Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 22:45 3 163 33

Свиленски: Управляващите мечтаят БСП да оглави протеста и той да приключи

  • бсп-
  • георги свиленски-
  • евродоклад-
  • върховенство на закона-
  • ек

''80% от българските граждани, това ние го казахме преди две години, твърдят, че в България има корумпирано управление'', заяви социалистът Георги Свиленски

Свиленски: Управляващите мечтаят БСП да оглави протеста и той да приключи - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

''Притеснителен е начинът, по който управляващите четат евродоклада - че всичко е наред, че така е във всички държави, че той не касае България. Ние два пъти искахме вот на недоверие по тема корупция с мотивите, които сега са написани в доклада''. Това заяви в предаването "Панорама", което се излъчва по БНТ, заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" - Георги Свиленски.

"80% от българските граждани, това ние го казахме преди две години, твърдят, че в България има корумпирано управление. 50% от бизнеса твърдят, че участват в нагласени обществени поръчки. И това вече е факт и никой от управляващите не може да го опровергае, защото вече е написано в доклада", заяви още Свиленски.

По думите му "следващата стъпка е спирането на европейските средства", "защото резолюцията на ЕК казва, че в България управляващите дават на приближени фирми европейските средства".

Свиленски отново заяви, че БСП няма да оглави протеста.

"На улицата има хора от цялото политическо пространство - ляво, дясно, млади, стари. Ние сме до протестиращите, с тях сме и ги подкрепяме. Управляващите мечтаят БСП да оглави протеста и той да приключи, защото не може една политическа партия, която и да е тя, да го оглави", обясни социалистът.

На въпрос за вътрешно-политическите процеси в БСП, Георги Свиленски беше категоричен:

"БСП побеждава с това, че си е провела конгреса, че си е приела документите, че е дала визията за развитието на държавата. Това, че някой не е избран, не трябва да е недоволен. Аз не приемам действията на тези колеги, които напускайки БСП, не напуснаха парламента."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Киро

    10 6 Отговор
    От цялата панорама по канал 1 имаше само едно нещо интересно поне за мен. Това бяха няколко изречения от Райчев. Те бяха коментар кратък за дебата в сащ. Всичко друго в панорамата беше поредната боза и нищо друго.
  • 3 АААХАХАААААА... Я А ВИДИМ СА...

    18 20 Отговор
    ДЕ'БИЛА н(а РЕШЕТНИКОВ и ПА'ЧАВРА НА ЕЛ ЧАПО), МАЯ ГАЛЕВА,ЛУПИ, БАБИКЯНКА(ПО'ДЛОГА на МУСТАКА),РУМЕНЧО ШАДРАВАНА, БАДЖАНАКА НА ..ФАТМАКА, АГЕНТ МАЙСТОРА.....ЧЕ ТО..."НЕМА" НИКОЙ ОТ .. БСП/ БКП,...БРЕ..✊😂....
    .....ЗАБРАНА, СЪД,.. ЕКАРИСАЖ ЗА...БКП✊😂

    Коментиран от #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    15 13 Отговор
    Безинтересен. Факт е. Вибте вас си... Те крали, а ти, ако си няма ли да крадеш. Аман от шуробаджанащина. Застрамете се бсп нинова и там децата ви. Трябва да си луд, за да ви повярваме.
  • 7 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    16 15 Отговор
    Ти го плюеш той мисли че вали дъжд...!? БОЙКО ПОЗОР ОСТАВКА И ЗАТВОР

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Млада протестърка

    12 9 Отговор
    Най смешния комунист рогоносец. Жалък тип.
  • 10 Изобщо

    12 6 Отговор
    Не съм му чел напъните! Няма смисъл...Няма я червената армия да го подкрепи...А разбрах попрочетох разбрали са че НЯМА коЙ да подкрепи тяхното корумнирано "управление"...
  • 11 Хехе

    14 6 Отговор
    Този всъщност разбира ли,какво всъщност е казал?Такова признание - Че не стават даже да оглавят протест?
    Неразбираема е червената душица...

    Коментиран от #12, #17

  • 12 Прав си

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "Хехе":

    Червената душица е като муха винарка! Само че винарката като види колко е нищожна умира! А тия се прекръстват и умрели лъжат че са номер едно...Докато не ги оставиш без гнило!!
  • 13 Крайно

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО":

    време е да се върнеш при вожда ти!!! Ако не желаеш спомни си Чаушеску! А и защо си мислиш,че само на мен си досадил?СмотлЮ
  • 14 НЕДКОВ,,

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "АААХАХАААААА... Я А ВИДИМ СА...":

    Пиши разбираемо,глупак.!
  • 15 Hoho Boho

    7 2 Отговор
    Най-добре е да спрат финансирането.

    Тези пари няма да отнемат залъка на детето,
    а хайвара на олигарсите
    /цитирам по памет, човек много превъзхождащ ме/
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Другия с коня

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хехе":

    Много добре се разбира какво казва Свиленски..Пак пуска Дезинформация.След като Протеста се Провали БСП се измъкват от отговорност за Организирането му,защото Те го организираха....Идеята им беше,че без Борисов ГЕРБ няма да съществува и ще се разпадне и ще останат Те единствени на политическата сцена и тяхното задкулисие....
  • 18 месара

    7 2 Отговор
    свиленски , имаш поздрави от баджанак ти .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Рогач

    6 1 Отговор
    Баджанак Коса нямаш ама Рога имаш като на Лопатар щото си много убав
  • 28 ГОСТ 1

    5 0 Отговор
    Свиленски за нищо не ставаш,освен да целуваш задните части на Нинова.
  • 29 Грипен

    7 0 Отговор
    Баджанак,опасявам се,че БСП ще приключи преди края на протеста!
  • 30 big

    1 2 Отговор
    Напълно споделям неговото мнение и не разбирам атаките на Елена Йончева срещу Нинова в интервюто и за 7/8 снощи по този въпрос. Всъщност няма нищо за разбиране, тя е била и е от лагера на Станишев, а той не може да прости на Нинова, че го махна от кандидатите за евродепутати. Тя говори за колаборация на Нинова с Борисов, но истината е, че: това са Станишев, Гергов, Янков, Жаблянов и т.н. Не и прави чест, има място къде да изкаже мнението си, а не да създава допълнително напрежение в БСП, партията, която я прати в Брюксел и подкрепи в казусите и с Борисов.
  • 31 ПРОТЕСТИТЕ.... КАТО ТУРСКИ САПУНКИ

    0 0 Отговор
    АЙДЕ СТИГА БЕ....ВАШАТА НАМЕСА ЩЕ УБИЕ ПРОТЕСТА
  • 32 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    Българското управление винаги е било корумпирано. По времето на социализЪма процъфтяваше връзкарството, което е също вид корупция - ти ми правиш "услуга" и аз ти правя "услуга". В по-ново време "услугите", дамаджаните, прасенцата, уискитата и т.н. бяха заменени с всеобщия им еквивалент - парите и нашенската корупция се стандартизира.
    Не разбирам също, защо такива се оставят да манипулират хората, а водещите не им затварят устите, работейки в тяхна услуга.
    Помним "Мистър 10%", помним фондацията на жената на Костов, помним също, че лидера на БСП - К. Нинова, беше уволнявана два пъти за сериозни съмнения за корупция, включително от Сергей Станишев. Така, че Симов да не се прави на "дръж ми шапката" и да бърбори, че корупцията е дошла с правителството на ГЕРБ. Да, има корупция, но тя си върви по наследство и при приемането на законите в Парламента всички партии са учудващо единодушни, когато трябва да се оставят вратички в различни закони, които я позволяват или да се приемат такива, които я поощряват.

    Коментиран от #33

  • 33 От чужбина

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хаджиментов":

    Така е!
    Гледах интервюто и се чудя защо водещите не ги напомниха тези неще, а оставиха господин-другаря да манипулира зрителите и дори му помогнагаха в това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове