Last news in Fakti

1 Септември, 2020 13:46 2 820 38

Новата пленарна зала готова да посрещне депутатите

  • нова пленарна зала-
  • народно събрание-
  • парламент

Ремонтът на залата е струвал на данъкоплатеца 18 млн. лева

Новата пленарна зала готова да посрещне депутатите - 1
Снимка: БГНЕС

Новата пленарна зала в бившия Партиен дом е готова да посрещне депутатите в първия им работен ден от новия политически сезон, предаде БГНЕС.

Ремонтът на залата е струвал на данъкоплатеца 18 млн. лева, но в тази цена са включени само строително-монтажните работи. В нея не са включени допълнителното оборудване, озвучаване, осветление, видеонаблюдението и новата система за гласуване.

„Това е само цената на чистото строителство“, уточни Николай Бациев от Дирекция „Управление на собствеността“.

За стъкления покрив пък са отделени почти 1 млн. лева. „Бяха направени допълнителни подобрения и промени по време на строителството, за да се ограничи пряката слънчева светлина. Направиха се допълнителни затъмнения – фолио, което се вгради между стъклопакетите. То пречи на аномалиите, които се причиняват от рязкото изгряване на слънцето, облаци и засенчване“, обясни той.

Новата система за гласуване все още не е доставена, а за да стартира работа законодателният орган, в залата е пренесената системата от старата сграда. „В момента има поръчка, разглежда се от комисия, която е назначена по надлежния ред. В момента, в който имаме избран изпълнител, ще разберете“, уточни Бациев. В нея ще има опция и за изказване от място, но на този етап такива ще се правят само от трибуната. Срокът на доставка е 3 месеца от момента за избиране на изпълнител. Вероятно това ще стане след Нова година.

Ръководството на парламента ще стои в Президиум със седем работни места, а от двете му страни са разположени местата на президента и вицепрезидента, както и на патриарха.

В залата има 270 работни места, разположени на 12 реда. В случай на свикване на Велико Народно събрание обаче столовете могат да се демонтират, а на тяхно място да се поберат нови 400.

В първия работен ден депутатите ги очаква и кетъринг, тъй като ремонтът на новия бюфет все още не е приключил. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 без изключение

    53 1 Отговор
    Не зала, затвор трябва за тях!

    Коментиран от #4, #25

  • 2 Реалност

    47 1 Отговор
    Безсрамници....
  • 3 честен ционист

    19 2 Отговор
    Даже и заличка сме им нагласили за Новата Конституция, или има още заблудени, които не вярват, че ще има ВНС.
  • 4 Даааа

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "без изключение":

    Без изключение на нито един от чистачката до президента
  • 5 Истината

    27 0 Отговор
    Не се наядоха....
  • 6 Последния Софиянец

    26 1 Отговор
    Как хубаво ще гори утре.

    Коментиран от #10

  • 7 габровец от варна

    25 0 Отговор
    Кетъринг.. То малко им плюскането ами още. Да ми ядат.....налъмите.
  • 8 Ха-ха

    15 1 Отговор
    Нали много работят 3 дни в седмицата както каза Борисов
  • 9 ПСР

    13 1 Отговор
    А дано пък ги не посрещне утре точно.
    Оставка!
  • 10 Нее нужно

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Да си пожелаеш ризата на ближния. Не си заслужава.
  • 11 Диоген

    2 0 Отговор
    ............!
  • 12 Bahti

    11 0 Отговор
    И Белене е готово! Или друго за Всичките!
  • 13 Псевдоним

    7 0 Отговор
    Не трябва да стъпват вътре.
  • 14 Дядо Гъдю

    6 0 Отговор
    Ако кетъринга го доставят с влак,значи Торбичката Билла ще присъства.Ако доставката е с камион,значи няма да дойде.
  • 15 дежавю

    6 1 Отговор
    Значи опитът да запалят Партийния дом е "пунта мара" и всички искат само да влязат в тоя фараонски дворец!

    Коментиран от #22

  • 16 Робърт Ф. Кенеди

    7 1 Отговор
    Робърт Ф. Кенеди - протеста в Берлин преди три дена

    Вкъщи, в САЩ, вестниците казват, че днес дойдох тук, за да говоря с около 5000 нацисти. Утре те ще докладват, че да, бях тук, и че разговарях с може би 3000 до 5000 нацисти.

    Но гледам тази тълпа и виждам обратното на нацизма. Виждам хора, които обичат демокрацията - хора, които искат отворено управление, хора, които искат лидери, които няма да ги лъжат, хора, които искат лидери, които няма да измислят произволни правила и разпоредби, за да организират подчинението на населението.

    Искаме здравни служители, които нямат финансови връзки с фармацевтичната индустрия - които работят за нас. Искаме служители, които се грижат за здравето на децата ни, а не за фармацевтичните печалби или държавния контрол.

    Поглеждам в тази тълпа, виждам всички знамена на Европа. Виждам хора от всякакъв цвят, виждам хора от всяка нация, всяка религия - всички се грижат за човешкото достойнство, за здравето на децата, за свободолюбието - това е обратното на нацизма.

    Правителствата обичат пандемиите. Те обичат пандемиите по същата причина, поради която обичат войната. Това им дава способността да налагат контрол върху населението, което населението иначе никога не би приело - създавайки институции и механизми за организиране и налагане на подчинение.
  • 17 Лумпен

    1 1 Отговор
    Колко ще платят за кетъринга?Комшийката пита,да знам какво да ѝ кажа.
  • 18 Робърт Ф. Кенеди

    7 2 Отговор
    Ще ви кажа нещо: за мен е загадка как всички тези големи, важни хора като Бил Гейтс и Тони Фауци планираха и мислеха за тази пандемия в продължение на десетилетия - планираха я така, че всички да сме в безопасност, когато пандемията най-накрая дойде. И все пак, сега, когато е тук, те като че ли не знаят за какво говорят.

    Те не могат да ви кажат какъв е процентът на фаталните случаи за COVID, това е основно. Те не могат да ни дадат PCR тест, който действително работи. Те не могат - те трябва постоянно да променят дефиницията на COVID в свидетелствата за смърт, за да изглежда все по-опасно. Единственото нещо, в което са добри, е напомпването на страх.

    Преди 75 години Херман Гьоринг дава показания на Нюрнбергския процес. И е попитан: „Как накара германския народ да се съгласи с всичко това?“ И той отговаря: „Това няма нищо общо с нацизма. Това е свързано с човешката природа. Можете да направите това в нацистки режим. Можете да го направите в социалистически режим. Можете да го направите в комунистически режим. Можете да го направите в монархия или демокрация. Единственото нещо, което е необходимо на правителството за да превърне хората в роби, е страхът.“
  • 19 Робърт Ф. Кенеди

    6 1 Отговор
    Преди 50 години чичо ми Джон Кенеди дойде в този град, защото Берлин беше първа линия срещу глобалния тоталитаризъм. И днес отново Берлин е фронтовата линия срещу глобалния тоталитаризъм. Той гордо каза на хората в Германия: „Ich bin ein Berliner“. Всички ние, които сме тук днес, можем с гордост да кажем още веднъж: „Ich bin ein Berliner.“ Ние сме фронтовата линия срещу тоталитаризма.

    И да кажа още нещо: те са свършили много добра работа, като не защитиха общественото здраве, но свършиха и много добра работа, използвайки карантината за въвеждане на 5G и са в процес да ни пренасочат към цифрова валута - която е началото на робството. Защото, ако те контролират банковата ви сметка, те контролират вашето поведение. И всички виждаме тези реклами по телевизията, казвайки, че 5G е страхотно нещо, което идва при вас, ще промени живота ви и ще направи живота ви по-добър. Звучи много убедително, трябва да кажа. Докато гледам тези реклами и си мисля, че е страхотно, едвам дочаквам да стигне и до мен. Защото ще мога да изтегля видеоигра за 6 секунди вместо за 16 секунди. Затова ли харчат 5 трилиона долара за 5G?
  • 20 4725

    4 0 Отговор
    Сините столове и ПДЧто как хубаво горят, с мазен напоителен пушек. Ще се вижда от километри...
  • 21 Робърт Ф. Кенеди

    7 1 Отговор
    Не, не е за теб и мен. Това е за Бил Гейтс, това е за Зукърбърг. Бил Гейтс казва, че неговият сателитен флот ще може да гледа всеки квадратен сантиметър на планетата 24 часа в денонощието. Това е само началото. Той се надява да може да ви проследи през всички ваши интелигентни устройства, разпознаване на лица, GPS. Смятате, че Alexa работи за вас? Тя не работи за вас. Тя работи за Бил Гейтс, шпионирайки те.

    А пандемията е криза на удобство - за елитите, които диктуват тези политики. Това им дава способността да унищожат средната класа, да унищожат институциите на демокрацията, да прехвърлят цялото богатство от всички нас към шепа милиардери, за да станат още по-богати, докарвайки всички останали до нищета. И единственото нещо, което е между тях и децата ни, е тази тълпа, дошла в Берлин.

    Ние ще им покажем! Ще поискаме обратно нашата демокрация! Благодаря ви много за борбата!

    Коментиран от #27

  • 22 Последния Софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "дежавю":

    Този път няма да е опит.
  • 23 оня с коня

    2 0 Отговор
    Е възможно ли е при всичкия тоя Лукс в Пленарната зала ГЕРБ да подават Оставка както искат Протестиращите?...Луди хора.
  • 24 Бай Ставри

    5 0 Отговор
    И при нас е готово новото крило на затвора. 240 килии- единички и още 400 общи. Много уютни, много прохладни зимата, но затова пък топлички лятно време. За всичко сме се погрижили и очакваме попълнението скоро.

    Коментиран от #26, #35

  • 25 Си ган

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "без изключение":

    Това е мнение на човек, който не гласува, но се оплаква от живота си при положение, че държавата му е дала право да гласува, за да избере този, който смята, че е достоен да управлява....като не си гласувал марш и не се обаждай!!!
  • 26 Си ган

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Ставри":

    Още един дето прилича на първия..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Перо

    4 0 Отговор
    Ще ги посрещне новата зала паразитите на обществото за първи и последен път!
  • 29 Честен Данъкоплатец

    4 0 Отговор
    Трошат Милиони народна пара зада си задоволяват капризите, 20-30 милиона отидаха на вятъра в тия трудни за народа времена.......
  • 30 MTRX

    0 0 Отговор
    До коментар #27 от "1-20":

    Може би, за да вденеш, ти е нужна камила минаваща през иглено ухо?
  • 31 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    "... АЗ СЪМ ДЕПУТАТ -ОБИЧАМ НАШИТЕ ПАРИ " ЗЕЛЕНИ" ---ДЕПУТАТ ДА СЕ НАРИЧАМ---ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕНЕ ..." !!!!!!!!!!
  • 32 chi

    2 2 Отговор
    Каква нова зала, затвор за тия разбойници!
  • 33 Тук са по защитени

    4 0 Отговор
    от старата сграда. Знаят къде да се крият в катакомбите строени от комунистите.
  • 34 Проблясък

    1 0 Отговор
    Опаковката е красива.Жалко,че съдържанието не струва!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Начо

    3 0 Отговор
    Нова зала трябва и нови депутати тези се ос...а
  • 38 333

    1 0 Отговор
    Доста хора ще ги посрещнем с възгласи ОСТАВКА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове