Last news in Fakti

13 Август, 2020 06:09 9 910 47

Протестиращите сложиха шапки-прасета, расте лагерът на "Орлов мост"

  • протест-
  • орлов мост

Най-възрастната дама на протеста е 91-годишната баба Нетка

Протестиращите сложиха шапки-прасета, расте лагерът на "Орлов мост" - 1
Снимка: БГНЕС

В 35-ият ден на антиправителствени протести в столицата с искане за оставки на правителството и на главния прокурор обстановката беше спокойна и на трите барикади - на площад "Независимост", пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост. През блокадите се пропускат линейки. Част от протестиращите днес носеха шапки-прасета, предаде Българското национално радио.

Шествието на протестиращите от площад "Независимост" стигна до Орлов мост малко преди 22:00 ч. То протече спокойно и с по-малко шум от обикновено. Бурни емоции имаше, само когато хората преминаваха покрай сградата на Народното събрание, оградена от два реда полицаи. Повечето участници се разотидоха след проявата. Към полунощ бяха останали малко хора.

Над 40 са вече палатките и тентите в лагера на Орлов мост. Загражденията са от пейки, палети, контейнери и кошчета за отпадъци, автомобилни гуми и дори пътни знаци. Покрай загражденията са поставени постери с различни искания на протестиращите.

Протестиращите заявиха, че сред тях има и провокатори, които подбуждат спорове между тях.

Над 2 000 подписа с искане за оставка на правителството и на главния прокурор са събрани само за два дни в палатковия лагер на Орлов мост.

В сряда няколко организации проведоха еко-социална асамблея на тротоара. Всеки преминаващ можеше да изкаже мнение. Своеобразният форум ще продължи и днес. На другия тротоар пък се продават книги. На пл. "Независимост" хората коментираха, че решенията на правителството за отпускане на средства в различни сектори са "опит за купуване на симпатии". От т. нар. "Отровно трио" също обявиха, че отпуснатите средства няма да ги откажат от исканията им, а следващите дни "ще бъдат интересни".

"Не съм за никой тук! Аз съм против сегашната система на мафиотизацият и ограбване на ресурси, на политическите партии, които управляват в момента" обобщи протестиращ там.

"Аз съм на 91 години, баба Нетка. Искам Бойко да се осъзнае и да чуе гласа на хората! Ако не - аз ще отида при него!! Баба Нета е тука да мете боклука", заяви най-възрастната дама на протеста, цитирана от БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Петьо Петров

    102 45 Отговор
    Прeдлaгaм eднa идeя нa прoтecтирaщитe,щe ce cтoри мaлкo или пoвeчe крaйнa нa някoи,нo cъc cигурнocт щe e eфeктивнa.Нeкa ce oбяви eднa пoдпиcкa зa рeфeрeндум :-Зa или прoтив ocтaвянeтo ни в EC. Дa ce пoкaнят чуждитe мeдии дa я oтрaзят и щe видитe кaк Eврoпa мнoгo бързo щe cи oтвoри oчитe зa cлучвaщoтo ce в нac.A aкo ce cтигнe дo тaкъв рeфeрeндум щe e oпрeдeлeнo любoпитeн рeзултaтa.Зaщoтo вcички ниe плaщaмe чрeз дaнъцитe cи eжeгoднитe внocки към EC, a вcички трaншoвe,грaнтoвe и зaeми oттaм ce "уcвoявaт",кaктo пoбългaрихмe думaтa пoдпoмaгaнe.В крaйнa cмeткa плaщaмe,a нищo нe пoлучaвaмe,зaщoтo ce рaзпрeдeля oт върхa нaдoлу.Дo нaрoдa ocтaвa caмo "гoлaтa вoдa".Зa някoи вeчe и вoдaтa e лукc.Дeрзaйтe,тoвa e caмo идeя и мoe cкрoмнo мнeниe!

    Коментиран от #4, #18, #40, #41

  • 3 Емил

    83 29 Отговор
    И ДИCТAНЦИOННO И МAШИННO ГЛACУВAНE. ИCЧИCТВAНE НA ИЗБИРAТEЛНИТE CПИCЪЦИ OТ 800 000 МЪРТВИ ДУШИ ГOТOВИ ЗA МAШИНAЦИИ НA ИЗБOРИТE. КOЛКOТO ЛИЧНИ КAРТИ ТOЛКOВA ИЗБИРAТEЛИ. ВИCOКA ИЗБИРAТEЛНA AКТИВНOCТ 75 - 85 % . БУДНO ГРAЖДAНCКO OБЩECТВO E ГAРAНЦИЯ ЗA РAЗВИТA И ПРOCПEРИРAЩA ДЪРЖAВA .ВЪРХOВEНCТВO НA ЗAКOНA. МЛAДИТE НE ДOПУCКAЙТE ДA ИЗЛЪЖAТ И ВAC. НA БЪЛГAРИЯ МЯCТOТO E ПРИ РAЗВИТИТE ДЪРЖAВИ. OТВOЮВAЙТE CИ БЪДEЩEТO. БEЗРAЗЛИЧИEТO ХРAНИ БEЗЗAКOНИEТO.
  • 4 Гад

    55 79 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Петьо, дълго е за обяснение, пък и като ти чета умазаключенията няма да ме разбереш. Съвета ми е да ходиш да копаш, политиката не я вдяваш!

    Коментиран от #11, #14, #17

  • 5 ПЪРВАТА РАБОТА КАТО

    91 45 Отговор
    ПАДНЕ ВЛАСТА Е ДА АРЕСТУВАТ БОКО ТИКВАТА И ГЕШЕФТАРО И В ЗАТВОРА. .ГЕРБ ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН КАТО ПАРТИЯ

    Коментиран от #9, #12, #46

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СКОРПИОН

    75 36 Отговор
    ГЕРБ СА ПРЕСТЪПНИЦИ

    Коментиран от #29, #37

  • 8 СКОРПИОН

    62 24 Отговор
    с машиното гласуване ще се сложи край на хора без олразователен ценз да гласуват
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 El boko

    50 22 Отговор
    Къде мога да направя дарение на протестиращите?

    Коментиран от #13

  • 11 Гад2

    40 20 Отговор

    До коментар #4 от "Гад":

    Ти пък колега караш го да копа? Те "умнитИ и младитИ" са ЕнтелЕгентни...Всички са по чуШбината и учат за студенти виж даже на десет се намира и един който може да сътвори цяло изречение..вярно трудно и с клишета..ама все пак.

    Коментиран от #16

  • 12 Поп Якодим

    30 19 Отговор

    До коментар #5 от "ПЪРВАТА РАБОТА КАТО":

    Блаженни са вярващите. Макар че силно се съмнявам да си от тях чадо комунистическо....А какво ще речеш за лустрация на бкп/бсп...Или най добре кастрация??? Амин.
  • 13 Поп Якодим

    15 10 Отговор

    До коментар #10 от "El boko":

    Недей чадо безбожно,за мъртвите или добро или нищо.
  • 14 КОЙ

    37 28 Отговор

    До коментар #4 от "Гад":

    Вие от Герб много я разбирате политиката, особено тази на парите...
  • 15 най накрая

    40 35 Отговор
    ме разсмяхте,прасета си сложили шапки..със прасета.
  • 16 КОЙ

    51 23 Отговор

    До коментар #11 от "Гад2":

    Шефа ви ББ е ярък пример за интелигентност, етика и морал. А как работи с жипката...

    Коментиран от #19

  • 17 гост

    40 29 Отговор

    До коментар #4 от "Гад":

    Само като прочетох как ,,плащаме вноски към ЕС и как нищо не достигало до нас,, и ми стана ясно. Как да му обясниш на такъв човек,че парите от ЕС не са за това,държавата да ги раздава на калпак. А ако си мисли че ще дойде някой ,,млад ,красив и честен,, който така ще разпределя и раздава европейски пари ,че точно ПП ще цъфне и върже...много се заблуждава.
  • 18 ИСТИНАТА

    31 14 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Точно това за референдума го писах и аз много пъти но на никой от управляващите не му се чува за подобно ! Давал съм и примери с Швейцария и други държави които са на първо место по стандарт на живот и всичко останало но у нас приятелю не искат и да помислят за подобни неща тук в БГ управляващите са ХИЕНИ които дори се самоизяждат по между си ! Дано един ден някой ни съжали и помогне иначе не виждам ние сами да имаме желание да си помогнем а и да има такова просто октопода на мафията е станал ЗЛОКАЧЕСТВЕН ТУМОР НА БЪЛГАРИЯ !

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Петьо Петров

    35 17 Отговор

    До коментар #18 от "ИСТИНАТА":

    Човек трябва да е оптимист,вземайте пример от Борисов.Той,дори и гробище да модернизира,ще среже лентичката и ще каже:- Я,вижте,колко много красиви кръстове съм ви приготвил,и то благодарение на мен и ГЕРБ.

    Коментиран от #21

  • 21 ИСТИНАТА

    17 12 Отговор

    До коментар #20 от "Петьо Петров":

    Да така е но на него до там му стига мозъкът и интелигентноста защото ако разбираше и знаеше малко повече отгоре щеше отдавна да си е отишъл и скрил далеч ! Надявам се и все се моля-дано стане чудо !

    Коментиран от #36

  • 22 Молба

    13 2 Отговор
    Тишо не бързайте да скривате истинските и явно неудобните или по точно темите от които ви е страх, естествено от кой ! Нека се вижда добре и истински ситуацията в България а не само от едната страна !
  • 23 ГОСТ

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Я, и тука си пуснал този пост! Сега си Петьо, след малко кой? Имаш безброй никове, Но само един стил на писане троле! Този призив си го сложил на всякъде. ПЕТЬО ПЕТРОВ! Аз пък съм Иван Иванов.

    Коментиран от #24

  • 24 Петьо Петров

    14 6 Отговор

    До коментар #23 от "ГОСТ":

    Извинете ме,не ви познавам,но аз винаги пиша с името и фамилията си,а разликата между нас е,че аз съм свободен и независим.Който се страхува,да се крие зад анонимността си,това няма да промени същността му,само ще го направи по-важен в собствените си очи,недовиждайки,че другите са незрящи за него!
  • 25 Оги

    13 1 Отговор
    Тихомире, за палатка съм чувал, а какво е това тент? Така ингилизите на казваха ли на палатка?
  • 26 Аве Адолф Хайлллл

    21 8 Отговор
    Това откровено си прилича на партийно - агитационна статийка в която някой се мъчи да убеди себе си - " колко сме много " , а в същност просто страда от раздвояване на личността и крайна самозаблуда .
  • 27 Василева

    17 10 Отговор
    Според вас след като от 20години братовчед ми живее в Канада,но е български гражданин,не трябва да го има в избирателните списъци.Има много хора като него в чужбина.Според вас това ли са „мъртвите души”.И

    Коментиран от #31

  • 28 Hitman

    15 15 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Ние не сме безделници. Ние сме работещи хора.
  • 29 Нинова

    17 9 Отговор

    До коментар #7 от "СКОРПИОН":

    А другите не са. Такава расипия като през 90 те не е имало и в страни от 3 свят.
  • 30 Истина

    25 13 Отговор
    МНОГО ИМ ОТИВАТ СВИНСКИТЕ ШАПКИ НА ПРАСЕТАТА,ТОЧНО СЕ ВРЬЗВА С ОБСТАНОВКАТА НА ПАВЕТАТА НА КОИТО СЕ ТЬРКАЛЯТ И ПИЯНСКАТА ОБСТАНОВКА И МРЬСОТИЯ.
  • 31 123. До василева

    21 7 Отговор

    До коментар #27 от "Василева":

    СЛЕД КАТО ЖИВЕЕ 20 ГОДИНИ И ПЛАЩА ДАНЬЦИТЕ СИ ТАМ И НЕ ВЗИМА НИКАКВО УЧАСТИЕ В БЬЛГАРИЯ,НЯМА ПРАВО НА ГЛАС,НИКОЙ НЕ КАЗВА ЧЕ СА МЬРТВИ ДУШИ ,НО ТОВА СА СИ ГО ИЗБРАЛИ ТЕ.
  • 32 Абе приятел

    21 10 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Не виждаш ли,че сте една шепа глупаци?! Ние изразяваме мнение като цивилизовани хора -на избори!
  • 33 Abv

    14 7 Отговор
    Палатките 40, а протестиращите 10-20. По 2 палатки на протестиращ.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Иванич

    12 11 Отговор
    Това ли е диктатура?Стига глупости,Бойко направи много повече от всички министър-председателя от 89-та взети заедно,а вие просто сте калпазани!
  • 36 До ИСТИНАТА

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "ИСТИНАТА":

    Гооолеми претенции и, раздава акъл... А нещо за ПРАВОПИСА... САААМО ПРЕТЕНЦИИТЕ ВИ СА ГОЛЕМИ, БЪЛГАРИЯ Е ТАМ, КЪДЕТО И Е МЯСТОТО. ЗАЩО ЕВРОПА ДА НИ КАЗВА КОЙ ДА УПРАВЛЯВА И КОЙ ДА ПОДАВА ОСТАВКА?!? АЗ МИСЛЯ, ЧЕ САМО ПИХТИЕСТИ ТЕ МОЗЪЦИ И ПЛАТЕНИТЕ НА ПРОТЕСТА НЕ РАЗБРАХА, ЧЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ КРИЕЩИ СЕ ОТ ЗАКОНА... И КАКВО ДА КАЖЕ ЕВРОРА... ДАЙТЕ ВЛАСТТА НА БОЖКОВ... СМЕШНИЦИ...
  • 37 Безсимтомна Пандемия

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "СКОРПИОН":

    Бойко Борисов е шеф на АМФЕТАМИНА!
    СТАВКА И ЗАТВОР!
    Не искаме неговите нашмъркани, мургави гласоподаватели да имат право на глас на изборите 💛😷
  • 38 Език мой

    2 3 Отговор
    То нали тоалетните на Калотина ги откриваха, що да не открият и гробище...
  • 39 Митко

    10 5 Отговор
    Да живее Бойко
  • 40 3.46

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    За мързеливите е супер ес, крадене и охолен живот.
  • 41 льотчик

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    по лесно решение има за теб МАРШ В РАСИЯ
  • 42 Човек

    9 0 Отговор
    След 6 месеца има избори!Оставете хората има и др.развлечения.Нека да се стегнем и да борим тая корона.Чакани безработица,глад и инфлация.Богатите пак ще са добре.После ще ги борим ако сме единни.
  • 43 пенсионер 85 г

    6 2 Отговор
    ех желю желю ти си виновен мир на праха ти но защо не посмя да гласувате закона за лустрацията сега БЪЛГАРИЯ щеше да е водеща държава в ЕС без комундета работата върви много лесно

    Коментиран от #45

  • 44 Анти протест!

    4 2 Отговор
    Баба Нетка - лице на протеста. Ще падна. Айде, махайте ги тия палаткаджии, омръзнаха ми педерастките им изяеи.
  • 45 над 85

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "пенсионер 85 г":

    Тия над 80 години трябва да нямат право на глас поради оглупяване.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Безсрамник

    1 0 Отговор
    Хаджиментов като гледам май много си я закъсал. Кажи колко ти е тарифата? Яко се издъни. До там ли стигна. Протестите ви са пълен ОТВРАТ. НЯМА КОЙ да ви се върже на ЛЪЖИТЕ ВИ. Хората да не са глупави.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове