Last news in Fakti

2 Септември, 2020 15:24 4 732 37

Борис Ячев разкри "цената, която НФСБ плаща", за да остане в управлението

  • борис ячев-
  • нфсб

Повишаването на доходите и увеличаването на минималната пенсия на 300 лв. от януари 2021 г., антикризисни мерки в помощ на гражданите и бизнеса с приемането на предложени от нас закони, и подпомагане на нашите сънародници зад граница - това е цената за оставането на „Обединени патриоти“ в управлението, категоричен е зам.-председателят на партията.

Борис Ячев разкри "цената, която НФСБ плаща", за да остане в управлението - 1
Снимка: БГНЕС

„Повишаването на доходите и увеличаването на минималната пенсия на 300 лв. от януари 2021 г., антикризисни мерки в помощ на гражданите и бизнеса с приемането на предложени от нас закони, и подпомагане на нашите сънародници зад граница - това е цената за оставането на „Обединени патриоти“ в управлението. Цена, която ние плащаме с цялото осъзнаване на политическата и обществена отговорност“.

Това заяви зам.-председателят на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев в декларация на парламентарната група при откриването на новия политически сезон днес.

"От „Обединени патриоти“ инициирахме комплекс от икономически и социални инициативи, с които се подпомогна преодоляването на кризата от най-силно засегнатите сектори в страната. Тези предложения станаха съществена част от пакета мерки в размер на над 1 милиард и 160 милиона лв., които правителството отпуска за преодоляването на кризата от COVID-19", посочи Борис Ячев.

Според него сред тях са:

- Намаляване на 9% ДДС както за ресторантьорите, така и за тур операторите и за туристическите агенции;

- Ползване на основни туристически услуги по българските курорти на стойност от 210 лв. за хората, които пряко осъществяват дейностите по предотвратяването на разпространението и лечението на COVID 19;

- Увеличаването с 30% на работните заплати на над 24 структури в държавна администрация, натоварена на първа линия по овладяване на пандемията;

- Еднократна добавка към пенсиите за три месеца подред по 50 лв. за всеки български пенсионер.

„Тук следва категорично да подчертаем, че това не отменя ангажимента на „Обединени патриоти“ за достигане на минимална пенсия от 300 лв. И го заявяваме ясно и категорично, че ще направим всичко възможно това да бъде заложено в бюджета за следващата година“, подчерта Борис Ячев.

Сред останалите мерки, инициирани от патриотите са:

- Допълнителни средства за заплащане на личните асистенти в размер на 122 млн. лв;

- Дневна субсидия от 35 евро за всяка седалка в туристическите чартърни полети до България.

„Съживяването на големи инфраструктурни проекти, рехабилитация на ВиК мрежата в България, ремонт на магистрали, първостепенни и второстепенни пътища, саниране на жилищата – това са следващите икономически мерки, за които имаме съгласие в управляващата коалиция. Чрез тях държавата реално може да подпомогне бизнеса в България като ще включи в изпълнението им малки и средни фирми, пострадали най-много в периода на пандемията“, каза още Ячев.

„Актуализация на бюджета, промени в редица социални и икономически закони са сред най-приоритетните задачи на парламентарната група на „Обединени патриоти“ за предстоящите месеци. Само така икономическите мерки за преодоляване на кризата от COVID 19 ще станат факт и реално ще подпомогнем българската икономика“, заяви Борис Ячев.

Сред тях е Законът за задълженията и договорите, който веднъж завинаги да реши проблема със съществуването на „вечният длъжник“, Законът за юридически лица с нестопанска цел, чрез който най-после да се наложи прозрачност по отношението на финансирането и разходването на средствата в сектора на неправителствените организации, Законът, който урежда възможността за погасяване на дългове без съдебна процедура и др.

В Наказателния кодекс очакваме подкрепа за второ четене на разширяването на предмета на неизбежната отбрана и маловажните престъпления. Това са законови промени, които могат реално да пресекат проявите на битова престъпност в малките населени места, заяви Борис Ячев.

Продължаваме да настояваме за реализиране на патриотичните идеи в българското Народно събрание в няколко основни пункта, допълни той. Според него това са:

- Системна политика за укрепване на социалното самосъзнание на българите зад граница, за целенасочено финансово подпомагане на нашите общности в чужбина, на техните неправителствени организации, медии и училища.

- Създаването на „карта българин“, която дава достъп на сънародниците ни от диаспората за пребиваване и работа в България, посочи зам.-председателят на ПГ „Обединени патриоти“.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауууу ама

    55 2 Отговор
    какви сте ми сладкиииии!

    Коментиран от #35

  • 2 др Бил Геноцидис

    44 2 Отговор
    Цената е недостатъчна и тех ще боцкаме.
  • 3 zeus

    43 2 Отговор
    Цената е такава, че всеки мъж с достойнство не би я платил!
  • 4 празни приказки

    50 2 Отговор
    Януари месец с тая инфлация 300лв ще са като сегашните 30.
  • 5 Българка

    52 2 Отговор
    Досега къде бляхте че сега се сетихте

    Коментиран от #36

  • 6 Рап

    23 2 Отговор
    Ако направите минимална пенсия 300 лв.се бетонирате...
  • 7 cash

    40 2 Отговор
    Да се излагаш публично безценно!
  • 8 КОТарАК

    53 2 Отговор
    абе умньо , вие парите ги раздадохте , до няколко месеца изобщо няма да има пенсии ако останете
  • 9 бочко

    40 2 Отговор
    Боклуци продажни
  • 10 2loop

    47 2 Отговор
    Тия 300 лева минимална пенсия ги дъвчете от 4 години. То не останаха живи пенсионери да ги видят тия 300 лева
  • 11 ГОРСКИ

    38 3 Отговор
    До сега какво сте правили, вие един път излъгахте хората втори шанс не!!!!
  • 12 Гражданин.

    30 3 Отговор
    Късно се сетиха да казват ,че ще увеличават пенсиите,досега спаха,мандата им мина,залъгват хората,те не са олигофрени.
  • 13 chi

    26 2 Отговор
    Тия сладки приказки сме ги слушали много пъти, вече не ги искаме-ОСТАВКА!
  • 14 оставате защото усещате вятъра и ще ви е

    21 2 Отговор
    за последна .Тоя луд ли е , или мен ме смята за луд.
  • 15 Националист

    4 27 Отговор
    При ГЕРБ може и 350 , дойдат ли БСП пак 5 долара пенсия
  • 16 умник

    22 1 Отговор
    айде още обещания за бюджетни разходи.....а приходи откъде бе, муньо??? Кажи какъв е спада в бюджетните вземания благодарение на умелите ви "мерки" за справяне с измислената и поддържава от вас коронаистерия??? С колко ще съкратите бюджетните разходи от ненужните например държавни служители??? Защо в най-бедната държава в ЕС делът на държавните служители е най-голям близо 30% от работещите въобще???? С чии пари ще увеличите с 30% заплатата на тези хрантутници вместо да ги съкратите наполовина и да отидат на свободния пазар на труда да видят как се изкарват истински пари с две ръце, а????
  • 17 Обаче

    18 1 Отговор
    тия съвсем ни имат за олигофрени.Брееей, голяма наглост,голямо чудо.
  • 18 Румпелщилцхен

    14 1 Отговор
    Малко е късно вече за лъжи
  • 19 ТОДОР СТОЯНОВ

    13 2 Отговор
    КЪСНО Е, НЯМА ОБРАТЕН ПЪТ НАЗАД...ПРЕДЛАГАМ ДА ЖИВЕЕТЕ С ТЕЗИ 300лВ. ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ!!!НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИ ДЪЛГО!АРЕ ВСИЧКИ В ЧУВАКИТЕ!!!
  • 20 Пико

    10 0 Отговор
    Нито една мярка за увеличаване на производството основата на всяка икономика.Това са мерки към спомагателни сфери.За да им се даде трябва да се вземе от другаде.Но това са все чиновници избиратели ,включва и учителите на държавната хранилка.Как тези хора си повишиха ,,производителността на труда",по качествено ли ни обслужват и бързо чиновниците,повиши се нивото на образованието ли -платени гласоподаватели.Кой прибра 50милн за мед.сестрите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Продажни мекерета... Анатема...

    4 2 Отговор
    Вие продадохте България и идеалите на патриотите които излъгахте да гласуват за вас.Вие сте виновни все още тиквата да е на власт.Ще си платите скъпо и Прескъпо за далаверите с врага на България.За довиждане да бъдат проклети тези, които ще ползват тези крадени и измъчени народни пари...
  • 23 потребител

    7 1 Отговор
    Лицемерни винкелчета!
  • 24 ужас

    5 4 Отговор
    Обещавахте не 300, а 500. В предизборната борба Перхидрола обещаваше 500 лв. Когато водехте преговорите с герб се съгласихте на 300 и то в края на мандата. Сега пак обещайте 500 и пак ще гласуваме за вас. Чакаме с нетърпение, ама да дойдете при нас и да обещаете гледайки ни в очите.

    Коментиран от #28

  • 25 непримирим

    4 1 Отговор
    минимална пенсия 300,ами другите пенсии тогава трябва да ги качите поне със сто...пак ни правите на будали...махайте се ,че вече ни опротивяхте до степен на нетърпимост и хората почнаха да ви замерят с камъни и павета...
  • 26 пожелания

    5 1 Отговор
    Лъже този помияр и това се вижда ясно от отказът им да вдигнат пенсиите преди (2)две години.
    Сега, когато сопата е вече на педя да смаже престъпната глава на тази престъпна партия НФСБ, решиха за пореден път да направят народа на глупаци, щото видите ли, тази политическа пасмина пила за вдигане на пенсията!!!
  • 27 Presian

    4 2 Отговор
    Защо като влезете във властта си мислите, че другите отвън са по - прости от вас?Вие просто ставате нагли! Толкова време крадете и обиждате без да направите нищо за народа, сега вече се сетихте.Страхливия славчо раздава пари наляво и надясно , надявайки се да оцелее.Не ви ли е ясно, че същите тия хора ви избраха и , че те не ви искат.
  • 28 Един от многото

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "ужас":

    Сигурно си си видял задника без огледало, че си изпаднал в Ужас, но и друго ще видиш вътре скоро.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пипи Чорапчето

    1 2 Отговор
    Хахаха! Ячев, не се заблуждавай - това не е "цената"!
    Истинската цена ще я платите на изборите!
  • 31 Грейс

    3 0 Отговор
    Я обясни как ще вдигнете мин пенсия на 300 л? Другите пенсии така ли ще ги оставите, или пак да разделите хората! Повишението на заплатите на администрацията води до автоматично вдигане и на вашите заплати или това удобно го пропускаш? Хайде метла и навън.
  • 32 Бивш активист от ПФ

    3 1 Отговор
    Борисе, познамваме те много добре , за това време в Парламента и комисията по антикорупция , се научи да лъжеш по Герберски, и тотално забрави тези, които те направиха известен , но само за слепите от ДПС.
    За съжаление ,известен с тъжни и глупави предложения, повръща ми се, като ви чуя, как са ви намазали ските и ви пускат като , малоумни камикадзета по пистата на политическата смърт.
    Имайте , поне честта да прекратите ,идиотщината на която се оставихте да ви водят, КАТО СЛЕПИ МАГАРЕТА, дано са ВИ платили достатъчно ,защото от тук нататък, никой няма и да чуе за НФСБ......
    Доган ви благодари за всичко, което направихте за Партията му .
    Случайно" забравихте " да национализирате ТЕЦ Варна?
    Да национализирате, Бизнеса на Божков, е нещо, което никой няма да забрави, никога, и ще ви виси, като воденичин камък на шията ,като подарък от Пеевски за цял живот.
  • 33 подкрепям протеста

    1 2 Отговор
    Минималната пенсия да станела 300 лв. А другите пенсии колко да станат, например пенсия от 302 лв. С една дума пълно обезсмисляне на пенсионната -осигурителната система. Колкото и да работите, все ще взимате толкова, колкото да преживявате.
    Задавам въпроса на троловете които пишат , че управлението е дясно. Ами то по ляво от това накъде- чист коминузъм и популизъм.
  • 34 ОДЖА

    2 0 Отговор
    Ето го тоя дето от трибуната каза Българския ПАРЛАМА вместо ПАРЛАМЕНТ
  • 35 Патриоти като идиоти

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ауууу ама":

    Късно е чадо ,мандалото хлопна!

    Сдавайте властта и се помитайте, никой не ви иска ,дори и тези които ви избраха.
  • 36 Правиха национализация на неудобните биз

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Къде, бяха ли?
    Оправяха, далаверите на Доган и Хунтата, къда да са били другаде?
    Държаха ги , като клепари , и оклепаха орталъка тотално.
  • 37 Хахаха

    1 1 Отговор
    Без ОП, ГЕРБ, ВОЛЯ , ДПС И БСП МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ЩЕШЕ ВЕЧЕ ДА Е 500лв. !!!! Много големи тия чекмеджета ... Деееа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове