Last news in Fakti

4 Август, 2020 08:44 24 258 187

В разгара на протестите Бойко Борисов вдигна с 30% заплатите на чиновниците

  • заплати-
  • чиновници-
  • помощи-
  • протести

За един ден кабинетът на ГЕРБ и Патриотите раздаде 100 млн. лева

В разгара на протестите Бойко Борисов вдигна с 30% заплатите на чиновниците - 1

За един ден премиерът Бойко Борисов раздаде 100 млн. лева и повиши с 30% заплатите на държавните чиновници в 28 министерства и държавни администрации. Основният мотив е, за да се спре текучеството и да бъдат задържани настоящите служители

Никъде не са посочени параметри за това какъв конкретен брой служители ще засегне, никакви конкретни суми за бюджета, никакви различни сценарии в рамките на споменатите "до 30%".

Близо 100 милиона лева получиха вчера туроператорите, животновъдите и затворническите надзиратели след директни или индиректни срещи с премиера Бойко Борисов или след заплахи за протести. Всичко това идва в 26-ия ден на национални протести с искане на оставка на правителството и на главния прокурор.

След среща с представители на обединението "Бъдеще за туризма" Борисов обяви, че може да отпусне 10 милиона лева от Министерството на икономиката към туристическия бранш. Преди седмица от обединението протестираха пред Министерския съвет и поискаха среща с Борисов за предотвратяването на масови фалити, а за днес е насрочен нов протест на представители на туристическата индустрия.

С 82.5 млн. лв. ще бъдат подкрепени животновъдите, стана известно след среща между представители на сектора с премиера. "Ще ви подкрепим с 56.5 милиона лева, имаме такъв инструмент, ще ги осигурим през Министерския съвет", каза Борисов. Тази помощ е за подобряване на ликвидността на земеделските стопанства, които са отсрочили кредитите си и са в невъзможност да ги погасят в условията на пандемията от COVID-19.

Борисов добави, че са осигурени също 26 милиона лева за помощта "де минимис" за животновъдите, които търпят загуби заради сушата. Той уточни, че се обмисля подкрепа още и за пчеларите, зеленчукопроизводителите и овощарите.

Служителите на затворите се отказаха засега от протеста, за който бяха готови още днес, след като получиха уверение от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, че на 1 септември ще бъде изпълнено искането им, обещано от премиера през октомври миналата година. Преди това Синдикатът на служителите в затворите уведоми за нарастващо недоволство заради неспазеното обещание на Борисов да се разкрият нови 200 щатни бройки в дирекция "Изпълнение на наказанията" и дирекция "Охрана" и допълнителни 7 млн. лева за увеличаване на възнагражденията и подобряване на условията за труд. Надзирателите в затворите днес обявиха, че все пак остават в протестна готовност до 1 септември.

По същото време правителството обяви, че подготвя повишаване от септември с до 30% на заплатите на неизвестен брой служители в общо 28 министерства и държавни администрации.

Проект на постановление е публикуван за обществено обсъждане, което трябва да приключи следващия петък, а обяснението защо за него са дадени само 14 календарни дни е, че "Съкратеният срок е обусловен от необходимостта положителните въздействия от нормативната намеса да бъдат постигнати по най-бързия начин."

Но "положителните въздействия" са само твърдения на Дирекция "Модернизация на администрацията" в Министерски съвет. Защото в един от съпровождащите документи, наречен "Частична предварителна оценка на въздействието", в графата "Посочете дали са извършени последващи оценки на нормативния акт, или анализи за изпълнението на политиката и какви са резултатите от тях" е написано "Не са извършвани такива".

Никъде не са посочени параметри за това какъв конкретен брой служители ще засегне, никакви конкретни суми за бюджета, никакви различни сценарии в рамките на споменатите "до 30%".

На 28 юли новият министър на здравеопазването Костадин Ангелов посочи, че по тази мярка само за структурите от неговото ведомство са предвидени над 12 млн. лв.

Постановлението трябва да допълни Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, защото има "липса на нормативна възможност за определяне на по-висок размер на основните месечни заплати на служители в държавната администрация".

Всичко произтича от Коалиционния съвет на 27 юли, което е посочено и в доклада към предложението за постановление. Тогава премиерът Бойко Борисов постави акцента върху грижата за служителите, които са на първа линия, здравни, социални работници, НОИ, МВР и други, особено тези, които били на минимална работна заплата.

Сега в документите за постановлението пише, че това е "за персонал на администрации, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19, включително за служители на първа линия" и "администрации, в които основните заплати на служителите са по-ниски в сравнение с други институции, в дисонанс с обема на отговорностите им и прекия риск за здравето".

За някои ведомства са посочени конкретни дирекции и звена, където има работа "на терен" и пряк контакт с обслужвани граждани и фирми. Но в мнозинството случаи пише просто служители на Изпълнителна агенция по околна среда, Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, Дирекция за национален строителен контрол, Български институт по метрология или Басейнови дирекции...

Официалното обяснение е, че така ще се спре текучеството и "ще се позволи както да бъдат задържани настоящите служители, така и да бъдат привлечени нови кадри в съответствие с повишените потребности, произтичащи от епидемичната обстановка".

"Ще бъде въведен гъвкав механизъм, с който да бъде определен по по-справедлив начин размерът на заплатите на служителите в изброените администрации", пише още в предложението, но какъв е този механизъм и кой е оценил, че той ще има точно този ефект никъде не е посочено.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    509 26 Отговор
    Хубаво ,че ги подкупва ама защо с нашите пари ?Да извади от неговите....

    Коментиран от #150

  • 2 Асанчо

    38 435 Отговор
    Браво Бойко само Герб до край!

    Коментиран от #51, #135

  • 3 Винету

    379 18 Отговор
    След мене потоп
  • 4 А за гербаджийските тролове

    264 11 Отговор
    жълти стотинки 😂
  • 5 Себатин аби

    28 357 Отговор
    Ако небеше сега Герб и Бойко щяхме гладни да умрем

    Коментиран от #10, #13

  • 6 МатрЯлно неОтговорно лице

    365 14 Отговор
    Как ги само раздават тези (платени от нас) милиони, като за последно...

    Коментиран от #157

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 llll

    298 11 Отговор
    Това е статията под която гербавите тролове са длъжни да изразят благодарност за мазнинката.
  • 9 Себатин аби

    20 234 Отговор
    Искам Герб обичам Герб 💪💪💪!

    Коментиран от #22, #28, #53, #65, #71, #73, #75

  • 10 хаха

    190 11 Отговор

    До коментар #5 от "Себатин аби":

    друго си е всеки ден да му ядеш оная работа, нали?
  • 11 Огромна

    325 13 Отговор
    армия чиновници , че и заплатите ще им вдигнат с цели 30% ! Лудост неземна в най - бедната и с най - нисък БВП в ЕС ! Кой ще ги изработи като завалят масовите фалити и безработицата ? Това е безумие !

    Коментиран от #35, #44, #154

  • 12 Авеее

    257 9 Отговор
    В разгара на протестите Бойко Борисов вдигна с 30% заплатите на чиновниците. ТАКА СИ ВДИГА И НЕГОВАТА. НА ТИЯ ДУШЕГУБЦИ ОКОЛО НЕГО СЪЩО. ДЕТО ПО ЦЯЛ ДЕН СИ БАРАТ ОНИЯ РАБОТИ.
  • 13 ши-Пу рац-ку

    60 5 Отговор

    До коментар #5 от "Себатин аби":

    Смени сричките в ника

    Коментиран от #91

  • 14 айде утичай

    194 11 Отговор
    Гърчи се змията и хапе предсмъртно.
  • 15 Я... Я

    239 12 Отговор
    ТОЯ ще фалира държавата. Всичко е на самотек. След тях и потоп. СТРАХ .
  • 16 баджо

    208 8 Отговор
    С чужда пита помен иска да прави...
  • 17 КОТарАК

    162 6 Отговор
    стяга се за избори
  • 18 Какво текучество?

    217 8 Отговор
    Работа в министерство не се намира в сайтовете. Министрите и зам. министрите ходят в министерството един път в седмицата, а останалите калинките седят до обяд и после си тръгват. Взимат заплати от няколко хиляди, дават им се пари за дрехи и бонуси в края на годината. Всичко е с връзки и нямат висше образование.

    Коментиран от #140

  • 19 098

    190 7 Отговор
    Този който викаше да не счупим държавата ще я счупи ако вече не е счупена.
  • 20 БАЦЕ БАЦИЛА

    189 7 Отговор
    Явно отиваме на предсрочни избори и Плондерът си купува гласове с наши пари.....

    Коментиран от #58

  • 21 ГЕРБ обещание

    196 8 Отговор
    ГЕРБ имаха предизборно обещание през първия мандат да намалят администрацията, а за 11 години я увеличиха и им вдигат заплатите при нисък коефициент на полезно действие.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пламен С

    162 6 Отговор
    Текучество при държавната администрация няма. Това са глупости.

    Коментиран от #80

  • 24 Ха ха

    179 7 Отговор
    България е на първо място в негативните класации, на последно в позитивните, има най много държавни чиновници - паразити които с нищо не допринасят за БВП но заслужиха 30% увеличение точно в момента в който частния бизнес изнемогва. И при това положение се намират хора които ни убеждават че ако падне Борисов ЩЕ СТАНЕ ПО ЛОШО!
  • 25 Буба Мара

    114 7 Отговор
    Една добра новина като за изпроводяк на Тулупио. Сега ще си бъркаме в носа с 30% процента по- богати. Ясна е депешата- гласувайте за нас, но този път е малко по- различно. Но да видим- обещаното не е като даденото.
  • 26 Чочо

    132 5 Отговор
    Купува гласове, услужливите социологически агенции предричат минимална победа на ГЕРБ на предсрочни избори. Скоро очаквайте оставка на кабинета! 😇
  • 27 Селски

    146 4 Отговор
    За какво вдига парите ?
    За това дето нищо не вършат ?
    Само седят на банкомата на края на месеца и това е .
    Това важи с пълна сила в малките населени места и с пълна сила в ЦЯЛАТА община Борован !
    Ама там ДПС коли и беси и НИКОЙ не ги закача нито прави проверки .
    Откраднаха земи без собствениците да знаят за това , назначават хора на длъжности дето изобщо не работят а само седят на банкомата и то само техни хора , които са гласували за кметицата !
    В тази Община е пълна АНАРХИЯ !

    Коментиран от #178

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Джеймс Т Кърк

    144 6 Отговор
    Тук възникват няколко въпроса:
    1. Защо при положение, че премиерът и правителството твърдят, че през есента и зимата ни чака сериозна икономическа криза, вдигат заплатите на държавната администрация (която реално не произвежда нищо) и това няма ли да доведе до задълбочаване на икономическата криза?
    2. Обяснението с което се прави това увеличение е абсурдно. Надали хората от министерствата са хора на първа линия.
    3. Защо тези пари не се раздават на хората които наистина са на първа линия (лекари, мед. сестри, санитари, соц. работници, полиция и др.)
    4. Защо ако е имало възможност за такова повишение не е извършено по-рано, а в момент в който цялата страна е обхваната от протести и може би предстоят предсрочни избори.

    Коментиран от #177

  • 30 Умно село

    107 7 Отговор
    Свикнал е завалията с чужда пита помен да прави!
    Той дава и раздава, но за чия сметка?
    Дано хакери му се прицелят в личните сметки на тоя и не само на него.
    И крайно време и да отварят границата със Сърбия?

    Коментиран от #187

  • 31 Раздава пари на глутницата

    80 6 Отговор
    Да гепи парите от европата и сам ше бега от поста
  • 32 Активист на БКП

    109 3 Отговор
    Текучество???!!!Че къде другаде могат да работят тия некадърници, освен на нечия хранилка ???!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Шопо

    96 5 Отговор
    Гледа да вкара следващото правителство в харчове!!! Па да им намалят заплатите следващите и ако са им малко парите да напущат !!!Доле ГЕРБ!!!
  • 35 Ако!

    107 4 Отговор

    До коментар #11 от "Огромна":

    Томиславчо беше въвел електронното управление, а не да изчезнат онези милиони, казват специалисти, че щели да отпаднат от държавата администрация 240 000 човека. По 1000лв. заплата 240 мил. на месец. По 2000лв. заплата на месец 480 000 000лв. на МЕСЕЦ. А по 3000лв. заплата, правете сметка. Ами аз година? И това от нашите данъци! Затова няма за пенсионерите.

    Коментиран от #67

  • 36 тия харчат като за последно

    107 2 Отговор
    Вдигнете пенсиите на хората че едва оцеляват бе .Стига с тия чиновници.
    Или се страхувате че ще загубите половината от електората си ?
  • 37 е х оооооооооо

    116 4 Отговор
    Тези пари , които раздава така ЩЕДРО , не са НЕГОВИ , те са НАШИ , на данъкоплатците и не не ни е питал как и защо да ги раздава .
  • 38 пророк Исай

    80 4 Отговор
    С чужди пари , помен прави .
  • 39 Герберасти

    78 6 Отговор
    Етническа фашистка партия 14.5%
  • 40 хайдушка държава

    101 5 Отговор
    Тия пари дето си ги раздавате пак от нашия джоб са излезли. Вдигат се заплатите само на народното събрание и чиновниците. Останалите кучета ги яли. Те могат да бачкат и за 600 лева.
  • 41 съд и затвор

    58 4 Отговор
    Може и без оставка

    Коментиран от #174

  • 42 ОООО

    68 3 Отговор
    Вече разбрахте ли че тези хартийки не са ги печатали за вас а за приближени хора за да си купуват власт и друго нещо. И още нещо, вие не сте към Народа с хартийките а сте ПАРИИ И ПРЕЗРЕНИ както се пееше в една песничка.
  • 43 за свещи

    66 2 Отговор
    и лекарства да ги дават парите калинките от герп . Не се наядоха , не се напиха.
  • 44 Байчо

    53 7 Отговор

    До коментар #11 от "Огромна":

    Любопитно ми е като чуете държавен служител какво си представяте ? Дебела лелка с лупи на очите гримирана в цветовете на дъгата и гледаща като гладен питбул зад гише с размер на пощенска картичка? Вероятно има и такива но те са много малко...

    Коментиран от #49

  • 45 Баш Гост

    91 3 Отговор
    ГЕРБ не искат предсрочни избори, но въпреки това се стягат за тях. Държавните служители и циганите са им твърдият електорат. За тях пари винаги се намират. Заплатите на държавната администрация пак се увеличават, но са все още достатъчно ниски, за да не плащат здравни и пенсионни осигуровки. Крайно време е, тези държавни хрантутници, както всички останали в държавата да се осигуряват, а не да лежат на гърба на бедните работещи.
  • 46 🧐👁️👁️👁️👁️👁️👁️🤫

    68 4 Отговор
    Прави каквото може !😂 Това е герб за съжаление разделяи и владеи 🤫😂 . Корупция до дупка 👍
  • 47 Браце е болен и е за лечение веднага!

    73 5 Отговор
    Отдавна тази жалка креатура е психически зле, толкива е затъпял и се отделил от народа, че си отива но ще завлачи в нищото цялата държава! Само какво унижение, да се крие от Ловно стопанство в друго такива, по разни незнайни места, където да не го спипат протестиращите с основание българи. Толкова в смешен и жалък в целото си малокултурие и неграмотност, обожествяване и простотия, липса на разум и логика!
  • 48 Идват избори

    76 6 Отговор
    Основният електорат на ГЕП са 700 000 държавни клати-крачоли.

    Коментиран от #62

  • 49 Коста

    62 1 Отговор

    До коментар #44 от "Байчо":

    Много правилно си ги описал. Особено ако влезеш на гишетата на кат .

    Коментиран от #84, #86

  • 50 muzis

    51 2 Отговор
    Демек тяхните заплати ,пенсиите питам кога
  • 51 Асанчоооо

    39 5 Отговор

    До коментар #2 от "Асанчо":

    Са у..иа ти отзад до край бе пич, с 200, герб си отиват, даже са на път към затвора вече !!!
  • 52 Боко е отмъстителен

    10 38 Отговор
    Ще ви отмъсти жестоко заради протестите.

    Коментиран от #70

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Браво бе

    45 5 Отговор
    браво, на пенсионерите 50 лв., а останалата част получават по 500 лв. заплата.
  • 55 Private Spaсe

    57 5 Отговор
    Подкупва хрантутниците от дър. администрация с нашите пари!
  • 56 разумен българин

    15 63 Отговор
    Правилни действия на правителството. Дано най после се разбере че от 1989 г. насам това е единственото правителство което прави неща за народа си. Пътувайте из България и вижте че я няма разрухата, която цареше до преди десетина години.

    Коментиран от #136

  • 57 Lalique

    62 6 Отговор
    Тиквун си КУПУВА ИЗБОРИТЕ С НАШИТЕ ПАРИ ! ! !
  • 58 Т444444

    41 6 Отговор

    До коментар #20 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    Борисов да си ходи.
  • 59 sam66

    49 6 Отговор
    Явно скоро, ще сдават властта.
    Залагат бомби на следващите управляващи.
  • 60 Котарак

    38 4 Отговор
    Ако им дойдат в повече мазнинките, да предвидят повече средства в перо "тоалетна хартия" за министерствата. Щото има опасност да се омажат с мармалад.
  • 61 Byg

    13 51 Отговор
    Това лошо ли е , че се дават повече пари , аз мисля че не е , и лекари и учители и надзиратели и пенсионери и администрация и животновъди и туристическия бизнес всички, това искат и на това се надяват. Защо не искате българите да взимаме повече , защо искате да сме бедни , за това ли протестирате , нещастници платени. Нали за това реваха червените маймуни , пари за народа е , ето пари за народа от където и да го погледнеш това е добре за хората , защо пак сте недоволни.Явно не искате и хората да са доволни , не мислите за тях а за себе си паризити такива.

    Коментиран от #141, #152

  • 62 И още

    37 6 Отговор

    До коментар #48 от "Идват избори":

    Толкова "мъртви души", това е електората на герб!
  • 63 Оставка Съд Затвор

    50 8 Отговор
    Нагли, по-нагли, най-нагли-ОПГ ГЕРБ.
    Купува поддръжка и раздава откраднатият един милиард от Вив..
    Когато хората фалират Хунтата си увеличи депутатските заплати и административните.
    Мафия, Оставка, Съд и Затвор харчи милиарди, за подярява милиони на частни банки, ЧСИ-та, администрация.

    Със всеки останал ден власт нанасят непоправими щети на БГ.
    И най-голяма вина имат Симеонов и Каракачанов.

    Коментиран от #72

  • 64 разума

    46 6 Отговор
    Предупреждаваха ни , че тоя ще съсипе държавата барабар с патриотите, ама българина не вярва.Както е казал дякон Левски Народее.........
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Кой гласува за Тиквун

    47 5 Отговор
    Сиганите, държавните дебело.сер.ковци и маститите олигарси.
  • 67 Да бе

    39 2 Отговор

    До коментар #35 от "Ако!":

    Като се замисли човек, онези милиарди, с които боко се хвали, няма да стигнат само за заплати на държавната администрация
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Барцилонски Чекмедже Толуп

    42 3 Отговор
    Споко, нищо не раздавам, само обещавам, досега пари не са излезли от чекмеджете. А пък в хазната - няма. За това всичко е за след 2-3 месеца - да поизлъжем хората, пък може и да забравят. Ае, да се мятам у жипката, че в Софето ме е страх да се мерна, ще ода у с. Уйово, на кметския наместник от ГРАБ му се освинила свинята, поканил ме е да реже лентата и обеща, че ще ме посрещат благодарните членове на ГРАБ - и тримата...
  • 70 Котарак

    37 4 Отговор

    До коментар #52 от "Боко е отмъстителен":

    Точно заради това трябва да бъде изгонен с 300.
  • 71 Чичо

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Себатин аби":

    Искаш к, обичаш к
  • 72 Те ония

    35 4 Отговор

    До коментар #63 от "Оставка Съд Затвор":

    От Виваком, вече са в частни сметки. Сега се раздават пари от нашите данъци
  • 73 Дедо

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Себатин аби":

    Искаш мура, обичаш мура
  • 74 бойко и герб в затвора

    30 3 Отговор
    всички ще бъдат уволнени
  • 75 Село

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Себатин аби":

    Обичаш бахур, ядеш бахур
  • 76 Тишо

    47 3 Отговор
    Това безумие трябва да спре! На фона на очертаваща се икономическа рецесия с над 10% спад на БВП- да раздаваш щедро държавни пари е престъпление!!!!
  • 77 Роси

    52 3 Отговор
    Нямам против да вдигнат заплатите дори и с 50%. Но да намалят щата 3 пъти и да оставят само доказали се специалисти. Калинките ВЪН!

    Коментиран от #89

  • 78 Армията от чиновници

    36 2 Отговор
    Политици от разните опозиции, новосъздадени Партии и движения. ! оОбяснявайте, повтаряй те, че обикновените чиновници, не Калинки, не Парашутисти никой няма да уволнява!!! Повтаряй те, плашат чиновниците с Тотално уволнение ако ГЕРБ падне от власт!!! Говорете, оОбяснявайте, повтаряй те Опозиционни политици, със страх от уволнение искат да накарат чиновниците да гласуват отново за ГЕРБ
  • 79 мафия

    39 1 Отговор
    На пенсионерите 50лв. на държ. служители -30%. Тиквата мисли възрастните за прости че ги подкупва само 50 лв.
  • 80 Таня Михайлова

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Пламен С":

    Но се очертава да има, считано от 15-ти септевхри. Така счита и пхроф. Гайнов Хрю хрю
  • 81 666

    24 2 Отговор
    Това действие на Борисов показва,че надеждата му да спечели пак изборите,е да се разчита на работещата средна класа и хората в държавната администрация. Не на пенсионерите,учащите и студентите,не на емигрантите и гастарбайтерите зад граница. Интересно ми е кой му нашепва в ухото да прави това. Защо не раздаде парите преди година-две,защо не натискаше толкова много за автомагистрала "Хемус",защо тогава не подгони олигарсите и крадливите чиновници.....?! Да си отива-не ми е жал за него. Но-само да знаех кой ще го замести,кой ще вземе присърце проблемите на държавата пред своите лични такива....ето там се корени същността на проблема. Да направи всенароден референдум кой да поеме властта-нека българите сами решим. Това ще е последното му добро.
  • 82 1234

    37 2 Отговор
    давай за последно, стимулирай хрантутниците остави само заеми за останалите и после ходи реви по платените си медии, че някой друг е счупил държавата. това само един Ганьо може да го направи
  • 83 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    22 2 Отговор
    ЗАЩО САМО ТЯХ
    МАЙ ПАК СИ КУПУВА ГЛАСОВЕ
  • 84 Кънчев

    17 1 Отговор

    До коментар #49 от "Коста":

    Да, хипопотами на гише и окичени като коледни елхи.
  • 85 az#Оставка!

    37 2 Отговор
    Борисов подкупва електората. ГЕРБ реално разчита на гласовете на държавната администрация /в БГ тя е 430 000/ и на техните семейства. Общо около и малко над 1 млн. души и на купения ромски вот. Което се потвърди на последните местни избори.

    Коментиран от #88

  • 86 Кънчев

    18 1 Отговор

    До коментар #49 от "Коста":

    Да, хипопотами на гише и окичени като коледни елхи.
  • 87 ГоСГ

    30 2 Отговор
    Хранилка ГЕРБ отваря врати. Трябва да спасяват баце.
  • 88 Кънчев

    9 1 Отговор

    До коментар #85 от "az#Оставка!":

    И цепи протеста.

    Коментиран от #93

  • 89 Петков

    22 2 Отговор

    До коментар #77 от "Роси":

    Доказъли се пред ТЯХ специалисти? Да ама нъц, метлата иде!!
  • 90 ким чен тулуп

    27 2 Отговор
    Този тулуп наистина е на дрога, ами те и без това са си неграмотни, сега ще са и най-платени в държавата. Дали работещите ще са доволни на това....А, да и министерките ще са с 30% по-платени, интелигентните сачева,марянчето, деса трепачката на животни и теменужка енергетичката.
  • 91 Себатин аби

    0 5 Отговор

    До коментар #13 от "ши-Пу рац-ку":

    Защо ве?
  • 92 Петков

    2 0 Отговор
    Пърдон, текучството..
  • 93 az #Оставка!

    36 3 Отговор

    До коментар #88 от "Кънчев":

    На протеста няма хора от държавната администрация. Тях ги е страх дори да минават около него, за да не бъдат видяни там и да последват репресии за тях от страна на работодателя. Роми също няма на протестите. Такива, обаче имаше на организирания от ГЕРБ контрапротест. С подобни действия Борисов не може да разцепи протеста. Съвсем отделен е въпросът дали обещаните пари ще достигнат до адресатите си, защото от опит знаем, че Борисов обещава едно, а върши съвсем друго.

    Коментиран от #95

  • 94 Хлъц

    15 0 Отговор
    УУУУУУУ ЖАЛЪК
  • 95 Кънчев

    18 1 Отговор

    До коментар #93 от "az #Оставка!":

    Не бе, аз имах предвид друго, че сме постнали по едно и също време и трябваше втори път да вкарвам код. А иначе си прав, с тази разлика, че страхът само половината психологията: мастията обича този който я храни, чиновниците са лоялни към Тиквата, и го гледат с влажно-умолителен поглед, докато разкопчава дюкяна да извади салама.

    Коментиран от #100, #103

  • 96 Гост 2

    24 1 Отговор
    ТОЯГА !!!
  • 97 БРЦК

    20 3 Отговор
    Борисов с план за спасение. Иска да спаси кожата си . След него погром . Ще има пари нема действайте и ако нема пари дупе. Само не и ДУПЕТО НА БМБ.
  • 98 Лили

    6 15 Отговор
    Това е правилното той е натрупал мазнинката не после някой с чужда пита помен да прави
  • 99 Браво

    4 19 Отговор
    В условия на пандемията с коронавирус сега ако Бойко е предвидлив държавник и даде допълнително на всички български граждани без оглед на пол, възраст,професия и социално положение по едни 1200 лв помощи за справяне с кризата, веднага всякакви протести ще затихнат, А той ще остане завинаги в паметта на народа, като най добрия премиер...

    Коментиран от #102

  • 100 Националист

    5 6 Отговор

    До коментар #95 от "Кънчев":

    Мастиите обикновенно са извън власта , и там ке останат завинаги
  • 101 Ван дер Любе

    19 3 Отговор
    Борисов си мисли, че ще го забравят - няма и има над какво да помисли. Тези, които го съветват да не подава оставка, не му правят доброто.

    Коментиран от #104

  • 102 Лили

    4 14 Отговор

    До коментар #99 от "Браво":

    Може дава
  • 103 az #Оставка!

    6 5 Отговор

    До коментар #95 от "Кънчев":

    Така е, прав си!
  • 104 Националист

    2 18 Отговор

    До коментар #101 от "Ван дер Любе":

    Спокойно не се напрягай иди си в палатката политиката остави на нас
  • 105 1122

    36 2 Отговор
    Тоя некадърник знае че дните му са преброени,и харчи безогледно парите от нашите данъци ,като гледа да даде на администрацията и пенсионерите,като се надява,че те ще гласуват за него.....но не е познал.Сега ще опразни хазната до последно,и ако някой друг дойде на власт да се чуди какво да оправя най напред от забърканите каши които той в гнева си че не го искаме вече ще остави.ТОВА СЕ КАЗВА ОТМЪЩЕНИЕТО НА ПРОСТАКА. Ако наистина беше разумен човек и мислеше за държавата си,никога няма да постъпи така,НО той мисли по мафиотски и гледа да повлече всички които ще дойдат след него,само защото няма да е ТОЙ.
  • 106 оня с коня

    5 28 Отговор
    Недоволните от Управлението на Борисов твърдят,че Той "ще фалира държавата" с увеличение на Заплатите на Държ. служители и Отпускането на Помощи за Животновъди,Земеделци,намаляване на ДДС и т.н. И да уточним:Преобладаваша част от тия Пари са ЕВРОПАРИ и не излизат от Хазната,а "недоволните" просто НЕ РАБОТЯТ и злобеят че няма как да се докоснат до тия "Благинки".Фалшиво е и твърдението им ,че въпросните Финанс. средства всъщност са Пари от техните Данъци,защото те или не работят,или работят в сивата икономика/дед за ден/ и НЕ ПЛАЩАТ ИЗОБЩО ДАНЪЦИ.Добре е и да не се забравя,че БГ е НА ПОЧЕТНОТО 3-ТО МЯСТО по "Нисък външен дълг" в ЕС,т.е. Борисов ВИНАГИ Е ВОДИЛ една БАЛАНСИРАНА ФИНАНС. ПОЛИТИКА.Затова и На всички тия Недоволни от Действията на ББ ще припомня една от най-важните Божи заповеди::)"Не лъжи"!

    Коментиран от #110

  • 107 Ще играе бухалката

    24 2 Отговор
    ЦЕРБЕР е зло куче с три глави което пази входа към ада.Бориската,каскетчика и готвача шиши.Трябва по най-бърз начин да изкормим главите на цербера,защотото ще направят голяма поразия.Не виждате ли,че искат да печелят време те знаят че са аут но стоят и правят нещо за което народа изобщо не подозира.Всеки един ден е много важен и кораба се пълни с вода.Със стачки,палатки и приказки няма да ги свалим,ТРЯБВА ДА ИГРАЕ ГОЛЯМАТА ПРЪЧКА ВЕЧЕ.Тъпите кукери да вземат да минат от страната на хората,няма как да уволнят 500 полицая.Но не те правят стачки за кубинки и дрехи смешници.Търпелив народ сме и страхлив това е ако беше друга раса щяха още на 5-ят ден да ги бесят.
  • 108 Ооо

    26 0 Отговор
    Един протестира - друг се облажи :)
    Нямам против увеличението на заплатите, но кога ще се намали Административната тежест и броя на администрацията???

    Коментиран от #139

  • 109 ДОКО

    25 1 Отговор
    БОКО ТИЯ ПАРИ НЕМА ДА ОПРАВЯТ ДЕРЕДЖЕТО..ДЕЦАТА НИ НЕМАТ БЪДЕЩЕ ТУК..ВЗЕМИ СИ ПАРАТА И СИ ИГРАЙ ТЕНИС В БАНКЯ..ПИЙТЕ СИ КАФЕТО С КАКА ЦЕЦКА ..
  • 110 С.С

    17 1 Отговор

    До коментар #106 от "оня с коня":

    Карай си бе ен ве-то и гледай коня да не отиде у ряхата. Може и да си близо до истината,но не това е начина да целуваш краката на властта. Ако си доволен от Борисов-гласувай за него. Ако си недоволен-протестирай. Нищо против теб.

    Коментиран от #111

  • 111 Ако си недоволен

    4 14 Отговор

    До коментар #110 от "С.С":

    Ставай багажа и изчезвай няма да липсваш
  • 112 Гост

    28 3 Отговор
    Безочието няма да свърши. Наглостта ще продължи. Това са пари от нашите данъци. Вместо да отидат за подобряване на болничните условия, те ги раздават на калинките си. А после от нас ще очакват дареняи за клиниките.

    Коментиран от #115

  • 113 Браво Бойко

    4 22 Отговор
    Винаги точни действия
  • 114 Димов

    21 3 Отговор
    За какво и на кого плащам с моите данъци?
  • 115 Не се обяснявай

    4 15 Отговор

    До коментар #112 от "Гост":

    На него сме гласували доверие той ги е събрал, преди него БВП беше двойно по нисък

    Коментиран от #118

  • 116 Велик Борисов отново

    2 10 Отговор
    Постави имат на комунистите
  • 117 Бойко

    7 8 Отговор
    С грижа за народа си
  • 118 Винету

    15 2 Отговор

    До коментар #115 от "Не се обяснявай":

    И от кой ги е събрал тия пари,че сега да си купува гласове с тях?

    Коментиран от #122

  • 119 държавен служител

    24 3 Отговор
    Чист популизъм.....мисли че си купува вярност. Сред тези държавни служители набутани в различни министерства и агенции има само калинки. И него ще предадат както предадоха предишните си господари!!!!
    Няма спасение от оставката!!!!
  • 120 Соло

    7 8 Отговор
    А кога на безработните и знае ли колко са а не те колко ги казват много пъти са повече поне по еднократна помошт на минимална а з пандемйа която я набиват постояно това е стрез в населението Но от неговите пачки????
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Не купува

    0 8 Отговор

    До коментар #118 от "Винету":

    Грижи се за хората . Купува БСП като дава пари на ръка за посочен вон
  • 123 Петър

    26 4 Отговор
    Е нали идва криза, бе г-н премиер. Това си е чисто купуване на гласове. А ние от частния сектор ще работим с 30% повече , за да има за работливите държавни служители.
  • 124 тулуп

    16 2 Отговор
    купиха се гласовете
  • 125 българче

    27 1 Отговор
    Спрямо всичките останали страни от ЕС ние сме с най-голям брой чиновници и държавни служители. Друг е въпроса за коефицента на полезно действие на същите. Всеки от нас се е редил на гишета и може да каже дали е бил очарован от обслужването. Друг е въпроса от къде ще ги даде тези пари - от нашите данъци без да ни питат и без да се дава отчет. Държавата вече е счупена и по този начин още повече ще се счупи. Да му мислят следващите управляващи. Позор за България -оставка!
  • 126 ?????????????

    17 0 Отговор
    Къде е оцеляването и обединението на нацията в тази "схема" . Самоизбиваме се ?????¿????🤬
  • 127 kiko

    20 0 Отговор
    Крадливите комунисти от ГЕРБ , харчат парите на народа!

    Коментиран от #129

  • 128 Купува

    22 1 Отговор
    Борисов купува разни касти със собствените им пари. Натрупва инфлационен потенциал, така че като се отприщи инфлацията да изгорят парите на всички български граждани. Неговите пари са в евро и в злато, и извън България.
  • 129 обратното

    22 1 Отговор

    До коментар #127 от "kiko":

    Крадливи антикомунисти. Самият Борисов заявява, че е жертва на комунистите, които са го хранили с филии намазани с мас, а дядо му са го убили кои - лошите комунисти!
    Герб е сборище на крадливи антикомунисти - хем крадливи, хем ревливи като Борисов и Спас Гърневски. Все изметнати дъски - от комунисти станали антикомунисти.
  • 130 Много лошо послание

    20 2 Отговор
    Щом и след тази информация не се вдигаме да го разкараме и да отиде в затвора.... значи че си заслужаваме тиквата да се гаври с нас..... Какво от това, че протестираме мирно, когато тиквата ЯВНО и без притеснения краде милиарди от България?????? Дали мирното манифестираме не трябва да мине в друга фаза???????
  • 131 ДядоСтою

    21 0 Отговор
    МИ БРАВАС ТЕ ТАКА СЕ КУПУВАТ ИЗБОРИ С НАШИ ПАРИ
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 гнида

    22 1 Отговор
    Ето така герб печели избори , имайте предвид , че държавния апарат е раздут и за всичко плащаме ние ! Като се вземат и малцинствата предвид ..... Докато не излезете да гласувате срещу герб всички , ще бъде така ! По-важното е , че тиквата показа , че иска само властта на всяка цена и за вас не му пука !
  • 134 Hdvd b

    12 0 Отговор
    Са видях те ли кво стана на служителите щом да изборите 400000 хил служители да кажат на тяхните роднини само мача е свирен а ти ходи гласувай тази папшач долна от тия 240 няма да падне и тия от БПС са същото уж не са ок с това оправшяние ми кой ви дава кинти за вашата партия
  • 135 Ванго

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Асанчо":

    Ами той неуморно върви към своя край.
  • 136 Байфинда н

    10 1 Отговор

    До коментар #56 от "разумен българин":

    Гледам и не вярвам, всичко ли Бойк о е свършил, браво на нашето момче, или без него всички магистрали да са готови...
  • 137 сноу

    15 0 Отговор
    Изучи се Гойчи на мурафети и то най-важните...изедниците трябва да се хрантутят ,иначе него ще изядат..
  • 138 незнайко

    16 0 Отговор
    Ето така се спират протести ! Обещаваш увеличение ДО - 30 % , което не значи, че ще е за всички поравно и не означава 30 % !!! Това на практика е огромно увеличение !!! Ако приемем, че всички ще получат минимум 25% увеличение на заплатите в държавните предприятия ще прекрати стачките за оставка !!! Ще замаже краденото ДОСЕГА, но не трябва да се ВЯРВА СЛЯПО НА ТОВА ОБЕЩАНИЕ !!!
  • 139 пророк Исай

    16 0 Отговор

    До коментар #108 от "Ооо":

    Едни мислят за сватба , други мислят за брадва .......... но в сказанията пише - КАТО ПОСЕЕИ ВЕТРОВЕ , ЩЕ ЖЪНЕШ БУРИ
  • 140 Гражданин

    20 0 Отговор

    До коментар #18 от "Какво текучество?":

    Не забравяйте, че държавата, т. е. всички ние, им плаща и осигуровките.
  • 141 даскала

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "Byg":

    Колко много въпроси задаваш .............затова няма никой да ти отговори . Само аз ти пиша - ограмоти се политически и икономически ...тогава сам ще си отговориш .
  • 142 волен сидеров

    11 1 Отговор
    ЗА ТОВА ТЕЗИ ПСЕВДОПАТРИОТИ НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЪВ И НА ВЛАСТ-ПФУУУ
  • 143 йокин

    0 12 Отговор
    Това значи,ПОБЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕДА,ГЕРБ.
  • 144 Днес бях в една администрация.

    16 0 Отговор
    . в приемния ден на. госпожата. Оказа се, че необходимата преписка от по- вишестоящите администрация я нямаше - а в писмото от тази по- горна институция до мен пише, че изпратена преди точно 22 дни/ разстояние между двете - 14 км по километража на автомобила. Помолих да позвъни , за да изясним забавянето / беше около 10, 30 часът/. Отговорът - рано е, не знам колежката дали е започнала работа, а и ще забавим тези, които чакат вън. Елате след седмица в приемния ми ден". С малко нахалство успяхме да я накараме да позвъни. От другата страна - същият отговор! Излязохме , навън никой не чакаше. Извод - защо само с 30%?
  • 145 За пенсионерите - 150 лева за 3 месеца

    17 0 Отговор
    за верните кученца - 30% / върху минимум 1500/ месечно. И всички са благодарни и щастливи!

    Коментиран от #151

  • 146 Тези

    17 0 Отговор
    чиновници да си гласуват за Бойко, но силно се съмнявам, че тези гласове ще му стигнат. Радев ще го отвее с 200. 50% от тези чиновници са ниски топки, на ниски заплати и 50 или 100 лв. еднократна помощ са нищо - прах в очите. Отчаян ход на губещ човек. Милиони подкрепят Радев и ще гласуват за него. Щом с две приказки изкара хората на протести какво ли ще бъде на едни избори. Баце да си стяга куфарите.
  • 147 gost

    9 0 Отговор
    po koruptciq sme top darjava!
  • 148 Хмхю

    11 0 Отговор
    Хора само аз ли разбирам, че това са динени кори....на този милиони, на други милиони....ще си хвърли оставката , но тия хора ще ги търсят тия пари...... Адски хитро, внимание!!!!
  • 149 asoos

    10 3 Отговор
    А защо не направиха минимум 10 лв на час за цялата държава осигоровки на реална заплата и да видим дали ще има стачкуващи.
    Не мога да разбера защо намалят ддс на туризма след като там всички са назначени на минимална заплата и после на борсата за 260лв

    Коментиран от #156, #159

  • 150 Гадове тур оператори хотелиери

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Ресторантьори сикаджии висаджии педерасти свършват дните ви гадове!!!
  • 151 Иииии

    6 4 Отговор

    До коментар #145 от "За пенсионерите - 150 лева за 3 месеца":

    Гласуват за Герб
  • 152 Даааааа

    13 0 Отговор

    До коментар #61 от "Byg":

    Лошо е, защото това са дснъкоядците. И няма толкова данъкоплатци за да ги издържат. Няма икономика и съответно няма данъкоплатци. Тия калинки са на хранилка.
  • 153 Мазничкото вече свършва...

    12 0 Отговор
    Мазнинката ще свърши!Народа да вземе пример от електората на Гербавите,колко пари внасят в държавната каса и да последва тяхният пример?Ще видим дали ще има мазничко в теникийката на гробарчетата..А от Европата ще дават вече само сяно и плява на Къртун Банькански....
    ...
  • 154 Ами прав си, огромна е.

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Огромна":

    Ама трябва да ядат и хранят семейства. Иначе безработицата трябва да е над 50%.Колко производствени предприятия има в България? Колко хора са нужни за зърнопроизводство, земеделие, животновъдство. Има ли нужда от толкова много магазини, предлагащи китайски и турски стоки, от молове по 5 във всеки по голям град? От хиляди хотели? Ами няма... Изкуствено се създава заетост, за да няма безработица... Полицаи, лекари, учители са необходими така или иначе, армията също не трябва да пада под определен минимум хора. Реално производствените предприятия, доколкото ги има и успяват да изнасят продукцията си навън и туризмът бяха единственият източник на валута в България. Като изключим гастърбайтерите, които вкарват огромни суми в икономиката и подкрепят браншове като строителство, производство на мебели и т. н. Покрай пандемията много гастърбайтери загубиха работата си навън(не само у нас туризмът е в колапс, а и в Испания, Италия, Франция, Гърция, Турция и по-далечни екзотични дестинации.За да се насърчава потреблението трябва да има по-високи доходи. Трябва да се изразходват по прозрачен начин средствата, но Бойко бърза. Притиснат е от все повече искащи, молещи, просещи, изнудващи, протестиращи, заплашващи. Дали си купува гласове-възможно е и така да се изтълкува...Ама всички искат пари и никой не ги отказва, нали?
  • 155 пенсионер

    11 1 Отговор
    ами човека се подсигурява за изборите с народните пари,
  • 156 Ами намалят ДДС временно

    9 1 Отговор

    До коментар #149 от "asoos":

    защото няма туристи от чужбина и много хотели(огромни и малки частни такива), няма въобще да заработят, а кадрите, които са си изкарали прехраната в тях са аут. Много от хотелите са построени с кредити, които не могат да бъдат изплащани в сегашната ситуация и въобще е пълен ад... Нищо не е толкова просто, колкото изглежда отстрани. И най-добрият специалист по макроикономика и предприемачество няма готови решения за подобна ситуация. Предлагат се и съвсем лишени от логика неща като намаляване на ДДС на алкохола в заведенията. Ако имаше туристи от Англия и скандинавските държави, които идваха тук на алкохолен туризъм тази мярка можеше да е оправдана донякъде. Но англичани няма да има... Алкохолът не е нещо от първа необходимост и не виждам защо трябва да му се намалява цената... Едва ли това ще напълни всички ресторанти, кръчми и капанчета, а и кому е нужно да са претъпкани? Нали уж трябва социална дистанция да се спазва?
  • 157 руснак

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "МатрЯлно неОтговорно лице":

    Ми то ще е за последно наистина. Тиквата и ГЕРБ си отиват и повече никой няма и да чуе за тях.

    Коментиран от #158

  • 158 Не бъди толкова

    0 6 Отговор

    До коментар #157 от "руснак":

    сигурен. В следващ кабинет ще са опозиция, но за по-нататък нищо не се знае. Или очакваш чудеса от следващите управляващи или от служебен кабинет на Радев? Точно сега в пандемията? Ами голям оптимист си в такъв случай...
  • 159 Ами то тази

    5 1 Отговор

    До коментар #149 от "asoos":

    година минималната заплата в туризма ще е и реална или още не си разбрал, че чуждестранните туристи ги няма до голяма степен. Липсват руснаците, англичаните, скандинавците. Разчита се на родните туристи, а това е само преразпределяне на парички. И на румънците, понеже и тях Гърция ги стопира с PCR тестове и ограничения...
  • 160 Радикал

    17 1 Отговор
    Борисов подарява остатъците от държавата. Дупедавците от администрацията ще му осигурят фалшифицираните изборни резултати.. Народа вече няма избор. Народа трябва да арестува и съди крадеца-предател Борисов. Законовите методи не работят в "законовата ни република"
  • 161 Оставка

    13 1 Отговор
    Народа ще ви осъди на доживотен затвор. По - тежко ще е от смъртно наказание.
  • 162 Герб- гепи

    10 1 Отговор
    Вие сте организирана престъпна групировка, създадена да мачка Обществото. Вдигна им заплатите на чиновниците, КОИТО по цял ден си клатят краката и мислят само за sex. С тази арогантност, която вършите борисов и гепи отиват на бунището. След това в Централния затвор.
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 дават

    6 0 Отговор
    лапаш!А избори ,тикви и мисирки друг път....
  • 165 Баи адемчо

    1 8 Отговор
    Да живее герб
  • 166 ОСТАВКА

    18 1 Отговор
    Още една причина да се махат час по-скоро. Чиновниците вече вземат от 2000 до 6000лв., а има пенсионери с 250 лв. пенсия. Увеличават ноижицата, правят точно обратното на това което трябва да се прави. Нека да сравнят на запад колко е разликата от една чиновническа заплата и една минимална, максимума е три пъти, а тук от 10 до 20 пъти наглост и безхаберие. ОСТАВКА
  • 167 Слави Славов

    8 2 Отговор
    Не сте прави да искате оставката на БМБ!Та той има да върши толкова много работа още,нали чакаме едни пари от ЕС!Пък и без него ще се счупи държавата,какво ще правим тогава със счупена държава!Оставете човека да си гледа работата!Що за народ сте,няма угаждане!
  • 168 ооооооо

    3 1 Отговор
    Да не си забрави и социално слабите - трайно безработни! Да ги издуе дано това увеличение!
  • 169 цвцв

    8 1 Отговор
    голямо раздаване пада на общините които са наши на земеделската министърка на баща си и назълва си направо облагодетелстване
  • 170 Питам само

    12 0 Отговор
    Защо от нашите пари раздава на държавните чиновници?
    Нагъл!
  • 171 criminal

    8 0 Отговор
    Безочливи нещастници.......трепането им е малко.............
  • 172 Индиректно

    7 0 Отговор
    Купуват се съдии, прокурори и следователи, чиито заплати се образуват от средната в бюджетния сектор умножена по м н о г о.
  • 173 анонимин

    8 0 Отговор
    Касиерчето на Сик разединява народа,и харчи народни пари!?
  • 174 Лаура Кьовеши

    9 0 Отговор

    До коментар #41 от "съд и затвор":

    Купуването на гласове е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!! Достоен и честен прокурор,незабавно да арестува Каскета и Боко Простака!!!
  • 175 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    пир по време на чума/да де коронавирус....
  • 176 123123

    4 0 Отговор
    споко, идва неизбежната цифрова революция, всички ще бъдете пометени...
  • 177 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Джеймс Т Кърк":

    Много добри въпроси, адмирации!
  • 178 Томито

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Селски":

    Вдигат им ги за да не пипат от партийните порции а само от народеца. През цялото време работят за себе си с рушвети ,рекет и подкупи срещу печатче върху документ , разрешение за нещо си ,заменки ,отчуждаване ,търгове под масата и ред други. Кога ще съберат данъците от махалите и незаконните постройки ? Кога ще спрат на алкохолици да плащат пенсия по болест ? Кога ще спрат да плащат и да подпомагат потомствено безработни с три етажни къщи и лимузини ? Кога общински съветници ще имат реално средно образование и ще говорят Български ? Малките населени места не са никакъв приоритет на никоя партия и това си е циганията пълзяща към градовете. Малките населени места са феодални владения на единици корумпирани партийци облажващи от парите на циганската фамилиярна мафия. Там няма данъчни ,НАП ,КАТ ,полиция два часа след като намерят убития и все такива неща. Джипа на жандармерия е все едно цирк дошъл в годината един път. Виж колко автомобила има в населеното място и справка в КАТ колко свидетелства са издали на живущи там . 1000 автомобила по дворове и в движение реално , срещу 27 свидетелства. ама това не е работа на кмета ко го питаш. Той не се е цанил да спазва закони , а само е кмет за заплатата и обществените поръчки. Абе ,за квото може да се краде и задължително приятел с най-големите крадци.

    Коментиран от #180

  • 179 Светла

    5 1 Отговор
    е такъв цинизъм просто няма-хариш народни пари, за да се гласува против народния интерес. Политиката с раздуване на администрацията и раздаването на големи заплати на хоро, които са не само некадърни, но и нищо не правят освен да гласуват за статуквото е типична за не един диктатор, последния на влака е Мадуро от венецуела, която макар да има огромни несметни богатства е една от най-бедните страни в света. Ще гушнете парите днес, ама на клоно ще се редят все повече и повече, а дажбите ще намаляват докато един ден просто няма да има, имайки предвид какво свиване на икономиката в световен мащаб ще предизвика ковид кризата тоя ден дойде много по-скоро отколкото мислите и може да се окажете от тия дето ровят по кофите, надявам се само да не загробите и целия български народ за едното кебапче.
  • 180 Селски

    0 0 Отговор

    До коментар #178 от "Томито":

    Така е !
    За съжаление .
  • 181 Чиста проба

    1 1 Отговор
    Тиквуня купува избиратели с нашите пари.
  • 182 ЗЕЛЕН чук или зеленчук

    0 1 Отговор
    Така се купуват гласове за идващите избори. И със страха , че ще бъдеш уволнен , ако дойде нов управляващ ! Тиквата е хитрец , знае ги как стават нещата. Сега е времето хората да искат пари !
  • 183 Джуркан Вирус

    0 1 Отговор
    Тиквена държава ! Бай Ганьо - началник ! Трагедия !
  • 184 нощно шкафче с пищоФ

    0 1 Отговор
    ТиквЕто е бог в държава като България ! Само той коли и беси , та даже и патки/народ/ пасе !
  • 185 Това е

    1 0 Отговор
    С ГЕРБ върви повишението на заплатите, с БСП респективно понижението им.
  • 186 Нормален

    2 0 Отговор
    От коментарите виждам, че червените боклуци са против повишаването на жизнения стандарт на съгражданите им.За това никой не ви обича червени боклуци!
  • 187 Нормален

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Умно село":

    С коя чужда пита бе червенотиквеник?Я кажи кога държавата е била по-добре финансово?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове