Last news in Fakti

28 Август, 2020 12:49 10 964 46

Каролев: Защо "Дънди прешъс" се отказа от Павел баня?

  • злато-
  • дънди прешълс

Та призовавам тези хора - отидете в Министерство на енергетиката и вземете концесията в Павел баня

Каролев: Защо "Дънди прешъс" се отказа от Павел баня? - 1
Снимка: Shutterstock

Коментар на Владимир Каролев във "Фейсбук"

Заради поредната местна психоза и заради закъснели действия на "Дънди прешъс" да говори с местните хора, канадската компания се отказа сама от проучвателната си концесия в района на Павел баня. Поради гигантските административни срокове само за проучване (5-10 години), очаквам още лоши новини за отказали се инвеститори в следващите месеци. Оставяйки икономическите ефекти настрана, това е ОГРОМНА възможност.

Възможност за хората, които смятат, че българските находища на цветни метали са уникално богати и ние ходим върху десетки и стотици милиарди долари готови за изравяне богатства. За хората, които смятат, че можеш да правиш луди пари от такъв добив, патриотично да оставяш на държавата 70-80% от приходите и в същото време да има опашки от банки, готови да финансират проекта пред вратата ти. За хората, които смятат, че е възможно в един български камък да има промишлено количество метали от над половината Менделеева таблица и физически и химически способ те всички да бъдат извлечени успешно (в нормалния рудодобив, колкото повече други метали имате, освен основния, всъщност толкоз по-зле).

Та призовавам тези хора - отидете в Министерство на енергетиката и вземете концесията в Павел баня. Разработете този рудник печелившо, остават 30, 50, 70, 90% на държавата. Извлечете не 2, извлечете 20, че и 40 метала. Направете и себе си, и местните хора богати. И аз ще ви поздравя. Защото както Марио Пузо беше написал в "Последният дом" - "действията определят човека, думите са пръдня на вятъра".

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 3 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другаря

    54 14 Отговор
    с голяма активност отново !

    Коментиран от #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Псевдоним

    93 13 Отговор
    И да не са посмели се връщат Дънди прешъс! И от другото находище ще ги изгоним!
  • 4 митьо

    88 10 Отговор
    Къде са тези бленувани милиарди бе Каролев, в тая държава всичко бойковите джобове и шкафчета влиза. За народа отровена Природа

    Коментиран от #30

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    99 9 Отговор
    В топ 20 на най-богатите държави на планетата Земя, са държави с природни ресурси и сами добиват природните си богатства. Дадоха се милиарди за самолети, а не могат да се дадат 200 милиона за оборудване и то ако е ново.

    Коментиран от #9, #13

  • 7 xXx

    81 7 Отговор
    Дяно всички подобни компании се откажат от концесията в България и дим да ги няма ....
  • 8 Сделано в СССР

    43 8 Отговор
    Хахаха ... , а сега да видим "патриотите " . Г-н Каролев, те не искат да работят, инвестират, даже и да мислят. Те искат да им се дава . Да им се даде работа с голяма заплата, на която само да ходят да се отчитат присъствено. Кой от врякащите "патриоти " е работил, създал работни места, инвестирал собствени средства в бизнес ? Няма такива .

    Коментиран от #42

  • 9 Дамм

    42 4 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    В Аляска съм гледал с 50 хиляди долара наемат земя, багер и машина за промиване на злато.
  • 10 Санчо

    76 6 Отговор
    Владко да не би случайно да е консултант на Дънди? Ама той най-добре знае, че тези находища няма да ги дадат на честните хора, които той така драматично призовава да действат, те са само за правилните хора, готови да внасят месечни лепти в шкафчетата... Същите концесионери работят в Африка като оставят 50+% концесионна такса и са щастливи, а срещу 1,5 % по-добре металите да си стоят в земята, това не е такса, а срамно подаяние, граничещо с нищото...

    Коментиран от #14

  • 11 Африка

    54 3 Отговор
    Ние сме като африканска държава. Там всеки идва, плаща си на кмета, на селото и почва да си копае злато и диаманти. Намират колкото им трябва и си тръгват.
  • 12 Иван

    73 6 Отговор
    Абе, комунистически връзкар и агент на ДС, който дава концесия за проучване или добив на полезни изкопаеми в района на Павел баня и по цялото корито на р.Тунджа трябва директно да се разстрелва. Тука се намират най-много минерални извори, рози, лавандула, праскови и много други селскостопански култури. От Дънди до сега не сме забогатели, а аз като минен инженер ще му кажа, че където има разработка и добив на полезни изкопаеми винаги се оставя болна природа и хора. Каролев като алчно комунистческо парче, гледа да напише статия и да мъти водата, за да има промени в законодателството. Стой си в София и за тази статиика взема едни пари от Дънди.
  • 13 Това не е точно така

    49 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Ресурсите ги разработват главно минните компании. Но, едно голяно НО, всичко зависи от праителството и как то ще защити националния интерес. За сравнение - Норвегия от нефта в Северно море има един трилион долара настрана. От тия долари получава 15% лихва (или печалба). Тоест 150 милиарда. На година. Великобритания от същия тоя нефт е получила много по-малко, защото там печалбите са отишли в частни джобове.
    Или арабските държави-те самите могат само камили да гледат и затова са наели чужди фирми да им копат нефта. Но емирите и шейховете са си защитили националния интерес и като резултат лапа много. Вчера имаше статия за Кувейт по тоя повод.
    Австралия също е много богата на изкопаеми. Май е втората по газодобив. Но имаха проблеми с тока защото нямаше газ за станциите, газта я продават частните фирми в Китай, Корея и Япония. А, и имат едни от най-високите цени на електричество в света.
    Та въпросът е как да си защитиш интереса, в случая националния.
  • 14 Хехе

    28 2 Отговор

    До коментар #10 от "Санчо":

    оня ден четох статия и един мушморок обясняваше колко били високи заплатите в околните на мината села.
  • 15 Бългaрин

    54 6 Отговор
    Извратеният Каролев ! България е една от двете най-богати на злато страни в Европа. Но България взема само 2% от продажбата. Останалото за чужденците. Но предполагам, че и щатско-турската власт не остава гладна, че ги пуска. 🤔
    Апропо, Дънди оправи ли отровените от дейността и водоизточници в Крумовград ? ☠️ 🇨🇦

    Коментиран от #16

  • 16 За жалост

    40 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бългaрин":

    От журналистическо разследване се оказа, че и тези 1-2% не се знае къде отиват. В хазната ги няма, като приход.

    Коментиран от #17

  • 17 А журналята

    22 3 Отговор

    До коментар #16 от "За жалост":

    в чекмеджето погледнаха ли? Не?
  • 18 Два цитата

    27 1 Отговор
    "Геолозите знаят, че в полиметалните руди на Челопеч освен злато, сребро и мед се съдържат и много редкоземни метали, например германий.""
    "Два милиарда лева са продажбите, които отчита златната и медна мина в Челопеч общо за периода 2011 – 2016 г"

    Коментиран от #24

  • 19 Кръв пикае....,че няма далавера..

    32 3 Отговор
    Подлизуркото изтърва далаверите с Дънди крокодила и сега ехидно се шегува с Българската държава(която в случая се управлява от продажници и лъже Патриоти)която ако беше управлявана от хора които мислят за нея и за успеха на народа си трябваше да управлява сама доходоносните си собствености,а не да дава на други срещу 2 лева печеливши отрасли с десетки и стотици милиарди.А иначе господина е продажно плужече,както повече от 99 процента от политиците...на ГОРКАТА НИ ДЪРЖАВА...
  • 20 габровец от варна

    24 2 Отговор
    Този всеобразован господин с дипломи от целия свят и най вече от село,защо му се дава думата,или няма кинти за долнопробно уиски????😅😅😅
  • 21 Дънди знаете ли

    30 2 Отговор
    Знаете ли какво чакат? Чакат новото правителство, за да сключи договор с него. От златото няма да се откажат. Собственика на Дънди е Нед Гудман. Хитър е като стадо лисици.
  • 22 Златко

    50 1 Отговор
    Да ви светна, какво крие и не ни казва Владко!
    Причината „Дънди Прешъс“ да се откаже от разрешението за проучване за добив на ценни метали е общественото недоволство и несъгласието на местните власти и в петте общини от областта, където трябваше да започнат проучвателните дейности.
    Търсещото сондиране е вид дейност, която включва използването на опасни химикали и взривове. В района обаче, има минерални извори, а взривовете биха могли да разместят земните пластове и да се стигне до пресъхването на водоизточниците, или тяхното отравяне.

    Огромна е корупцията с решението на Правителството да разреши търсене, проучване и потенциален промишлен добив на злато и други полезни изкопаеми в сърцето на Розовата долина, в съседство с дворовете на къщите в балнеокурорта Павел Баня, по водосбора на най-големия язовир в страната - Копринка и в зоната на минералните източници на Павел Баня, Овощник, Ягода и Старозагорски минерални бани. Реализацията на такъв проект е в рязко противоречие със стратегиите за развитие на засегнатите общини и с предизборните програми на партиите, получили доверието на гражданите.

    Това засяга икономически ползи и вреди от откриването на нова мина в региона на Средногорието. Срещу обещаните 300 работни места, има голяма вероятност да бъдат загубени много повече в хотелите и балнеоложките центрове, в розопроизводството, пчеларството, селското стопанство и други сектори, които ще бъдат негативно засегнати от минните дейности. Да не гово

    Коментиран от #28

  • 23 Златко

    31 0 Отговор
    ...Да не говорим за рисковете от замърсяване на природата.
  • 24 2 милиарда

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "Два цитата":

    С тези пари можеше да имаме други пенсии и заплати. На народа да ги раздадат, ще е по-добре от колкото в джоба на чужденци.

    Коментиран от #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пръдня

    31 1 Отговор
    Каролев е предател. Дънди са изшишни
  • 27 Пешо

    30 1 Отговор
    Каролев се прави на ощипана госпожица. Толкова е банален с неговите контри за всичко. Луд умора нема.
  • 28 Браво!Истината боли много..

    29 1 Отговор

    До коментар #22 от "Златко":

    Много точно казано и обяснено на разбираем език!Ще унищожим райската си земя за едни колонизатори и завоеватели на туземни народи!Вижте по Дискавъри,как канадци и американци си пазят земята,която е дори в най скапаната част на Света ,но е тяхна.А нашата за тях е чужда,може да се унищожава и след това бягай надалеч.Виновни са нашите продажни управници и трябва да побързаме да ги вкараме в СЪДА и ЗАТВОРА за унищожаване на Държавата ни!Всички от тридесет години назад на Съд и Конфискация на всичко което са открали и скрили...в банки и казани..
  • 29 уруч рейс

    8 2 Отговор
    А КОРАБ ЗА ПРУЧВАТЕЛНА ДЕЙНОСТ ПОДОБЕН НА УРУЧ РЕЙС
  • 30 готованковец

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "митьо":

    Къде са Бре? 😂😂😂Къде са, кажи му Бре Каролев, кажи му, че досега е чакал милиардите легнал на една страна, сега да се обърне на другата си страна, може пък така да дойдат милиардите. Те и турците така откриха газ, лежейки и чакайки
  • 31 ivan

    14 2 Отговор
    Каролев да бягаш,аман от 4ужди концесии за без пари,за6то държавата да не прави рудници ами трябва да ги раздаваме
  • 32 Деда ти

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Другаря":

    Плъшок,такива разпродават България.
  • 33 НЕШО

    10 2 Отговор
    Келипира от цялата работа е в бойковите чекмеджета,а хората са бедни.Лекарствата са скъпи,храната още по-скъпа.Защо в хранителните вериги е по-скъпо у нас,отколкото в Германия и Австрия?Бойкошенко нещо се е стреснал "евентуално" затова да си ходят съдружниците му от Дънди прешъс.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Фея

    12 1 Отговор
    Продажник със продажник. Цялата държава ли ще предоставите да разорат зда ни извличат богатствата и някой да печели от това. Викаш ги насила да идват да ни ограбват.А хората живеят без храна без болници и пр. Възмездие за вас злобари към собствената си държава. Дойдохте ит запад да крадете.
  • 36 Фея

    4 1 Отговор
    Продажник със продажник. Цялата държава ли ще предоставите да разорат зда ни извличат богатствата и някой да печели от това. Викаш ги насила да идват да ни ограбват.А хората живеят без храна без болници и пр. Възмездие за вас злобари към собствената си държава. Дойдохте ит запад да крадете.
  • 37 И аз да кажа

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "2 милиарда":

    Абе човече, откъде да ги вземат, че да ги раздават на народа? Нали няма да има концесия? Много сте смешни, повечето пишещи тук, приличате на оня циганин, просяка, който обяснявал на орача колкото му е трудно да стане, да излезе от къщи, да иде да проси и чак после да яде. "А ти ,вика му- си лесен: ори- мели- яж!" А знаете ли от колко десетилетия синът на червеното величие Тано Цолов е гушнал завода в Панагюрище с фалшива занижена оценка и експертиза за находището и си ги експлоатира и една стотна от процента не влиза в държавата, пък за данъци...знаете как плащат данъци българските червени "индустриалци"!

    Коментиран от #39

  • 38 Казуар

    7 1 Отговор
    И в Трън се отказаха от добиване на злато, и понеже там има само трънки и глогинки общината иска пари от бюджета, от данъкаплатците. А колко е печалбата от добива на злато, в един тон земна маса има около три грама злато, материала трябва да се изкопае, да се транспортира, да се извлече концентрат със злато и да се транспортира в Намибия, Африка за окончателно извличане на златото.
  • 39 Хвойна Петрова

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "И аз да кажа":

    То всички,, индустриалци'' са такива. Няма значение чужди или свои. Печалбите са за тях и малко за дупедавците.
  • 40 Ясен

    5 0 Отговор
    Прав е . Държавата няма кадри и оборудване , а само миньори командвани партийно и гласуващи под строй . Кой ще се занимава да разработва нещо работещо след 50г . Сега трябва да се накраде .
  • 41 Дядо

    10 1 Отговор
    Няма да позволим търсене на нефт и газ в Добруджа, чуждата фирма която вади злато в Челопеч да се маха, да не допуснем да ровят в П.баня. Нека всички наши подземни богатства да стоят хиляди години в земята и ако някога се научим да добиваме и са още НУЖНИ, да действаме.

    Коментиран от #43

  • 42 СЕДЛАРОВ

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сделано в СССР":

    НЕ ПИЧ, НЕ СИ ПРАВ. ТЕ ИСКАТ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ И РАБОТА НА КОЯТО ВЪОБЩЕ ДА НЕ ХОДЯТ. В ЗАМЯНА НА ТОВА ПЪК, МОГАТ ДА КИСНАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ ПРАВЕЙКИ СЕ НА МАЙМУНИ И ДА КРЕЩЯТ ОСТАВКА!
  • 43 ЦЕКО СИФОНЯ

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Дядо":

    ЗАРАДИ ТАКИВА КУХИ ЛЕЙКИ, КАТО ТЕБЕ БАЦЕ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е В КИРЕЧА, А НАГЛИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МЪНДРЪСЪТ НАРОДА. ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 АзАз

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "ЦЕКО СИФОНЯ":

    Заради мишки, като тебе, не като Дядо.
  • 46 Буден

    2 0 Отговор
    Абе г-н икономист, ти май нас българите съвсем ни взимаш за шарани. Има ли изобщо някой, който да вярва на това бръщолевене. Явно е че се занимаваш с икономиката на собствения си джоб ,а не си се загрижил за народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове