Last news in Fakti

30 Август, 2020 17:43 2 415 21

АБВ подготвя жалба до Административния съд заради "Булгартрансгаз“

  • любомира ганчева-
  • абв-
  • булгартрансгаз

Ганчева коментира и поредицата от аварии по газовото трасе и подчерта липсата на отговорност, включително и за човешки животи при подобни ситуации

АБВ подготвя жалба до Административния съд заради "Булгартрансгаз“ - 1
Снимка: АБВ

ПП АБВ подготвя жалба до Административния съд заради липсата на компетентност в ръководенето на „Булгартрансгаз“. Това съобщи пред медиите зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева. В аргументите си най-общо тя посочи липсата на публичност в работата на дружеството и отказът да бъде предоставяна информация за дейността, която засяга националния интерес и в частност, интереса на гражданите.  

„Случи се немислимото. „Булгартрангаз“ отговориха на официално писмо за писане на ПП АБВ. Само, че, за съжаление, с радостта дотук, тъй като в писмото си отговор са обяснили как това не е информация. С други думи „Булгартрансгаз“ за пореден път се гаврят с националните интереси и с интересите на обществото. На първо място така, както преди 9 месеца припомних на ръководството на „Булгартрангаз“, че картата, която са показали на сайта си на националната газопреносна мрежа, е 20 години, остаряла и те веднага е смениха, по същия начин искам да им припомня няколко неща, които са изключително важни.

Всяка некадърност трябва да има предел. Разбирам, че вероятно там имат проблеми с компетентността, но да цитираш неправилно един закон, не означава, че няма хора, които могат да реагират веднага, както и ще направим ние. Подготвяме жалбата до Административен съд и ще я входираме. Там вероятно е мястото и на ръководството на това предприятие. Това писмо отговор не е само подигравка с АБВ, а с обществото и еманация на начина, по който дружеството ръководи газовия сектор – некадърно, непрозрачно и некомпетентно“.

Ганчева коментира и поредицата от аварии по газовото трасе и подчерта липсата на отговорност, включително и за човешки животи при подобни ситуации. 

„Много по-важно е това, че ние една година плащаме масрафа за некадърното управление на „Булгартрансгаз“. Платихме най-високите сметки за енергия през пролетта на 2020 г. Сега есента на 2020 г. ще платим още по-високите сметки. В нашето питане ставаше въпрос за нещо още по-важно за човешките животи. Припомням, че преди един месец имаше взрив на 300 метра газопровод край гръцката граница. Ние попитахме на какво се дължи това. Кога последно е била профилактирана мрежата и дали има други зони, които са с рискове и ако има такива, какви мерки предприема дружеството. Не става дума, че те не отговарят на нас, а че неглижират цялата газопреносна мрежа“.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    10 10 Отговор
    Абе имаше една охранителна фирма "Ипон" на някой си Бойко Борисов, която охраняваше газопровода. Да няма някаква връзка с казаното? Питам само.

    Коментиран от #12, #15

  • 2 Добър ден

    10 13 Отговор
    АБВ руската агентура имате много поздрави от САЩ и ЕС Газ ще има и ще е на половина по евтин от Руския

    Коментиран от #7

  • 3 ГАЛЕВИЦА

    7 4 Отговор
    ТЕЗИ УМРЕ.ЦИ НЕЩО СЕ ВЗЕМАХА И ТЕ МНОГО НА СЕРИОЗНО ...ПИНОКИОВЦИ ,ПИКАЕЩИ И ДРУГИ ЖАЛКИ ХОРА.
  • 4 Питанка

    7 9 Отговор
    Могат ли поддръжници и пропагандатори на путиновата диктатура да изметат мафията и да демократизират България? Могат ли да извършат закъснялата , но необходима лустрация и да се освободи управлението от Д(п)С-БКП ("филиал на КГБ " - по Т. Живков) и техните наследници ? Може ли вдигналия юмруче пРезидент да се разграничи от руската си зависимост и да спре руските корупциони проекти осъществявани от Борисов със съдействието на "опозицията " БСП? Докато не изметем всички зависими и подчинени на Москва от политиката и обществено значими органи на власта, нищо няма да се промени !
  • 5 1111

    6 3 Отговор
    Абе, моме, не защитавам Булгартрансгаз, но за стрес-корозия чувала ли си? Колко годишен е газопровода, на колко километра след КС Петрич е аварията? Каква е статистиката в световен мащаб за подобен тип аварии? Прочетете малко преди да пишете глупости.
  • 6 До 2

    7 7 Отговор
    Не знам до сега някой да добива и продава по-евтина газ от руснаците. Приказката за евтина американска газ ще приключи скоро, защото дедо Иван го нема веке и Москва не верва на сълзи, а още по-малко на Боко! Там вече му се смеят и са приготвили тоягата! Нова година не е далечр!
  • 7 РЕАЛИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Добър ден":

    Гениална мисъл. Да вадиш шистов газ по една сложна процедура, да го транспортираш втечнен с танкери на хиляди километри и да го продадеш на половин цена. Тук да не пасем трева бе, специалист по газовите въпроси.

    Коментиран от #16, #17

  • 8 1111

    7 2 Отговор
    Светът се изменя. По-евтино е да транспортираш с кораби втечнен природен газ, отколкото тръбопроводен от Колския полуостров до Турция и от там до България. Тръбопроводния е ефективен до 3000 километра, на по-големи разстояния не е. Но ти си пиши, имаш аудитория...
  • 9 месара

    4 1 Отговор
    абв , кои беха тия ?!

    Коментиран от #10

  • 10 Сделано в СССР

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "месара":

    Руска паетия . На агент Гоце и неговия пишкащ шут .

    Коментиран от #11

  • 11 РЕАЛИСТ

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "Сделано в СССР":

    Какво общо има Първанов с Русия бе. Беше си Бойкова подлога и създаде партия за да разцепи БСП. Сега опитват същото с Радев. Все питат, кога ще създава партия.
  • 12 Някоя си

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Има много общо. Имам лична история с мои близък и въпросната фирма на ББ. Една от причините да искам тази мутра да си ходи.
  • 13 Консултант

    2 2 Отговор
    Ръководството на тази фирма е поверено на верни другари от ГЕРБ групата на хасково-г жа Захариева ,председател на Общински съвет Хасково,съпруга на Севда ТВ и бившия зам. Кмет на Димитровград.Случката е плачевна и обидна за всички специалисти в област енергетика.Излиза,че е излишно да учиш,когато толкова несъстоятелни хора могат да бъдат изпратени от държавата в ръководството на най-голямата фирма.Това е захваната държава и обяснението за палата на сръчната пиарка.Срам ме е Вас.Държавата бе е изпаднала чак толкова ,че вие да я управлявате.
  • 14 ВЪЗРАСТЕН

    3 0 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПОДАДОХА ЖАЛБА СРЕЩУ ОВЕРГАЗ, КОИТО НЕ НАМАЛИХА ЦЕНАТА НА ГАЗА ОТ МИНАЛИЯ АВГУСТ ДО ТОЗИ , КАКТО Е ПО ЗАКОН ?!ЗАЩОТО Е ОБЩА КОМУНИСТИЧЕСКО - РУСКА ФИРМА ЛИ , А ПРЕДАТЕЛИ И РУСКИ ШПИОНИ ?!
  • 15 АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    ИПОН НЕ ОХРАНЯВАТ ГАЗОПРОВОДА БЕ СМЕШНИК, ОХРАНЯВАТ ПЕТРОЛОПРОВОДА, НЯМА ЛОШО, ЧЕ СИ ГЛУПАВ, НО НЕ ГО РАЗМЯТАЙ , КАТО БЪЛГАРСКИ ТРИКОЛЬОР В ПОДКРЕПА НА МАФИОТИ, КАТО БОЖКОВ!
  • 16 Специалиста

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Полша купува газ от САЩ 1000куб. на цена 200долара за крайните потребители, а знаеш ли колко е при нас евтина РУСКАТА ГАЗ ? Почти двойно по скъпа!
  • 17 Добър ден

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Вземи и отвори (Менюто Газовото) и прочети внимателно цените другарю!!! Покажи и на приятел!!!
  • 18 Доцента

    4 0 Отговор
    Тези от Абв кои бяха.Членската им маса е колкото броя на клошарите от орлов мост .15 човека
  • 19 До 16

    3 1 Отговор
    Приеми го като информация- Полша вече НЕ получава руска газ, защото севрния поток ги заобикаля, заедно с прибалтика. Украйна също е отрязана. Тъй че народа си го е казал - да би мирно срдяло... След периода на зарибяване, ще последва и отрезвяването - неминуемо. И да те попитам - кога трябваше да приключи строителството на нашия поток и какви ще са последствията за бг??
  • 20 Iwan

    3 0 Отговор
    А бе, какво е, това АБВ?
  • 21 Красен

    2 0 Отговор
    Тия от АБВ какви смешници сааааа и гладни, гладни ..... Къшшш, не ви искаме и вас!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове