Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 12:25 4 701 63

Дариткова: Не се плашим от служебно правителство, два пъти сме подавали оставка

  • даниела дариткова

Тя обясни, че при тези условия вероятно ГЕРБ ще понесе политическа щета

Дариткова: Не се плашим от служебно правителство, два пъти сме подавали оставка - 1

„Ние не се плашим от служебно правителство, защото два пъти сме подавали оставка. Досега не сме имали пълен мандат и винаги служебни правителства са организирали изборите. Не това ни притеснява нас“. Това заяви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова на среща с членове и симпатизанти в община Баните, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ - Смолян.

„Притеснява ни, че има много решения, които трябва да се вземат от парламента. Служебното правителство няма такива правомощия и ще поставим в риск българските граждани. Важно е да приключим успешно тази година, защото с новия бюджет ще се гарантира нормалното функциониране на държавата през следващата година. Всички предизвикателства - спад на икономиката, намалени приходи и всички плащания, които се увеличиха заради антикризисните мерки, могат да намерят отражение само в един нов бюджет. Ако сега се разпусне парламентът и останем със стария бюджет, ще трябва да се разпределя 1/12-та от него и смятам, че това ще създаде огромен проблем на всички“, поясни д-р Дариткова.

По думите ѝ в тази сложна ситуация, пред която е изправен за първи път светът, в България положението също е комплицирано. „Преди близо два месеца започнаха протести без конкретен повод, но всички сили, които дълго време стоят извън парламента, намериха начин да се консолидират сега и тръгнаха срещу нас с една единствена цел да ни свалят от власт. Защо в тази сложна ситуация понасяме всички упреци и негативи?! Защото отговорното поведение изисква да продължим управлението си до края на мандата. Отговорни сме пред тези един милион избиратели, които през 2017 г. ни дадоха своето доверие и за които вярвам, че не са се отказали от подкрепата си за ПП ГЕРБ. Освен това в условията на криза, която бушува - здравна, икономическа, социална, ще бъде наистина безотговорно да оставим страната без парламент“, посочи още Дариткова.

Тя обясни, че при тези условия вероятно ГЕРБ ще понесе политическа щета. „Но аз смятам, че нашите симпатизанти - тези, които са в ГЕРБ не заради личната сметка и изгода, а заради общите ни идеи и цели, ще удържат на провокациите. Във всички тези години ние и градихме, и променихме България с много работа. Не сме безгрешни, признавали сме си грешките, реагирали сме. Търсили сме отговорност от всеки, който по някакъв начин е дискредитирал партията чрез своите действия“, допълни тя.

Според кмета на Баните Милен Белчев за всичко добро, което се случва в общината, д-р Дариткова има своя принос. В момента там се инвестират около 4,5 млн. лева – в 12 улици, 5 детски градини, подпорни стени. Той уточни, че е заварил общината да буксува финансово, като с екипа му успели да погасят 3,5 млн. лева задължения. В общината вече постъпват всички капиталови разходи, които досега се удържали за погасяване на дългове. Постъпленията от данъци и услуги също се харчели по предназначение. „Вече трета година общината не плаща никакви лихви по изпълнителни дела и няма програма, по която администрацията да не кандидатства за финансиране, в това число Личен асистент, Домашен помощник, Топъл обяд, Програмата за развитие на селските райони (ПРСР)“, каза кметът.

От 10-ти септември структурата на ГЕРБ в Баните има ново общинско ръководство – Милен Белчев – общински ръководител, Митко Огнянов – организационен секретар и членове – Марина Иванова, Митко Якубовски, Николай Кючуков. Това бе и една от причините д-р Дариткова да посети общината.

„Дойдох и да си изясня ситуацията със структурата в Баните, защото в цяла Смолянска област само от тук постъпиха 14 декларации за напускане с идеята, че по някакъв начин политиката, която следва ГЕРБ, вече не била същата и има отправени упреци към мен. Аз съм готова да приема всяка градивна критика, но когато се хвърлят думи в пространството, без конкретика, оставаш с впечатление, че заради лични емоции, заради това, че има ново ръководство, част от членовете на ГЕРБ тук напускат. Сега сме в момент, в който трябва да търсим обединение и не бива да отблъскваме никого. Може би има неразбиране у тези хора и те са подведени“, каза тя.

Преди да се срещне с актива на партията д-р Дариткова и кметът Белчев посетиха село Давидково, където започва асфалтирането на 5 км от третокласния път Оряховец-Давидково със средства, осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“. Те разгледаха и детската градина в селото, която е санирана.

В момента по проект, финансиран от ПРСР, се ремонтират 5 детски градини с подмяна на покривни конструкции и мерки за енергийна ефективност – в Гълъбово, Баните, Оряховец, Давидково и Загражден.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 топ 20

    106 6 Отговор
    Трябва да си голям кретен, за да кажеш такова нещо...
  • 2 Е хайде де

    78 5 Отговор
    ... чакаме!!!
  • 3 републиканец

    72 6 Отговор
    Страх тресе Шайката. След 3-ти Ноември, като Бай Дончо надвие Короната, ще се изнижат като блажен суджук - тоалетна чиния.
  • 4 анонимен

    80 6 Отговор
    Хайде подавайте ОСТАВКА, ама БЪРЗО,БЪРЗО.........
  • 5 да де

    59 6 Отговор
    Пак ли тая караянчевка! Както винаги забравят, че първият път никой не искаше оставката на тиквата тогава хората излезнаха заради цените на топлото . Вторият път тиквата си подаде оставката заради голямата си уста, че ако стрина Цеца не стане президент ще си подаде оставката. Сега ситуацията е коренно различна и третият път стомната ще се счупи.
  • 6 Българина

    71 6 Отговор
    Подайте оставка, Ма ДРУГАРКО.Подайте я, ама не ви стиска, защото сте стиснали здраво кокала.
  • 7 00000014

    61 4 Отговор
    Този път гърнето няма да счупи, както е поговорката, а ще се превърне на прах.
  • 8 КОТарАК

    58 5 Отговор
    и да протакате , няма смисъл. очертава се едно служ. правителство с голям мандат. по всичко личи че никой няма да управялва след изборите. и тогава Радев ще ви вкара по затворите
  • 9 Последния Софиянец

    50 4 Отговор
    Ами айде де!Нали не ви е страх?Бай Ставри се умори да ви чака.
  • 10 5899

    64 4 Отговор
    Щом не се плашите от служебно правителство, подавайте оставка! Ама не подавате, а? СТРАХ!
    Всеки ден някой от ГЕРБ излиза по медиите да говори, че не го е страх, обаче не подават оставка. Значи, ни лъжете. Значи, че ви е страх.
  • 11 Гро

    38 5 Отговор
    Не плачи на чужди гробове
  • 12 реса

    56 5 Отговор
    От ден на ден все по тъпи ГЕРБЕРСКИ калинки!
  • 13 468

    51 5 Отговор
    Плашите се плашите направо се тресете от страх защото знаете че ще има затвор
  • 14 реване

    44 5 Отговор
    Няма от какво да се плашите. Да се плашат пенсионерите. Вие лапате яки пачки,а не по 50 лева.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 НародноСъбрание

    49 4 Отговор
    А ще ходите ли пеш? Както препоръчва ТКП-а?
  • 17 Бивш канадец

    41 3 Отговор
    Че какъв ви е проблемът тогава да направите хеттрик? Тройката е хубаво число, класика!
  • 18 5899

    44 4 Отговор
    Като не ви е страх, защо струпвате полицаите от цялата провинция в Сф?
  • 19 Дельо Хайдутин

    42 2 Отговор
    Местните гербери напуснали и калинката отишла да види какво става.ха ха ха
  • 20 5899

    43 3 Отговор
    Като не ви е страх, защо в прованса полицията привиква протестиращите на 4 очи да ги профилактира?
    Нали всеки има право на протест?! Защо полицията отнема правото на протест?
  • 21 Дедо Jo

    46 5 Отговор
    Герб ще понесе щета - ДА! Ще отече в канала като СДС и НДСВ...
    Щом не се плашите - давайте оставката!
    Има много решения да взема парламента - не си напъвайте празните главици..
    Тези, които са в ГЕРБ не заради личната сметка и изгода - ма то други нема!
    Вече ми писна - с всяка теза, която развива настъпва мотиката...

    Герберасти идете си с мир!

    Коментиран от #54

  • 22 Пичо

    33 3 Отговор
    Не се плашите а умират от страх!
  • 23 chi

    32 3 Отговор
    Два пъте сте подавали но този път ще е завинаги, върла моме...
  • 24 само питам

    29 3 Отговор
    За Урсула фон дер Лайен що не пишете? Ще участва ли днес на съвета в ЕП? Когато ще се обсъжда корупцията в БГ, а?
  • 25 Тътърътничкова

    30 4 Отговор
    Ама първото служебно го прави плевнята, а на второто Радев беше новобранец, ся вече знае кви документи да проверява
  • 26 Да,бе,да

    32 4 Отговор
    Хич не ви е страх-затуй вожда ви изчезна като хартиените двулевки и е в нелегалност.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ян БиТурбо Бибиян

    29 3 Отговор
    ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАКЛЮЧЕНИ В КАРЛУКОВО НЕЗАБАВНО И ЗАВИНАГИ .
  • 29 Бай Ставри

    21 3 Отговор
    Таквиз смели много ги харчи.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дачия

    25 3 Отговор
    Започва производство на микробус модел "герб",щото скоро ще им е достатъчен за партийни пътувания на цялата банда.
  • 33 Нариткова

    31 3 Отговор
    „Притеснява ни, че има много решения, които трябва да се вземат от парламента.'' Ами, то си е за притеснение. На тия хрантутници, трябва да им се забрани да вземат каквото и да е. Освен, някое яйце или домат за 'в къщи' :-)
  • 34 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    32 3 Отговор
    Нищо не ни притиснява но умираме от страх начело с COVID - Премиера !
  • 35 И как,

    26 3 Отговор
    ще се плашиш,те хората от тебЕ се плашат...
    Питбул с Питбула!!!!!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Просто човек

    28 3 Отговор
    #ОСТАВКА!!!
  • 38 Мим33

    31 4 Отговор
    Единствената причина да стоите е,че ви е изстрах да не изтървете кокала,а не че сте толкова загрижени за хората.Просто си гледате ,да си пълните още чекмеджетата.Парламента ви е това каквото ви се каже,това правите,за ваша изгода.Подавайте оставки и толкова,ще се намери кой да ръководи...
  • 39 1234

    33 5 Отговор
    Айде вън тогава като не ви е страх. ОТВРАТЕНИ СМЕ ОТ ВАС. МУТРИ ВЪН!

    Коментиран от #60

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 оставка

    29 4 Отговор
    Страх им е , та краката им треперят. Особено на вожда им.
    Трябва им време да се откупят където трябва и залагат цяла България.
    Оня дребосък Путин, няма да допусне да не му изпълнят поръчките.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 истината

    26 4 Отговор
    Абе селска пръчко... кога ти си подавала оставка бе?
    Оня я подава като знаеше че пак ще фалшифицира изборите. Я нека сега да я подаде да видим какво ще стане.
    Директно в ареста за няколко години пък после ще го съдим.

    Коментиран от #46

  • 46 goni

    6 3 Отговор

    До коментар #45 от "истината":

    За тия за които ще гласуваш, те ще те оправят!:) Ако, не гласуваш, пак те ще те оправят!:)
  • 47 111

    15 3 Отговор
    И ние така мислим, не ви е страх от служебното правителство, а от международното положение.
  • 48 Неритков

    18 3 Отговор
    Сбогом, сбогом, сбогом....
  • 49 ъэх

    19 3 Отговор
    Плашите се плашите, особено сега. Затова искате пак ГЕРБ да направи служебно правителство за да спечелите известно как изборите. Оставка!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 123

    9 3 Отговор
    Абе къде е Влади?
  • 52 Чичолина

    15 4 Отговор
    В нито едно правителство от10.11.1989 год.до сега не е имало такава тъпа,проста и некомпетентна измет!Как ги избра шефът им?Сигурно по простотия и по грозотия!
  • 53 Нагло та нагло

    7 4 Отговор
    "Преди близо два месеца започнаха протести без конкретен повод"
  • 54 Аз не искам

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Дедо Jo":

    да отиде в канала при СД , аз искам да бъдат разследвани, съдени справедливо и след това в затвора за корупция и конфискация на мебели с пачки в тях.
    Иначе няма голям смисъл.
    Трябва тия които ще дойдат на власт (може пак да са ГЕРБ, като знам колко е тъп целокупният български народ) да знаят, че ще бъдат контролирани какво правят и ще им се потърски сметка.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дедо

    0 4 Отговор
    Подавахте оставка за планирани игрички
  • 58 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    2 4 Отговор
    ЯВНО 11 ГОДИНИ ВИ Е МАЛКО ДА ВИ БИЯТ НА ИЗБОРИ.....ЩОМ ИСКАТЕ,ЩЕ ВИ БИЯТ ПОНЕ ОЩЕ....11
  • 59 ДАРИТКОВА ....ПРАВО КУМЕ ТА В ОЧИ

    2 4 Отговор
    НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО ЗА РАДЕВ....ВЪПРЕКИ ЧЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ ДРУГАРЯ РАДЕВ.....БАЦЕТО ПАК ВИ РАЗБИ
  • 60 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "1234":

    КАТО ГЛЕДАМ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ.........МАЙ СА ОТВРАТЕНИ ОТ КОМУНЯГИТЕ В БСП
  • 61 Бунтата

    0 0 Отговор
    Браво!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Тоя Оня

    0 0 Отговор
    За незнаещите. Преди да се полакоми и да влезе в политиката, Дариткова беше жена с достойнство и имаше уважението на хората в града си. Нагледен пример какво прави политиката, дори и с нормалните хора. И не по маловажно, беше страхотно гадже. Говоря за преди 20 и няколко години. Но сега..........По добре да не казвам нищо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове