Last news in Fakti

25 Август, 2020 21:31 2 031 17

Почитат паметта на жертвите от трагедията край Своге

  • своге-
  • катастрофа

При катастрофата загинаха 20 души, след като автобус излетя от пътя

Почитат паметта на жертвите от трагедията край Своге - 1

Две години от трагедията край Своге. При катастрофата загинаха 20 души, след като автобус излетя от пътя.

Близки на жертвите се събраха на мястото на инцидента, за да почетат паметта им, отбелязва бТВ. 

След 33 години брак Стефка Григорова губи съпруга си при тежката катастрофа. Жената също е в автобуса и оцелява по чудо. И днес продължава да усеща травмите.

Експертиза доказа, че шофьорът е превишил скоростта с 13 километра. Проби, взети от асфалта, показват, че не отговаря на стандартите. Последва ремонт на отсечката.

Според експерти горният пласт на асфалта на места е износен, въпреки че беше сменен след инцидента. Има проблеми с отводняването и пътните знаци. От АПИ обаче отричат. Докладите им показвали, че състоянието на износващия асфалт е добро.

Прокуратурата привлече като обвиняеми шофьора на автобуса. На съд отиват още петима души, отговаряли за строителството на отсечката.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бурканбанк

    30 0 Отговор
    20 човека си отидоха заради "великия" строител Борисов, който един селски път не може да построи като хората.
    Естествено всички последствия отиват за шофьора, защото той няма 4 милиарда лева в офшорни сметки, с които да си купува спокойствие.

    Коментиран от #9

  • 2 Ван дер Любе

    21 0 Отговор
    Директни жертви на Борисов. Техните животи се намират в нощното шкафче на Борисов, превърнати в пачки и злато. Милионите от Божков директно дадени на Борисов, Горанов и Менда са животите на други бедни българи, притиснати от немотията са давали и последните пари, за да отидат и те в шкафчето на Борисов (разбира се и в банковите сметки на Божков). И тези българоубийци ще пишат нова конституция.
  • 3 Тогава тулупът

    14 0 Отговор
    е вече 7-8 години на власт. Е, те това е резулатът от властването му. На всичкото отгоре катастрофите от некачествени пътища продължават.
  • 4 антрашпиц

    17 0 Отговор
    Лека им пръст на хората ,да почиват в мир,но герберите са ги забравили мноооого отдавна.
  • 5 Схемата Борисофф

    14 0 Отговор
    "евтини (и некачествени ) магистрали + суперскъпи (супер некачествени) третокласни пътища"
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    БОГ да прости загиналите хора те ще тежат на съвеста на АПИ и на БОРИСОВ велиския стройтел та той БОРИСОВ иапи не строят пътища а гробища вижте ам ТРАКИЯ всеки ден стават там катастрофи МИР НА ДУШИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ ХОРА
  • 7 ББ С ПАЧКИ И ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА

    9 0 Отговор
    Днес почитаме жертвите на тиквеното безхаберие и корупция
  • 8 ББ С ПАЧКИ И ПИСТОЛЕТ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА

    8 0 Отговор
    Днес почитаме жертвите на тиквеното безхаберие и корупция
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бурканбанк":

    Как да не е виновен шофьорът, та там непосредствено преди катастрофата са минали няколко стотин коли, а и доста след нея - докато КАТ се натутка и безсмислено спря движението. Другите шофьори да не са някакви богове в шофирането. Прав път, скорост около 40, път без дупки, а бай Григор се `фърлил у дерето... Да, съдейки по всичко, шофьорът-собственик на транспортната фирма, бай Григор е явно бившо ченге, устроило се в автобусния бранш. Бившите са големи фуклюфци..., особено при шофирането в женска компания... Важното за опечалените е да се изкара виновна държавата, защото така обезщетенията ще са солидни, а ако виновен е бай Григор ще вземат малко повече от "на босия цървулите"....

    Коментиран от #13

  • 10 Опа

    6 0 Отговор
    АПИ, МВР и лично боко е бил уведомен за този участък, повече от година преди катастрофата. И не е предприел нищо, изчаквали се да мине гаранцията от 5г. за да го ремонтират на ново! Да им лежат на съвета но те такава нямат за жалост!
  • 11 Опа

    5 0 Отговор
    Има и документи за това, но каскета и предшественика му не виждат престъпление!
  • 12 Private Spaсe

    5 0 Отговор
    Павлова тарикатката с дамска чанта за 12 000 лв беше ли там да обясни защо асфалта е калпав, а тя има чанта за 12 000 лв? Изгониха
    Вътрешния министър Валентин Радев , а виновницата повишиха в Брюксел като Евро депутата!
  • 13 Бурканбанк

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Шофьорът може да има някаква вина, но главната причина за катастрофата, както вече се установи, е некачествения асфалт, така че да - държавата е виновна.

    Коментиран от #14

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бурканбанк":

    Сульо и пульо взе да разбира от пътни настилки! Не асфалта, а Б. Борисов и ГЕРБ са виновни...нали? Виж какво, асфалтобетоновата настилка може да е била с отклонения от стандарта, но това не значи, че това е причина за катастрофата...иначе там е трябвало да стане гробница от катастрофирали коли, а такива няма, освен буса на бай ти Григор ...Не бих искал да съм на неговото място, съчувствам му.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Бурканбанк

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Има експертиза която казва това - не аз. Всеки, който има вина, трябва да си носи отговорността. Това важи както за шофьора, ако е превишил скоростта, така и за чиновниците, които са допуснали да се сложи такава некачествена настилка.
    А те са под пряко подчинение на Борисов. Когато постоянно се хвалиш и повтаряш "Аз направих това"; "Аз направих онова"; "Аз" "Аз", "Аз", "Аз" трябва да си носиш и отговорността за това "Аз". Не може когато направиш нещо добро за държавата да казваш "Аз", "Аз", "Аз", "Аз", а когато стане някой сакатлък да си измиваш ръцете с други хора и да бягаш от отговорност.
    А ако под "сульо и пульо" разбираш вещите лица, които са излезли с такава експертиза - добре. Съдебната система също е подчинена на вожда ти, така че пак той е виновен, ако експертизата е некадърна.

    Коментиран от #17

  • 16 Както и да въртиш и

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    сучеш, Бурканбанк ти го е казал ясно.
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бурканбанк":

    Най-добре прочетете становището на "вещите лица", а не журналистическите интерпретации преди да плещите глупости!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове