Last news in Fakti

14 Август, 2020 14:42 4 242 49

Протестиращи: Не вярваме на Борисов за нова Конституция и ВНС

  • внс-
  • протестиращи-
  • бойко борисов-
  • конституция

Протестът няма да спре, коментираха обитателите на палатковия лагер при „Орлов мост“

Протестиращи: Не вярваме на Борисов за нова Конституция и ВНС - 1
Снимка: БГНЕС

„Мислим, че вълкът козината си мени, но нрава си не. Не мислим, че Борисов е способен да направи тази промяна и ако я направи, няма да има ефектът, който търсим. Така че протестът продължава“.

Това беше първият коментар на протестиращите в палатковия лагер на „Орлов мост“, съобщи бТВ.

Той бе направен минути, след като премиерът Бойко Борисов се обърна към тях в специално видеоизявление, в което предлага свикване на избори за Велико народно събрание, което да приеме нова Конституция и проведе реформа в съдебната власт.

Министър-председателят обеща и да се оттегли веднага след като бъде прието неговото предложение за свикване на Велико народно събрание.

„Не знаем какъв контрол ще има Борисов върху това Велико народно събрание, може би то трябва да бъде свикано от други участници“, коментира протестиращ.

„Ние искаме първо неговата оставка и след това да се проведат избори“, допълни друг.

„Нашите искания са пределно ясни – оставка на премиера Борисов, оставка на главния прокурор, на Емил Кошлуков и Цацаров, след това приемане на закон за лустрацията и промени в Изборния кодекс, за да можем да електронно и по пощата, за да може и нашите сънародници в чужбина да упражняват своя вот“, заяви трети.

Изявлението на премиера Борисов беше поредното динамично развитие в 37-ия ден на протести, който започна с полицейска акция в ранните часове срещу блокадата на бул. "Ситняково".

Вместо на „Орлов мост“ шествието в 36-тия ден от протестите,  приключи с барикада от палатки на румънското посолство. Блокадата обаче издържа едва 4 часа, след като полицията се намеси и разруши лагера на протестиращи.

Свидетел на акцията е Анастас.

„Наскочиха мъже въоръжени и направиха плътно ограждение около блокадата. Това се  случи. Започнаха да искат документи, лични карти. Няколко човека бяха изведени пред очите ми в поска колите.  Не знам дали са задържани или не. Бях с моя мотоциклет тук. И бях помолен от полицаите да дам моите лични документи и да изведа мотоциклета от кръстовището, за което ми беше съставен фиш за неправилно паркиране. Не знам доколко е законен“, разказа мъжът.

Задържани и освободени след това са трима души, уточниха от МВР.  А в лагерите организаторите предупредиха за още блокади и по-масови демонстрации.

Протестни демонстрации се организират този петък в Търново, Русе, Варна, Стара Загора и Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    24 33 Отговор
    Само Стефан Стамболов може да разчисти ДС кадрите, обучени в Русия, които тормозят Българския народ толкова дълго време.
  • 2 НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ

    44 9 Отговор
    СТАВА ,,ВИНЕТУ".ДОГАН И ПЕЕВСКИ ГЛАВНИ ВОЖДОВЕ.БОЙКО ЩЕ ИМ ГЛЕДА КОНЕТЕ.И ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ ЩАСТЛИВИ
  • 3 бойко

    17 44 Отговор
    народа е глупав и незнае какво иска

    Коментиран от #15

  • 4 Мадрид

    65 18 Отговор
    Борисоф пак се изцепи днеска , хората му казват мафиот , а той щял да пише конституция и евангелие. Боже пази ни!
  • 5 Озлобен бесепераст

    17 33 Отговор
    Айдааа Бойко пак ни го натика четвъртит.!
  • 6 EL boko

    27 4 Отговор
    Борисв се събужда от илюзията в която си живее това е +! ;)
  • 7 Мафията си къса опашката

    39 16 Отговор
    Мафията си къса опашката! За да се спаси! Съдебната реформа може да се извърши с мнозинство от 2/3 и без свикване на Велико народно събрание.
    След 30 години контрареволюция контрареволюционерите зоват за нейното продължение въз основа на нова конституция!

    Нова конституция би имала смисъл само ако по дух и по буква е идентична с Конституцията от 1947 година - революционната Народна конституция, която връща на Народа банките и средствата за производство, създадени с народната пот и труд.
    Единствено Конституцията от 1947 г. наречена "Димитровска конституция" е едновременно демократична, патриотична, справедлива, в защита на българския народ и в защита на българската държава и на българския национален интерес!

    Върнете Конституцията от 1947 г. или се снишете и замълчете!

    Долу мафията на ГЕРБ - ГРОБ за България!
    Долу психодесните проводници на интересите на Сорос в България!
    Долу 30-годишната контрареволюция!
    Експроприация на експроприаторите!
    Национализация на банките, всички финансови институции и на всички средства за производство в полза на целия български народ!

    Коментиран от #13

  • 8 qwerty

    31 7 Отговор
    Разбира се, че не вярваме!
  • 9 Лъжливото овчарче

    42 8 Отговор
    И накрая дошъл вълка, но никой не повярвал на лъжливото овчарче ! Изводът мили деца: "Тиквата е гнила!"
  • 10 8865

    33 7 Отговор
    г-н"АЗ" с нищо не показа че може да му се вярва . Убеди ни г-н"АЗ" кажи поне една ИСТИНА като ПРЕЗИДЕНТА да ти повярваме 🤣😄🤫🤭👍
  • 11 Тиквата ще откачи

    33 5 Отговор
    Народа не се лъже ,не вярва! Ха ха
  • 12 001

    21 45 Отговор
    А ОСТАВКА НА РАДЕВ КОГА И ТОЙ Е ДЪРТ ГАДЕН ЛЪЖЕЦ

    Коментиран от #42

  • 13 Цонко

    15 10 Отговор

    До коментар #7 от "Мафията си къса опашката":

    Извинявай,ама това са комунистически идеи от 1947 година провери кой ден сме днес

    Коментиран от #18, #19

  • 14 ТУКА Е ИСТИНАТА

    23 3 Отговор
    САМО НАРОДА И ПАК НАРОДА ДРУГО ВСИЧКО Е КРАЖБА ЛЪЖА ТЕРОРИЗЪМ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ САМО НАРОДА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКА НАРОДНА АРМИЯ ДРУГОТО Е ИЗМАМА ЗА КОНТРОЛ!
  • 15 ха ха ха

    37 4 Отговор

    До коментар #3 от "бойко":

    Удобна мантра на манипулаторите! Не разбрахте ли, че не може вие да казвате на хората какво искат? Те затова ви искат оставките!!!
  • 16 0001

    11 35 Отговор
    по голям лъжец от радев НЯМА
  • 17 Я ...Я

    27 4 Отговор
    ПРЕДИ 1Ч ТОЧНО ТОВА НАПИСАХ. НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ. ДО ОСТАВКАТА УСПЕХ.
  • 18 ДО ЦОНЮ

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "Цонко":

    ЦОНЬО НЯМА ДА СЕ ШАШКАШ КАКВО КАТО СА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДЕИ?ПРЕДПОЧИТАШ ФАШИСТКИ ИДЕИ ЛИ ?

    Коментиран от #26

  • 19 Бегай

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Цонко":

    в кревата на Борисов! Цункай се отново с мафиотите!
  • 20 Вица на столетието

    29 4 Отговор
    Неграмотният Борисов ще пише конституция!!!!!!!!!!!!!!!!! Какво ли ни чака още бедни българи? Колко кожи още ще ни одере да си закръгли милиардите?

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ГОРСКИ

    22 4 Отговор
    Борисов днес говори едно на другия ден казва че е лъжа как да вярваш на такъв човек!!!
  • 23 да и

    15 2 Отговор

    До коментар #20 от "Вица на столетието":

    Ще му помага Белият Хакер -Барни Ръбъл !
  • 24 мартин

    23 4 Отговор
    тиквата е долен лъжец.мутра велико народно събрание да прави, пълен смях, ще държи кокала до последно за да може да манипулира изборите, това е ясно на всички. къде са машините за машинното гласуване? тиквата е тъпоглав ееднокнижник и лъжец
  • 25 Работодател от 30 години

    15 17 Отговор
    Вие комунистите на вярате по принцип в абсолютно нищо, дори самият Христос да слезем на Орлов мост за да изпепели с поглед най-наглият от вас вие сигурно ще му кажете "абе ей гербер я се връщай обратно", но тук в случая сте прави, че не вярвате на Бойко!Нали не сте чак толкова наивни вие комунистите за да си помислите, че Кралят Слънце ще си подаде оставката когато и да било оттук натам, след като го нервирахте толкова лошо?? Борисов ще управлява България поне до 2048 година с помощта на съвременната медицина, а ако се наложи и подмяна на органите му с по-млади, не дай си боже! Протестирате вие комунистите и не знаете за какво и никой не ви обръща внимание, а когато прекалите за минути ви разбутват катуните и ви премахват блокадите жандармите наши! А защо не се преквалифицирате и да започнете да работите друга работа като мен например или нещо друго, което да ви прави доволни от живота? От 30 години имам собствен бизнес и се смениха 18 или 20 правителства и съм независим от политиката, а и никога не съм и гласувал досега защото не виждам способни в политиката. Зa мeн в двете ми фабрики рaбoтят 16 чoвeкa нa cмeни нa дoбрa зaплaтa, около 2700 на месец и ни e вce тaя зa вaшитe прoблeми, a и oтивaм пак нa мoрe!:):)Cкaриди /крaлcки/, oмaри, cиньo cирeнe, бялo винцe, пържoлки c гъбки, кeбaчeтa и кюфтeтa c гaрнитуркa и нeмcкa бирa, caлaтa oт мoрcки дaрoвe, cлaдoлeди cмeтaнoви, кoктeйли, eкзoтични плoдoвe и зeлeнчуци тoвa e eжeднeвиeтo нa eдин рaбoтoдaтeл и ceкрeт

    Коментиран от #29, #31

  • 26 1459

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "ДО ЦОНЮ":

    Той няма да те разбере. Той е от раглезените младежи на които е втълпено, че тоя свят съществува от дата на тяхното раждане, и че всичко, което е ново е хубаво.
    Той не мисли, той цитира телевизора. Той си пада по инфлуенсъри, влогъри, 4G, FULL HD, миски, плеймейтки както и по обикновени (няма да споменавам думата, че ще ме изтрият) мъже който си падат по мъже.
  • 27 Последния Софиянец

    9 4 Отговор
    Тия неща ги е писал Дончев.

    Коментиран от #44

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 смешник

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "Работодател от 30 години":

    И какви са тия две фабрики с по 8 човека на смени ? Или една фабрика с 4 човека реално на смяна ? Бе я се осъзнай малко . Билки ли берете със семейството и тъщата ?
  • 30 chi

    17 5 Отговор
    Борисов, от теб се иска само едно просто нещо - да подадеш оставка! Другите работи не са за твойта тъпа мутренска тиква!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хаджиментов

    9 11 Отговор
    Коментарите на протестиращите показват пълна неадекватност, и че си нямат и идея за какво става въпрос и чакат да им спуснат указания какво да правят.
    Жалка история!
  • 33 Хаджиментов

    8 4 Отговор
    След като изпълни исканията на нормалната част от протестиращите, сега ББ може с лека ръка и чисто сърце да разбишка катуните.
    Ясно е, че никога няма да даде властта на Радев.

    Коментиран от #35

  • 34 Рап

    9 9 Отговор
    Много добре направи Борисов сега предлага това ,което искат протестиращите,ама те от своя страна сега не знаят какво искат! Французите много отдавна са казали прост народ слаба държава!

    Коментиран от #37, #45

  • 35 ХаджипопГрую

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "Хаджиментов":

    И що мислите, че тва е страхотен ход, тва е поредната дебилщина.Те хората доверие за 10 овце през рикатъ да преведе му нямат, той Конституция ще пише. КОНСТИТУЦИЯТА са я писали хора като Каравелов, Славейков, Стамболов, те могат да говорят за нея. С нашия моем си говорим за евра злата и кърджалийски .. .. и(от по простите).

    Коментиран от #39

  • 36 Дюлген

    9 3 Отговор
    Бойко,не се разсейвай!.....Народа ти иска ОСТАВКАТА!!!
  • 37 ХаджипопГрую

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "Рап":

    Много добре знаят какво искат:нито подаде оставка, нито си облече кари раната риза, нито са под ми за Бай Ставри от Централния.. Е?

    Коментиран от #40

  • 38 Имаме страхотен президент!

    6 3 Отговор
    Господ здраве да му дава!.....А имаме и крадлив премиер!....Съдът да решава!
  • 39 Хаджиментов

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "ХаджипопГрую":

    Явно си нямаш идея за какво иде реч.
    Конституцията ще се пише от юристи и конституционалисти, цели екипи и ще се приеме от ВНС - 400 човека, половината избрани пряко от народа, а другите - от партии. Кого ще изберат, зависи от народа. ГЕРБ ще дадат предложения за промени в Конституцията, както и всеки друг може да дава.
    Това няма нищо общо с доверието, защото в приемането на решението за ВНС ББ си дава оставката.
  • 40 Рап

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "ХаджипопГрую":

    Тук става дума за други неща! Нали искахте смяна на системата той ви го предлага чрез гласуване. След като се спечелят изборите тогава някой ще влезе в затвора,но в България това не се е случвало дай Боже да се случи!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 боцко лъжата

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "001":

    Тук май ударих на камък с тия протестъри. От къде се взеха?
    Някой ми е подменил матрЯла.
  • 43 ggjnbv

    8 4 Отговор
    Изпеченият лъжец Борисов така излъга и Христо Иванов преди 5 години. Уж щяха ГЕРБ да подкрепят законопроекта за съдебната система на Христо Иванов (тогавашен правосъден министър), но лъжеца Борисов се отметна и отиде да играе футбол. На Борисов не може да му се вярва, той даже вече е съден за лъжи и клевети.
  • 44 нова манипулация на народа

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Последния Софиянец":

    Не знам кой ги е писал , но са писани в сараите.
  • 45 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Рап":

    Ама как всичко живо се разквича,Нинова,Марешки...нямало нужда от ВНС ,трябвало нови хора, тоя парламент се изчерпал,ама пак да си има 240,ама нови....усетиха че Парламент няма да видят при 120 депутата и квичат до небесата.
  • 46 жорпф

    8 4 Отговор
    Горкият Боко, той се чувстваше толкова голям и значим, а всъщност се оказа един авторитарен тип, който даже не е интелектуален тип, а откровен про.так, вулгарен, без морал. Не ви ли омръзнаха лъжите му,
  • 47 ВЕЛИКО

    6 1 Отговор
    НЯМА ТОЙ ДА Я ПРИЕМА , А 400 ДЕПУТАТИ.
  • 48 Бошев

    1 1 Отговор
    ПО ПРИРОДА СИ ЛЪЖЕ ЧОВЕКА НЕ БЕ ТОИ ТАКА СИ ГОВОРИ
  • 49 Аве Адолф Хайлллл

    2 1 Отговор
    Голям сте смЕх ....... Баце Боко пак ви показа великата комбинация от пръсти ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове