Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 11:49 4 329 68

Някои хора имат имунитет срещу COVID-19, без да са го преболедували

  • covid-19-
  • коронавирус

С настъпването на есента и зимата неминуемо ще дойде втора вълна, смята проф. Христова

Някои хора имат имунитет срещу COVID-19, без да са го преболедували - 1
Снимка: БГНЕС

119 дни след последния брифинг на Националния оперативен щаб централният канал за получаване на информация отново е активен и отново дава повод за анализи.

Един от големите проблеми, отчетен и вчера от здравния министър, е увеличеният капацитет на болнични легла, но все така ниският брой на лекуващи медицински специалисти. Какви са възможните решения и мерки?

"Посланията станаха умерени, важно е, че се дава реалната картина у нас. Имаме капацитет с предпазни средства, но има дефицит в кадрите. Има и умора, част от тях се разболяха. Тепърва ще се засилят респираторните инфекции и разпространението на коронавируса", каза за "България сутрин" заместник-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Тя смята, че в здравната система ще е трудно, но медиците ще устоят.

"Трябва да се отчита умората на всички медицински кадри. И преди COVID-19 бяхме на едно челно място по смъртност. Българинът е с много хронични заболявания. COVID-19 е много сериозно заболяване, то дава и автоимунни нарушения. Доказано е, че част от населението има имунитет срещу COVID-19, без да е боледувало", отбеляза специалистът.

Проф. Христова добави, че 80% от хората изкарват коронавируса безсимптомно и леко.

"Разкошни условия са създадени за диагностика. Втората вълна неминуемо ще дойде с настъпването на есента и зимата, в България това засега се забави. В момента се разработват праговете и се следят над 20 показателя, за да се даде практическа насока на здравните власти по области", обясни в ефира на Bulgaria ON AIR зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Тя подчерта, че няма да се затваря цялата държава, а при всички случаи ще бъде регионално, но това за момента не е на дневен ред.

"Децата много по-рядко са инфектирани. В детските градини има много малко случаи при децата. Когато PCR тестът даде отрицателен резултат, той може да е фалшиво отрицателен. Когато даде положителен - той много трудно може да е фалшив. Няма хапче чудо, което изведнъж да елиминира вируса. Препаратите, които са известни и действат, по-скоро в болнични условия се ползват", посочи проф. Ива Христова.

Според нея хората вече имат повече съзнание и с прилагането на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 ще се намали и заболеваемостта от остри респираторни вируси.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо Бирата

    27 6 Отговор
    Първи принцип на доктора е "ДА НЕ ВРЕДИ НА ПАЦИЕНТА!" ... а в момента точно това се прави с тая истерия !!!

    Коментиран от #3, #11, #22, #33

  • 2 имунизиран

    6 2 Отговор
    Тия с малко повече акъл у кратуните.
  • 3 фарма

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мишо Бирата":

    Ти чел ли си Хипократовата клетва? В нея шише и някои смущаващи работи.. Докторята са вещерите и вещиците на нашето време, а напоследък са само шарлатани.
  • 4 Фен на Мангъров

    22 0 Отговор
    Причината за ниската смъртност от този вирус у нас се нарича БЦЖ и това е доказан факт защото и в други държави където се прилага епидемичната обстановка е спокойна.

    Коментиран от #9, #26, #34

  • 5 Абе

    17 3 Отговор
    В истерия е само Тиквата. Нимой да спи, пред инфаркт е.
  • 6 Последния Софиянец

    26 3 Отговор
    Явно всички на площада имаме природен имунитет.
  • 7 Нет и тв

    15 1 Отговор
    Не вярвам на никой, който има финансова или друга изгода от нещо, което ми предлага или убеждава. За съжаление лекари малко, повече са търговци.

    Коментиран от #25

  • 8 Абе

    12 1 Отговор
    Нали уж досега децата бяха с по слаба имунна система,защото по малко са се срещали с вируси през живота си?Сега каква стана тя,най слабите този вирус не ги лови.

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Аз лично

    12 1 Отговор
    не ви вярвам. Съжалявам че съм толкова откровен и може да не ги харесва но е факт. Олях те се преди няколко месеца.
  • 11 умно село

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мишо Бирата":

    В случая ОТПУСКАНЕТО НА МНОГОТО ЕВРО СА НА ПРИЦЕЛ ОТ СЪЗДАВАЩИТЕ ПАНИКА И МАСОВО ТЕСТВАНЕ.
    Един рентгенов лаборант, колкото повече е изложен на облъчване - по зле,
    така е и с докторите, които са ежедневно под "обстрел" с вируса!
    Важно е да има паника!
    В мътни води, най-много риба се лови!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 До абе

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Абе":

    Измислили са го хората "буквално" . На площада не лови никой, в градския също. Касиерки не лови, само учителки. Умира от капка сапун, ама лекарство няма. 90% нямат симптоми, обикновения грип натрупва яко всички, но тоя е по-страшен. Пълзи по целия свят, само в бедните африкански страни, дето иначе всяка болест ги поваля в ужасните им условия, не вирее. А да - и ако си известна личност и особено футболист вероятността да те хване е 300% повече. Май май 80% заразени бяха известни. Изобщо добре измислено ако не мислиш.

    Коментиран от #27

  • 15 Блабла

    3 3 Отговор
    Тинтири-минтири дрънка тази световнонеизвестна професорка. А и как е станала професорка е отделно съмнение. Как доказаха имунитета на населението след като в световен мащаб не съществува нито една публикация, че съответния микроорганизъм е изолиран, идентифициран и картиран. Което, впрочем, предизвиква и въпроса на каква основа са произвеждат ваксините? Защото единствено и само под регламента на патентното законодателство в САЩ, ако си открил нещо и искаш да го патентоваш, не трябва да го публикуваш до 1 година след учредяване на патента.
  • 16 Анна

    2 1 Отговор
    Вирусът е наистина малък и една маска не предпазва но вирусът се намира във капките ( слюнка, носен секрет и т.н) , които са голями и не могат да преминат през една обикновена хирургическа маска, за това една маска може да предпазва от вирусите по принцип не само за ковид за това лекарите я използват. Но като бяха задължителни за населението масово, колко време се носеше една и съща маска без да се сменя? Има възрастни хора които не си сменят маската по две седмици : D .

    Коментиран от #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 До номер 17

    6 2 Отговор
    Ми да такае, но колко време вече нищо никой не го ползва срещу натрапващите. Беят си овчиците пред тв и се молят на овчаря за тревиста. А през това време натрапващите се налага налапаха с бонуси и хонорари. Нали знаете, че незаслужилият си титлата Годжи взимаме над 30 000лв. За изявите си на месец. Ами тоя човек има много голяма полза да проповядва за тоя вирус завинаги. Журналистите и те колкото повече повтаряща толкова повече бонусчета. Пък вие си мислете, че някой го е грижа за вас.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не си правете тестове

    5 2 Отговор
    Точно това е целта на разпространението на този вирус. Откриването на хора с определена генетика (така наречена божествена) и тяхното убиване,через тестовете за ковид ги откриват.

    Коментиран от #23, #28

  • 22 Истерията е само във

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мишо Бирата":

    вашите глави. Нищо прекалено не се налага като мярка, а който иска да си живее в сладко информационно затъмнение не гледа новини и не ги чете. И забранява на познатите си да му говорят на тази тема. А не ги търси нарочно тези новини, за да ги "оборва" с невежество и предубеденост.
  • 23 Още един изтрещял

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Не си правете тестове":

    с "божествено" умопомрачение си.
  • 24 Ами ако тези възрастни

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Анна":

    имат загрижени близки те би трябвало да се погрижат и да им осигурят маски или поне да им напомнят да си ги перат и сменят.Или най-добре възрастните да излизат на въздух навън, но да избягват места, в които се налага да са с маска по възможност. Че маските, които не се сменят и дезинфекцират са източник на бактерии всеки го знае.
  • 25 Реално погледнато

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нет и тв":

    всичко в този живот се базира на принципа "вземаме-даване". И не говоря само за вземане-даване на материални неща. Съзнателно или подсъзнателно всеки прави, каквото прави, само за лична изгода, пък било тя дори и само заради чувството, че си направил нещо добро.
  • 26 Абсолютно прав си

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фен на Мангъров":

    В италия съм отдавна.
    Чувал съм сестрите в клиниките да говорят, че има ли белег на рамото "колелце, монетка" няма случай на заболял.
    Става въпрос за бцж-то.
    Дори в бежанските лагери тук, където в Африка са правени бцж, няма нито един случай.
    Това пак съм го чувал в Болници, от сестри.
    Така, че наште алчни доктори и управляващи, да го д.хат.
    В България проблем с коронавируса нямаме.
    Точка.
    Никой не познава никой, който познава болен.
    Лъжат, крадат, и се е.ават с всички.
    Колко хора останаха без работа, не могат да си плащат борчовете или сметките, заради няколкостотин алчни г.зове, които за още някой лев са способни да ги обрекат на мизерия.

    Коментиран от #29, #52

  • 27 Не умира от капка сапун, а се

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "До абе":

    отива от ръцете при доста продължително миене със сапун. И за 5 минути след третиране с дезинфектант с ъс 70%спиртно съдържание. А касиерките и да има заразени никой няма да ти го съобщи.А и не се разбиват да ги тестват иначе доста молове и супермаркети трябва да затварят за дълго. Не бъди нетърпелив. За нещастие е много вероятно да се случи през зимните месеци.

    Коментиран от #32

  • 28 Айде ново 20

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Не си правете тестове":

    Това за пръв път го чувам. Още от древни времена хората са търсели обяснения за необяснимото, природни феномени и прочее. Мисля, че така са възникнали митовете, легендите, религията. Сега, векове и хилядолетия по-късно, ние се опитваме пък да разберем, какво точно са искали да си обяснят хората тогава, т.е. опитваме се да тълкуваме религията.
  • 29 Познавам няколко болни

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Абсолютно прав си":

    доста с положителни тестове и един починал. Не говори за всички, а за себе си. Цяла лекарска фамилия я затри коронавируса за броени дни в началото на септември в случай, че не сте разбрали.

    Коментиран от #38, #39, #43

  • 30 От тези дето марширувахме на 1 май

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Актуална антена":

    вече и без ковид си заминаха доста. Имам 2 съученички, които починаха от рак много преди да навършат 50.Шегите ви са тъпи и неуместни.
  • 31 Даа...

    2 1 Отговор
    Сега, ако ти и този с "божествената генетика" си съберете идеите - той с идеята, че се търсят хора със специална генетика, за да ги убиват, и ти - със знака "колелце, монетка" - и предпоставките за нова религия са налице ;) Идеята за БЦЖ-то ми допада, ама би било добре и да е малко по-добре научно обоснована и доказана. Просто съм от хората, които обичат да разберат как функционира нещо, за да преценят дали е логично и реалистично, а не само плод на фантазия и желания.
  • 32 Уточнение

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Не умира от капка сапун, а се":

    Ще се съглася с твърдението ти, само ако под "отмиване със сапун" имаш предвид, че се разрушава/разгражда липидния слой на вируса, съдържащ генетичната информация и вирусът един вид "се разпада".

    Коментиран от #37

  • 33 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мишо Бирата":

    Вредят политиците медиите лекарите само слушат и изпълняват, е и си пълнят гушките с бонуси
  • 34 Дълбоко Виждащ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Фен на Мангъров":

    Не е само БЦЖ!Има фактори от древноста още!Кога ли накрая ще пуснат леко....,това е биооръжие създадено не за нашия генотип,а за тези за които от 20март ви пиша......

    Коментиран от #47, #48

  • 35 Птрумптуня

    3 0 Отговор
    Стига вече с вашите цигански чалъми, задминахте и най върлите цигани с грозните си заблуждения и маниери.
  • 36 Учуден

    1 0 Отговор
    Първата вълна кога беше??? Тази същата калинка /проф/ Христова преди месец ни заплашваше как зимата щяло да стане страшно защото нямало да може да се различи грипа от короната, а това е елементарно - ако имаш сипмтоми е грип, ако нямаш все тая.

    Коментиран от #40

  • 37 Именно това имам предвид, но

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Уточнение":

    не съветвам никого да пие течен сапун или да си похапва от твърдия. И дори да си прави гаргара със сапунена водица. За всеки случай го казвам. Имаше доста пили белина и хлорни дезинфектанти в САЩ след изказване на Тръм, което после той окачестви като "шега".

    Коментиран от #53

  • 38 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Познавам няколко болни":

    Абе ти да не живееш в ковид отделение в треторазрядна бразилска клиника за социално слаби:) Познавал бил, е как всички останали само сме чували за заразени пък точно познаваш много, че даже и аутопсии на цели фамилии си направил да разбереш от какво са умряли

    Коментиран от #61

  • 39 Да,да,

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Познавам няколко болни":

    Тез ги дрънкай, някъде другаде.
    Мислиш, че вярваме на изфабрикуваните новини по медиите ли?

    Коментиран от #46

  • 40 Много си елементарен

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Учуден":

    щом те учудват очевадни неща. Част от симптомите при грип и коронавирус са идентични и наистина ще е мазало... Ще се дават луди пари за тестове. Едва ли само по здравна каса.За някои хора грипът може да бъде много по-тежък от коронавируса, но може да имаш и двечките накуп. И едва ли грипът ще ти помогне да караш по-леко короната и обратно.Учениците така или вече свикнах да учат онлайн, т. ч. грипни ваканции от типа да не ходят на училище, а по цял ден да кибичат по моловете няма да има. Ще ги карат да се обучават в Интернет. Ефективно или не е съвсем друг въпрос.

    Коментиран от #45

  • 41 Дълбоко Виждащ

    1 0 Отговор
    тези Някой хора в бг са над 50%....да не кажа над 65% е по точно!

    Коментиран от #50

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Що не ходиш да се плющиш някъде

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Познавам няколко болни":

    Познавам цял град и няма един болен.
    Имаше върнали се от някъде под карантина, но нищо повече.
    Ай стига тъпи агитации. Изтъркахте се.
    Сменете репертоара.
    България е едно малко село. Всички се знаят и лъжите много бързо се хващат.
    Така, че изчей
  • 44 Гого

    1 2 Отговор
    Когато PCR тестът даде отрицателен резултат, той може да е фалшиво отрицателен. Когато даде положителен - той много трудно може да е фалшив. Обречени сме
  • 45 Учуден

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Много си елементарен":

    Хем си елементарен, хем си наивен. Естествено, че всички ще карат по тежко грипа по елементарната причина, че короната е по безобидна и от настинка, да не говорим, че при грип 100% имаш симптоми, докато при ковидко само сме чували за хора със сипмтоми. Сега си се панирал, не ми се мисли ако зимата хванеш грип какво ще е, да не четем за поредното самоубийство.
  • 46 Такива като теб

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Да,да,":

    няма да повярват и ако някой техен близък умре. Ще твърдят, че са го уморили нарочно докторите. Не че не се случва , но не е нарочно, а поради не поставена правилно диагноза, лекарска грешка, нещастно стечение на обстоятелства и т. н. Понякога почти без надеждни оцеляват, а други си заминават при рутинна операция без време. А колкото повече станат пациентите в интензивните отделения, които трябва да се обгрижва по едно и също време толкова ще е по-висока и смъртността. Затова ви карат да носите и маски, а не за друго. Просто да се позабавят темповете. А и ще е от полза и ще предпазва и от грипните щамове в известна степен. Стига да не е развъдник на бактерии и ба или поради това, че я тикаме в мръсната чанта до портфейла с парите или в джоба си или по цял ден я разхождаме закачена под лакътя или висяща като лигав на бебе.
  • 47 Курган

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Дълбоко Виждащ":

    Божественият ген на който сме носители.
  • 48 Жан Рено

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Дълбоко Виждащ":

    Биооръжие за кои генотип на жълтурите ли ? Те повече бели умряха мой.

    Коментиран от #51

  • 49 ХАХАХА

    3 1 Отговор
    ТЕЗ ТРЯБВА да си СКЪСАТ ДИПЛОМИТЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ САМО КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРЯТ,ИМУНИТЕТ БЕЗ ДА СМЕ БОЛЕДУВАЛИ,КОРОНИ ЛЪЖИ ИЗМАМИ ЗАТВАРЯНЕ ПОСТАВЯНЕ НА ЧАТАЛ НА ВРАТА РОБОВЛАДЕЛСКИ СТРОЙ КРЕПОСТНИЧЕСТВО СЪБУЖДАЙ СЕ!ПЛЕМЕ ПОРОБЕНО!

    Коментиран от #55

  • 50 Иоио

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Дълбоко Виждащ":

    Дълбоко виждащ говори на право не се прави на дълбокопроникнат
  • 51 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Жан Рено":

    От март месец ви пиша почти всеки ден!Биооръжието е създадено да Редуцира Крадците и Убийците на Кадафи и Фамилия!Кои са-Англосаксонските крадци и техните производни!Не проумявате ли най накрая,защо измира цяла фамилия а на други нищо им няма!Вирусоносители ще са всички,но страда определен генотип!Ако някой има страх,че е от този генотип да се пази,докато не открият лекарство!Ваксина не помага!Когато избиха Фамилия Кадафи и Хюсеин не ви направи Впечатление.....Търсеха там Биологично оръжие...Не намериха,а то взе ,че ги намери!Българите са издържали какво ли не и англосаксонските крадци ще надживеем!

    Коментиран от #54

  • 52 БЦЖ

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Абсолютно прав си":

    Може би си прав за бцж ваксината. Майка ми ( с бдж) постъпи в болница с оплаквания за задух. Много притеснения всички мислихме за ковид но не произнасяхме тази дума от страх. След 4 дни е у дома с нормализирано дишане. Никой нищо не ни пита нито за ковид, нито за тестове и въобще не разбрахме дали е правен тест, може би като вземат кръв за изследвания всяка сутрин от пациентите са тествали нещо но ние така и не питахме доволни че всичко мина добре. Мисля че докторите си гледат работата нормално както преди а " пандемията " е политически и медиен сценарий или БЦЖ наистина е успешна ваксина.
  • 53 Подкрепям този Ваш коментар,

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Именно това имам предвид, но":

    и този път - безусловно. Don't try this at home! :D
  • 54 От застрашения божествен генотип ли съм,

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Дълбоко Виждащ":

    ако имам знак "колелце, монетка"?

    Коментиран от #58

  • 55 Дълбоко Виждащ

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "ХАХАХА":

    Клетъчен имун е нещо което се създава от ПРЕДЦИТЕ НИ,а не от Ядене и пиене!

    Коментиран от #57

  • 56 Тази парцалеса

    1 0 Отговор
    коя е та са я изровили да говори небивалици? Лице, снимка?
  • 57 наци

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Дълбоко Виждащ":

    Ти си клетъчен маймун.
  • 58 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "От застрашения божествен генотип ли съм,":

    И аз имам знак БЦЖ!Тя е много важна ваксина! много помага,особенно Българската БЦЖ!Доказа се,че там където е ваксинирано дългосрочно Смъртноста и заболяевамоста е ниска!Интересно на бг-БЦЖ е ,че има Висок процент Поливалентност!Атакува вирусиНЕ казвам ,че няма вирусоносители тук в бг,казвам,че има мноого ниска Заболеваемост!Не би трябвало да се връзвате на тези дет изпълняват поръчки и говорят по медиите!Носете и си направете елементарни шлемове!С тях ако забравите да ги махнете след обществен транспорт най много да се залеете или да не можете да отхапете сандвич,докато маската ще ви докара нещо,като минимум гъбична инфекция,или ще ви се подсече кожата около устата!Има рестрикци и е глупаво да Ви глобяват 300лв,а навън махайте !

    Коментиран от #59, #60

  • 59 Има заснети експерименти

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Дълбоко Виждащ":

    за разпространението на слюнка при кихане, кашляне, говорене и прочие за различните видове предпазни средства. С ШЛЕМ Е КАТО БЕЗ МАСКА. Може би очите са малко по-добре защитени при тези, които не носят очила. И то само при шлемовете пред цялото лице, защото има и полу-шлемове - за носа и устата, които са просто някаква безсмислена изгъзица. За мен смислените варианти са два - с или без маска.
  • 60 Шлема може само да ти предпази очите

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Дълбоко Виждащ":

    евентуално. А ролята на маската е твоята да предпазва другите, а техните теб ако евентуално някой е безсимптомен(или с леки симптоми коронавирусоносител. Твоята маска ако е по-качествена има шанс да предпазва в някаква степен и самия теб, но шлем в претъпкан автобус определено няма да предпази нито теб, а още по - малко другите от теб. Все пак дишаш, говориш, а може и да кихнеш и да се закашлят. Освен ако не говориш за скафандър подобен на този на Марадона, ама надали имаш подобно нещо предвид.

    Коментиран от #63

  • 61 Живея във Варна и не съм се скрил под

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хахаха":

    леглото. А починалата жена е от малък град близо до Варна, майка на колега, който лежа в болница с коронавирус. А аутопсии на хора с коронавирус може да правиш ти. Може би в световен мащаб се аутопсират по-малко от 1%такива и е напълно разбираемо това. Рискът е голям, а нищо не доказва аутопсията на практика, защото усложненията, до които води заразяването с ковид са многобройни.Ама никакъв смисъл няма да се опитвам да убеждавам Ваше Невежество.

    Коментиран от #62

  • 62 Дълбоко Виждащ

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Живея във Варна и не съм се скрил под":

    Слага се срещу глоба,А бля бля,че пазиш другите е тинтири минтири,за да се продават произведените маски!Нито ще ви заразят нито ще заразите,но като искате искате ходете с костюмите на тези от РЗИ,но и те маските....ги слагат ...харабийската,ако ги снимат се Поправят!Не мога да проумея,гледам и чета не сте от тия дето пият белина!Оставам с усета,че могат да плащат за да се страхува някой-Да не е такъв вашия случай??Много дъжд не знам дали ще се играе мача на Пиронкова.

    Коментиран от #64

  • 63 Дълбоко Виждащ

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Шлема може само да ти предпази очите":

    В Метрото нито се Киха нито се Кашля,а шлема пази ,като маската!Вече хората спряха да кихат и кашлят на общественно място,какви слюнки,какво кихане!Не дай бог някой да кихне и вагонът се изпразва!Така са наплашили хората медиите!
  • 64 Защо, според Вас,

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Дълбоко Виждащ":

    хирурзи, зъболекари и други лекари носят маски?

    Коментиран от #65

  • 65 Дълбоко Виждащ

    0 2 Отговор

    До коментар #64 от "Защо, според Вас,":

    смешен въпрос!Стоматолозите работят с високооборотни машинки в устата на хората,докато хирурзи и особенно патолози ..трябва да са с маски по време на ....Не се опитвайте по въякакъв начин да изкарате маската ,като панацея срещу биологично оръжие!четете колко ще опазят маските тези за,които е то!Пиронкова в момента губи подаването си,но очаквам да направи силен мач!

    Коментиран от #66, #68

  • 66 Прави ми впечатление,

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Дълбоко Виждащ":

    че избягвате конкретни отговори на конкретни въпроси. Сякаш сте си заложил някаква мантра и при всичко, което не отговаря на програмата в мозъка Ви, се изписва "Еrror". Ако проблемът зачести, то е много възможно грешката да е в програмата. Относно шлемовете: както казах има ЗАСНЕТИ експерименти. Получава се това, което се случва и ако насочите с маркуч струя вода към плътна стена или стъкло например. Не минава през преградата, но се разплисква настрани и отчасти и назад. Аргументът, че никой не кашля или киха в метро, сам по себе си е самоунищожително смехотворен.
  • 67 А такива като теб,

    0 0 Отговор
    Най вероятно имат облаги от цялата тая олигофрения, за да пишат глупости, да агитират и да всяват паника.
    Пак повтарям. В българия с коронавируса проблем няма.
    Навън може би, не споря, но тук не.
    Цялата работа е наште "Барабар Петко с мъжете" да се наредят на хранилката.
    Лично на мой близък са предлагали да платят погребението на баща му и 1500 лева за да го водят починал с коронавирус. Моят не се съгласил, даже ги наредил хубаво, но кой знае колко бедни души са се съгласили.
  • 68 И още един въпрос

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Дълбоко Виждащ":

    Колко хирурзи, стоматолози и патолози са болни от туберкулоза според Вас? Между другото, би било добре от Ваша страна да избягвате наставническия тон и да ми казвате какво се опитвам или не се опитвам. Говори за лошо възпитание и ограничени умствени и комуникативни способности от Ваша страна. Ако все пак не можете да се откажете от този си навик, то, моля ограничете се до кръга на близките и приятелите Ви. Задавам Ви отворени въпроси, на които Вие не отговаряте конкретно, а все увъртате в посока биооръжие, дори и въпросът да няма нищо общо с темата! Опитайте да погледнете коментарите си през погледа на страничен/непознат човек. Може пък да научите нещо повече за себе си.