли се а???😆
  • 3 Кольо

    34 59 Отговор
    И ти си и ти една Крастава Маймуна
  • 4 НОВАТА ПАРТИЯ

    29 15 Отговор
    КОАЛИЦИЯ за УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ-К.У.Р.
  • 5 Я па тоя

    28 53 Отговор
    Жалвай се на Путин, далаверко.
  • 6 Последния Софиянец

    52 17 Отговор
    Не на страха!Не на мутрите!Това казва всичко.
  • 7 антикилър

    61 24 Отговор
    Вярно говори човека..,аман от хейтъри!!!
  • 8 Голям снехурко

    30 48 Отговор
    е този пишман политик.Дсбне би твоята проруска партия да е българска?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кой68

    29 45 Отговор
    Ти знаеш ли какво е диктатор ? Б.Б ако бе такъв както ви се иска нямаше да ги има вашите "движения"-"сдружения" и т.н.,а да не говорим за фотоколажи,митинги и писаници по сайтове.В България има свободия и простотия......Кажи как/кой те издържа?
  • 11 Сделано в СССР

    27 44 Отговор
    Ама то и вие сте антибългарска партия. А с Д(п)С сте с един и същи господар и спонсор - руските чекисти !
  • 12 ПЕНКО

    29 29 Отговор
    КОСТОДИНОВ Е ГЕРОИЧЕН- ЗА ПАРИ !!! ВСЕИНФЕКЦЕН Е -ЗА ПАРИ !!! НЕ СЕ ПРОДАВА ПОД- 1 МИЛИОН !!! МАЛКО ОРА -МНОГО ПАРИ - МАЛКО ШУМ !?!? "ТУГА И ТУГА -/ НА СРЪБСКИ /" !!!!!!!!
  • 13 Фактъ

    39 18 Отговор
    бойко борисов е шебек с амбиции за диктатор , но е много прост , неук абе шебек си е .
  • 14 Какво се мижда веднага на тези протести

    23 34 Отговор
    Тoвa кoeтo дoри и пoлуcляп чoвeк мoжe дa зaбeлeжи вeднaгa нa тeзи прoтecти e, чe грoзнитe хoрa в Бългaрия прoтecтирaт cрeщу крacивитe, гoтинитe бългaри! Тoлкoвa ви e дaл Гocпoд, нo тoвa кoeтo нe зaбeлязвaтe e, чe cлeд вceки дeн нa прoтecти cтaвaтe вce пo-грoзни и пo-oзлoбeни...Пo-крacиви нямa дa cтaнeтe никoгa зaщoтo тoвa e Бoжa рaбoтa, тaкa чe прoдължaвaйтe дa cи прoтecтирaтe...😁😁😁 Aкo имa мнoгo нacтoятeлни щe ви кaжa зaщo тoчнo прeзидeнтcтвoтo cтe избрaли зa вaш eтaлoн!

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Копейкин

    28 36 Отговор
    С този еничарин трябва да постъпят както в матушката му - да го обявят за психично болен и принодително да го затворят за дълго в психиятрия. Нали за това се бори . За путински режим.
  • 17 Последния Софиянец

    30 8 Отговор

    До коментар #14 от "Какво се мижда веднага на тези протести":

    Мижда се че си мижитурка.
  • 18 Кака Мара

    28 26 Отговор
    Нищо де, кадърно момче като теб ще си основе пак партия! Освен ако наистина първата е регистрирана с далавера,втори път няма да стане шменти-капели! Ама си на кяр - купи си вила и кола с партийни пари,къде повече?
  • 19 Тони Мигусмукаро

    17 21 Отговор
    ЧЕ ВИЕ СТЕ МОШЕННИЦИ ВЕ МОАТ!ареее в затворааааа..гуцановски мъстииии
  • 20 ГОСТ 1

    30 26 Отговор
    Проблема е в явните злоупотреби с парите от държавната субсидия,които този човек харчи като е закупил къща около Варна,както и апартамент на името на жена си пак в Варна.А това,че се прави на патриот е направо смешно и жалко,най вече за тези наивници които все още му вярват.

    Коментиран от #27

  • 21 Гейзер Мейзер

    14 3 Отговор
    За неосведомените!Да издадеш нещо в Бг е по лесно от това да пуснеш газ след фасул.Но по коментарите се вижда че хората поумняват!Браво!
  • 22 АНТИМИЛЦИОНЕР

    11 8 Отговор
    ДАНС е ДС. Пеесски.

    Коментиран от #24

  • 23 ПА ТО.. РУСОРОБИТЕ ОТ..

    19 15 Отговор
    ЗА МИ ЗА...У🇻🇳Й! КОПЕЙКИН.. ТОЖЕ!
    ЗАКРИВАЙ ТОА РУСКО-ФАТМАШКИ КЕ'НЕФ
  • 24 ПЕЕВСКИ на МАЯ ,НИНОВА и Орешарски?!?

    10 7 Отговор

    До коментар #22 от "АНТИМИЛЦИОНЕР":

    Демек, ...оня, .. НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ ЧОВЕК?😂
  • 25 ФАКТ !!!

    26 21 Отговор
    ЗАЩО,си купи вила,кола,къща с ПАРТИЙНИ ПАРИ ??? Всички лидери сте ЕДНИ и същи,а има и балъци да ви вярват !!! Костадинов,връщай парите !!!
  • 26 Гост

    20 19 Отговор
    Помийо,върни субсидията.
  • 27 Отвратен

    18 20 Отговор

    До коментар #20 от "ГОСТ 1":

    Относно "палата", който е купил с кредит, а не с партийни субсидии-първо това са две къщи залепени една за друга, от които само едната е на Костадинов. Второ варненци знаят, каква пустош е местността, където се намира имота. Там, дори чакълените пътища са лукс. "Баровската" къща на Костадинов струва колкото четиристаен апартамент в кв. Левски, а не колкото къща в Барселона. По време на репортажа на Васил Иванов приятел на Костадинов също снима, клипа го има в Youtube, на него се чува признанието на репортера: "ПРИ ГЕРБАДЖИИТЕ СЕ НАВЕДОХ! Гледайте го интересен е!
  • 28 Фаро

    1 9 Отговор
    Заличаването на всички партии е спасение за народите
  • 29 Какво се мижда веднага на тези протести

    14 13 Отговор
    Пачките с еврото са сложени от човека който е правил клипа преди заснемането на клипа и после си ги е взел! Много уверена отиде и отвори точно това шкафче с парите! Нали не мислиш читателю, че ако имаш стотици хиляди евро в стаята си незаключени в сейф ще дадеш свободен достъп на всеки кой как иска да си влиза там??
  • 30 Активист на БКП

    15 11 Отговор
    За да има мир ГЕРБ и ДПС в Сибир !!!
  • 31 Бай Онуфри

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Страничен":

    Аз подкрепям ентусиастите, като Коцето! Но! Кога та попаднат в кухнята на политиката! Се са започва, разпределянето, на тортата!
  • 32 Rrrrrrr

    11 14 Отговор
    Когато имаш нова къща на брега на езеро и нова кола ,как ти идва да пишеш и да виждаш навсякъде лоши хора ,опитващи се да ти развалят кефа.
  • 33 Яверт

    19 15 Отговор
    Какво ви става бе хора. Не коментирате факта че се закрива една партия основана преди 6 години със прокурорска проверка и съдебно решение за учредяването ѝ. Помислете какво се е променило за тези 6 години. Тук пишите за някакви махленски клюки а очевидната репресия я пропущате. Склонен съм да повярвам че по скоро клюкарите са платени тролове а не трезвомислещи българи. Не е важно коя е партията а по-важно е какво и по какъв начин се работи против политически опозиционен субект.

    Коментиран от #38

  • 34 Коце

    8 5 Отговор
    Не ги чети,с теб сме!Но,мисли му ако не удържиш на думата си.Това ще е краят И на РБ
  • 35 ежко

    12 10 Отговор
    Карай бе Коце.Нали си построи къща?Като я залияат-друга ще си откриеш!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Иван

    13 9 Отговор
    За тази шайка от предатели държавата трябваше отдавна да вземе мерки, а Костя този психопат рано или късно ще си намери майстора
  • 38 Стига

    9 8 Отговор

    До коментар #33 от "Яверт":

    Закрива с една партия създадена с лъжа и измама, а лидерът и на гърба на излъганите си оправи материалното състояние.Приказката за лъжливото овчарче.По какво се различава от тези срещу които са протестите?Само по мащаба той е много по дребен.И той като Джамбазки и Бареков.Ето това са млади нови политици ..На Атака хората и те само млади.Хайде малко повече ум.

    Коментиран от #45

  • 39 Docenta

    8 7 Отговор
    Копейка,заличаването на партия е лошо.Но по лошо е да основеш партия с измама и да фалшифицираш документи при очредяването и.Но това е нормално за русофилите
  • 40 Аве Адолф Хайлллл

    8 7 Отговор
    А ти кой бешИ , кой ли иска да те знае .......... ааа Коцето лапни супсидийката .....
  • 41 Мито

    10 9 Отговор
    Тези руски подлоги най-накрая ще ги разкарат, поне да не отнемат от вниманието за важните неща, които се случват в държавата.
  • 42 VVV

    7 6 Отговор
    герб е дпс .дпс не иска да има една българска партия ,а герб изпълнява.
  • 43 фашизъм

    4 4 Отговор
    МОМЧЕ КАЖИ ГО С ИСТИНСКОТО ИМЕ ФАШИЗЪМ И ФАШИЗМЪТ Е НАВСЯКЪДЕ ЕВРОПА И ДРУГИ ТОЧКИ ГЕНОЦИД С ТЪЙ НАРИЧАНАТА ЛЪЖА КОРОНАВИРУС ГОЛЯМ ГЕНОЦИД ПСИХИЧНО БОЛНИЯ С БОТКСОВИТЕ ВЕЖДИ УВЕЛИЧИЛ ДО 31 АВГУСТ ВОННОТО ПОЛОЖЕНИЕ.
  • 44 Разум

    3 3 Отговор
    Щом е за свалянето на мафиотите имаме нужда от него.
  • 45 Яверт

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Стига":

    Преди години при официално изявление Борисов каза че герб е създадена с пари от германска неправителствена организация. Това е противоконституционно. Не съм чул това да се разследва въпреки признанието на лидера на герб. "Доказателства" за нарушения при създаване на "възраждане" се появяват след протестите на 14. 05. и то в период на очакване на предсрочни избори. Мисля че това мирише много лошо. Убеден съм че ако е имало сериозни финансови нарушения щяхме да разберем веднага след някои от поредните одити проведени във" възраждане". Не знам дали всичко е изрядно в тази партия но начина по който се работи срещу нея е меко казано любопитен на фона на целият останал откровенно корумпиран политически елит. Наистина ли не ви притесняват всичките тези въпроси. Наистина ли мислите че" Възраждане" нямат поне 2500 привърженици. Защо в националните медии не се дава право на отговор на обвинениете. Това не е ли странно и не ви ли кара да се замислите че може да има и друга истина освен масово тиражираните клюкарски обвинения.
  • 46 Копейкин

    7 4 Отговор
    Този пич като цветарчица от партия в партия обикаля и накрая си намери мястото като професионален лъскач на кожени Бастуни без ръце за копейки
  • 47 Алексей Сергеев

    5 2 Отговор
    Даже ако тази партия е субсидирана от чужда държава с анти български цели и намерения?
    Другарю Костадинов, получихте ли последния транш долари от Москва?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 До държавните институции

    2 1 Отговор
    Абсолютна популистка лъжа е, че са втората “забранена” партия след БЗНС. За 30 години демокрация са регистрирани стотици партии и много от тях, вероятно стотици, са били със същите аргументи - административни нарушения при това от същия характер.

    Призовавам държавните институции, в това число ДАНС, прокуратурата и съда, официално да излязат с позиция срещу популистката лъжа на “Възраждане”, че са “единствените”. Няма нищо вярно в твърдението им, което уронва престижа на държавата в лицето на нейните институции.

    П.С. Копейкин е съзнателен привърженик на руското влияние в България.
  • 50 Нямам

    1 1 Отговор
    Нужда от мнения на демонократи демонтиращи закони и държава
  • 51 АРЕСТ ЗА КОПЕЙКИН

    2 1 Отговор
    Криминален руско-ибрикчийски чуждопоклонник, руска агентура в България, това е Копейкин. АРЕСТ!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ИЗРАЖДАНЕ Е КРИМИНАЛНА РУСКА СТРУКТУРА

    2 1 Отговор
    ХОДИ ЛИ НА КОЛЕНЕ ПРИ БОЙКО БЕ, КЮФТАК МАЗЕН?

    КОЙ ТЕ НАПРАВИ ДИРЕКТОР НА РИМ ДОБРИЧ?

    ЗА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ГЕРБ ЛИ БЕШЕ ВЪЗНАГРАДЕН?

    ОТГОВАРЯЙ КОПЕЙКИН!

    ЗАБРАНА ЗА КРИМИНАЛНАТА РУСКА ПАРТИЯ И АРЕСТ НА АГЕНТА НА МОСКВА!
  • 54 До едната копейка

    2 1 Отговор
    Връщай субсидията, руски боклук
  • 55 Българин

    1 0 Отговор
    Заличаването на хибридната руска партия Възраждане е въпрос на национална сигурност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове