Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 12:41 7 250 16

Коста Филипов: В Северна Македония е насаждана най-голямата омраза към България

  • коста филипов-
  • северна македония-
  • македония

Сега антибългарската кампания се проявява в най-лошите си форми, защото засяга членството на западните ни съседи в ЕС

Коста Филипов: В Северна Македония е насаждана най-голямата омраза към България - 1
Снимка: БГНЕС

Антибългарска кампания в Македония е имало винаги, но в в различна степен. Сега тя се проявява в най-лошите си форми, защото засяга членството на западните ни съседи в ЕС. ЕК и правителството на Северна Македония трябва да се срещнат в Скопие през декември. Срещата на външния министър Буяр Османи с Екатерина Захариева беше разтълкувана като червена лампичка в Скопие и че най-вероятно няма да има среща между Северна Македония и ЕС.

Това заяви журналистът и дългогодишен кореспондент на БНТ в Македония Коста Филипов пред bTV.

„През всичките тези години, от 1945 г. насам, колкото и абсурдно да звучи и да ни е неприятно, в Северна Македония е насаждана най-голямата омраза към България, колкото и ние да казваме, че са ни най-близкият народ. Имал съм приятели в Северна Македония, които се страхуваха, дори и след обявяването ѝ за независима държава, да признаят, че имат роднини в България", отбеляза още Филипов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    12 23 Отговор
    е че за какво трябва да ги обичат бантустанците?? долни, лъжливи, крадливи..
  • 2 Гоце Делчев

    66 10 Отговор
    Македония е БЪЛГАРСКА!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тези

    56 5 Отговор
    не могат да ни дишат ние за ЕС ги гласиме.
  • 5 Румпелщилцхен

    64 4 Отговор
    Разделиха страната ни на две. Българите, които останаха в Македония бяха зверски малтретирани десетки години. Учеха ги, че не са българи и да се мразим едни други. Така се съсипват нации.
    Същото направиха с Индия навремето. Разделиха я на две и направиха Пакистан. Сега двете държави са в постоянна военна готовност една срещу друга.
  • 6 Античното Маке

    41 2 Отговор
    "Документалната книга "Войната се връща" на Анри Поззи, френски военен кореспондент на Балканите по време на Първата световна война и десетилетието след нея, съдържа личните свидетелства на автора за сръбските зверства във Вардарска Македония - както и анализи на Видните и скрити страни на балканската политика."
    "Аз видях следното:
    В Битоля на сто метра от участъка, в една от най-слабо оживените улици в града, ужасни викове, истински вой се разнасяше от отворените прозорци на едно първоначално училище. Двама учители с ритници, с линията биеха шест момчета, привързани за чиновете им: "Мръсен българин! Свиня! Аз ще те науча сръбски!...".

    "Аз видях гробища, разделени на две... нещо повече: гробове! Главата на мъртвеца е между телените мрежи, краката извън. Вълчите ями са изкопани върху ковчезите. Аз видях български майки, гробовете на чиито деца са на югославска земя, да идат и да плачат на няколко метра от скъпите им гробове, понеже им е забранено да се приближат...

    Трупът на едно дванадесетгодишно момиченце от анексирана Македония, на което родителите - то е било тогава шестгодишно - са забягнали в България, бе оставен в продължение на четири дни на едно възвишение, на сто метра от телените мрежи, при една температура от 40 на сянка. То е било убито с картечница в момента, когато е изпращало с ръка целувки на своята майка, намираща се на съседния хълм в българска територия."

    "Това е само една нищожна част от зверствата и безчинствата на сръбскит
  • 7 Античното Маке

    37 2 Отговор
    "Това е само една нищожна част от зверствата и безчинствата на сръбските поробители във Вардарска Македония, които е видял с очите си и описал с голяма болка в своята книга френският журналист Анри Поззи, издадена през 1934 г. Жестоки побоища, нечуван терор, варварски мъчения, всякакви насилия, безразборни убийства и никаква милост даже и към невръстните български деца. Типичен традиционен многовековен сръбски геноцид над поробените българи, който геноцид е извършен, след като "славянска" и "православна" Сърбия е подписала с Великите сили договора за спазването на човешките права на малцинствата.

    Неистова антибългарска омраза, нечовешки болки, безкрайни мъки, потоци от сълзи и българска кръв бликат от всяка страница на разтърсващия репортаж на пристигналия в Македония като приятел на сърбите френски журналист. А този сръбски полицейски терор продължава и днес( за времето тогава) във Вардарска Македония и Западните покрайнини пред очите на целия свят. И днес там е престъпление да си българин, да четеш български книги, да се молиш на Бога на български език."
  • 8 българка

    7 9 Отговор
    Ние пък си ги обичаме - несподелена любов!
  • 9 Последно

    2 3 Отговор
    Човек който е неприятен, значи за да стане приятен, трябва да мине през трансформация, ама не да си смени пола, а трябва да си оправи чакрите и другите неща !
    За хора, които може би не са от български произход, нещо българско не им е приятно, ем да вземат да му оправят живота, да му помогнат, да е добре и за той !
    Става въпрос за това - да има приятелка, да има успехо в живота и други готини неща !
  • 10 Димитър

    21 2 Отговор
    Нещастна България ! Нито комунистите ни , нито диполоматите ни са свестни . Все продажни и в услуга слугинаж на нашите врагове - Сърбия и Русия. Жално за пролятата ни кръв в войни и въстания.
  • 11 Мимчят

    11 2 Отговор
    Това е абсолютно
    вярно ,назаждана им е омраза към нас,киято те и сега поддържат.Не признателни са,а са като нож в гърба ни.....
  • 12 дургаря

    10 1 Отговор
    Мерекедупедавци аман бе, от сръбското клатене сизабравихте и език и глава и майце си, после къорава уния европска през крив макарон, че на крива ракета, небото й криво !
  • 13 Valdemar

    9 1 Отговор
    Няма македонска нация,има българи насилствено македонизирани от Титова Югославия! Изкуствено създадена държава по нареждане на Коминтерна! Най- големият грях на комунистите е създаването на македонската държава и насилствената смяна на имената на българите ,живеещи там!
  • 14 Дао

    1 5 Отговор
    Што е бе блгарчета, уште ли ве чеша долу? :D
  • 15 ГОРД БЪЛГАРИН

    4 1 Отговор
    Македонците постоянно търсят македонска наденица в България щото ке умрат за нея ама в БГ-то има само сух шпек от народен
  • 16 Сиси

    4 1 Отговор
    Шепа легални терористи- направили държава- ха, ха, ха, и аз ще направяяяя щото съм от астромарсия- и някои от БГ герои са такива искам признание😂😂😂,Абе хора от цял свят стигааа- това са нагли крадци на БГ история, вместо да ги съдят ЕС ги поущтрява- СМЯХ.Гоце дано не си чул от оня свят към какви бандити те приравняват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове