Last news in Fakti

23 Септември, 2020 17:42 3 812 43

Румен Петков: Борисов да не се страхува за безопасността си, всички го искат в затвора

  • румен петков-
  • бойко борисов-
  • абв

Борисов го е страх неистово от предсрочни избори. По една причина – служебното правителство. Страх го е съвършено основателно. Ако служебното правителство има сериозен вътрешен министър, му трябват не повече от 3 часа да арестува Борисов, убеден е председателят на АБВ

Румен Петков: Борисов да не се страхува за безопасността си, всички го искат в затвора - 1
Снимка: БГНЕС

"Премиерът Бойко Борисов не бива да се страхува за физическата си безопасност. Всички искат да го видят в затвора. Никой няма да се лиши от това удоволствие". Това заяви председателят на АБВ Румен Петков, цитиран от "Евроком". Той коментира и допълнителните средства, които правителството отпуска за модернизация на инфраструктурата на летище " Граф Игнатиево". Лидерът на партията направи анализ на политическата обстановка в страната. Петков се намира в Пловдив, където се провежда пресконференция на АБВ.

Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков а пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив. На срещата си с медиите той засегна редица теми, сред които сделката за самолетите F-16, диалогът между „Дондуков“ 1 и 2, протестите и политическия проект на Цветан Цветанов.

„Правителството скри, председателя на комисията Попов скри по най-подлия, гаден начин от българските граждани факта, че освен тези 2 млрд. и 300 млн., ще трябва да платим още 500 млн. лв. за изграждане на инфраструктурата в Граф Игнатиево. 300 млн. лв. за второто летище в Безмер, т.е. още близо 1 млрд. лв. Превеждайки тези огромни пари на братските САЩ, Бойко Борисов плати такса спокойствие, да не се занимават с него в този период от време. Предполагам голямата част от вашата аудитория е забравила името на онзи клетник съдията, който беше пуснал Малинов“, коментира още Петков.

„Бойко Борисов плати 2 млрд. и 300 млн. наши пари за да си плати такса спокойствие. Ако САЩ мълчат за това шкафче с един милион евра и няколко кюлчета злато, това е най-голямата подлост, която правят към партньор. Това означава, че при тях ценностната система е срината“, каза още Румен Петков.

Според него за всички ни трябва да е ясно, че това манталитетът на САЩ. „Или обявяват какво е отношението към този човек, към главния му, или за нас трябва да е ясно, че за тях няма абсолютно никакво значение свободата на медиите на какво ниво, каква е технологията на управление на министър-председателя, как министър-председателят се изразява към председателя на българския парламент“, каза още Петков.

Според него, ако САЩ си замълчат, ние трябва да знаем, че това е техният морален критерий и че в техния морален критерий, се вписват г-н Бойко Борисов и г-н Иван Гешев.

Лидерът на АБВ отбеляза, че Румъния продължава да придобива стария F-16. „Имат 14 налични самолета, повече от 4 са във въздуха. Гърция официално обявиха, че почват да закупуват самолети от Франция, т.е. закупуват европейски самолети. Турция демонстрира пренебрежителното си отношение към F- 16. Полша купи стари 46 броя, от които не повече от 40 % са във въздуха. Тези които купуваме ние, ги няма никъде. Те не са във въздуха, те не са и на земята, защото не са произведени“, посочи още Румен Петков.

„Плановете на Lockheed Martin предвиждат производството на F-16 да приключи 2026-2027 г. Ние си купуваме самолети от миналото. За същите пари можеше да купим 16 европейски самолета с много по-богато оборудване и въоръжение. Това престъпление на Борисов е мотивирано само от едно – такса спокойствие. Ще бъда щастлив, ако Майкъл Корлеоне, пардон Майкъл Помпео ме опровергае. Ако ме опровергае, значи, че в Щатите има остатъчен морал“, допълни още Румен Петков.

„Има един голям въпрос, на който българското правителство не желае да отговори и то е какъв финансов ангажимент е поет към Lockheed Martin . Има твърдения, че финансовият ангажимент включва още една доставка на самолети от този тип и отиваме към 5 млрд. долара. Ако това е така, направено за д гърба на НС, това, че Гешев трябва да си върви няма спор, но трябва да намерим прокурор, който ще изпоарестува тази шайка“, допълни още Румен Петков.

Темата за протестите също бе сред засегнатите на пресконференцията на АБВ в Пловдив.

„Завършвам с няколко думи за протеста. Борисов го е страх неистово от предсрочни избори. По една причина – служебното правителство. Страх го е съвършено основателно. Ако служебното правителство има сериозен вътрешен министър, му трябват не повече от 3 часа да арестува Борисов“, коментира още Румен Петков. Според него Борисов умира от страх, че един сериозен външен министър на петата минута от влизането си в кабинета е пратил писмо на испанския си колега как върви разследването в Барселона.

Според него Борисов не бива да се страхува за физическата си сигурност, защото всички ще искат да го видят обвиняем и никой няма да рискува да се лиши от това удоволствие.
Лидерът на АБВ обърна внимание и на възможността за диалог между президент и премиер.
Според него диалог не е възможен, защото който седне да разговаря с Борисов, легитимира корупцията в особено големи размери. „Президентът Радев няма нито управленското, нито моралното право да разговаря с Борисов до изчистването на тези въпроси – отговорите са повече от ясни“, каза още Румен Петков.

Румен Петков коментира и политическия проект на Цветан Цветанов. „Не считам, че сме хора, които лесно ще забравят, че това е периодът, в който са ползвани 15 хил. СРС годишно. Аз съм подписвал не повече от 6 хил. 15 хил. е ненормално много. Такава полицейщина е в уродливи параметри. Ако това искаме, е друг въпрос. 6 апартамента с две милиционерски заплати, 7-мия спира асансьор в хола, ако това искаме?“, каза още Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 2loop

    63 13 Отговор
    Човека вече го е страх да ходи по земята и се качи на хеликоптер
  • 3 Ха-ха де

    31 21 Отговор
    То ити си за там отдавна Румба. Що мислиш, че е помним твоите даларери с колите. И не само тях.
  • 4 Милен Петров

    26 25 Отговор
    Кой го казва...хахаха
  • 5 Манафи от централния софийски затвор

    55 13 Отговор
    Всички го желаем Баце в затвора.По няколко пъти на ден ще го ,,пожелаваме,,.
  • 6 Румен Петков

    22 23 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Ей сегичка ... само да си допълня шадравана ...
  • 7 Последния Софиянец

    25 16 Отговор
    Затвор или гробището в Банкя.

    Коментиран от #13

  • 8 В тоалетната

    14 6 Отговор
    Бъди крадец и ще си известен, а после в тоалетната каквото искаш прави 😙
  • 9 Рошко

    22 8 Отговор
    То ако има свестно и честно правителство, което е мираж в абсурдистан и ти трябваше да си там гол и бос
  • 10 боку умре

    8 14 Отговор
    АХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА
  • 11 Адвокат

    27 10 Отговор
    ''Всички искат'' Борисов в затвора, а тебе те очакват затворниците които си вкарал в затвора с тубички вазелин и с отворени обятия и нетърпение!
  • 12 Кокорчо🙄

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Барабар Петко с мъжете то тогава трябва всичко що се нарича политик да е вътре
  • 13 Ха-хо

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    То не се знае може да го варнеш.
  • 14 веселяк

    23 4 Отговор
    Въоръжението за Ефките е съкратено почти на половина, тва ракети, тва бомби, тренажори, намален брой на обучавани пилоти и т.н. Нямам нищо против да са Ф16, добре, но защо е това здраво клатене от страна на Биг брадър! Ако може да е по-нежно!

    Коментиран от #18

  • 15 Янчо Дечев

    20 18 Отговор
    Тоз пак се е напил ,преди да се начурка.
  • 16 Румен Петков

    24 16 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Ей веднъж да изтрезнея ... как ше се напия ...
  • 17 Хахихахо

    17 8 Отговор
    Пак ли сбирка на герберасти?
  • 18 оня с коня

    6 22 Отговор

    До коментар #14 от "веселяк":

    ТАКИВА КАТО ТЕБЕ и естествено НА ТВОЯ АКЪЛ още като чуха че ще купуваме Ф-16 Блок 70 от Америка и ревнаха Дружно::За какво ни са тия Самолети и С КОГО ЩЕ ВОЮВАМЕ"?Сега ПЪК СЪЩИТЕ /всл. и Ти/ се тюхкате че Въоръжението на самолетите било "орязано".Което няма нищо общо с Реалността,но Вие така представяте нещата!И питам аз:ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ИСКАТЕ?Явно НЕ, но искате да Управлявате.А КАК ще управлявате като НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ИСКАТЕ?"Бе Ний да почнем да Управляваме,пък После ще му мислим"!

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Дедо Jo

    28 9 Отговор
    Румен Петков (макар и политически труп) е казал верни неща, по които не могат да се правят съществени забележки.

    ОСТАВКА Борисов! ОСТАВКА Гешев!
  • 20 Харесвам 🎃, само сготвени

    20 4 Отговор
    Р. П. кара през просото, говорейки за Щатите, защото знае, че има доживотна забрана за там (също и за семейството му) и може да ги"посещава" само чрез Google earth...😀. Иначе, относно сигурността на ПбанкянскаП е приятно циничен...
  • 21 комуне

    11 19 Отговор
    Другарите комунистЕ, както винаги ''оперират'' с внушения и манипулации и лъжи.
  • 22 веселяк

    17 3 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Я не ми се прави на знаеш, че си само едно кречетало! Ето ти:"Орязването при пакета „въздух-въздух” също не е било малко. Ракетите AIM-120C-7 стават от 16 на 13, а ракетите за близък бой AIM-9X се намаляват наполовина – от 24 на 12. Секирата е стигнала и до пусковите установки (релси) за ракетите „въздух-въздух” LAU-129 (това са своеобразни преходници между точките за окачване под крилото и самата ракета, защото без тях поставянето на ракетата „въздух-въздух”е невъзможно). Броят им се намалява от 48 (по шест на самолет) до едва 26 (3,25 на самолет). Орязва се и броя на нашлемните системи за изобразяване и целеуказване JHMCS II от 20 на 12.
    Намален и е броят на пилотите, които ще преминат през обучение – от 16 на 12. Намален е също и броя на инженерно-техническия състав, който ще премина през обучение – от 75 на 65.
    Намаляване има и при броя заявени резервни части и консумативи, които ще се поддържат на склад в България (т.нар. „техническа аптечка”). Например резервните двигатели General Electric F110 се свалят от два на един." И не съм против Ефките, пише го в поста ми!

    Коментиран от #37

  • 23 веселяк

    19 4 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Ти определено влизаш в дефиницията-Всеки трети гербераст е също толкова глупав, колкото другите двама!
  • 24 ЛУСТРАЦИЯ

    20 3 Отговор
    И ПЪЛНА ЗАБРАНА НА КОМУНИЗМА

    Коментиран от #25

  • 25 герберче

    14 5 Отговор

    До коментар #24 от "ЛУСТРАЦИЯ":

    Ееей, ама при лустрацията 90% от политбюро на ГРОБ си заминава!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТОЧКАТА

    9 3 Отговор
    правилно!!!усата са световният Борисов и Гешев!!!!!!
  • 28 MGewehr

    11 1 Отговор
    Интересно защо нa всичкиБГ "политпропалици" им се дава изява във виртуалните медии, с какво са заслужили???
  • 29 ТОЧКАТА

    6 2 Отговор
    затворническата ,,любов,, е ОБИЛНА!!!!Ще се зарадват многоооо.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Народът

    11 1 Отговор
    Ти си за затвора!Ти участваше в голямата кражба на спестяванията на гражданите по времето на Жан Виденов!Даже и затворът ти е малко!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 АБВ

    3 3 Отговор
    Да са Ева в пияната картуна дето пикая в шадрафани Изяде ми хляба
  • 34 Колю

    5 3 Отговор
    България влиза в дългова спирала водовъртеж след вземането на поредния заем от бб следва финансова криза с летален изход и колапс.
  • 35 УРОЛОГА

    5 5 Отговор
    Ти бе пикльо кажи след колко бири започваш да пълниш шадраваните. Не съм чувал Борисов да е посредничил между бандити за дрога. Но ти като министър на МВР беше на среща между Галеви и Златко баретата бартер амфетамини за хероин. Ти трябва да си в затвора защото си като тях
  • 36 Хаджиментов

    6 2 Отговор
    Колкото пикаещият във фонтани отиде в затвора, толкова ще отиде и Борисов.
    Апропо, кой помогна на братя Галеви, Иван Дебелия и още куп престъпници да избягат от България?
  • 37 Хихи ии

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "веселяк":

    Значи така, взимаме бройката на ракетите въздух-въздух, те са 12. Не включваме бойни стрелби, презумция, че нашите си знаят и могат. Идва враг, нашите самолети правят две излитания и се предават! Освен ако пилотите ни не са въоръжени с аФтомати и погнат врага с тях!
  • 38 Гост

    7 2 Отговор
    И това го казва,"политик"който има забрана да посещава щатите!Червен в червата наглец.
  • 39 Анина

    1 0 Отговор
    И Баце ще избяга като другите жалко за нас-нито тях ще видим,нито парите им.
  • 40 ТАКА Е

    0 1 Отговор
    ВСИЧКИ ИСКАТ ТЪПАТА ТИКВА И КРАДЕЦ В ЗАТВОРА ! ПРЕСТЪПНИК №1
  • 41 незнайко

    3 0 Отговор
    Какво е направил Румен Петков за държавата, че не се сещам ??? Провсъюзи, за кого са създадени ??? Създадени са, за да замазват очите на РАБОТНИЦИТЕ !!!
  • 42 1354131

    2 0 Отговор
    а тебе заедно с приятелите ти от БКП в гроба ....
  • 43 cpv

    0 0 Отговор
    Румене,какво направи когато беше вътрешен министър?Пусна да избягат известни знакови личности,а сега говориш за правосъдие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове