Last news in Fakti

17 Август, 2020 14:39 2 861 57

Тома Биков: Борисов се опитва да замени конфликта с диалог

  • тома биков-
  • бойко борисов-
  • нова конституция

Ако изборите са за обикновено народно събрание политическата криза и разделението в обществото ще се задълбочи

"Предложението на Борисов цели да превърне дефекта в ефект. Ако изборите са за обикновено народно събрание политическата криза и разделението в обществото ще се задълбочи. За сметка на това Великото народно събрание изисква приемане на конституционни промени с 2/3 мнозинство. Това означава широко съгласие и диалог между основните политически сили. В този смисъл, Борисов се опитва да замени конфликта с диалог".

Такива разяснения даде депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод предложенията на премиера за свикване на ВНС и приемането на нова конституция.

Ето целият пост на Тома Биков във "Фейсбук":

"Няколко уточнения за предложението на премиера за свикване на Велико народно събрание:

1. То беше адресирано към протестиращите млади хора. Защо на премиера отговарят Румен Радев, Мая Манолова, Христо Иванов, Слави Трифонов и Арман Бабикян? Видимо не те са протестиращите млади. Аз съм по-млад от тях, но не съм протестиращ. Затова уточнявам, а не отговарям.

2. Настоящият парламент ще обсъди проект за конституционни реформа, защото такава е конституционната процедура. Той няма да приема конституционни промени. Това ще направи Великото народно събрание и то с 2/3 мнозинство. За да ме разбере и Румен Радев ще кажа, че Великото народно събрание ще бъде току що избрано от българския народ и ще носи цялата легитимност на този избор.

3. Предложението на Борисов цели да превърне дефекта в ефект. Ако изборите са за обикновено народно събрание политическата криза и разделението в обществото ще се задълбочи. За сметка на това Великото народно събрание изисква приемане на конституционни промени с 2/3 мнозинство. Това означава широко съгласие и диалог между основните политически сили. В този смисъл, Борисов се опитва да замени конфликта с диалог. Лично аз не виждам нищо лошо в това.

4. Предложението на Борисов е възможност най-вече за Демократична България да осъществи своите дългогодишни конституционни намерения. Вместо да се възползва от тази възможност тази формация предпочита да работи за служебен кабинет на Румен Радев.

5. Ако идеята за свикване на Велико народно събрание не се осъществи, но въпреки това в следващия парламент бъдат внесени предложения за конституционни промени, те почти сигурно няма да минат без подкрепата на ГЕРБ.

6. Твърдя, че следващият парламент няма да свика избори за Велико народно събрание, защото възможността изобщо да не излъчи правителство е твърде голяма. Какво ще направи по-следващият парламент може би знаят господата Иванов, Трифонов и Радев. Лично аз не знам, но съм сигурен, че малките партии ще са последните, които ще желаят да участват три пъти на предсрочни избори.

7. И накрая - днес се разбра, че Румен Радев няма да внесе предложения за конституционни промени в този парламент, но е и против свикване на Велико народно събрание. Припомням, че през 2021 година изтича неговият мандат, а до момента изобщо не сме наясно каква е посоката на евентуалните му конституционни инициативи. Предполагам, че догодина Стратегическият му съвет ще направи още един сайт и с това ще се изчерпи политическото действие на президента.

8. ГЕРБ ще задвижи процедурата за промени в конституцията, но от всички останали ще зависи дали тя ще приключи с успех. В този дебат ще се види кой е готов да поеме тежката отговорност за дълбока реформа в правосъдието и кой е готов единствено да говори по темата".


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББ от ппГРОБ

    68 2 Отговор
    Бикоф е прав за едно Борката се опитва да разводни протеста и оставката!
  • 2 Есин Ахмедова

    4 63 Отговор
    Бог да пази Бойко Борисов и Герб Амин

    Коментиран от #38

  • 3 затрил цял народ

    56 3 Отговор
    Баце се опитва да ви успива, докато един леб не стане 30лв.
  • 4 Млъкни

    58 1 Отговор
    и ти най - сетне , бе ! Диалози - в затвора !
  • 5 HURRICANE

    62 2 Отговор
    Нa тoя и нeгoвaтa шaйкa нe трябвa дa им ce пoзвoлявa дoри c риcкa oт грaждaнcкa вoйнa дa пипaт кoнcтитуциятa. Щe ce oкoпaят oщe пoвeчe ... цялaтa му мутрeнcкa кликa рeшихa чe щe cтaвaт вeчнитe хaризмaтични лидeри нa Ceвeрнo Кoрeйcкa Бългaрия. Тoвa или нямa дa cтaнe или прoдaвaм вcичкo, зaкривaм фирмитe, изхвърлям рaбoтницитe и бeж дa мe нямa oт тaя ceптичнa ямa.

    Коментиран от #53

  • 6 Зия Яраклигил

    2 47 Отговор
    Бог да благослови Борисов
  • 7 Бикооооов,

    59 3 Отговор
    Мисли къде ще се криеш като изритаме вожда!!! Ти беше от най-големите защитници на простотиите му, следва да понесеш това което ще то даде народа! Не се сърди никому, кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи!

    Коментиран от #42

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тома Бикоф

    53 2 Отговор
    е политически караконджул с много агресивна лексика...нарече млади и образовани българи......ТИНЯ....а сега миловидно ми говори за диалог. НИКАКЪВ КОМПРОМИС! МУТРИ ВЪН!
  • 12 Заеби

    34 2 Отговор
    Биков, и той реТко прост кат баце си, ти му говориш - оно рупа ли, рупа...
  • 13 Пръмовче

    41 3 Отговор
    Биков, ако целта ти е била да изкараш ББ по- умен от теб, постигнал си я! Да се маха - той пак лъже и се прави на улав! Както е казал народът: Не го пущат в селото, той за къщата на попа пита.
    Оставка на цялата пасмина, да бяха мислили овреме. Ама с какво?
  • 14 Лекар БГ

    40 2 Отговор
    Единственият приемлив "ефект"е,Борисов да подава оставка още утре в 09.00ч.
    Всичкото останало са лъжи,протакане,демагогия.
    Днес Той облече жълтата фанелка.Но не,като символ на колоездачна победа.При него символиката е ЛЪЖА!

    Коментиран от #21

  • 15 Майна

    33 2 Отговор
    МАФИЯТА ..,,ДИАЛОГ,, СЪС ЖЕРТВИТЕ...ЗНАЕМ ДИАЛОГА, А И НЕ РАЗБИРАМЕ ТОВА СКОТОДУМИЕ..
    РАЗСЛЕДВАНЕ И СЪД- ТОВА ИСКА НАРОДЪТ
  • 16 Гост

    34 2 Отговор
    ТИ КАКВА МАЗНА ДОЛНА ПРОДАЖНА ПОДЛОГА СИ.......
  • 17 Рап

    3 24 Отговор
    Най после някой да разясни за какво става въпрос,но никой не чете...

    Коментиран от #25

  • 18 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    31 1 Отговор
    НЕ ИСКАМЕ МАФИЯТА НА БОЙКО ДА ПИШЕ КОНСТИТУЦИЯ. ОСТАВКА НА МАФИОТА БОЙКО БОРИСОВ И НА ШАЙКАТА МАФИОТСКА ГЕРБ.
  • 19 фактологично

    29 1 Отговор
    Не може да се води диалог с лъжци. Проблемът не е в текстовете на конституцията, а в липсата на политическата воля на властимащите да ги прилагаш! То и сега пише в основния закон, че всички сме равни пред закона, но правосъдието остава избирателно.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Майна

    28 1 Отговор

    До коментар #14 от "Лекар БГ":

    ЖЪЛТАТА ЖИЛЕТКА Е ЗА ВОДАЧА...ЦЯЛАТА ШАЙКА В КОЛОНА СЛЕД НЕГО КЪМ ИЗХОДА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО
  • 22 Bahti

    23 2 Отговор
    Докато раята толерира Глупащина герберастка, и не само! Смъртта ни е Сигурна. Вече сме си платили!
  • 23 Гробаря

    12 3 Отговор
    Айде давайте работа бе, че умрех от глад
  • 24 Ван дер Любе

    28 1 Отговор
    Нещо му куца логиката и на Биков и на Бика. Младите хора искат Борисов и Гешев да си подадат оставката, а не мафиозите да пишат конституция. И оттам нататък няма какво да се говори. Може Борисов да се обърне към един от протестиращите и да си говори с него, но това не означава, че води диалог, а се опитва да разделя народа на млади и стари. Всеки има право на протест и щом са заедно на протеста, трябва да се говори с всички. Не може само с тези по 25 години. Те са тазм заедно с тези над 50 и всички други.
  • 25 Българина

    24 0 Отговор

    До коментар #17 от "Рап":

    Кой чете глупостите на "човек" достоен за отвращение и погнуса, бе френд?!Виж какво е писал "БИЧЕТО" за тиквата преди 7 години.Виж как го храни, а сега му лиже мазното седалище.Смешници.
  • 26 ърли

    19 0 Отговор
    в герб знаят политическата нагласа в момента много добре и тя е че наближават 10 процента..една катастрофална загуба на изборите ще е с необратими и непридвидими последици
    сега копаят на 2 фронта мишките от една страна бълват фейк компромати всички тролове в герб начело с бб с надеждата протеста да стихне
    от друга страна добрият всичко можещ бб раздава пари на куцо кьораво и сакато за да си купи електорална подкрепа
    ето такъв диалог търси борисов
    идеята че ще създаде някакви еклектични правила в държавата за да ни отърве от себе си и такива като него е пълна фикция
  • 27 Той

    16 1 Отговор
    Да слезе при протестиращите да разясни
  • 28 фен на сидеров

    18 0 Отговор
    с бибиткажия диалог може, но само в мазата на държавна сигурност. сам да си слага белезниците и приготвя кофата с мастилото !
  • 29 Джоко

    18 0 Отговор
    Тулупио не го е казал- прочел го е, друг е " твореца" личеше си по сричането в Кюто пред него. Сега да подава ОСТАВКА, а вие като консулидирана партия ще ги прокарате тези идеи. Нали вие, множеството сте гарант и мнозинство с двете ОФ ета в коалиция! И побързайте, процедурните хватки са установени, че и вашето изпращане се задава!
  • 30 До 6

    17 0 Отговор
    Не Бог, а Свети Петър скоро да го пита, поне едно добро дело имаш ли Бандитче?
  • 31 Centurion

    20 0 Отговор
    Проблема господин Хамелеон е ,че никой не иска и няма да говори с Борисов.Хората искат да се оттегли,и най добре да прекара остатъка от дните си в затвор.Времето за действия и разговори отмина безвазвратно.Той показа истинското си лице,и ако искаше да направи нещо за хората,то имаше достатъчно време и свобода.
  • 32 Така така..

    17 0 Отговор
    Тома Биков е употребен от Бойко.
  • 33 Centurion

    20 0 Отговор
    Когато си в основен генератор на проблемите,няма как да бъдеш час от тяхното решение!Оставка и съд гнусна мутро!
  • 34 БЪЛГАРЧЕ

    19 0 Отговор
    Томчо бре, политическа прости*утко ще ти го напиша с големи букви белким вденеш, правилото на Йосиф Висарионович Сталин - ИМА БОЙКО ИМА КОНФЛИКТ, НЯМА БОЙКО НЯМА КОНФЛИКТ.
  • 35 Му-ха-хой!!

    18 0 Отговор
    Колача скрил ножовте, иска да забравим колко ни е драл и клал, сега да седнем нс диалог? И на какво се надява, да забравим, да му простим дето ни нарича какви ли не, тулупи, лош мат'ривл, крадливи пенсионери, какви ли не?? Кой иска да разговаря с осъден лужец, крадец и убиец????? Няма такива. Е, Биковчето, Недодялко, Манев, поета на партията от Пловдив, Тъпата Кърджалийска тутка, доктор Даридкова, ааааа, а биволицата Сачева, малиии, за тая ще требва танково укритие да се крие, а Харизана, този шеф на некаква измислена агенция за Дясна политика и още няколко кочана. Не разбират ли тези слуги каква омраза изпитават над 6 милиона българи, които седнаха най-бедни и ограбени в ЕС, благодарение на Вожда и тях? Всеки от тях ще получи тива което заслужава, задължително всички от МС!!

    Коментиран от #41

  • 36 От протеста.

    14 0 Отговор
    Да дойде при нас без охрана за да го питаме няколко неща. Той знае за кои. Да не се сърди ако му сабуем гащите и провъртим едно тъмно място, за да разбере, че десет години това прави с нас!

    Коментиран от #40

  • 37 JEB

    16 0 Отговор
    нека обобщим как изглежда отстрани
    ..от както го изцепиха преди 3 дена това нещо и излезе че всички управляващи политици в бг желаят и имат нужда от нова конституция
    само дето 10 години са мълчали
    тия хора се борят за оцеляване в момента и явно им пушат главите отказвайки да приемат реалноста
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Жоро

    18 0 Отговор
    Бойко, от Румен Радев те делят няколко вагона прочетени книги престъпното ти минало, хроничната ти липса на мъжество, невладеенето на чужди езици, катострофалното ти ниско iQ, липсата на първите ти 7 год. Точно казано за ратая Бойко Борисов
  • 40 Иван

    11 0 Отговор

    До коментар #36 от "От протеста.":

    Ще дойде ама нему стиска това е въпросния господин голяма работа един нищо никакъв страхливец
  • 41 БЪЛГАРЧЕ

    16 0 Отговор

    До коментар #35 от "Му-ха-хой!!":

    Еее Харизанов първо обезкости Напоителни системи и продаде за скрап де що имаше метални тръби в държавата, после стана теле-визионер а сега се изявява и като политически анализатор.Забравихме Фидосова, Цветанов, Близашки, Антоний Гълъбов и още безчет" ГЕРБЕРАСТКИ еНТеЛеКТУАЛЦИ " които за цели 10 години управление на ЕДНОКНИЖНИЯ ВИНЕТУ не сториха абсолютно нищо освен да ЛИЖАТ задните части на ВИНЕТУ СЛЪНЦЕНОСНИЙ.
  • 42 Най умният

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бикооооов,":

    Туй могат, туй предлагат!!!!!
    БАРНИ ПИСАТЕЛ НА КОНСТИПАЦИЯ!!!!!!!
    https://segabg.com/node/147948
    ..... „Констипацията (запекът) се определя като дефекация с честота на изхожданията не повече от 3 пъти седмично, като фекалиите са с твърда консистенция.“
  • 43 ПУДЕЛА

    2 6 Отговор
    EЙ ЛИВAДИ ТAКИВA !!! Aз cъм ПРИДВOРНИЯТ пудeл нa Чeрeпa . Кaзвaм ce гн. Нищo нe прaвим Рaдeв киceлия . Зa мeн e ВAЖНO мoят ГOCПOДAР дa e дoбрe и дa ми cлaгa в ''пaничкaтa '' РEДOВНO !!! Зa ceгa ce cпрaвя дoбрe и aз гo пoдкрeпям зa тoпкитe . Aкo трeбвa щe му ги oближeм !!! Прeзидeнтcкaтa инcтитуция нe мe интeрecувa , нaрoдa cъщo !!! Рaздeлям и влaдeя caмo бaлъцитe !!! Жaлкo , чe тe cтaвaт вce пo мaлкo !!!
  • 44 Томи

    9 0 Отговор
    Този псевдо интилигент с вид на комсомолски секретар защо не се появи на протеста да си каже мнението.Страх го е от народната любов!
    Няма друг изход в създалата се политическа ситуация освен предсрочни избори.ОСТАВКА, ОСТАВКА!!!!!!!
  • 45 Томи

    7 0 Отговор
    Този псевдо интилигент с вид на комсомолски секретар защо не се появи на протеста да си каже мнението.Страх го е от народната любов!
    Няма друг изход в създалата се политическа ситуация освен предсрочни избори.ОСТАВКА, ОСТАВКА!!!!!!!
  • 46 питащ

    5 0 Отговор
    Биков, защо не четеш коментариите в нета за глупостите които ръсиш?
  • 47 Фактолог

    9 0 Отговор
    Някой да е виждал Борисов в диалог???
    Винаги в монолог, на каруцар... Да ти ма..та .ба! ... Тъпа утка!... и въобще всички възможни глаголи за майки и утки...
  • 48 Томи

    5 0 Отговор
    Тма подлизурков по добре си скрити маната физиономия.. Няма нужда да се изявява навлек на заплата.
  • 49 chi

    3 0 Отговор
    Опитва се да стане новия Тодор Живков-това трябва да му е била детската мечта.
  • 50 kamas

    3 0 Отговор
    За дефекта узаконяващ корупционите схеми и пряко замесен в тях първо трябва затвор и след излежаването да го замени с диалог. Много късно се е сетил за диалог!
  • 51 Мимикрия

    2 0 Отговор
    Явно си изключително ограничен. Много неща не знаеш, но идеално знаеш как да се пребоядисваш. Но и мимикрията няма да ти помогне, защото подлеците няма да си намерят мястото, ако не ви разрешим да се гаврите с Конституцията на България
  • 52 КОКО ДРИЛО

    1 0 Отговор
    АИДЕ НАШТЕ - САМО НАПРЕД ....................
  • 53 123

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "HURRICANE":

    Ако не направят реформи и ВНС товя работи много добре за ГЕРБ И БСП.Настоящата конституция ги бетонира на всеки избори , и ги предпазва от даване на отчетност, отговорност и наказание.Виж че БСП си траят и не искат никакви промени да не са луди да си разрушат осигурените места в НС и загубят парите от кражбите.
  • 54 коки

    2 0 Отговор
    ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПОЛИТИЦИ КАТО БИКОВ.Пиша му името с отвращение.
  • 55 В ЗАТВОРА БЕ

    1 0 Отговор
    „Нe мoжe oнзи ТОЛУП , кoйтo e убил държaвaтa, кoйтo e нaмaчкaл бългaрcкитe грaждaни, кoйтo e нaлoжил прocтoтиятa, тoй дa плeдирa, чe щe пocтaви нoвoтo нaчaлo
  • 56 ДИКОВ

    2 0 Отговор
    ТИКВАТА Е ЗАКЪСНЯЛ ЗА ДИАЛОГ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО КОГАТО Е КРАЛ КОЛИ !
  • 57 ЛИЦЕМЕРИИИИ

    2 0 Отговор
    ,,до момента изобщо не сме наясно каква е посоката на евентуалните му конституционни инициативи" -- ЕТО ТОВА ВИ КАРА ДА БЕСНЕЕТЕ , ПРОСТО НЕ ЗНАЕТЕ БОРИСОВ КЪМ ДЕБАЙ ЛИ ДА БЯГА ИЛИ ДА ГО ТИКНЕТЕ ВИЕ ОТ ГЕРБ В ЗАТВОРА , КАТО СЕ ОПИТАТЕ ДА МУ ПРИПИШЕТЕ ЦЯЛАТА ВИНА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове