Last news in Fakti

23 Август, 2020 20:12 17 349 151

Искат глоба за Хаджигенов

  • иван хаджигенов-
  • призив-
  • протест

Призив на сдружение Зограф

Искат глоба за Хаджигенов - 1
Снимка: БГНЕС

Очакваме Инспектората за опазване на куртурното наследство в Министерството на културата да му състави два акта за установяване на административно нарушение от по 30 хил.лева, зоват от сдружението.

Министърът на културата Боил Банов да глоби адв.Николай Хаджигенов от т.нар. "Отровно трио" за увреждане на сградата на Министерството на вътрешните работи, зоват от Сдружение "Зограф".

В Закона за културното наследство /ЗКН/ ясно е разписано, че който унищожи или повреди културна ценност, се наказва с глоба в размер от 15 000 до 30 000 лв., изтъкват от гражданското сдружение и искат Министерство на културата да предприемат административноказателни мерки хората, които се включиха най-дейно в мятането на яйца и домати във вторник и четвъртък вечерта по фасадата на сградата на вътрешното министерство. Зданието е паметник на културата, строено е по проект на архитект Георги Овчаров. 

Сградата на Министерство на вътрешните работи на ул.”Ген. Гурко” и „6-ти септември“ е обявена още през 1978 г. за архитектурно-строителен паметник на културата с категория „национално значение“, но въпреки това тя бе поругана, увредена и омърсена от група протестиращи, предвождани и нахъсвани от Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от т.нар. "Отровно трио", констатират от сдружение „Зограф“.

Безспорно, най-активен в съсипването и увреждането на фасадата на този недвижим паметник на културата бе именно адвокат Хаджигенов, който лично донесе на рамо във вторник вечерта голям кашон с яйца пред сградата на МВР и както се видя от излъчени в социалните мрежи видео материали и от преки телевизионни включвания от мястото на събитието, после ги раздаваше на включилите се в „проявата“ протестъри, а същевременно им даваше и „ценни“ съвети и препоръки къде точно да ги мятат, отбелязват от сдружение „Зограф“.

В четвъртък вечерта адвокатът на близката до сърцето на Божков ЛиЛана отново се изяви като главно действащо лице и организатор на „акцията“ по замерянето с яйца и домати на сградата на МВР, а това ще рече, че е крайно време той да понесе и тежестта на предвидените в закона санкции за тези свои вандалски и хулигански прояви, насочени към умишлено увреждане на недвижими културни ценности с „национално значение“, намиращи се под специална закрила, допълват от сдружение „Зограф“.

От гражданската организация посочват, че според Чл. 200а. (1) на действащия Закон за културното наследство „Който унищожи или повреди културна ценност, освен ако деянието не съставлява престъпление, се наказва с глоба в размер от 15 000 до 30 000 лв., а на едноличен търговец или юридическо лице се налага имуществена санкция в размер от 25 000 до 50 000 лв.“

"Очакваме в тази връзка от Инспектората за опазване на културното наследство в Министерство на културата да състави два акта за установяване на административно нарушение на адвокат Хаджигенов от „Отровното трио“ и да му наложи съответно и две глоби от по 30 хиляди лева съгласно Закона за културното наследство за вредите и щетите, които бяха нанесени по негов призив и с неговото много активно лично участие във вторник и четвъртък вечерта по фасадата на сградата на МВР на ул. „Ген. Гурко“", заявяват от сдружение „Зограф“.

Както е известно, заплатите на всички държавни служители в Инспектората за опазване на културното наследство в Министерство на културата бяха индексирани и увеличени съвсем наскоро с 30 процента, а това предполага тези очевидно добре платени инспектори да бъдат занапред и много по-загрижени, строги и безкомпромисни по отношение на опазването и съхраняването на културните ни забележителности и недвижими културни ценности, особено тези в категорията с „национално значение“, аргументират се от „Зограф“.

Георги Овчаров учи архитектура в Техническия университет в Мюнхен, където му преподава знаменитият професор Паул Бонац. След дипломирането си се връща в България. Архитект Овчаров проектира къщата с ателие на писателя и художник Сирак Скитник на столичната улица „Борова гора“, която се смята за едно от архитектурните бижута на София.

Георги Овчаров, който е силно повлиян от Неокласицизма в архитектурата, е автор на архитектурните проекти и на днешната Университетска болница за активно лечение „Царица Йоанна – ИСУЛ” в София, на сградата на Министерство на вътрешните работи, на Агрономическия факултет на Софийския университет (днес Биологически факултет на Алма матер), на административната сграда на община Бургас, на сградите на Военното издателство, Държавния музикален театър и хотел „Севастопол” в София.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 92 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    220 123 Отговор
    Какви са тия глоби от по 30 хил. лева в беден Бантустан??? Това да не ви е мантра..??
    Бочко стана много нагъл!!

    Коментиран от #101, #123

  • 2 Изумен

    190 62 Отговор
    Случва се нещо много странно! Баце опира до една отявлена криминална мутра която ще хвърли срещу протестиращите. Вариантите са 2- Или все още смята народа за много тъп който не знае биографията на криминала или е в безизходица и просто друг или други няма! Стъки освен с присъди за рекет и побои, през 2013 г.когато ГЕРБ бе изритан с масови протести реши да участва в политиката. Включи се в коалиция ГОРД на друга мутра Слави Бинев която участваше на изборите с ОБТ на Кръстьо Петков. Стъки водеше листата за Търново. И на изборите ГОРД+ОБТ получиха...0.04%! Дори роднините им не гласуваха за тях. Бинев изгони Стъки с мотив че е отблъснал хората и се вля в коалиция ПФ а Стъкито отиде при Бареков в ББЦ защото тогава боравеха с парите на КТБ. Неизменно до Бареков с групата си ММА бойци заплашваха из страната обикновените хора.След като КТБ бе разгромена и парите секнаха Стъки почна да краде и от горивото на служебните автомобили на ББЦ и бе изритан от Барека с мотив че е " криминален елемент и отявлен престъпник" . И от няколко години е на хранилка при ГЕРБ , спортното министерство на Кралев и му е предоставена и фирма за саниране на жилищни сгради. Та Баце толкова ли не може да намери човек с чисто минало и обществено положение та опря до този политически хамелеон и осъждана криминална мутра!

    Коментиран от #8, #11, #49, #151

  • 3 Бойко пп ГРОБ

    95 48 Отговор
    Малко ли яйца опоскаха хаха
  • 4 Къде е ритона ?

    181 81 Отговор
    Да почнат първо от тия дето съсипаха колекцията на Божков !
  • 5 ДПС

    155 202 Отговор
    Да ме извиняват протестиращите, но... Някои може и да са млади, и красиви, но със сигурност не са умни и интелигентни след като вървят по акъла на Бабикян, Минеков, Хаджигенов, Манолова и Копейкин в защита на юмрука на кремълския Резидент

    Коментиран от #16, #98

  • 6 Бошкоф

    149 66 Отговор
    Хаджигенов, нема се плашиш ще покриеме разходите! Продължаваме!
    #Бъдете смели
  • 7 Угрижен трол

    135 184 Отговор
    Само глоба ли? Това мекере трябва да бъде заведен под номер 1(едно) в Белене. Другите двама групаци също. Буратино и пчеличката Мая, под домашен арест, децата вече се плашат от тях. Моля ви, когато пишете за тях слагайте червена точка, или + 18.

    Коментиран от #40, #51, #59, #61, #133, #140

  • 8 Мутри вън

    60 22 Отговор

    До коментар #2 от "Изумен":

    Пропусна само жена му !
  • 9 Боко

    97 30 Отговор
    Вдигнах холестерола от тия яйца, мятайте само белтъка.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Извинете

    34 44 Отговор

    До коментар #2 от "Изумен":

    Публикацията не е за Стъки,папагал.
  • 12 доматите са за мезе

    91 28 Отговор
    Къпането с яйчен шампоан е препоръчително и полезно.
  • 13 Българина

    154 72 Отговор
    В Зaкoнa зa културнoтo нacлeдcтвo /ЗКН/ яcнo e рaзпиcaнo, чe кoйтo унищoжи или пoврeди културнa цeннocт, ce нaкaзвa c глoбa в рaзмeр oт 15 000 дo 30 000 лв...........Тая "КУЛТУРНА ЦЕННОСТ" нито е унищожена, нито е повредена, беЦървули.

    Коментиран от #76, #97

  • 14 Све

    128 60 Отговор
    Отчаяни опити ....!!! Нещастници !!!!! Оставка съд затвор
  • 15 Край

    32 30 Отговор
    ама и лидер си имате;
  • 16 Де Факто

    89 67 Отговор

    До коментар #5 от "ДПС":

    Ами вървяхме по акъла НА МАЛОУНАТА ТИКВА, и ето докъде я докарахме, бе ГЕРБавЦървул.
  • 17 ПАРАЗИТИ

    92 44 Отговор
    той ли да ги плати или ПЪРВОПРИЧИНИТЕЛЯ НА ГРАБЕЖИТЕ ЗА СТОТИЦИ МИЛИАРДИ - МУТРАТА !?
  • 18 Активист на БКП

    87 48 Отговор
    Мутрата Стъки -последната на дежда на Мутрата от Банкя!!!
  • 19 темелко

    96 60 Отговор
    Тия от сдружение „Зограф“ да се опретнат и да измият зградата на МВР
    като са толкова загрижени.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Стефан

    62 33 Отговор
    Аз пък чух че сдружението на травест итите ММ бойци искат да ги ши ба Пеевски , да ги глобят 100 000 за гавра с прасетата.
  • 22 име

    38 50 Отговор
    сега почват да идват сметките . който първи поиска , той и ще получи. хаджигенов обеднява бързо.
  • 23 Само така

    72 84 Отговор
    още глоби трябват за тоя предател. но той има пари от олигарсите. трябва да го осъдят за подстрекателство и хулиганство.
  • 24 2loop

    44 23 Отговор
    Тия май искат да бъдат изнесени по другия начин
  • 25 ХАХАХАХАХАХАХАХ

    78 58 Отговор
    Нагли прости мутри подлоги! Кво културно наследство е сградата на МВР, която е пристроявана и надстроявана няколко пъти, а на Божков с истинското културно наследство кво направи каскета? Да не се окаже, че на повечето неща са направени дубликати, а оригиналите са изчезнали яко дим?
  • 26 Дрън Дрън та пляс

    60 60 Отговор
    Обвинение за тероризъм трябва, а не административно нарушение..
  • 27 БАНАНОВ

    80 34 Отговор
    Банов ли, а какво стана с .....АЛО БАНОВ ...........и 700 000 лв ....ОПРОСТЕНИ и може би .....ПОДЕЛЕНИ !!!??????????????
  • 28 Кой68

    45 49 Отговор
    Затвор.....пандиз.......За тоя самозванец.
  • 29 Къде е 💀

    16 7 Отговор
    Нещо го отнемА?
  • 30 Къде е 💀

    12 7 Отговор
    #БъдетеНевидими
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ГЛОБАТА

    47 63 Отговор
    ДАЖЕ МУ Е. МАЛКО НА ТОЗИ ПАРА.., ЗИТ

    Коментиран от #132

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Коко

    66 32 Отговор
    А Банов глобиха ли го за милионите потрошени пари за ларгото? Или случката се затули...
  • 35 ама

    34 49 Отговор
    Ама къв Стъки бе?! Става дума за ниското олиго......т.н. адв.Х.Ако не беше зайчето С.Диков щеше да виси по канторите и да събира пари за яйца
  • 36 гост

    41 56 Отговор
    ЗАКОН ЗА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО
    Чл. 200а. (1) (Нов - ДВ, бр. 54 от 2011 г., предишен текст на чл. 200а - ДВ, бр. 52 от 2016 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 2019 г., в сила от 06.08.2019 г.) Който унищожи или повреди културна ценност, освен ако деянието не съставлява престъпление, се наказва с глоба в размер от 15 000 до 30 000 лв., а на едноличен търговец или юридическо лице се налага имуществена санкция в размер от 25 000 до 50 000 лв.
    МИШКАТА хаджигенов да не се скатава- отлично знае за тази санкция. А сега, нека да се позове на решението на ЕСПЧ, че видите ли, незаконните блокади на улици и кръстовища били законно упражняване на правото на протест и за това отказва да плати глобата;0 Такъв четвъртит ще му забие съдът, че свят ще му се извие;0

    Коментиран от #58, #130

  • 37 Ха ха

    53 8 Отговор
    Къде е ритона?
  • 38 Дедо

    35 7 Отговор
    А на кюпеците де препикават нощно време сградата на вътрешните болести, акт ще пишат лЕ
  • 39 кикирикиии

    24 39 Отговор
    Да го глобят.
  • 40 Гост

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "Угрижен трол":

    Тролче, номер 1 е друг, друг ееее. До номер 200 са заети всички места
  • 41 Бачо Киро

    53 26 Отговор
    Не знаех, че яйцата увреждат стените. Представям си ако бяха камъни... Тогава щяха да говорят за бомбардиране минимум. Ядрено...

    Коментиран от #43

  • 42 Оставка Съд Затвор Герберастка сган

    47 28 Отговор
    Нещастници, Оставка Съд и затвор за Тулупа Евраков, Гешев Каренин и Цацаров.
  • 43 гост

    27 26 Отговор

    До коментар #41 от "Бачо Киро":

    И как точно ще знаеш това, след като никога не си рисувал с бои, в чийто състав яйчният жълтък е основна съставка- това не се учи по незаконните блокади, в дискотеките, не ти го преподават наркопласьорите или в магазините за продажба на байкове....
  • 44 ФАКТИ

    34 34 Отговор
    БОЙКО , ТИ СИ ПИЧ ! НЕКА ВСИЧКИ ТЪРТЕИ СЕ ХВАНАТ ЗА ШЛИФЕРА ТИ !
  • 45 Хаджията Груев

    30 41 Отговор
    Хаджи Генчо вземай приглашението и към масква че тука ще има сех и бох
  • 46 мечо

    26 35 Отговор
    глоба за опит за преврат вав беларус бият и пращтат вав затвор за такова нещто да е благодарен да ходи да целува краката на боико
  • 47 Всички

    9 4 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    тук знаят ,че няма никой гълъбарника ти! Отново не успя да опровергаеш никой!
  • 48 нема фандък никому

    27 13 Отговор
    https://www.ngobg.info/bg/financing.html
    А ВИЖТЕ ТОЯ ЛИНК НА ТИЯ ДЕТО ИСКАТ ГЛОБАТА И ВИЖТЕ КОЙ ГИ ФИНАНСИРА - ЧИСТИ ХРАНЕНИЦИ НА СОРОС
    ПРОСТО ДА НЕ СЕ ЧУДИТЕ КОИ СА ТИЯ ТЪРТЕИ
  • 49 хахаха

    29 14 Отговор

    До коментар #2 от "Изумен":

    СТЪКИТО Е ЧИСТ КАВАЛДЖИЯ

    Коментиран от #78

  • 50 az #МУТРИ, ВЪН!

    24 20 Отговор
    И тия мутри от "Зограф" се напъват да ядат омлет! :)))
  • 51 нема фандък никому

    24 12 Отговор

    До коментар #7 от "Угрижен трол":

    ОТ УГРИЖЕН ТРОЛ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕШ В ТРОЛ СЪС СМАЧКАН ФАСОН
    РЕВЕТЕЕЕЕЕ ТРОЛОВЕЕЕЕЕ ЧЕ ПОСЛЕ НЕМА ГЮВЕЧ И ЩЕ ТРЕА ДА БАЧКАТЕ А НЕ ДА ПАПКАТЕ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТАТА
  • 52 Другия с коня

    23 9 Отговор
    Новия пост на Божков
    "Бъдете смели и евентуално след това Здрави..."
  • 53 az #МУТРИ, ВЪН!

    26 17 Отговор
    Накратко: НПО "Захари Зограф" е от Бургас. Нали се сещате, кой от мутрите е от Бургас??? Случайност? Не мисля!
  • 54 Сделано в СССР

    23 22 Отговор
    Е той Гешев изпочупи и изпокраде имането на Черепа. Колко щв трябва да плаща Съветска прокуратура АД ?
  • 55 Behemoth

    20 12 Отговор
    Зограф а?Аз ви казвам ,че няма нормален сред сподвижниците на еврейския откачалник....
  • 56 Тоя смешник Банов какво

    25 12 Отговор
    направи за ония които надупчиха Софийския университет? А тръгнАл да глобява щото омазали фасадата
  • 57 Да да

    34 29 Отговор
    Да го глобяват тоя е абсолютен тъпанар и бездарен адвокат, но глобата си е глоба, да го накарат да мие мръсника с другите двама боклуци, това не е къщата на баща му. Той имал право да протестира и да затваря булеварди и магистрали - те затова са му отнели лиценза като съдия по бойни изкуства , защото нама нито достойнство нито морал а за чест да неговорим. но претенции има. Аз мисля че полицаите са много въздържани. А ако някой него го замеря с яйца. Нещастник
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 браво танго уиски

    18 12 Отговор

    До коментар #58 от "Де Факто":

    Мозъка ти вече е на пихтия човече...Оставки няма да има и се стягайте за зимата...вий роби на труда:):)
  • 63 Перо

    22 23 Отговор
    Инспектората как установи,че лично Хаджигенов е хвърлял яйцата или “умника” Гешев си мисли,че колективната отговорност е лична отговорност.ОСТАВКА!!! БОКЛУЦИ!!!

    Коментиран от #64

  • 64 Дознател в полицейско управление

    14 3 Отговор

    До коментар #63 от "Перо":

    Перо, ти смартфон с камера виждал ли си в Карлуково?
  • 65 Далавера

    19 12 Отговор
    Слънчогледи от сдружение "Зограф", къщата с ягодите на ул. Сан Стефано 6 се руши от десетилетия но не смеете нищо да кажете, защото там са намесени мутри, приятели на Вожда слънце!!!
  • 66 Хаирсъзин

    15 26 Отговор
    Хаджигенов може да е всякакъв, но ви бръкна от зад и ви размести карантиите.

    Коментиран от #77, #99

  • 67 ДоДПУ

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "Дознател в полицейско управление":

    Нали знаеш кои стават дознатели?

    Коментиран от #70, #72, #80

  • 68 Българин

    27 16 Отговор
    Всички държавни институции принадлежат на целият български народ.Никой няма право да ги руши. Всички подстрекатели трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона.Не може утайката на един народ да налага правилата.Безплатен обяд няма всичко в този живот се плаща

    Коментиран от #128

  • 69 браво танго уиски

    21 11 Отговор
    Публикувaнo във фaкти.бг: Прoтecтирaщитe иcкaт ocтaвкa днec и ceгa, иcкaт зaбързвaнe нa пoлитичecкия чacoвник....Aмa нa вac кoй ви кaзвa, чe тoвa e държaвaтa кoятo ce упрaвлявa oт прoтecтирaщитe??Виe мoжe дa му cлoжитe нa Бoриcoв цял кaмиoн c пaчки в къщaтa му, дa ги cнимaтe и дa пoиcкaтe cлeд тoвa ниe нaрoдът дa ви игрaeм хoрo нa Oрлoв мocт нa пoчивки зa вaшe зaбaвлeниe, МAЙ AAAA?? Знaeтe ли в кoя държaвa ce нaмирaтe виe прoтecтирaщитe вcъщнocт??
  • 70 Дознател в полицейско управление

    9 3 Отговор

    До коментар #67 от "ДоДПУ":

    Разследващите офицери, глупако...Следователите...
  • 71 Кой68

    13 10 Отговор
    Незнам кой-какъв-такъв но "лидерите" на протеста не са по-назад от този с/у когото се "бунтуват"хората......
  • 72 Дознател в полицейско управление

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "ДоДПУ":

    Прегледа ли клипа спедераса??
  • 73 бай Ганьо Банкянски

    14 13 Отговор
    ТИКВЕНИЯТ БУДА бог ли е в изстраданата ни РОДИНА ?
  • 74 гост

    12 11 Отговор

    До коментар #58 от "Де Факто":

    Цървул, ти правоспособен юрист ли си, че да знаеш какво точно има предвид закона под думата "повреден", ве, цървул? Я ходи да си шмъркаш белото и спри да се правиш на юрист, кавал заспал...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гост

    8 11 Отговор

    До коментар #13 от "Българина":

    Повредена е! Как да не е повредена!
  • 77 Гост

    19 11 Отговор

    До коментар #66 от "Хаирсъзин":

    Скоро и на него ще
    Му бръкнат отзад и ще му наместят цялото тесте! Ще си станат близки по съдба с Иванчева!

    Коментиран от #85

  • 78 Гост

    9 11 Отговор

    До коментар #49 от "хахаха":

    Да му ядеш кавала на стъкито!

    Коментиран от #142

  • 79 развеселен

    12 24 Отговор
    ХА ХА ХА! Тия неграмотни гербаджии ще ме уморат от смях. Опростачиха държавата, опростачиха образованието, опростачиха медиите! Не ви искамеееее! Махайте сееееее!

    Коментиран от #82

  • 80 Гост

    17 8 Отговор

    До коментар #67 от "ДоДПУ":

    А ти нали знаеш кои лапат пи6ки! Такива като Хаджигената!

    Коментиран от #84

  • 81 нафто

    11 9 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Я ,момчето от спалнята на Борисов се появи.
  • 82 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #79 от "развеселен":

    То се вижда кои са простите! Никой от вас НЕ ЗНАЕ какво ТОЧНО има предвид закона под думата "повреждане", употребена в чл. 200 от него. Това какво точно ти говори, бе, юридически негра-мо-тен кавал? ЗАКОН ЗА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО Допълнителни разпоредби § 4. По смисъла на този закон:17. (нова - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) "Признак за идентифициране на обект като недвижима културна ценност" са първични данни за наличие на културна и научна стойност и обществена значимост.
    18. (нова - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) "Произведения на изкуството" по смисъла на чл. 7 са движими вещи с естетически качества, създадени чрез умението и въображението на своите автори и с възможност да бъдат споделяни. За произведение на изкуството се смятат и декоративни елементи, стенописи и други части от сгради със значими естетически качества, създадени със способите на изобразителното изкуство.
  • 83 ГЕСТАПОТО

    20 11 Отговор
    Не народа вие 20/30от мутрите на резидента сте тъпи. Вместо Хаджидупев да го глобяват да го вкарат в пандиза за месец и ще стане Хаджидупева

    Коментиран от #141

  • 84 До ДУП ка

    7 15 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    Като гледам не Хаджигената прави кавали, а разни пропаднали "разследващи офицери", наричащи се ДОЗНАТЕЛИ.
  • 85 Хаирсъзин

    4 1 Отговор

    До коментар #77 от "Гост":

    Ще поживеем, ще видим, кой кого.
  • 86 Иван

    11 20 Отговор
    Значи ако се изплюете на улицата трябва да платите глоба за увреждане на общинска собственост.Скоро ще ви глобяват и за дето дишате.После защо имало протести.

    Коментиран от #87, #94, #134

  • 87 гост

    23 11 Отговор

    До коментар #86 от "Иван":

    Улицата не е културна ценност, но пък е публична общинска собственост и без изричното писмено разрешение на кмета на София, НЕ МОЖЕШ да блокираш ЗАКОННО което и да е софийско кръстовище, схвана ли?

    Коментиран от #90, #91

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Баровеца-СФ

    9 6 Отговор
    А тях кой ще ги съди за истинското
    безхаберие към БГ култура : "

    ИЗГУБЕНИТЕ МУЗИ НА БЪЛГАРИЯ:
    КАКВО СТАВА С ПРОЕКТА ЗА БАНЯТА В ОВЧА КУПЕЛ?

    Милва Цветкова18 май 2020

    Минералната баня в Овча купел е построена през 1933 г. от известния архитект Георги Овчаров. Величествената ѝ архитектура обединява умело както духа, така и достолепието на Царска България. Банята, която понастоящем е паметник на културата, обаче, не е просто сграда. От земните недра под нея блика вода с изключителни, научно доказани лечебни свойства."

    Коментиран от #121

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 учете

    9 11 Отговор

    До коментар #87 от "гост":

    Законно не. Това не е протест, а гражданско неподчинение!

    Коментиран от #93, #96, #144

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 гост

    18 8 Отговор

    До коментар #91 от "учете":

    Юридически гражданското неподчинение е противоконституционно. След като не спазвате конституцията и законите, защо искате мвр да ви охранява / защитава правата, които произтичат от....конституцията и законите? Щом вие ги нарушавате, ще се нарушават и всичките ви права- ще има твърде много хора, на които няма да им пука за живота ви, ще ви газят наред с мпс-тата си, и даже ще дадат заден ход, за да ви сгазят добре...Това искате- това и ще ви се предостави.

    Коментиран от #116

  • 94 Гост

    20 4 Отговор

    До коментар #86 от "Иван":

    Плюенето по улиците, хвърлянето на фасове, на боклук, люпенето на семки, изхождането на домашни любимци и всичко замърсяващо общественото пространство е чиста простотитя. За това има и гласувани глоби от общината и държавата. На простака не можеш обясниш, той и не иска да чуе, затова само глоби и принуда... ама държавата и полицията не си вършат работата, от което простотията избуява, а ние с данъците си плащаме за почистване и в мърсотия тънем.

    Коментиран от #114

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 защо до учете

    8 2 Отговор

    До коментар #91 от "учете":

    В конситуцията няма такьв закон гражданско неподчинение. вземи да почетеш.

    Коментиран от #109, #113, #115

  • 97 защо

    14 6 Отговор

    До коментар #13 от "Българина":

    В КОНСТИТУЦИЯТА ПИШЕ ОСКВЕРНИ ,УНИЩОЖИ,ПОВРЕДИ..ТИ КАК МИСЛИШ ОСКВЕРНЯВАНЕТО НЕ СТАВА ЛИ С ЯЙЦАТА.ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТОВА Е ГАВРА.
  • 98 Не мисля

    5 13 Отговор

    До коментар #5 от "ДПС":

    Че има по голям Кремълски резидент от Бойко! Просто виж как стиска властта по Московски пример!В една про западна страна още с първия запис едни хора на честта щяха групово да си метнат оставките и да си отидат....
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Кокич

    16 4 Отговор
    Ако това направите-"Зограф", дълбок поклон. Тези тримата смешници, нека да разберат, че има закони, които трябва да спазват. Въобразяват си, че правят нещо. Е, няма да си тръгне ББ.

    Коментиран от #119

  • 101 И аз да кажа

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Ами като си беден, не цапаш паметници на архитектурата! Затова е висока глобата - веднъж ако те санкционират, следващия път да мислиш. Отдавна беше време тия побеснелите да се освестят и да отговарят за простотиите си! Не плащам данъци за да им чистят и ремонтират поразиите- нека си платят масрафа, ако ще' Божков да им го плати, но не и Столична община!Баста!

    Коментиран от #112

  • 102 Най-противният адвокат

    14 7 Отговор
    За тези тримата глупака, особено Хаджиментов не съд, а доживотен затвор. Не може хора да ВИЛНЕЯТ безнаказано и грубо да ПОГАЗВАТ закона.

    Коментиран от #111

  • 103 ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА

    18 7 Отговор
    КОИ СА МУТРИ ТЕ ВСЪЩНОСТ? НЕ СА ЛИ ТЕЗИ, КОИТО НАРИЧАТ СЕБЕ СИ"ОТРОВНОТО ТРИО", КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ВЛЯЗАТ В ПОЛИТИКАТА КРЕЩЕЙКИ, ЧЕ ДРУГИТЕ СА МУТРИ. НО ХОРАТА НЕ СА ГЛУПАВИ, ТЕ ЩЕ ВИ НАКАЖАТ, КАТО ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ, САМО ЗАБРАВИЛИ СЕ ЩУРМОВАЦИ НА БОЖКОВ.
  • 104 Рамбо

    10 4 Отговор
    Мачкай,Баце,народа е с тебе!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Ник 3900евр.

    5 6 Отговор
    А защо каскета не се самосезира за поголовното изсичане на Българската гора.КОЙ я изсичане Кои унищожава България.
  • 109 учете

    4 2 Отговор

    До коментар #96 от "защо до учете":

    Аз съм написал - не е законно. Чети и се учи по-прилежно! До такава форма на протест се стига, когато властите на работят!
  • 110 Содом

    5 6 Отговор
    Няма да стане! Който "унищожи" или "повреди!
    Едва ли яйцата и доматите са "повредили" Министерството на интериора!
  • 111 Шоко

    5 4 Отговор

    До коментар #102 от "Най-противният адвокат":

    И на мен не ми е симпатичен адв. Хаджигенов, но искаме да сме демокрация! Трябва да зачитаме и чуждото мнение! А и всеки има право на протест, вкл. и адвокатите, макар, че са "маргинали"!
  • 112 Артефакт

    5 6 Отговор

    До коментар #101 от "И аз да кажа":

    За "цапане" в Закона не пише и не глобяват!
    Сори!
  • 113 Шолохов Пит

    4 3 Отговор

    До коментар #96 от "защо до учете":

    Конституцията не се занимава с такива въпроси!
    А гражданското неподчинение си е фактическо състояние! Човек или група хора решават и спират да се подчиняват!
    За сведение.
  • 114 Да ти обадим

    2 0 Отговор

    До коментар #94 от "Гост":

    Има разлика! Убягва Ви!
  • 115 Непротивоконституци.....

    4 0 Отговор

    До коментар #96 от "защо до учете":

    Няма такъв Закон в Конституцията е нон- сенс!
    Самата Конституция е Закон(Основен)!
  • 116 Кокалов

    6 0 Отговор

    До коментар #93 от "гост":

    В интерес на истината, навсякъде протестират!
    Например във Франция, напоследък. Разликата е, че там и другаде протестите са по- радикални!
    Техните протести, най- често, не претендират за законност, затова, както сме виждали, полицията бие, ама яко бие!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Рете

    13 2 Отговор

    До коментар #117 от "ДА ГИ ИЗМЕТЕМ!":

    Така е събраха крими контингента и пияниците
    Тези в Белене
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Анонимен

    6 4 Отговор
    Кво значи сине, за теб горе демокрация. Нали сме. Изчакайте редивните избори, края на март 2021. И аз искам нещо, но няма. Целият свят е затруднен. Изчакайте, а не да нагнетявате обществото. Искат властта от БМБ. Народа има думата... И така отдолу много хора са изнервени с барикадите. Зад бб са, но някои бкп и караниците... Излизайте, разхождайте се, искайте, но без палатки.. Врата до врата да не се пиглеждаме.
  • 121 Браво

    3 2 Отговор

    До коментар #89 от "Баровеца-СФ":

    Да, вие имате основание да се наречете"Баровец" с тази си позиция!
    Не е само тази баня, за съжаление!
    За сега не е бутнат, но в очертанията на завод " 6- ти септември" има архитектурен бисер, който след реставрация ще заблести ярко! Би могъл, но едва ли! Вече "Снимки от старите ленти" са локомотивното депо и фабриките в "Захарна фабрика"! Бутахме и мавзолея щото бил направен от комунистите! Абе уважаеми, мавзолея е сграда! Тя не може да е само на една партия! Нищо, че беше положена мумията на Димитров, извадете я, погребете я по християнски, преди това я отлейте от восък, сложете я пак в мавзолея и събирайте пари от милионите туристи, особено чужденци, жадни да видят що е било " Комунизъм". Ако си истински Капиталист така ще постъпиш! Tака ще постъпиш и с "Летящата чиния" на Бузлуджа! Престъпна безстопанственост бе да се допусне такава разруха там! Мозайки, интериор за милиони, история! По света говорят, пишат за нея! Като заличаваш паметта за Тоталитаризма, ти създаваш предпоставки той да се възроди! Кара ни да се питаме, дали това не е целял Катранджиев навремето, всъщност?!
    А банята да я почват, че до 2 години и тя ще е спомен от миналото!
  • 122 chi

    2 4 Отговор
    Мутрите и толупите пак минаха метър...
  • 123 Не сте прави

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Тои господ и природата ги е наказал остана и вие да ги наказвате
  • 124 Десен

    1 8 Отговор
    Ясно е, че едни са недоволни от Борисов, други го приемат. Ако обаче се поспре за малко и погледне ситуацията отстрани, може да види един, два хода, които ще му гарантират изборите и ще го запишат със знак"плюс" в историята. Не мога да му ги подскажа, защото ще се загуби ефекта, но ако лично се поинтересува ще споделя с него! Срещу нескромно заплащане! Ще видим, може и срещу друга форма на възнаграждение. Все пак трябва да градя личния капитализъм!:)
    Гарантирам кофиденциалност.

    Коментиран от #149

  • 125 Бай Манчо

    7 8 Отговор
    ..... , а за крадците на колекцията на Божков , която е световно наследство ? яйцата ще се измият но колекцията е вече разграбена или унищожена , ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА МУТРИТЕ .
  • 126 авт

    5 2 Отговор
    Ало Банов, може ли да ми обясниш как така става, че аз бях следствен 6 години само по подозрение за злоупотреба с паметници на културата, а тези отрепки пред очите ти рушат емблематични сгради и ти си мълчиш. Даже съм сигурен, че не си сезирал прокуратурата, а си се скрил като мишка. Цял живот съм музеен експерт, виждал съм какво ли не, но такова нещо дори и не съм сънувал, че може да се случва. Къде е лицето Трайков, великия инспектор, може би се е скрил под аленото знаме на фамилната си Вяра - за която бронебойни патрони няма открити, няма открити.
  • 127 Оня с брадата

    1 3 Отговор
    Не ме интересува кой ще ме управлява, важното е да ме слуша....мене, тебе не!
  • 128 Ваня

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Българин":

    Това е твоето мнение, нали?
  • 129 Лъчо

    4 7 Отговор
    Всеки нормален българин и средноинтелигентен би определил Борисов като най- големият простак на прехода, най- некадърния управленец, който закопа България с милиарди дългове- кредити. При Орешарски за 1- милиард кредит го свалиха от власт, а при тоя тъпак, най- напред 8- милиарда евро кредит, който до ден днешен никой незнае в чии джожове потънаха, след туй още 3- милиарда евро, също потънали в нечии шкафче . Но той нали казва, че народът е прост и наистина е прост, щом се подиграва с него, а някой го защитават! А що се отнася към НПО "Зограф", защо не се застъпиха за къща на културата, която беше на бул. В. Левски след изхода от тунелана НДК, ами сега плачат, като вдовица за к.р. Защото явно и те са от мафията на Борисов, и на неговата хранилка!

    Коментиран от #147

  • 130 НЯМА

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    да му го забие и няма свят да му се завие!
    Вервай ми, аз съм учЕн!
  • 131 Гост

    6 2 Отговор
    Грозни вандали,скоро ще си платите за всичко,след октомври!
  • 132 Дамян

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ГЛОБАТА":

    Не паразит, а маргинал!
  • 133 Никола Петков

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Угрижен трол":

    В Белене, в Белене! Запазена марка е! Там е за политическите.
  • 134 Боико

    8 3 Отговор

    До коментар #86 от "Иван":

    Призовавам всички хора недоволни от сбиртока на Орлов мост пред къщите на отровното трио с кашон яйца и пълен обстрел щом това е нормално и да видим после какво ще приказват атака на тюфлеци хора яйцата са от мен хвърляйте смело това е законен протест с техните камбани по техните глави
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Хаджиментов

    7 2 Отговор
    На този трябва да му се отнеме и разрешителното да практикува адвокатска професия заради системното умишлено нарушаване на законите и призиви за безредици.
  • 137 Алексей Сергеев

    4 2 Отговор
    Миналата седмица през нашата банка премина превод от 60 000 евро за тримата главни протестиращи;Хаджигенов, Бабикян и комуниста Минеков
  • 138 Кобилкина

    4 3 Отговор
    Вкарайте го в пандиза да лъска Бастуни без ръце с плюнка
  • 139 Любо вишката

    4 1 Отговор
    Скъпи, протестиращи ! Хвърляйте яйца и домати по всички министерства. Цапайте, мацайте! На другия ден викат моята фирма, с 2-3 юнака идваме с вишката и почистваме. После си взимаме 30-40 000 парета от вашите данъци и такси и отиваме на лайф в Гърция. А вие си духайте супата на орлов мост и ларгото
  • 140 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Угрижен трол":

    Това се отнася за теб Мишок...!!!
  • 141 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "ГЕСТАПОТО":

    Ти от опит ли знаеш това,Гестаподупев...???
  • 142 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Гост":

    Покажи как...???
  • 143 ПЪЛЕН ОТВРАТ

    6 1 Отговор
    Няма по-противни същества от тия Тримата, Пинокио, МАЯМА И Фигуранта Мунчо. Трябва всичките да ги заточат в Сибир до живот.
  • 144 Нито едното,нито другото

    6 0 Отговор

    До коментар #91 от "учете":

    Това е сборище на ненормалници,тръгнали след натрошеното трио глупаци,жадни за власт.
  • 145 Юрист

    2 3 Отговор
    Каква глоба???? Глоба за тава че защитава тези които откраднаха Парите от ЕС? Юриста който не знае Европейските закони че във всяка държава се протестира с предварително разрешение и определен маршрут без да се притесняват 2 Милиона мирни граждани? Или за това че нападнаха сама жена и двете и деца и изпотрошиха кората й и създадоха паник атака на две деца?Не глоба а ОТНЕМАНЕ НА ЮРИДИЧЕЙСКИЯ ЛИЦЕНЗ. Това ще бъде справедливото решение, защото глобата я плаща Системния изнасилвач от Дубай.
  • 146 БГ съдия

    0 2 Отговор
    ДУ Пи Съ много си просздт като шефа си на шайката ГРОБ +вашият разпределител на порциите от Дръндар +дебелото мамино свинче + неосъденият за не изпълнение на изискванията по договора за концесия на БМФ , около 58000000 .Кой носи вина за всичко това безобразие ? Мислете Българи !
  • 147 Додо

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "Лъчо":

    Лъчо,братко, личи си -голям икономист си.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 гаранция

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "Десен":

    Франция
    кофиденциалност я
    хахаха
  • 150 ОТВРАТ

    3 1 Отговор
    ТОЗИ НЕ МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ. ФАКТИ. БГ МАХНЕТЕ ГО, ЗАЩОТО ЩЕ ПОВЪРНА! МОЛЯ ВИ!
  • 151 Георг Богомиловски

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Изумен":

    Какво е поругал или съсипа Хаджигенов
    Та тази сграда е поругана с поставянето на десетки климатици
    С Не боядисана дограма
    И добре че я оцапаха да се сети оная Самоковска фъфла
    Че паметниците а културата може да се измият
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове