Last news in Fakti

3 Септември, 2020 12:51 2 817 46

Александър Симов: Властта се крепи на полицейските щитове

  • бсп-
  • герб-
  • протест

От БСП не се регистрираха в пленарната зала в началото на днешното заседание

Александър Симов: Властта се крепи на полицейските щитове - 1
Снимка: БГНЕС

Тази власт се крепи на полицейските щитове, заяви депутатът от БСП Александър Симов в декларация от името на парламентарната група.

От опозицията изразиха своята позиция във връзка с многохилядния протест в столицата, който се проведе вчера.

„Не мога да приема действията на 100 лумпена да бъдат приписвани на целия протест“, подчерта Симов, който припомни, че преди ексцесиите на площада просто е имало хиляди хора, които мирно са настоявали за оставка на правителството, начело с премиера Бойко Борисов и оттегляне от поста на главния прокурор Иван Гешев.

„Това е несправедливо за самите полицаи, не може да ги сложите като граница между вас и хората“, каза още Симов и продължи: „Ако не са полицаите, няма кой да ви спаси от народната любов“.

От БСП не се регистрираха в пленарната зала в началото на днешното заседание с аргумента, че „този парламент няма никаква политическа логика и е напълно безсмислен“. „Отървете се от тези мъки, оставка!“, каза още Александър Симов от парламентарната трибуна.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Крепят се на наглост и арогантност

    43 8 Отговор
    С нашите пари.
  • 3 chi

    39 8 Отговор
    Те не са полицейски те са мутренски!
  • 4 сбогом Мария

    38 5 Отговор
    Голямата метла и всички да ги няма. Трябват нови неопетнени хора . В тоя парламенти има субекти дето пет мандата са там . Айде стига вече.

    Коментиран от #12

  • 5 560

    21 4 Отговор
    Снощи всичките 200-300 бомбички бяха хвърлени от малка група хора, може би 2-3ма души, тъй като нямаше съвпадение на гърмежи а пък и бяха идентифицирани от БТВ къде се намираха, към фонтана до президенството
  • 6 Кнаус 485

    37 9 Отговор
    Оставка на мутрата и Гешев, съд и затвор за чекмеджето....
  • 7 Папурковци

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Бе ние си знаем кои бяха в Сик и Вис .
    Започни от бацето.
  • 8 Актуална Антена

    22 4 Отговор
    Чакат първия транш евра от ЕС. Обаче транш няма да има.
  • 9 Тото Кратуно

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Чекмеджевоевода ги докара той ги произведе тези татуираните.

    Коментиран от #13

  • 10 Я колко

    22 4 Отговор
    пъти им вдигаха заплатите , та бонуси , та за covid - 19 , абе за каквото се сетиш ! Ганьо бачка като грешен Дявол , плаща данъци - и с неговите камъни , по неговата глава !

    Коментиран от #16

  • 11 гост

    9 20 Отговор
    Зaщo прирaвнявaтe вceки, който НЕ пoдкрeпя нeзaкoннитe блoкaди, нa гeрбeр- дa нe би, зaщoтo нe ви изнacя дa cи признaeтe, чe нeзaкoннитe блoкaди прeчaт caмo нa нoрмaлнитe рaбoтeщи, нo нe и нa мутритe...Зaщo нямaшe блoкaди към Бoянa, Дрaгaлeвци, Мaлинoвa дoлинa, Cимeoнoвcкo шoce, зaтвoрeнитe кoмплeкcи нa Мaнacтирcки ливaди- дaли зaщoтo тoчнo в тeзи квaртaли живeят мутритe, кoитo ви плaщaт зa прoтecтитe,м...КРАЙ на незаконните блокади на кръстовища в България. Всичко останало, без гражданска война, няма значение за мен...

    Коментиран от #20

  • 12 Г Гергов

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "сбогом Мария":

    Збогом се пише бе човек, може ли да си толкова неграмотен, пий си ракийката с по-дебели мезета.

    Коментиран от #22

  • 13 Актуална Антена

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тото Кратуно":

    То те тези участваха и на контрапротеста в поткрепа на Гешев за гл. Прокурор.
  • 14 Смешно жалък човечец

    11 14 Отговор
    Смешно жалък човечец. От този една умна дума не съм чул. Само глупости лъжи и манипулации. Е за такива като тоя БСП затъва и удари дъното

    Коментиран от #19

  • 15 Оставка Комунисти Герберасти

    16 1 Отговор
    Грешката е, че след 1989 г. нямаше лустрация и КОМУНЯГИ като Боко, Сачева, Цачева, Гърневски, ЦЕЦО, Цецка, Плевенлиев - не влязоха в затвора.

    Оставка на комунягите от ГЕРБ.
  • 16 Актуална Антена

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Я колко":

    На Ганю не му идва на ума че може да напусне работа, да се регистрира в бюрото по труда и да излезе на жълтите павета и да не мърда от там до оатавка на Тиквата. За това да плаща заплати и осигуровки на полиция и държавен апарат.полиция
  • 17 Актуална Антена

    9 1 Отговор
    На Ганю не му идва на ума че може да напусне работа, да се регистрира в бюрото по труда и да излезе на жълтите павета и да не мърда от там до оставка на Тиквата. За това да плаща заплати и осигуровки на полиция и държавен апарат.
  • 18 Оставка Мутро

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Лекувай се, ама сериозно.

    Оставка на комуниста Борисов.
  • 19 Смешен и жалък човечец Боко МУТРАТА

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Смешно жалък човечец":

    Същото важи и за смешния жалък комуняга Борисов
  • 20 Оставка Мутроо

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Защото ако Боко си подаде оставката, няма да има блокади.

    Сподели чистосърдечно, що те е страх да ходиш пеш?

    Коментиран от #25, #29

  • 21 Karosel

    8 3 Отговор
    Този е редовен абонат на Коритаров и дори не се усеща как го прави на пумпал!
  • 22 Бай Стою касапина

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Г Гергов":

    Пич, не си прав. Пише се сбогом със "с". Провери, има правописен речник. А за дебелите мезета си прав. Ракия на голо не е работа. Излизат киселини.
  • 23 Станко георгиев

    3 6 Отговор
    Сашо Симов е от прикритите Г Е Ь О B E ♥ в БСП. Ни коте има ни дете. Къткат се с другият квалитетен Г E Й, Вигенин. Че има и сирийка за жена под прикритие
  • 24 Коко

    4 6 Отговор
    Сред стоте лумпена Симов сигурно слага и другарката Мая.
  • 25 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Оставка Мутроо":

    Не ме е страх да ходя пеш- не съм хлапе на 20 години, че да изминавам пеш километри с оригинални документи в себе си, от кантората си до съда! Има професии, различни от протестър, трайно безработен, работник в производството и работник в чистотата, които изискват засилена защита на чуждите документи. Моята професия е точно такава- адвокат съм.

    Коментиран от #34

  • 26 аерли

    9 2 Отговор
    Власта се крепи на палките на полицията. Борисов непрекъснато и увеличава щата и заплатите на полицаите. Снощи се видя как накрая на протеста се нахвърлиха на не предизвикващи ги мирни демонстранти, как ги натръшкаха на земята за да си заслужат заплатите. Срам. Това не се е случвало при Живков , но при комуниста Борисов .
  • 27 Коментатор

    4 4 Отговор
    Другари от БСП, с конкурс за противност и отблскващост ли си подбирате кадрите. Ако искате по-голяма електорална подкрепа на лелеяните от вас избори е добре , вместо лаещи другари, да включите в листите си хора с позитивни послания и излъчване. Така може да си увеличите броя на депутатите и значението в държавата.
  • 28 no name no face no numbet

    8 2 Отговор
    Ей едни поне проумяха,че не трабва да заседава повече този парламент.
    ОСТСВКА
  • 29 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "Оставка Мутроо":

    "....Публикувано във факти.бг: Защото ако Боко си подаде оставката, няма да има блокади..." Ха- че утре група престъпници, пуснати от затворите, могат да решат същото- да блокират незаконно кръстовищата, ако в България се прекрати съществуването на съдилищата, полицията, армията, съдиите, прокурорите, адвокатите, нотариусите, ДСИ, ЧСИ, юрисконсултите- и на всеки трябва да му се търпи незаконното поведение... Не си познал, човече- има разлика между законно и незаконно. Не можеш да черпиш права от незаконното си поведение- можеш да черпиш права само от законното си поведение. Така, че- не са тероризирани герб или борисов- те се движат с НСО охрана, с джипове и НЕ минават обичайно през Орлов мост напът към НС. Тероризирани са само обикновените работещи софийски данъкоплатци с незаконните си блокади, но това няма да принуди никого от тероризираните да ви съчувства или да дойде на блокадите ви- нормалният човек няма работа с престъпниците на едно и също място.

    Коментиран от #30

  • 30 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    '...ако в България..." да се чете ДОКАТО в България НЕ СЕ прекрати...
  • 31 Наблюдател

    8 1 Отговор
    Кой прати мутри на протестите ще се разбере само и евентуално ако дойде на власт друго управление! Провокатори и провокации обаче са специалитет на службите като се започне от ДС, а в по-ново време и на силови /много известни!/ структури пръкнали се от тях!
  • 32 Васил

    6 0 Отговор
    Вече стана ясно че полицията защитава мафията и диктатурата а не народа.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кико

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Мафията която краде ,не се дава лесно ! Мафията е създадена от прости хора и изпълнители помагачи. Не може начело на държавата да ни управлява прост пожарникар или охранител Б.Б. Който бил шофьор на Тодор Живков и на царя ! А на най високия пост парламента да стои проста кърджалийска *утка. Гербери сложете си някои умни млади хора не ни излагайте пред целия свят. Затова хората са излезнали по площадите , а тия нямат вина ,че да много прости!
  • 37 Постановка

    2 1 Отговор
    Полицаите там са на работа,"протестиращите" също! Значи беше осъществена професионална среща на браншовиците.Всичко е пито платено,чупено купено,байряка и хоругвата също.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Прост фатмак

    2 4 Отговор
    е резидента на БГ и сите червени дебили. Симчо ти или си тъп или много тъп. ГЕРБ се крепи на 1100000 избиратели които са гласували за тях на последните избори. Тъпчо много лъжете народа вие червените. Кой проведе изборите 2017гд аз да ти кажа вашата мишка радев.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Майна от Пловдив

    3 4 Отговор
    Блокадите се извършват от михлюзи без работа и с психически отклонения . Те не отиват да блокират мутрите , а блокират обикновените български граждани които се прехранват с честен труд
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Илонка ал Хаким

    2 3 Отговор
    Сашо Симов, п е е д е р а с т, П Е Д Е РАА А С Т!!!!
  • 44 Сашо ал Хаким

    1 3 Отговор
    Аз не съм обикновен пeдeрyгa, аз съм дж€ндaр под прикритие. Работя сe само за пaри
  • 45 Васил Кинчев

    1 3 Отговор
    Сашо Симов не го слушайте въобще какво пише или говори. Да, начетен е и говори добре, но е изключително несериозен и неморален човек, който не помни добрините. Махайте го този смешник.
  • 46 Сашо ал Хаким

    1 2 Отговор
    Аз не съм обикновен пeдeрyгa, аз съм дж€ндaр под прикритие. Работя сe само за пaри
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове