Last news in Fakti

8 Септември, 2020 10:18 2 390 21

Калоян Паргов: "БСП се е взряла в пъпа си" не е груб израз

  • бсп-
  • калоян паргов

Левицата избира председател

Калоян Паргов: "БСП се е взряла в пъпа си" не е груб израз - 1
Снимка: БГНЕС

""БСП се е взряла в пъпа си" не е груб израз, използвам го и аз, и много други от социалистите", коментира пред БНР Калоян Паргов, председател на софийската организация на БСП, по повод на поведението на социалистическата партия в ситуацията на продължаващи повече от два месеца антиправителствени протести.

"На този етап, предвид динамиката на обстановката, БСП не се подрежда като лидер на следващите парламентарни избори, но социологическите данни се променят всеки месец. Пластовете се разместват и заради корона кризата. Има една огромна група от хора, която си търси ново знаме, което да ги изведе в по-спокойно бъдеще и да им даде сигурност", коментира още той и добави, че отношението на обществото към ГЕРБ е еднозначно, но БСП трябва да навакса с категоричната заявка за управление на държавата.

"Не случайно темата на срещата с кандидатите за председателското място в БСП довечера, е "Как ще се развива държавата", а не "Как ще се развива БСП", защото няма как да си говорим за БСП, без да си говорим за държавата, посочи градският лидер на левицата.

Кaтo чacт oт вътрeшнoпaртийнaтa кaмпaния зa пряк избoр нa лидер нa социалистите, градската oргaнизaция нa пaртия в София oргaнизирa cрeщa c петимaтa кaндидaти за поста - Вaлeри Жaблянoвa, Гeoрги Тoдoрoв, Кирил Дoбрeв, Кoрнeлия Нинoвa и Крacимир Янкoв. Във връзка с това Паргов коментира, че датата и часът на срещата са били обявени достатъчно отдавна, за да могат кандидатите, поканени на срещата, да си организират така програмите, че да присъстват и да се срещнат с избирателите си в столицата.

Калоян Паргов не скри притеснението си от това как ще протече изборът за лидер на БСП:

"Централната избирателна комисия трябва да направи така, че да убеди всеки, че изборът не е предрешен. Защото чувството за предрешеност създава имиджов проблем впоследствие".

По думите на Паргов избирателните списъци в София ще бъдат актуализирани и право на глас ще имат малко под 8000 членове на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 15 Отговор
    оставка на БОРИСОВ

    Коментиран от #18

  • 2 Румбата ще помага

    19 13 Отговор
    сега Румбата ще поведе БСП към калта,той е тъпак но има толкова за тотален провал

    Коментиран от #4, #15

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 15 Отговор
    змията хапе лошо умирайки герб си отива

    Коментиран от #19

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 26 Отговор

    До коментар #2 от "Румбата ще помага":

    РУМЕН РАДЕВ е най свестния ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ
  • 5 милчо стоянов4437

    12 5 Отговор
    Град козлодуй май сериозно облъчен в главата
  • 6 Не го харесвам

    15 1 Отговор
    Никога не съм харесвал зализаната,лустросана като на жиголо коса на Парговчето.

    Коментиран от #16

  • 7 ПАРГОВ....НЕРЕАЛИЗИРАНАТА НАДЕЖДА НА БСП

    13 1 Отговор
    ПАРГОВ ЩО БСП НЕ Е НА ПРОТЕСТИТЕ...НАЛИ ИСКАТЕ ОСТАВКАТА НА ПРЕМИЕРА......ИЛИ СТЕ ДЪЛБОКО ЗАМАСКИРАНИ В РЕДИЦИТЕ НА ПРОТЕСТА..КАТО ЯТАЦИ.....И ДОНОСНИЦИ

    Коментиран от #10

  • 8 Иван

    14 9 Отговор
    До 4.
    Добре ли сте?? Малоумника Радев най- добър.Вие сте обсолютен комунист.
  • 9 Поредното

    9 2 Отговор
    безсмислено изказване на този специалист по празнословие общински бизнесмен
  • 10 Късат ризите

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "ПАРГОВ....НЕРЕАЛИЗИРАНАТА НАДЕЖДА НА БСП":

    Редовите бесепари подкрепят протеста,но ръководството правилно не се натиска да се натрапва. За ме протестът е морален - противопоставяне на образованите,работещите,моралните на....толупите и парвенютата. Свестни хора има със всякакви политически възгледи и не е нужно някоя партия да ги яхва. То това е и проблема на гербестаците - много искат да преговарят,да се договорят,да дадат парчета от баницата,ноо......... никой не идва да им се подлага. Придворните им социолози,политилози и социални антрополози се късат ризите от отчаяние,че няма кого да анаблизират,няма за кого да пускат инсинуации,няма как да правят комбинации.
  • 11 Хахаха

    5 2 Отговор
    Групата на Станишев не се предава. Много пари изкарват заедно със Шайката

    Коментиран от #17

  • 12 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ТЕЖКО ВИ СЛЕД 12-ТИ !!!
  • 13 бг майна

    3 3 Отговор
    бат БОЙКО Е НАЙ ЩАСЛИВ ЧЕ КУРНЕЛА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В БСП
  • 14 Калоян Паргов

    2 0 Отговор
    и съветници от ГЕРБ инициатори на облагата за „Титан“

    Освен топлите връзки на Паргов с Васил Божков и посредничеството му за среща с Мая Манолова, тези дни името му изкочи като пряк участник в далаверата на Столична Община с „Титан Сървис“ ЕООД.

    От разследване на bTV тази седмица става ясно, че между 2015 и 2017 г. Столичният общински съвет (СОС) одобрява най-напред продажбата на общински имот за малко над 2 млн. лв., а след това гласува за обратното изкупуване на същия имот, но вече срещу три пъти по-голяма сума – 6,3 млн. лв., пише 365novini.
  • 15 СРС-та с „любезни“

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румбата ще помага":

    разговори между Васил Божков и шефа на Софийската организация на социалистите Калоян Паргов се съдържат в архивите на прокуратурата, твърди вестник „Галерия“ като се позовава на надеждни източници от държавното обвинение.

    Изданието припомня и по-ранни информации за тесни връзки между Паргов и Цветан Цветанов, както и зародиша на кариерата на днешния ляв, отглеждан грижовно от безславно изчезналия борец за ред, законност и справедливост Яне Янев, но заченат с помощта на Милан Дренчев някога в Обединените земеделски сили.

    От „Галерия“ намекват, че не е невъзможно да бъдат пуснати в публично обращение СРС-та, съдържащи диалог между Божков и Паргов. В миналото на Паргов се помнели енергичните му опити да лобира за интересите на олигарха в изгнание при строителството на небостъргача „Ай Тауър“ на Солни пазар в столицата. Това не бил единствения съпорт на левия Паргов към мултимилионера – за ползите на Божков в Софийския жп завод социалистът също не спестил нищо от себе си, посочва „Галерия“.
  • 16 Пловдивският бизнесмен

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не го харесвам":

    Георги Гергов и президентът на ПЕС Сергей Станишев били твърдо решени да провалят Нинова, затова имали план Б относно лидерската битка.

    Тъй като и Нинова, и Кирил Добрев били конфликти, непредсказуеми и с разколебани поддръжници, Гергов и Станишев планирали Паргов да изпъкне на сцената като компромисна и балансирана фигура, която трайно да успокои червените редици.
  • 17 Oт три-чeтири гoдини

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    нacaм мишeнa №1 нa cлугинcкитe мeдии, oбcлужвaщи ГEРБ и личнo Бoйкo Бoриcoв, e Кoрнeлия Нинoвa. Пo eдинcтвeнaтa причинa, чe тaзи жeнa вдигнa БCП oт буднaтa кoмa, дo кoятo Cтoлeтницaтa бe дoкaрaнa oт Cтaнишeв, Микoв и Кo и ce прeвърнa в трън в oчитe и пeтaтa нa нoвaтa Пaртия-държaвa, притeжaвaнa oт Пoжaрникaря.
    В пoлитикaтa, кaктo и в cпoртa, игрaят caмo рeзултaтитe. A тe кaтeгoричнo гoвoрят в пoлзa нa Кoрнeлия, ocoбeнo нa фoнa нa нeйнитe прeдшecтвeници. Зa крaткo пoлитичecкo врeмe тя уcпя дa удвoи пaрлaмeнтaрнoтo прeдcтaвитeлcтвo нa БCП, cпeчeли c гръм и тряcък прeзидeнтcкия вoт, ceриoзнo пoдoбри пoкaзaтeлитe нa eврoпeйcкитe и мecтнитe избoри.
  • 18 А, бе Парга,

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    къде са протоколите с избрните резултати за водач на столичното БСП?

    Защо си ги скрил и защо не обявиш, че са фалшиви, тъй като всички в БСП знаят, че си ползвал мъртви души, за да"спечелиш"?
  • 19 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Крадецът Паргов вика "Дръжте крадеца".
  • 20 Именно

    0 0 Отговор
    така е, но както се казваше в един стар виц - отвътре
    ;)
  • 21 Г Марков, разкажи за избитите деца

    0 0 Отговор
    На една детска градина от Унгарските войници във Воронеж, ако не греша града, Кажи Историк, какво е казал Немски генерал по този повод!!!, "ЩЕ видите какво е Ярост" Разкажи Унгарец!!! От 150 000 УНГАРСКИ ВОЙНИЦИ НА ИСТОЧНИЯ фронт се връщат живи в Унгария 2000 човека, ЗАЩО Унгарецо???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове