Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 20:24 3 782 52

Министър Сачева с важна информация за детските надбавки и пенсиите

  • пенсии-
  • детски надбавки-
  • сачева

Максималният осигурителен доход няма да се увеличава

Министър Сачева с важна информация за детските надбавки и пенсиите - 1
Снимка: БГНЕС

Предложението за детските надбавки ще бъде заложено в бюджета за следващата година. Тази идея я обмисляме отдавна в министерството и се дължи на кризата, която удари всички. По този начин показваме, че социалната политика е за всички, държавата подкрепя всички и всички деца са равни. С това решение ще върнем усещането, че държавата помага и е на всички.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ социалният министър Деница Сачева, която коментира днешното решение на Министерски съвет от 2021 година да има детски добавки за всички деца, независимо от доходите.

"Максималният осигурителен доход няма да се увеличава. Тревогата затова дойде от предложенията за увеличение на пенсиите, но двете неща не са свързани. Ние сме поели ангажимент, че няма да вдигаме данъците и ще го изпълним. Отново ще повторя, че няма да има вдигане на максималния осигурителен доход. Относно пенсиите идеята е след преизчислението от 1 юли догодина минималната да стане 300 лева, а маскималната над 1 400 лева. Пенсиите между 300 и 369 да се увеличат с 10%. Пенсиите между 369 лева и максималната да се увеличат с 5%. Добавката от 50 лева за всички пенсионери ще остане до края на март месец. Така отново показваме, че държавата се грижи за всички", обяви още Сачева.

"От самото начало на кризата се стремим да запазим доходите на хората. Опитали сме се да направим един много разумен бюджет и дефицит. Предполагам, че министър Ананиев ще представи проектобюджета още другата седмица.

Мярката 60/40 продължава да действа, защото е работеща и бизнесът има нужда от нея. Ако тази мярка не действаше, сега безработицата щеше да е 14%. В момента тя е 7,9%. С тази мярка бяха запазени 300 000 работни места, като целта е да бъдат запазени 500 000 работни места до края на действието на 60/40. В момента България е в топ 5 на държавите, в които безработицата не е двуцифрено число", разкри социалният министър.

"Не сме щедри и не раздаваме пари на калпак. Държавата реагира, защото има криза, а не защото има протести. Винаги сме чували протестиращите и никога не сме втърдявали тона спрямо тях. Винаги съм гледала реално на ситуацията и съм приемала реалната критика, но не мога да приема някой да опитва да ми затваря устата, не мога да приема, че на улицата няма платени протестиращи, не мога да приема, че в България нищо не се случва и страната е пропита от корупция. Има данни и факти, които показват точно обратното - БВП расте, минималната заплата расте, пенсиите се увеличават. За поредна година социалните разходи в бюджета ще бъдат най-много, което показва, че държавата се грижи за гражданите си. Ясно е, че има проблеми, примерно с къщите за гости, но там започнаха разследвания и нещата се случват. В момента също така има редица дела срещу хора от високите етажи на властта. Нека да видим как ще приключат те и тогава да коментираме. Не мога да приема всичко да бъде представяно крайно и негативно. Винаги трябва да гледаме реално на събитията", призова Деница Сачева.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    33 5 Отговор
    Таа продължава с лъжите, П не знам от къде е П

    Коментиран от #26

  • 2 РЪМПЕЗИ

    27 4 Отговор
    ПРИНУЖДАВАШ МЕ ДА СЕ ГРЪМНА ОБАЧЕ НЯМА ДА ТИ НАПРАВЯ КЕФА...ТИ ЩЕ СИ ГРЪМНАТАТА...
  • 3 Бърза анкета

    48 9 Отговор
    Трябва ли България да напусне ЕС? + да а с - не.

    Коментиран от #12

  • 4 Клъв

    26 5 Отговор
    Тъкмо седнах на софратаи и като я видях тая на снимката ми се догади.Отивам в Блиц да си Опраа настроението и апетита.

    Коментиран от #38

  • 5 Шаран БГ

    28 2 Отговор
    Ще.....ще.......ще.......Най-много обичам от целия български язик БЪДЕЩЕТО ВРЕМЕ !!!
  • 6 Потребител

    46 4 Отговор
    Трета поредна вечер министър Сачева разправя приказки за "Лека нощ, деца!"
  • 7 Довиждане

    29 4 Отговор
    Довижданеее.. Не довиждане СБОГОМ!
  • 8 Шопо

    30 3 Отговор
    Муцка, 20,30,40,50 лева на никого не вършат работа !!! Само една от пурите на ХЕРАКОВСКИЯ струва 300 кинта !!! Така че- подводна свирк@ !!!
  • 9 Зайко Байко многознайко

    35 2 Отговор
    Тая чамова дъска преди говореше срещу Тиквоций Едно а сега се е навряла в эадните му части не вади носа си от там! Поэор!
  • 10 КОТарАК

    24 2 Отговор
    отдавна , отдавна..отколко отдавна да сте го мислили-откакто видяхме чекмеджето на шефа ви и ви искаме оставката и затвор
  • 11 Зайко Байко многознайко

    18 3 Отговор
    С какъв патос неграмотният ни Минпред ни омайва а до него по крилата , лъжат и мажат! Колко време мина от 2009 г. всяка година сме на прага, в предверието, в чакалнята и в същото време обедняваме прогресивно. Това е една алабалистична тафтология, но ние овцете гледаме с блеснали очи и очакваме ли очакваме да стане по-добър животът ни! Огледалото на правителствената политика са эдравеопаэването, социялните грижи и обраэованието Какво имаме,минимална пенсия, минимални эаплати и погокловна кражба и корупция на всички нива! Мили ми народе, эаслужаваме си партокрацията ни, и ГЕРБ и БСП са един дол дренки!Голем родолюбец и голям " омайник" , се окаэа Минпреда да беше се просълэил, както едно време Соломон Паси, журналистите эащо не питат эа кюлчетата и эа пачките с Евро, да попитат Преэидентът - Раэединител чии интереси обслужва!?!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    14 1 Отговор
    Ще повърна.......
  • 14 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    5 24 Отговор
    САЧЕВА ДАВА ПО 40 ЛВ ЗА ДЕТЕ...А НИНОВА КАКВО ДАВА
  • 15 Centurion

    14 0 Отговор
    То хубаво,че безработицата е малка,но проблема е в работещите бедни.Каква файда ,че си на работа като заплатите не могат да покрият елементарни човешки потребности.То не е само храна,трябват за лекарства,дрехи,културен живот,разходки почивка.В общи линии повечето хора ходят на работа за да си купуват храна,и да плащат кредити.Доходите трябва не да се вдигат,а да се удвоят.

    Коментиран от #27

  • 16 Румен

    15 0 Отговор
    Ново правителство, и вън от мафиотския Европейски съюз. Каква полза имаме от него ние народа . Той е съюз на мафията
  • 17 Къв си па ти бе прошляк?

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Виж че мнението на повечето хора е за напускане. И до кога ще лижете а н о с и т е на простаците в ЕС? Защо в Швейцария и Норвегия хората живеят щастливо? И т.н.
  • 18 Оставка

    11 1 Отговор
    Лъже , маже. Майсторка.

    Коментиран от #20

  • 19 Пенсионер

    1 22 Отговор
    Браво госпожо Сачева. България не познава по добър социален министър от вас. Затова протестърчетата така неистово грачат. Защото сте умна, силна и понаваща много добре материята. Само напред и не им обръщайте внимание.

    Коментиран от #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Обещания

    14 1 Отговор
    като на циганска сватба. Малко ще почакате да получите пари. Три мандата антисоциална политика та сега ли. Преди избори сме щедри на обещания, а? И аз ще гласувам за вас обещавам.
  • 22 Щраус

    17 0 Отговор
    Последен валс,ОСТАВКА сачева, крайно време е да изчезнете........
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 някой

    13 1 Отговор
    Тази жена в магазин влиза ли? Вижда ли как са се вдигнали цените на хранителните стоки. Какви 5%. Виж Румъния с колко % вдига пенсиите. Докога мизерия?
  • 25 Българин

    9 1 Отговор
    Белене работи за вас -МУТРИ
  • 26 За Българите

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ще дадат ама друг път
  • 27 Чичолина

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Centurion":

    Сит на гладен не вярва!Много им дреме на Борисовските хора за народеца.Много пари дават на пенсионерите и на майките с деца-50 лв.,40 лв.-подиграват се с народа!
  • 28 Нона???

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пенсионер":

    Един министър с купени дипломи и нулева компетентност!
  • 29 Перо

    9 0 Отговор
    Защо БНТ,Нова ТВ,канал 3 и др.сателитни мутренски производни,ни облъчват с долнопробна и лъжлива пропаганда,по 24 ч. в денонощието? БНТ е държавна ТВ,финансирана от данъкоплатците,а не от чекмеджетата на толупа,да гледам само престъпници премиери и министри от бандитското ЕООД - ГЕРБ.
  • 30 Емо

    12 0 Отговор
    Нормално е ГЕРБ да се грижи за тъмнокожите си избиратели и чаветата им.
  • 31 КРОКОДИЛА

    10 1 Отговор
    АБЕ ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА .............

    Коментиран от #36

  • 32 възмутен

    7 1 Отговор
    Как да не раздаваш на калпак - мога да ти направя сметката веднага - 1,5 млн пенсионери, 1,2 млн деца, а техните родители са 2 млн, поне 700 хиляди в държавната администрация. До тук станаха 5,5 млн души. Ние май сме толкова, нали? И по време на криза се пазят доходите, а не се увеличават. Но защо да не го направите - нали изтеглихте голям заем и трябва да го похарчите. Но хората са по - умни от вас и не се поддават на манипулации, ще го усетите.

    Коментиран от #34

  • 33 САЧЕВА....СТРЕСА НА БСП

    0 6 Отговор
    ТАЯ ВИ РАЗБИВА ОТВСЯКЪДЕ.....САЧЕВА ДАВА ПО 40 ЛВ ДЕТСКИ НАДБАВКИ, БОРИСОВ ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ, А БСП КВО ДАВА.......
  • 34 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "възмутен":

    И КОГА ТОЧНО Е ИЗТЕГЛЕН ЗАЕМА, ЧЕ НЕ РАЗБРАХ
  • 35 Не че съм

    1 2 Отговор
    влюбен в боко и екипа му,но не повтарям,а подесетвам: Мислете КОГО " ще сложим на тяхно място.Ако си внушавате че една бъдеща коалиция между учиндолеца,Ристъо брадата,цвъчко и някоя бивша маргинална патерица,ще ви даважповече- сте пълни шемети! Дойдат ли на власт,ще се оправдават с боко и компания, през целия мандат.Още през лятото,или ранна есен на 2021 ,ще опулите!

    Коментиран от #37

  • 36 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    0 4 Отговор

    До коментар #31 от "КРОКОДИЛА":

    И ПЕНСИОНЕРИТЕ ЛИ ИЗЛЪГАХА.....ДРУГАРИ КОМУНИСТИ

    Коментиран от #48

  • 37 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "Не че съм":

    КАТО ГЛЕДАМ РЕЗУЛТАТА ОТ ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ, БЪДИ ГОТОВ ЗА ББ-4
  • 38 Ти си щастливец

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Клъв":

    Аз я гледах три поредни вечери и станах импо. Не мога да вдигна самолета. Лекаря ми каза, три месеца да не гледам политички и жена ми може да извади късмет.

    Коментиран от #39

  • 39 САЧЕВА....СТРЕСА НА БСП

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ти си щастливец":

    АЗ МОГА ДА ТЕ ЗАМЕСТЯ........БЕЗВЪЗМЕЗДНО

    Коментиран от #40

  • 40 Gfgf

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "САЧЕВА....СТРЕСА НА БСП":

    Не си ми проблем! Щамповал съм Ссчева на гащите на скъпата. Виждаш щампата и си до там.
  • 41 така така

    5 1 Отговор
    Да не забравяме, че и циганите си имаха министър-председател... Иван Костов.. по времето на ОДС.

    Коментиран от #42

  • 42 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "така така":

    ТЯ ЩО ПРЕДПРИЯТИЯ ХАРИЗА НА КОМУНЯГИТЕ....МАЙ БЕХТЕ В ЕДИН ОТБОР
  • 43 Next

    3 1 Отговор
    Всеки ден с разбойковото правителство е лош, но когато ни покажете и топ боклуците почвам да драйфам.
  • 44 chi

    3 1 Отговор
    Следващата година най-вероятно ще си в сливенския, тъй че не си прави труда!
  • 45 Щедро

    0 1 Отговор
    Значи мацката пак ме прецаква, щом пенсиите между 300 и 369 ще се увеличат с 10%..., а моята е 294 лв и ще духам супата.

    Коментиран от #46

  • 46 Сметни

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Щедро":

    на 369лв. колко са 10% и прецента и дали тези мижави пари ще ти стигат, когато за месечна издръжка са ти необходими поне 800-1000лв. Явно 290 не влизат в класирането. Хората толкова оскотяха и затънаха в мизерия, че 50лв. им се виждат цяло състояние. После си спомни колко увеличения на пенсията си имал/имала за последните единадесет години и не забравяй, че идват избори.
  • 47 Пак ли

    4 1 Отговор
    се появи това недоразумение . Тая дали има деца ? Няма начин такава лъжкиня да възпита морални деца.
  • 48 Помнете

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Борисов взима заеми, за да плати 50 лв на пенсионерите до изборите. Заеми, които ще плащат децата и внуците на същите пенсионери. Жалко, че повечето не осъзнават този факт и ще гласуват подведени!

    Коментиран от #51

  • 49 446

    2 1 Отговор
    Как така на едни с 5 на други с10, не госпожа преизчисляване на всички и кой колкото се е осигурявал толкова получава
  • 50 4257

    0 0 Отговор
    Аз ли не мога да чета или някой не може да обяснява. Минималната пенсия щяла да се увеличи с 10%, което е 25 лв. на 250 лв., обаче щяла да стане 300 лв. Е, как ще стане 300 лв., щом ще се увеличи с 25 лв.? До края на мандата бяха обещали минималната пенсия да стане 300 лв., естествено не го изпълниха- мандатът изтича през март, а те сега ни лъжат с увеличение след мандата, т.е. през юли.
  • 51 4257

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Помнете":

    Пенсионерите ли са ти трън в очите? На чиновниците увеличиха заплатите с 30%, дадоха им ДМС, обаче на теб, чиновнико, това не ти пречи, нали?!
  • 52 некадърници

    1 0 Отговор
    По прости и некадърни управници от тия е нямало и се надявам никога да няма.
    Пенсия 368 лв. с 10 % ( + 36.80 лв. ) = 404,80 лв.
    Пенсия 370 лв. с 5 % ( + 18.50 лв. ) = 388.50 лв.
    Е кажете ми къде е приноса с осигуровки и стаж тук ? Това са пенсии, а не помощи и всеки трябва да получи пенсия според труда и приноса си в осигурителната система. Никой до сега не е посягал така на средните пенсии. Максималните пенсии става от 1200 на 1400 лв. или увеличението е 16,7 %. Вземаме от средните пенсии и даваме най много на максималните и на минималните. И това ако не е комунизъм, какво е ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове