Last news in Fakti

11 Август, 2020 15:08 2 839 23

Калоян Паргов: Г-жо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята в София

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • софия-
  • протести-
  • йорданка фандъкова

Позиция на столичните социалисти

Калоян Паргов: Г-жо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята в София - 1
Снимка: Фейсбук

Госпожо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята, която бушува в София повече от месец. Вашата работа не е да отправяте призиви, а да управлявате града. С тези думи лидерът на БСП – София Калоян Паргов, който е и председател на групата на социалистите в СОС, задочно се обърна към столичния кмет.

По думите му проблемът е в пълната абдикация на Столична община от функциите ѝ.

„На никого все още не е известно какви са действията на градоначалника в сложната ситуация, в която се намира града. Единствено видимо е отсъствието на какъвто и да е било екшън план от страна на „Московска“ 33. Това, с което разполагаме само е „трогателният“ призив във Фейсбук на кмета“, посочи лидерът на БСП – София.

„Ако Йорданка Фандъкова е решила на финала да се разграничи от ГЕРБ – да го направи ясно и открито и да подаде оставка. Тя бе избрана именно като кандидат на управляващата партия и продължава да бъде неин заместник-председател. Не може да се опитва да мине инкогнито през бурята, която бушува в София повече от месец, подобно на начина, по който присъства на конференцията на ГЕРБ – хем на първия ред, хем безмълвно, скрита зад бейзболна шапка и черни очила“, категоричен е Калоян Паргов.

Той припомни, че когато софиянци търпяха несгодите от кошмарния, и като продължителност, и като качество, ремонт на „Дондуков“, а Фандъкова го превърна във волейболно игрище и организира турнир.

„Вие също затваряхте улици, но го наричахте „София диша“. Е, днес София не само диша, но живее в ритъма на ежедневните скандирания: „Оставка!“. Ето защо, докато сте кмет на столицата, не може да продължавате да се държите като страничен наблюдател! Длъжна сте да изпълнявате функциите си на стопанин на града, които са Ви вменени от редица закони!“, обърна се Паргов към Йорданка Фандъкова.

„Повече от месец столицата е в епицентъра на протестите в страната. Почти две седмици е блокиран Орлов мост и други ключови кръстовища в центъра на София. Едни граждани подкрепят действията на протестиращите, други не ги харесват и се възмущават от блокадите. Но това е плурализмът, това е демокрацията“, изтъкна Паргов.

Според него въпросът е какво прави Столична община, която трябваше да реагира на екстремната обстановка в града и да предприеме редица мерки, които да облекчат движението и предвижването в София.

Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм в СОС, постави конкретни въпроси:

- Защо не са създадени временни автобусни линии, които да извозват пътниците от „Плиска“ до метростанции „Жолио Кюри“ и „Г. М. Димитров“?

- Защо не са създадени временни автобусни линии, които да улеснят придвижването на пътниците от „Дружба“ и „Гара Искър“ до метростанциите „Искърско шосе“, „Дружба“ и „Интер Експо център“?

- Защо за пътниците, които имат абонаментни карти за линиите, които са с променени маршрути, не е създадена организация с тях да ползват останалите линии и най-вече метрото – да станат за цялата градска мрежа?

- Защо не беше скъсен интервала на движение на линиите на градския транспорт, които не са засегнати от блокадите, най-вече на трамвайните?

- Защо не е създадена такава организация на движението – чрез общинско трафик радио, информационно-навигационни табели и с участието на регулировчици, така че автомобилният поток да се насочва към алтернативни маршрути далеч преди шофьорите да попаднат в тапите по алея „Яворов“ бул. „Драган Цанков“ и бул. „Ситняково“?

 - Защо не са променени режимите на светофарните уредби, във връзка с променената пътна обстановка в града? „Умните“ светофари отчитат ли адекватно настоящата ситуация?

- Защо не бяха отложени част от планираните за август ремонти, за да не се затруднява и допълнително да се концентрира трафикът в пренатоварените точки?

„Това са само малка част от мерките, които Столична община и кметът на София, заедно с компетентните звена на МВР, отдавна трябваше да предприемат, за да не са нагнетява напрежение и да се облекчи транспорта и движението в града“, категоричен е Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другарката

    26 8 Отговор
    е за Сливен !
  • 2 Фандъчка е следващата

    29 8 Отговор
    Ама може да си събере парцалите и да си оди на село.
  • 3 Кой си

    11 29 Отговор
    Ти какво направи досега за София??? За хората??? За децата? ??????????

    Коментиран от #6

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    Всичко е строго индивидуално
  • 5 Бай бай

    9 16 Отговор
    Добре, че се показвате отвреме на време, че да се подсещаме....повече за вас никога да не гласуваме!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 възмездието идва

    18 6 Отговор
    Тая невинна физиономия забърка част от проблемите в държаната. Няма как да й се размине отговорноста за това. Дори и в миша дупка да се скрие прегрешенията са явни и отърване няма. Тя е подписала стотици заменки, поръчки и др. документи. Няма да се получи Бойковото кметуване с обявения за фалшифициран негов подпис за заменките.
  • 8 Дуу Бай

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Паргов е":

    Хапчетата бърже!!!!!!!!!!!!!
  • 9 ВИЛЕ ИТАЛА НАРКОМАНИЯ

    5 0 Отговор
    Балона надува и други балони!
  • 10 Кажи парго

    13 2 Отговор
    Кажи защо веднага уволнихте човека за свръзка с божков???? Сега кой е връзката??? Майчето ли......сръбино, ристо с маджеро или.......
    Казвай бързо?????
  • 11 Дам

    11 8 Отговор
    Въпреки че съм срещу Бсп и техните стари карикатури .. виждам че има млади хора които мислят трезво над проблемите ... прав е ... Кмета можеше да облекчи транспорта за гражданите които не протестират ...и да не излизат със становището че нямат време .. имаха цял месец за да го направят! Ако за един месец не може да промени две три градски линии ..какво да говорим за по сериозни неща . Очевидно е че Герб нямат професионалните качества да ръководят било то административни или друг вид ресурси ... всички видяха че можете да стоите като грабливи свраки и да дебнете трохите които ви подхвърля Евросъюза ... е Да но на нашето общество това не му трябва ! Вървете си ! Адио !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 миризлив пор

    7 5 Отговор
    Малко е перверзно президента който си издигнал да подклажда бунтове и създава проблеми и ти да протестираш че не ти ги решават. Ако беше по-кадърна партията щеше да издигне някой друг за кандидат-кмет и да не е Фандъкова пореден мандат.

    Коментиран от #19, #20

  • 14 Иван

    11 5 Отговор
    Абе мишок нали е Демокрация явяваш се на избори и ако те изберат говориш не сега с 5 палатки и 10 човека искаш да управляваш нали това не е демократично ама на кой му пука за денокрацията

    Коментиран от #18

  • 15 Другия с коня

    11 5 Отговор
    Много сте Нагли от БСП...С какво очи гледате хората...
  • 16 миш

    7 6 Отговор
    Само да питам,че не съм в час.Колко пари харчи според бюджета,средно на ден кмета на София?Е,за това ,ще имате тоалетни за 300 бона.
  • 17 ПАРГОВ....НЕРЕАЛИЗИРАНАТА НАДЕЖДА НА БСП

    6 1 Отговор
    ПАРКОВ ИЗЛЕЗ И ЗАБИЙ ЗНАМЕТО НА БСП НА ОРЛОВ МОСТ, АКО ТИ СТИСКА..........НЕ ДА СЕ КРИЕТЕ КАТО МИШОЦИ ПО КАНЦЕЛАРИИТЕ.......УМРЕЛИ СТЕ ОТВСЯКЪДЕ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Аве Адолф Хайлллл

    5 1 Отговор
    О горкия ,това ли измисли "големия" ти капацитет , а напъни се още малко за тройка поне ......
  • 22 ПАРГОВ....НЕРЕАЛИЗИРАНАТА НАДЕЖДА НА БСП

    4 0 Отговор
    ПАРГОВ, ЩО НЕ СИ НА БАРИКАДАТА.......КАКЪВ ШЕФ НА БСП В СОФИЯ СИ, ЩОМ СЕ КРИЕШ ПО КАНЦЕЛАРИИТЕ.....И САМО ДУДНИШ...ДЕЙСТВИЯ ПАРГОВ, НЕ РИТОРИКА
  • 23 АрхНикола Пеев

    4 1 Отговор
    Паргов, оправете си кочината на Позитано 20, че мирише на лошо
    После се изказвай
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове