Last news in Fakti

4 Септември, 2020 17:24 7 080 24

Октай: Борисов се страхува да не осветят други негови зависимости

  • осман октай-
  • бойко борисов-
  • снимки премиер

Показването на спалнята на Бойко Борисов, с чекмеджетата, задкулисието, чрез службите, му каза, че е достатъчно зависим и трябва да изпълнява всяка поискана от тях услуга и задача

Октай: Борисов се страхува да не осветят други негови зависимости - 1
Снимка: БГНЕС

Случилото се на протеста на 2 септември заглуши призива на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за оставка на премиера и президента и за съставяне на експертен кабинет. Мнението изрази в предаването “Хоризонт за вас” по БНР политическият анализатор Осман Октай.

Според него зад думите на Карадайъ стоят “сенките на задкулисието”. “Винаги съм казвал, че са други центровете, които чрез модела "Доган" контролират процесите в страната”, счита Октай.

“Експертният кабинет цели хаос, чрез който задкулисието да поеме целия контрол във властта, както през 1992 година правителството на Любен Беров”, коментира Октай.

“Показването на спалнята на Бойко Борисов, с чекмеджетата, задкулисието, чрез службите, му каза, че е достатъчно зависим и трябва да изпълнява всяка поискана от тях услуга и задача. Затова след показването на тези снимки и записи поведението на Бойко Борисов е неразбираемо за толкова много анализатори. Как той ги превърна в заложници на страха си от това да не бъдат осветени негови други зависимости”, заяви анализаторът.

Той е на мнение, че в момента Борисов е пред много сериозна дилема за личното си оцеляване - политически и физически.

Според Осман Октай тези, които са употребили “тотално грубо” управлението на Борисов в третия му мандат, а той ги е “обслужил”, накрая, чрез изказването на ДПС му е бил даден знак, че е “време да си събира багажа и да освободи пространство”.

Анализаторът не смята, че политическият път на Бойко Борисов ще приключи като тази на Орешарски. Октай обясни, че събитията от 2 септември вечерта, “с нападението на полицейските части, които окървавиха площада”, много напомня случилото се през януари 1997 година.

“Всичко това е последен удар, за се окървавят ръцете на Бойко Борисов с тези действия на полицейските части. Още когато Борисов назначи бившия шеф на Националната полиция за министър, който беше отговорен за побоя под колоните на Министерския съвет и ексцесиите на Росенец, все едно даде сигнал на всички полицейски части - “ще ви бием и ще има кръв”.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка на мутрата

    84 5 Отговор
    ДПС днес си каза тежката дума ще се ходи на избори!
  • 2 Гойко Митич

    126 7 Отговор
    Добър анализатор и доста добре осведомен.
  • 3 Оплел

    49 4 Отговор
    се като пиле в калчища !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БАЙ ТОШО

    42 7 Отговор
    Какво повече да го осветяваме, ние сме влезли дори там, където слънцето не влиза!Тихо, че той сега спинка на пухена възглавничка сладко спинка...
  • 7 Све

    51 4 Отговор
    Колкото по-дълго остане Тиквата на власт ,
    ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НАМАЛЯВАТ ШАНСОВЕТЕ НА ДОГАН И БАНДАТА МУ ДА ОСТАНАТ КАТО НЯКАКЪВ ФАКТОР В БЪЛГАРИЯ
  • 8 Тия

    28 1 Отговор
    на повикване от високите етажи , имат цели фотосесии от кого ли не ! Както и мутрите им !
  • 9 Кarosel

    9 34 Отговор
    Изпразнени от съдържание приказки! Когато говори за "други зависимости" би трябвало да ги знае, като ги знае защо не ги каже!?
  • 10 Тях червеното знаме роди ги

    15 18 Отговор
    ЗАВИСИМОСТИ ИМАТЕ ВСИЧКИ, РОДЕНИ ОТ ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ !
  • 11 Да да

    25 3 Отговор
    БКП = БСП , СДС , ДПС , НДСВ , ГЕРБ , ОПИТОМЕНИТЕ ПАТРИОТИ И ВОЛЯ .ВСИЧКИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО И РАБОТЕХА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. МОРАЛ И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ТРЯБВА.ГЛАСУВАЙТЕ САМО ЗА НОВИТЕ ПАРТИЙ ОЩЕ НЕ ДОКАЗАЛИ, ЧЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ НАРОДА. АКО СЕ ОБЛАЖЯТ ГИ СМЕНЯМЕ.Правиш ремонт в къщи. Когато си сменил 5-6 маистори , поради не кадърност. Продължаваш да търсиш кадърният а не търсиш някой от изгонените с надежда, че се е научил.
  • 12 Да да

    36 3 Отговор
    Когато има ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА не е от голямо значение кой е на власт. Убеден съм, че голяма част от емигрантите в западна Европа не знаят кой е министър на финансите, земеделието, транспортът или което и да е министерство в държавите дето са на ГУРБЕТ. И въпреки своето не познаване на политиката там живеят и работят по-добре от тук . Всичко това е резултат единствено на ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА.БОРЕТЕ СЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА, ТЯ УБИВА ВСИЧКО.
  • 13 комунист болшевик

    9 18 Отговор
    До къде ни докара Българо-съветската дружба,другари.......
  • 14 Съдбата на Горби

    38 3 Отговор
    Многознайко е Октай, но не знае какъв абсолютен нарцис е Тиквоко. Ще се влачи по корем като охлюв да добута до редовните избори. Иначе остава в историята като лузър три пъти напъждан от народа си. После съдбата му ще е като та белязяния Горби - ще старее в Калифорния или Испания и няма да смее да припари до България.
  • 15 Чърчил

    17 15 Отговор
    “Комунистът е като крокодил – когато си отвори устата, не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде.”
  • 16 Снайперист

    17 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 17 Няма начин

    15 2 Отговор
    милиционерите да не държат някой компромат.
  • 18 В.В.П.

    26 4 Отговор
    За БАНКЯНСКОТО ДЕБЕЛО МОМЧЕ,,КОШМАРА ЕДВА ЗАПОЧВА.......НО ТОВА Е ГОЛАТА РЕАЛНОСТ...ГРЕШИШ ,ПЛАЩАШ......ЗАКОНЪТ НА ЖИВОТА...
  • 19 Да да

    28 1 Отговор
    Когато има върховенство на закона , главният синод или главното мюфтийство да са на власт все тая, народът ще е добре ( нормални заплати и пенсии ) . Конкуренцията е двигателят на просперитета. Корупцията убива всичко нормално и естествено. Най добрият трябва да е най отгоре във всяка сфера.

    Коментиран от #21, #23

  • 20 Бай Ганьо

    31 3 Отговор
    Добре де, ама къде е ТИКВАТА?! КЪДЕ МИШКУВА?! В КОЯ МИША ДУПКА СЕ КРИЕ?!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Старото

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    Конкуренцията е двигател - да! Но, когато си вкарал в икономиката привилегировани играчи, и то със закон, ще видиш просперитет някой друг път! Пример: КОНЦЕСИИТЕ - ЗЛАТО, ВОДА, МИНЕРАЛИ, ЕНЕРГИЯ...Докато чиновниците подписали държавата не влезнат до живот при бай Ставри, пенсиите и доходите ще са на дъното. СЪЩО И "ПРИВАТИЗАТОРИТЕ" - ЗАТВОР И ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ДВИЖИМОТО И НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА!
  • 24 Димов

    1 0 Отговор
    Като зависимостта му от Доган и Ердоган, ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове