Last news in Fakti

19 Септември, 2020 06:55 4 369 13

Журналистка: Прокуратурата на неудобните въпроси не отговаря

  • въпроси-
  • евродепутати-
  • наблюдение на демокрацията-
  • европейски парламент-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • доротея дачкова

''Сложната машина в Брюксел се е задействала. Да се надяваме, че ще произведе някакъв положителен ефект за нас'', каза Доротея Дачкова от в-к ''Сега''

Журналистка: Прокуратурата на неудобните въпроси не отговаря - 1
Доротея Дачкова, снимка: bTV

''Исках да направя интервю с председателката на групата Софи инт Велд (б.р. Групата за наблюдение на демокрацията в Европейския парламент). Отваряйки сайта на самата група, въпросите си стояха там. След като главният прокурор и министър-председателят не се явиха, а изпратиха свои заместници, евродепутатите са решили така да зададат своите въпроси към тях''. Това заяви журналистката от в-к ''Сега'' Доротея Дачкова в предаването ''ЕвроДикоФ'', което се излъчва от ТВ Евроком. Тя коментира 29-те въпроса на евродепутати към властите у нас.

''Доколкото тя разказва (б.р. Софи инт Велд) такива изслушвания не са нещо необичайно, случвали са се и друг път. Поне аз от думите ѝ разбирам, че няма друг случай покана да не е уважена по този начин'', сподели Дачкова относно отказа на Борисов и Гешев да отидат в Брюксел, за да бъдат изслушани от евродепутати в рамките на Групата за наблюдение на демокрацията в Европейския парламент.

Какво ни казват от Европа с тези въпроси, попита събеседничката си водещият Сашо Диков, а тя му отговори така: ''Те го казват, така или иначе, че наблюдението върху България продължава. Може би посланието е, че се изчерпва търпението към управлението на ГЕРБ и благоволението, което имат като част от Европейската народна партия (ЕНП). Може би посланието е ''Всичко се вижда''. Въпросът е какви може да са последиците.''

''Прокуратурата ми отговориха, че ще изпратят отговори. Но какви са отговорите нямало да кажат, защото нямали практика да огласят официалната си кореспонденция. Там има въпроси за ''Барселонагейт'' (б.р. във въпросите на евродепутатите), ние задаваме тези въпроси от години. Аз съм почти сигурна, че те ще отговорят за Нено Димов. Но докато на този въпрос има какво да отговорят, много ми е интересно какво ще кажат за разследването за ''Барселонагейт'', заяви още Доротея Дачкова.

''Прокуратурата не неудобните въпроси не отговаря, дори не отговарят, че няма да отговорят'', отбеляза журналистката.

''За записите (б.р. записите с премиера Борисов) ни е съобщено, че има проверка. Но доколкото е публично известно се разследва как са направени, а не какво съдържат. Както беше при ''Яневагейт'', при ''Двете каки'', разследва се само кой е направил записа'', коментира тя.

''Сложната машина в Брюксел се е задействала. Да се надяваме, че ще произведе някакъв положителен ефект за нас. Все пак сме част от Европейския съюз и трябва да се възползваме от всички права и свободи'', допълни журналистката от в-к ''Сега''.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости само

    10 32 Отговор
    Публикувано във факти.бг: След като главният прокурор и министър-председателят не се явиха,

    Ехх, десет пъти от Комисията заявиха , че не са ги канили, ама давай да го повтаряме, дано някой повярва!

    Публикувано във факти.бг: Може би посланието е, че се изчерпва търпението към управлението на ГЕРБ и благоволението, което имат като част от Европейската народна партия (ЕНП)

    Може би, а може би не, а може би -не знам си какво!
    И на това му се казва журналистика!

    Коментиран от #4

  • 2 Бой Бой

    5 11 Отговор
    С 200.
  • 3 Тези Европейци

    2 18 Отговор
    Защо ни се бъркат

    Коментиран от #10

  • 4 Бай Иван

    9 17 Отговор

    До коментар #1 от "Глупости само":

    Елена Йончева ( Льоня) цели с болшевишки методи да събори властта,за да избегне правосъдие за къщите за гости за себе си и за родата.Ще има обвинение и за пране на пари от КТБ в размер на 500 000 лева,чрез офшори.Комунистите се спасяват от правосъдие чрез бягство в чужбина или като "Народни избранници"
  • 5 оня с коня

    6 17 Отговор
    Прокуратурата не отговаря на ГРОЗНИ ЖУРНАЛИСТКИ!Да,но Мисирката тълкува нещата така както й отърва,възползвайки се на 100% от Свободата на словото в БГ - нищо че сме на 111 място.Колкото до Материала,в него се цитират думи на Софи инт Велт/Шефка на някаква Комисия за Демокрация/ че "Изслушванията" на поканени Политици не били нещо необичайно,случвали са се и друг път.Нямало обаче Друг случай Поканените да не се отзоват и да пратят заместници.Затова и при следващо неявяване на Някой "Привикан" политик от Някоя държава,Софи инт Велт ще казва на Журналистите че както е Практика да бъдат канени,така и се случва ДА НЕ УВАЖАТ Поканата.И понеже цялата Тази комисия е марка "Тушиба-ТуНЕшиба",на бат Бойко НИКОГА няма да му стъпи Трандафора Там,защото му е Унизително.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Трол

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Кобилкин, казах ли ти-в галоп от Вожда, някъде другаде! Ще останеш самотния мохикан и ще се чудим къде да ти мушнем перата! Казах ти, бягай при Цвинокио, ориентирай се в обстановката, да не се гледаме с наведени глави!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Реплика

    8 1 Отговор
    Даваш списък с въпроси и те си преценяват на кой да отговорят.
  • 9 4297

    5 1 Отговор
    Какво ще отговорят за Нено Димов? Той си е скрил банковите сметки. Така ще изчистят името му- " няма данни за престъпление". Как така Нено има право да си крие банковите сметки от прокуратурата, а на някои други хора им запорират цялото имущество, на други им отнемат имущество без съд и присъда за много по- дребни неща?
  • 10 4297

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тези Европейци":

    Когато дават милиардите, не питаш що се бъркат, нали?
  • 11 Член на -цк

    0 0 Отговор
    Да дават парите и да не задават вьпроси
  • 12 Тити

    0 1 Отговор
    Комунистите вътре в себе си за за Русия,но сега се обръщат към Европа като дете към учителка-"Ами другарко Европа , вече 10 г.Бойко не ни дава да управляваме,не е честно,накарай го да ни отстъпи,ние сме доказали , че сме некадърни,но искаме пак да покрадем, и ние сме хора."
  • 13 СусБе

    0 0 Отговор
    Тежко, тежко! Вино дайте!
    Пиян дано аз забравя
    туй, що, глупци, вий не знайте
    позор ли е или слава!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове