Last news in Fakti

17 Октомври, 2020 11:40 8 572 141

Наш лекар към премиера: Подлагате на риск здравето и живота на близките ми

  • карантина-
  • намаляване-
  • бойко борисов

Намаляването на карантината от 14 на 10 дни предизвика противоречиви реакции

Днес премиерът Бойко Борисов разпореди карантината да се намали от 14 до 10 дни, въпреки увеличения брой на заразени с коронавирус през последната седмица. Това предизвика противоречиви реакции, съобщи varna24.bg.

По този повод д-р Борис Таблов, който работи като анестезиолог в Германия, изрази мнение, публикувано в социалните мрежи:

Отворено писмо до министър-председателя на Република България

Уважаеми г-н Борисов,

Пиша това писмо в качеството си на разтревожен гражданин във връзка с излязлото в медиите съобщение, че цитирам : "Министър-председателят Бойко Борисов изненадващо обяви, че карантината на заразените с коронавирус в България ще бъде намалена от 14 на 10 дни. В изявление пред журналисти в Брюксел, където е на заседание на Европейския съвет, Борисов заяви, че е разпоредил тя да бъде съкратена. Минути по-късно в изявление, публикувано в профила му във "Фейсбук", вече се заявява, че карантината ще бъде намалена на 10 дни.".

В качеството си на лекар, следящ от близо темата COVID-19 смятам, че подобно решение може да бъде взето единствено от експертите имащи необходимите научни познания да интерпретират все още нееднозначните научни данни за вредите и ползите от подобно решение. При рязко растящ брой на постъпващи пациенти в здравните заведения, липса на адекватно обхващане на контактните лица на далите положителни проби, изразената позиция за присъствено обучение на учениците, въпреки множеството случаи на заболели учители и ученици в последните дни, което прави училищата идеална среда за нарастващо разпространение на вируса, недостатъчно еднозначни доказателства, че този срок на карантината е оптимален, подобно решение създава условия здравната ни система да рухне с всички негативи от подобен сценарий.

Същата здравна система, която пролетта се опитвахте да предпазите от претоварване с цената на далеч по-радикални мерки, въпреки значително по-малкия брой случаи.

В качеството си на син, брат, чичо, племенник, братовчед смятам, че с подобно решение подлагате на риск здравето, а индиректно и живота на близките ми. В условия на пандемия, отнемаща всекидневно живота на все повече хора, вашата основна задача би трябвало да бъде подчинена на ограничаване на косвените щети от нея, а не да налагате решения, които могат да доведат до увеличаване на директните загуби. Оставете решения за медицинската част на кризата на тези, които имат нужната компетенция и се концентрирайте върху проблемите в останалите сфери на обществения живот, които сигурен съм са не по-малко решаващи за справяне със ситуацията.

В качеството си на медик и колега, смятам че решението, което мислите да наложите подлага на пряк риск биологичното оцеляване на всеки български медик, участващ активно в лечението на пациенти независимо на коя линия работи. В деня, в който отбелязваме трагичната кончина на пореден български лекар, а статистиката отчита нови 43 положителни проби сред здравни работници, сте готов да разпоредите еднолично мярка, с потенциал да направи тази статистика още по-черна?

И всичко това на фона на все повече здравни заведения, алармиращи, че са достигнали максималния си капацитет, точно заради липса на персонал. Легла държавата може и да има. Но не те ще спасяват нуждаещите се.

Уважаеми г-н Премиер,

съдбата на държавниците е такава, че остават в историята не толкова с успехите си, колкото със значимите си провали. Последните месеци видяхме немалко примери на политици, компрометирали себе си със спорни решения, довели до загуба на човешки животи. Мъдрият ни народ е казал - седем пъти мери... Премерете добре, преди да отрежете. След това връщане назад няма.

С уважение,

Борис Таблов

П.п. Апелирам всички здравомислещи хора, съгласни с позицията ми, да намерят начин да изразят подкрепа с надеждата, че може и да ни чуят. Благодаря!


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 81 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дреме

    91 13 Отговор
    му за близките ти ?!

    Коментиран от #33, #84, #101

  • 2 Рошко

    139 62 Отговор
    Гн лекарчо, само да те попитам защо в Швеция няма карантина маски и ограничителни мерки медийни гръмки заглавия и ти от Германия даваш акъл за нашето положение

    Коментиран от #25, #37, #91

  • 3 Какво апелираш!?

    117 39 Отговор
    Здраво мислещите не ги интересува измамата коронавирус!

    Коментиран от #97, #100

  • 4 161

    72 87 Отговор
    Браво, докторе, само така, някой трябва да им отвори очите на тия самозабравили се..!

    Коментиран от #11

  • 5 Мислещ

    85 45 Отговор
    Марш, бе. Не трябва изобщо да има карантина. За грип никога не е имало карантина и както спомена колегата по-горе, Швеция е добър пример за това. Наскоро излезе и проучване на CDC, според което 75% от боледувалите са носили маски продължително. Ама то не става само с тапия, трябва на първо място да можеш да мислиш.

    Коментиран от #9, #20, #30

  • 6 456

    95 17 Отговор
    И защо такова писмо не си позволи да го напише и до госпожата? В Германия карантината също е 10 дни.

    Коментиран от #43, #94

  • 7 Бат Бойко нощния бандит

    18 34 Отговор
    Аз съм световно известен вирусолог.А този ПРОСТ доктор какво разбира?
  • 8 Непросветен

    66 15 Отговор
    В Австрия също е намалена от 14 на 10.Това не го е измислил премиера ти.В Евросъюза действат единни правила

    Коментиран от #104

  • 9 Госあ

    21 14 Отговор

    До коментар #5 от "Мислещ":

    😂 мислещ, А ? Айде мисли си и не ни занимавай с глупости.
  • 10 3478

    33 21 Отговор
    Ами ела в БГ за да опазиш близките си и да се запознаеш с невярващите в този вирус и с Мангъров!Имаш ли идея за съществуващите слаби мерки ,че са отправят смъртни заплахи?Ела си в БГ,оглави щаба,налагай строги мерки и тогава ще разбереш какво и кое е заплаха за живота ти и на близките ти-дали вируса и или двукрак бг бацил.
  • 11 Плюеш а

    22 17 Отговор

    До коментар #4 от "161":

    Преди май беше срещу карантината и мерките, а сега ти било малко.Угодия няма.Няма ли да обвините премиера и , че ланския сняг се е стопил
  • 12 Българския Лукашенко

    17 33 Отговор
    Доидат ли противните бесепари идва такова робство каквото не сте виждали до сега. Социализма днес е в ръцете на глобалсатанистите, вече не носи равенство а робство и мизерия.
  • 13 Гост

    46 17 Отговор
    Всеки да решава как да се пази. Докторе,посъветвай близките си да слагат шлемове и ръкавици и няма проблем. Но аз не искам карантина и затваряне
  • 14 др.Рамщайн от Германия

    24 7 Отговор
    Колега,ДУХАС ДУХАС!
  • 15 Аматьор

    46 12 Отговор
    Докторе, вие сте професионалист и много добре познавате материята от медицинска гледна точка, но има и една наука, която за мен е най-важна в света и се нарича.... Статистика. Да, март и април бяха малко случаите, но и тестовете бяха около 150-200 на ден. Процентът е горе долу еднакъв. Има много гнили неща около тоя вирус и то не медицински. Макар, че погледнато и от тази гледна точка Мангъров и още няколко други лекари говореха, че ще се заразят около 70% от населението за да премине.Сега вече е ясно, че са прави. И пазейки здравната система колко години мислите, че ще продължи това и на каква цена? Създателите на вируса са си направили сметката. Да видим ние как ще направим нашата?

    Коментиран от #36

  • 16 Изоставам

    20 10 Отговор
    Ще разпоредя нула дни карантина а тестове когато припаднете. Много пари отиват за тези тестове. Не мога да си напълня чекмеджето от вас мъркащите.
  • 17 На долу с краката

    42 18 Отговор
    Този доктор е поредното продажно куче убиец.
  • 18 345

    28 5 Отговор
    Пука МУ за здравето и живота на дугите, важно е гепането. Невярващите ще го усетят след месец, останалите - всеки да се спасява както може, това не е държава.
  • 19 АНОНИМЕН

    24 6 Отговор
    на пинокио БМБ не му пука за БЪЛГАРИТЕ той е самовлюбен лъжец крадец лицемер двуличник
  • 20 Българка

    26 19 Отговор

    До коментар #5 от "Мислещ":

    Премиерът ни многократно е доказвал, че не е сред мислещите. Вярно за грип няма карантина, както и няма статистика за починалите от грип, но за грип има лечение. За ковид има добри практики, но още няма еднозначни лечения и лекарства. Освен това от научни изследвания и дискусии е ясно, че периодът в който корона вирусът е опасно заразен е средно 12 дни. Това решение на Борисов е поредно популистко и предизборно

    Коментиран от #21, #28

  • 21 Мислещ

    17 11 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Тиквата е ясен, обаче това по никакъв начин не значи, че трябва да се залостваме вкъщи. Всеки специалист вече казва, че докато вирусът не мине през всички, няма как да бъде спрян, а колкото повече се опитваме, толкова по-дълго ще траят сериозните проблеми.

    Коментиран от #27, #35, #42

  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 10 Отговор
    ПРЕМИЕРА не му пука за ХОРАТА няма милостива нито долбра мутра

    Коментиран от #23

  • 23 Мислещ

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А защо не се оплакваш, че не му пука за хората именно защото налага карантина, без да компенсира финансово тези под домашен арест? Ето това е истинският проблем. Да не говорим, че тях и да ги компенсира, икономиката пак няма да бъде компенсирана и ще отиват на зле нещата.

    Коментиран от #45, #67

  • 24 гошо

    9 9 Отговор
    пак да гласувате за тоя прост чиляк.

    Коментиран от #26

  • 25 Пиф

    9 29 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Защото в Швеция загинаха над 5500 човека вече.При население 10млн. човека. И тук ли искаш това?

    Коментиран от #31, #53, #119

  • 26 Мислещ

    18 3 Отговор

    До коментар #24 от "гошо":

    До къде стигнахме...плюят срещу диктатора, защото малко е отпуснал примката. Безнадеждно робско племе.
  • 27 Не мислиш

    8 11 Отговор

    До коментар #21 от "Мислещ":

    Не се получава имонитет, 20 пъти да се разболееш все тая, пак ще те хване.

    Коментиран от #29

  • 28 Аматьор

    24 2 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    12 дни??? Откъде излезе това число? Но да го оставим него. За Швеция се каза по долу и няма да коментирам, но да видим Беларус. Цял свят предаваше първенството им по футбол и никаква карантина. Досега трябваше да са изгубени, като нация. Заличени от картата на света. Нищо подобно. И това все още никакъв медицински капацитет не е обяснил. Защо ли?
    Много са неяснотите и като се прибави и умишлената дезинформация и грешките по тестовете, едва ли става ясно за какво иде реч. Починал с корона вирус не е като починал от корона вирус. Малка разлика. А и тоя вирус затова си е и създаден. Чистене и преразпределение. Иначе ще дойдат ракетите.

    Коментиран от #49, #86, #110, #111, #112

  • 29 Мислещ

    11 4 Отговор

    До коментар #27 от "Не мислиш":

    Защо тогава в Швеция и Ухан (Където също измряха толкова, колкото в Швеция, ВЪПРЕКИ драковонските карантини) вече почти никой не умира? Ако приемем, че не се развива имунитет, то тогава просто вирусът с повече заболели мутира и става по-малко смъртоносен...още по-добре от имунитет.

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Аматьор

    4 7 Отговор

    До коментар #25 от "Пиф":

    И тук ще загинат, ако не и повече, споко.
  • 32 ссс

    26 4 Отговор
    Ами, който го е страх има решение:
    Затваря се, маскира се, облиза скфандър и се къпе с дезинфектанти.
    Просто, лесно и ефективно.
    Нормалните хора си живеят живота, и толкова.

    Коментиран от #41, #44

  • 33 🐷 Боко ТИКВАТА

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "Дреме":

    Точно така.Дреме ми за близките му.В момента строя магистрали, и подготвям чувалите с бюлетини за изборите.Давам и по 50лв. на мизерните пенсионери, та който оцелее белким гласува за мен.
  • 34 Дебре прави се на мислещ

    4 13 Отговор

    До коментар #29 от "Мислещ":

    Но прочети малко по вече, има доста смъртни случаи при повторно заразяване. При преболедувалите, инстинкта за самосъхранение по голям и проявяват по голяма лична хигиена.

    Коментиран от #48

  • 35 Доктора

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мислещ":

    Проф. Иво Петров: COVID-19 ще стои не 20 години, а завинаги.......Заглавието е взето от frognews.bg

    Коментиран от #38

  • 36 Пиф

    7 16 Отговор

    До коментар #15 от "Аматьор":

    Именно статистиката говори за втора вълна заразени, първата беше около 3,5% от тестовете, сега заразени са 13,5%от тестовете. Какво си чел не знам! Второ доц. Мангъров как е прав,че заразата трябва да премине през 70% от населението,като тази зараза няма траен имунитет, тоест тя може да премине и втори път. Тоест това е поредната му грешка. Първата му грешка беше,че е като грипа и ще изчезне юни месец. Не стана така, втората му грешка е с колективния имунитет, как ще правиш колективен имунитет,като имунитетът не е траен към тази зараза. А ако стстистичеки се изчислят потенциалните жертви при 70% заразени, това е анти-хуманно да се прави. СЗО го отрече също. Доц.Мангъров е от малкото мислещи така лекари.

    Коментиран от #65

  • 37 Ти в Швеция ли живееш? Езика ли им

    5 14 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    владееш, че да знаеш как процедира в момента, многознайко? Не спря да си на всяка манджа меродия? Хабер си нямаш нито от медицина, нито от нищо, а само бълваш помия.

    Коментиран от #95

  • 38 Мислещ

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "Доктора":

    Точно така, както и испанския грип, примерно. Аз и всички, противопоставящи се на безумията, го казвахме от самото начало.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Съвет

    9 5 Отговор
    След като си плаща данъци и осигуровки в чужбина да си вземе там и близките. Не пенсиите им да са от моите данъци

    Коментиран от #114

  • 41 Вирус

    11 3 Отговор

    До коментар #32 от "ссс":

    Точно така даже ако може да се заселят по села и паланки и да не пречат с простотиите си на нормалните хора, които не си губят времето с вируси. А това докторче да прочете отново учебниците по вирусология и микробиология да добави и биофизика и химия, че с някои неща не е на ясно
  • 42 Пиф

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "Мислещ":

    Абсолютно не е вярно. Това всеки специалист се отнася за доц.Мангъров- детски инфекционист, доц.Чорбанов - биолог в БАН, един от стотиците си колеги със сходна специалност, доц.Първанова,която наговори много грепни неща и заяви в прав текст,че коронавирусът е като грипа и ще изчезне края на май месец. Ама защо не следите грешките им? Също така доц.Мангъров и доц.Първанова твърдяха,че процентут заразени от общия брой тестове е приблизително еднакъв преьз цялото време със или без предпазни мерки и няма да има втора вялна заразени.А какво се получи? Пред процентът заразени беше 3,5%,а сега е 13,5%, починалите са двуцифрено число някои дни,а в интензивни отделения са двойно повече хора. И да премине вирусът през 70% от населението това не го кара да изчезне въпреки човешките жертви за това упражнение,защото имунитетът към него е нетраен и той може и заразява и след това.

    Коментиран от #47

  • 43 Бай

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "456":

    А, то затова и нашия вдигна крак като жабата . Имаш ли представа за болничното здравеопазване в Германия? Аз съм прост,и вие сте прости. Много прости .

    Коментиран от #62

  • 44 Ако нормални наричаш безотговорните

    5 8 Отговор

    До коментар #32 от "ссс":

    си е твое лично мнение. Но не го приписвай на всички. И не реви утре, че некадърните лекари са уморили някой твой роднина, когато заради такива като теб 1 медицинско лице трябва да обгрижва много болни в интензивното. Защото е сигурно, че егоистични плямпало като теб не може да изпитва нито емпатия, нито съчувствие към други хора.
  • 45 Пиф

    3 16 Отговор

    До коментар #23 от "Мислещ":

    Не, истинският проблем са загиналите хора,а не глезлъовци безчовечни,които не искат да поседят вкъщи две седмици барем прочетат първата си книга през живота си,за да не пишат детски работи по форумите!
  • 46 месара

    4 7 Отговор
    има карантина , недоволствате , няма (или намалена катантина ) пак недоволствате ! българин да се наричам , да мрънкам най обичам !
  • 47 Защото дори "Мислещ" е немислещ, а

    2 7 Отговор

    До коментар #42 от "Пиф":

    какво остава за разни други форуми многознайковци.
  • 48 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #34 от "Дебре прави се на мислещ":

    Глупости! Има един смъртен случай на уж "повторно заразена" 89 годишна жена с тумор и неподвижна на инвалиден стол... Съвсем се оливате в исканията си да ни арестуват по домовете и спрат децата от училище и въобще от активен живот!?

    Коментиран от #51, #115

  • 49 Пиф

    4 10 Отговор

    До коментар #28 от "Аматьор":

    Значи ти вярваш на диктатора Лукашенко ,а не на ЕС. Ами малко акъл трябва да се сетиш,че в Беларус смъртните случаи от коронавирус се пишат на алкохолизъм,инфаркт и др. ,а именно усложненията от коронавирус водят до инфаркт и др. случаи и усложняване на основни заболявания.
  • 50 Радикалното решение е

    3 11 Отговор
    затваряне на целия свят за 14дни.
  • 51 Дебре прави се на мислещ

    4 8 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    Не е един случай. Стаден имонитет за ковит19 няма.

    Коментиран от #70

  • 52 Весо

    2 1 Отговор
    Платена реклама.
  • 53 Анонимен

    15 6 Отговор

    До коментар #25 от "Пиф":

    Загинали - тоя вирус да не е бомба бе, льохман?! Не се вкарвай във филми - от сезонния грип измират повече хора, ама нали трябва да си седиш вкъщи или да ходиш с намордник, като добиче...

    Коментиран от #59

  • 54 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    ГРОЗНИК ГЕОРГИ /ОТ ЯНИНИТЕ ДЕВЕТ БРАТЯ / , ИЗПРАТИЛ ЦИГАНКАТА ДА СЕЕ ЗАРАЗА .
  • 55 Лице

    9 4 Отговор
    ПРЕСТЪПНИКА ОТ СНИМКАТА АКО НЕ МУ СЕ РАБОТИ ДА НЕ РАБОТИ А ДА СЕ ЗАТВОРИ В КЪЩИ С БЛИЗКИТЕ СИ И ДА СИ СЛОЖИ ПРОТИВОГАЗ.
  • 56 Бойко не зная дали ги уморява

    5 7 Отговор

    До коментар #39 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Собствената им простотия обаче със сигурност. Реват, че безсимтомни с положителен PCR и контактните членове на домакинството им седят за нищо у дома 14 дни, а сега ги уморява Бойко. Това решение не го е взел еднолично. Мангъров кретена и 2 дни не иска да се карантинират, камо ли 10,а за 14 да не говорим. Но няма пари да се правят по 2 - 3 вторични теста на заразен и да се карантинират отново и отново докато се изчисти напълно. В момента има хиляди с грипоподобни симптоми и не могат дори тях да тестват. А че за лекарите е супер опасно е ясно. То и за пациентите е опасно(в случай че са с настинка, а не с ковид) да ги преглежда отблизо лекар само с хирургическа маска и ръкавици, които не сменя или дезинфекцира след всеки пациент. Опасността си е налице и за двете страни, но лекарят е на "бойното поле" по5, 6,7,8 часа. И трябва да е по-надеждно защитен. Защото доста лекари измряха вече.

    Коментиран от #57, #103, #118

  • 57 Мислещ

    6 3 Отговор

    До коментар #56 от "Бойко не зная дали ги уморява":

    Ами няма пари, да. Дори германската тиква каза, че и там няма. И няма как да има - подобен подход просто е убийствен в дългосрочен план. Мислещите хора ви го повтаряме от самото начало, че не правите нищо, освен да се самозалъгвате (И да унищожавате икономиката и обществото през това време).

    Коментиран от #63

  • 58 Оскар

    7 4 Отговор
    Този е Анестезиолог в Германия.Децата на комунистите, които изучиха и спонсорираха нашите родители с мизерните си заплати и пенсии и сега продължават да ни налагат червената демагогия
  • 59 Не измират повече от

    6 8 Отговор

    До коментар #53 от "Анонимен":

    грип. Измирали са преди век, но не и сега.От 5 до 25 пъти измират по-малко от грип.
  • 60 Д-Р БОРИС ТАБЛОВ?? ПОЗНАВАЛИГО НЯКОЙ

    4 4 Отговор
    Някой да учил или работил с него някъде, анестезиолог, работи в Швеция??? Реален човек ЛИЕ или измислен "Герой"???

    Коментиран от #127

  • 61 Тука има,тука нема!

    11 0 Отговор
    Не ни стига антиутопията,в която живеем,гърчът е велик!А още не знаем от какво умираме,тъй като война няма,в истинският смисъл на думата,медицински експерименти трудно се провеждат,защото рядко има НЕЗНАЕН ПАЦИЕНТ,анонимен без близки,върху който да бъде проведено"експерименталното" лечение с очакван летален изход.Доскоро си мислех ,че при постъпване в болница,за благополучност е нужно до леглото ти от едната страна да стои поп,а от другата адвокат.Но вече гаранция няма и за юристите.Жътва е!Ако не е платена ковид история за виртуалното пространство,то и техните деца гинат.Има и друг вариант,явно сме по-устойчиви,не мрем в чак толкова големи бройки,затова карантината се отпуска малко,та белким се заразяваме и повече.Експерименти от всякакъв вид медицински, финансови,социални,психологически....Колко много зайци,все с един куршум.А '21 щели и да преброяват дивите,няма мърдане...Но все пак, още се съмнявам ,с какво точно ни ръсят...
  • 62 456

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Бай":

    Да ,имам представа от здравеопазването в Германия .
  • 63 Ти си самохвалко

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "Мислещ":

    твоето писане унищожава обществото.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Аматьор

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Пиф":

    Пифе, пифееее, добре си я чета аз статистиката. И ако беше чел нормално аз пиша за март и април, дето беше около 10,11%.А не тия 3,5 % дето бяха миналия месец.

    Коментиран от #130

  • 66 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    делото на давещите се си е дело на давещите се казали го ня кога актьори от бившата СССР днешна РУСИЯ име фамилий им бяха ИЛФ И ПЕТРОВ
  • 67 МАЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мислещ":

    бравос
  • 68 Перо

    10 2 Отговор
    Цялата тази истерия,пропаганда и агитация в мутренските ТВ е лъжлива. Манипулацията е,че сега се тестват само хората със симптоми,болни и лицата на първа линия,а не здрави хора,искащи сертификат за пътуване в чужбина. Жалък опит да се тушира народното недоволство от мутренския режим!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #51 от "Дебре прави се на мислещ":

    Кои са "другите случаи"! След като няма стаден имОнитет" според теб, това означава че никога няма да има и ваксина! За лекарство никой не обелва и дума, че се разработва! По твоята логикЪ трябва да стоим заключени и" дистанцирани" до живот ли....

    Коментиран от #76, #78

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Брей

    5 2 Отговор
    Интересно ми е как така системата автоматично ми блокира коментара като се опитам да кача определена страница с някаква информация за корона измамата

    Коментиран от #131

  • 73 worlddoctorsalliance.com

    3 2 Отговор
    Ето нещо интересно

    Коментиран от #116

  • 74 JEFF

    10 5 Отговор
    Борисов е казл 10 дена, значи вирусът не може да си позволи повече. Каква е тази анархия, някакъв си вирус да се шири както си иска. 10 дена, след месец Борисов ще го намали на 5 дена и така , докато изчезне. Борисов е най- великия вирусолог, психолог, доктор на всички знайни и незнайни науки. Единственият проблем е че не подава ОСТАВКА !
  • 75 jeff

    1 7 Отговор
    Плaщaм нaд $ 90 нa чac, рaбoтeйки oт вкъщи c 2 дeцa у дoмa. Никoгa нe cъм миcлил, чe щe уcпeя дa гo нaпрaвя, нo нaй-дoбрaтa ми приятeлкa пeчeли нaд 10 хиляди нa мeceц c тoвa и тя мe убeди дa oпитaм. Пoтeнциaлът c тoвa e бeзкрaeн.
    Eтo кaквo cъм прaвил, eтo ......... >> w­­w­­w­­.b­­­i­­­t­­­.­­­l­­­y/3k5О91m
  • 76 Прави се на умен

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    "Става все по-ясно, че повторното заразяване е възможно, но все още не можем да знаем колко често ще се случва", казва Саймън Кларк, специалист по микробиология от университета Рединг, Великобритания. "Ако хората лесно могат да се заразят повторно, това ще се отрази на програмите за имунизация, както и на разбирането ни кога и как ще приключи пандемията".
  • 77 Тоя

    2 2 Отговор
    Гърчав папагал да си дойде тук, да види кво си ни е убаво с тиквоча, а не да ми пише от немско....
  • 78 Радикално

    1 3 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    Не цял живот а 14 дена целия свят.

    Коментиран от #83

  • 79 КВО РАЗБИРАШ БЕ

    4 1 Отговор
    ТОА ДОКТОР ИМА МНОГО ЗДРАВЕ ОТ МАНГЪРОВ! Я ДА СЕ РАЗБЕРАТ ДВАМАТА КОЙ Е ПО ДОКТОР!
  • 80 КВО РАЗБИРАШ

    4 1 Отговор
    ТОА ДОКТОР ИМА МНОГО ЗДРАВЕ ОТ МАНГЪРОВ! Я ДА СЕ РАЗБЕРАТ ДВАМАТА КОЙ Е ПО ДОКТОР!
  • 81 ДОКТОР ДЕБИЛ

    10 1 Отговор
    МИ КОЙ ТИ ПРЕЧИ ДА СЕ ИЗОЛИРАШ НЕ 10 А ПОВЕЧЕ ДНИ? СЕДИ СИ В КЪЩИ 20 ДЕНА!
  • 82 КАРАНТИНА ЛИ

    5 3 Отговор
    НА ВТОРИЯ ДЕН СИ В КРЪЧМАТА ИЛИ НА ГОСТИ. НА БЪЛГАРИНА МУ КАЖИ - " НЕ ПРАВИ ТОВА" И САМО ГЛЕДАЙ!
  • 83 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #78 от "Радикално":

    14 дни за целия свят карантина.... и като излезеш след 14-тия ден, вируса ще се е "разсърдил", че никой не го иска и.... сигурно ще се върне в пещерата при прилепите и повече няма да се покаже!? Това сериозно ли го мислиш или иронизираш?
  • 84 Дедовия

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дреме":

    Ало, Тезгяхов!! Като те е страх,стойте си в къщи с родата, слагайте маските , наденете скафандрите,къпете се през пет минути,а ти самият можеш да душиш пръднята на жена си!!!

    Коментиран от #87

  • 85 a9s9df83

    15 4 Отговор
    Чета и не вярвам на очите си! Колко наплашени хора има, които живеят за да гледат телевизия и да изпълняват каквото им нареждат от малкия екран. И тези хора в никакъв случай не искат да си признаят, че не са наред с главите, а дърпат, сучат и от 9 кладенеца вода носят, само и само да докажат, че другите, номралните хора, нищо, че са мнозинство, но са глупаци.
    Не съм вярвал, че сме настигнали САЩ и запада по дебилие. Вече вярвам и от това не ми става весело.
    Ако не се придобива имунитет, както твърдят хипохондриците, защо се търси ваксина?! Ако се придобива имунитет, тогава какъв е проблема да преболедуваме всички и който оцеле. Ако маските помагат, до кога мислите да ги носите тия намордници? Цял живот ли?
    Ако не помагат, тогава от какъв зор ги носим?
    С маска или без маска, ако тоя вирус го има, все някога всеки ще се зарази с него.
    С тая пародия се цели нещо много голямо в световен мащаб и за това е тая медийна олелия.
  • 86 Хохохо

    4 8 Отговор

    До коментар #28 от "Аматьор":

    Защо не се осведомиш колко са заразените в Беларус. А дали е пуснат или не вируса, той е наличен, и ако не мислим за себе си, добре е да пазим близките си.
  • 87 Пръднята

    2 1 Отговор

    До коментар #84 от "Дедовия":

    феромон на щастието. Провери в интернет.
  • 88 Васил

    4 4 Отговор
    На диктатора не му пука колко лекари санитарки или професора ще загинат чекмеджетата са по важни от колкото човешкият живот
  • 89 Иванов

    11 4 Отговор
    Ковид 19 е измамата на века засега.

    Коментиран от #109

  • 90 ПКП каза...какво ме интересува....

    1 4 Отговор
    Вашето здраве! Досещате ли се от къде е чула тези ,,умни приказки"?Когато всеки човек не се грижи за здравето на близките си,какво да чака някакъв Мутрю да се интересува от здравето на ,,ОФЦИТЕ"....
  • 91 И на този лекар ли не

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    външния вид ли не ти допадна, както на професорката по вирусология? Да ти сложат Сузанита, Глория и, знам ли вече кои още силиконови кукли, да ти обясняват за вируса, та да счетеш накрая едно мнение за "компетентно". За живеещите в чужбина притесненията във връзка с роднините им в България, породени от неадекватните предпазни мерки са много реални. Щото такива като теб застрашават здравето и живота и на техните роднини.

    Коментиран от #122

  • 92 Я ...Я

    7 1 Отговор
    ЕТО ПДТВЪЖДЕНИЕ НА ДУМИТЕ МИ ОТ ВЧЕРА. ПЪРВО УНИЩОЖАВА ИКОНОМИКАТА, ПОСЛЕ ХОРАТА И ФАЛИТ,ПОТОП.

    Коментиран от #106

  • 93 лекар

    8 2 Отговор
    Ами да си седят в къщи 25 дена, щом ги е страх от вирруса .... Останалите да правят като намерят за добре.
  • 94 Това за 10-те дни, ако въобще

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "456":

    влезе в сила, ще е чак от 8 ноември. При влизане в страната от рискови държави засега се води 14-дневна карантина. Тестовете са задължителни. Маските в обществения транспорт и магазините, също. Информацията е от страницата на немското Министерство на вътрешните работи (BMI).

    Коментиран от #102

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Аз и той

    2 1 Отговор
    7 дни
  • 97 Дени

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Какво апелираш!?":

    Лекарчооо защо не писа на Меркел
    Нека психясат хората и след това ще видите
  • 98 Маламир

    6 5 Отговор
    Световната практика показва, че 10 дни са напълно достатъчни за проявяване на заболяването при евентуално заразяване преди карантината. Това е причината за намалямане от 14 на 10 дни. 4 дни като пари, заплатени от държавата в повече, не са никак малко. Една от функциите на държавата е и да пести, за да може да даде на повече места, където е нужно. Стана модерно всеки да се дърви на министър-председателя. Мислите ли, че Борисов е измислил сам подобно действие, без експертна оценка и препоръка? А уважаемият доктор да се дърви на главния си лекар в болницата в Германия, ако му стиска. Когато дойде тук, да помага на нашите, вече достатъчно измъчени медици, може и да му обърна внимание. За съжаление внимание му обръщат само пишман журналистите от "Факти", защото атакува премиера. Явно събитията с антиправителствена и антибългарска насоченост намаляха и това нещо "Факти" се задъхва злобно в избора си на материали.
  • 99 да но

    5 2 Отговор
    това решение не е каприз и случайно хрумване, а е следствие от анализите и препоръките на нашите водещи лекари на база наблюденията им,че след 7дни болният не е заразен за околните - това го съобщиха вече и други наши лекари от водещи лечебни заведения!
  • 100 ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Какво апелираш!?":

    Като те чукне, пак се обади - ако можеш, де!
  • 101 БАТ БОЙКО

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дреме":

    КАКТО И ЗА ( народА) МИ ДРЕМЕ АЗ ГЛЕДАМ ДА НАПЪЛЯ И ДРУГОТО ЧЕКМЕДЖЕ , ЧЕ МИ СА ВИЖДА МАЛКО ПО ГОЛЯМО ОТ ПЪРВОТО 😂🚽🚽🚽🚽🚽🧻

    Коментиран от #105, #107

  • 102 456

    9 1 Отговор

    До коментар #94 от "Това за 10-те дни, ако въобще":

    10 дни са вече факт. Живея в Германия и мога да ти го кажа със сигурност /поне при нас/ Но,ставаше въпрос ,че докторчето пише писмо на Баце, а не и на фрау да си изкаже мнението. Поне чети всичко .

    Коментиран от #133, #136, #141

  • 103 да така е

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Бойко не зная дали ги уморява":

    Пълно изчистване за повечето от тежките случай няма, но не са заразни, просто последствията си остават! а постоянно да се правят тестове вече няма необходимост, след като е ясно развитието на болестта и кога е заразен болния
  • 104 И да, и не

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Непросветен":

    И аз мислех, че правилата са единни в ЕС. Ама сега сравнявам тези за Германия с тези за Австрия. В Германия карантината все още е 14 дни. Ако бъдат намалени на 10, то това ще е най-рано от 8 ноември. В Австрия специално карантината е НАЙ-МАЛКОТО 10 дни, за симптомните има изискване през последните 48 ч. да нямат симптоми и, естествено, тестът трябва да е негативен. Хората, които са били В КОНТАКТ с хора, чиито тестове са положителни, също влизат в карантина за най-малко 10 дни и също трябва да представят тест. Има разлики между двете държави и по отношение разпоредбите за това къде да се носят маски, като там разликите може да има дори и между различните провинции на всяка страна.
  • 105 брей

    2 1 Отговор

    До коментар #101 от "БАТ БОЙКО":

    че умник! голям мерак да пишеш, па макар и простотии и глупости, щото друго няма да измъдриш! завистта е велико чувство, нали така! дерзай!
  • 106 да бе

    0 4 Отговор

    До коментар #92 от "Я ...Я":

    само дето тоя апокалипсис е само в алкохолните ти видения!

    Коментиран от #140

  • 107 ДА Е ЖИВ ББ

    5 4 Отговор

    До коментар #101 от "БАТ БОЙКО":

    ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, ДА ПЪЛНИ ПОВЕЧЕ ЧЕКМЕДЖЕТА. СЕГА ДАВА ПОЛОВИН МИЛИАРД НА БЕДНИТЕ, ДАВА НА СЪКРАТЕНИТЕ, ДАВА НА ВРЕМЕННО СПРЕЛИТЕ РАБОТА, ДАВА НА УЧИТЕЛИТЕ, НА ДЕЦАТА - ДЕТСКИ, НА МАЙКИТЕ НА БОЛНИ ДЕЦА, НА КОЙ ЛИ НЕ? НЕ Е КАТО ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ ДА ИЗНЕСАТ В ПАНАМА И ЕКВАДОР 60 МИЛИАРДА ОТКРАДНАТИ ОТ НАС, А ГИ ДЪРЖИ ТУК, В ЧЕКМЕДЖЕ И РАЗДАВА!
  • 108 ЖИВ И ЗДРАВ ББ

    5 1 Отговор
    НА КОЙТО НЕ Е ПОИСКАЛ, НА НЕГО НЕ Е ДАЛ!
  • 109 извънземно

    5 3 Отговор

    До коментар #89 от "Иванов":

    А ти да се умника на века. Хайде стани санитар - доброволец в най-близкото ковит отделение на болница. Ще свършиш нещо полезно. Да ми обясняваш, че земятя е плоска, че са те кастрирали чрез ръсене от пътническите самолети както , че Елвис и Хитлер са живи може. Но да се правиш но по умен от колкото си е вредно. Между другото, навлизането дълбоко в конспиративните теории вече се квалифицира като патология. И като такава се лекува в психиатриите и се завежда на отчет.
  • 110 Действително се говори за 12 дни

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Аматьор":

    "Най-заразни са хората, които са починали между втория и единадесетия ден от заболяването. Тогава те са с висок и заразен вирусен товар. А с напредване на болестта - след 12-ия ден човек става все по-малко заразен, независимо от вирусния товар." (проф. Александър Цанков, патолог)
  • 111 "И това все още никакъв медицински

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Аматьор":

    капацитет не е обяснил." И в тази връзка има вече научни изследвания. Става въпрос за инфектиращата доза и достигането ѝ в отворени и затворени пространства.
  • 112 Верно

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Аматьор":

    си аматьор, без да се обиждаш. Ти сам си се нарекъл така. Аз се съгласявам с теб.
  • 113 Лекарчето

    5 0 Отговор
    Да каже,колко пари му превеждат от СЗО .Да не ви трепат с камъни скоро.А Хипократовата клетва вече явно е демоде.През ВСВ лекарите с спасявали пациенти под обстрел,а лалугери като този днес пискат,че се сблъскват с болни.Ами смени си професията бе,приятел!Стани осветител в театър,там е безопасно!

    Коментиран от #121, #135

  • 114 А тези близки

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Съвет":

    къде са плащали данъци според теб? Сигурно пенсиите на твоите родители са плащани от техните данъци.
  • 115 Ами то за всяко нещо има

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    първи път. Това обаче не означава, че няма да има и втори, трети, стотни случай. Има ли един случай, оттам-нататък отпада начинът на мислене тип "това е невъзможно".
  • 116 333333

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "worlddoctorsalliance.com":

    Браво на теб, рядкост са хората с полезна и обективна информация :)
  • 117 Санитар

    6 1 Отговор
    Всички доктори и сестри в нашата клиника знаят,че корона вируса е измама подкрепяна от едни съмнителни по точност тестове.Смъртноста на световно ниво е нула
  • 118 Абе това с Мангъров е супер

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "Бойко не зная дали ги уморява":

    дразнещо. Защо не могат да му сложат карантина. Досега всякакви хора с много повече власт от него, влизаха в карантина. Той да не е богопомазан. Какво го питат въобще иска ли или не иска.
  • 119 Рошко

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пиф":

    В еврейските медии ли ги прочете, и видя ли ги? Не отричам че го няма вируса но си е нормален вирус, или си повярва ч с умирането е свършило
  • 120 Бла бла

    5 1 Отговор
    Още един платен тЪпан! Искат ни с намордници, но няма да им се получи! Скоро ще видите дебелия, ще разберете на какво са способни вече озверелите хора по цял свят! Успяхте да им затворите очите за 2-3 месеца, но това приключи "сЛадури"!!!!
  • 121 Рошко

    7 0 Отговор

    До коментар #113 от "Лекарчето":

    Хипократовата клетва не демоде тя е само в книгите, сега се кълнятбв парите
  • 122 Рошко

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "И на този лекар ли не":

    Не ми допада нищо лъжливо лигаво абсурдно и подплатена не с пари а с много пари лъжа

    Коментиран от #132, #137

  • 123 Тошко

    6 1 Отговор
    Мартин Христов, може да съобщите на този (наш лекар), който не си казва името, защото е измислен, че 10 дни е задължителната карантина, а неговото семейство може да си я продължи още няколко по 10 дни, което не е ЗАБРАНЕНО!
  • 124 Нямам срам

    1 2 Отговор
    Моля моля всички да си купуте по един червен буквар и да научите Да казвате Другарю Борисов
  • 125 минчо

    4 1 Отговор
    ЕЕЕ НИКОЙ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА
  • 126 гневна

    3 1 Отговор
    Хайде стига пърформънси, а? Продажно лекарско племе. Видяхме ви колко пари струвате. Измятате се като фурнаджийски лопати веднага щом стане дума за пари. Сега седнал политически пърформънси да прави. Айде стига! На всички ни е ясно вече колко измислена е тая история с "пандемията". Милионери станахте покрай нея!
  • 127 Много си зле, ако и това

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Д-Р БОРИС ТАБЛОВ?? ПОЗНАВАЛИГО НЯКОЙ":

    не можеш да провериш сам. Работи в немска болница и има колежка българка, също анестезиолог.
  • 128 Верно ли

    1 1 Отговор
    "Нашият" лекар в Германия да си гледа Германията! И е хубаво като се публикуват такива мнения на "наши" лекари, дето лаят от чужбина да давате линк към мнението във Фейсбук, защото вече достатъчно такива ги четохме, какво пречи някоя мисирка да си го е изсмукала от пръстите.
  • 129 лекар

    2 3 Отговор
    Д-р Таблов, абсолютно съгласен съм с Вас.
    Нека дебилите, прочели по една книга в живота си и никога не носили отговорност през живота си, да започнат с поставянето на минуси сега
  • 130 Ти добре я четеш,

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Аматьор":

    ама разбираш ли я? Отчиташ ли ролята на "вариаблите" (статистическите признаци) при дадено изследване? Няма изследване, в което да могат да може да бъде отчетено влиянието на ВСИЧКИ фактори. Най-близо до това са изследванията в лабораторни условия, при които това а влияние може да бъде сведено до някакъв минимум. Само че в случая данните, които четеш и "анализираш", не са събрани в такъв тип условия.
  • 131 Линковете

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Брей":

    се трият. Пробвай да напишеш само името на статията.
  • 132 И мислиш, че Мангъров

    3 2 Отговор

    До коментар #122 от "Рошко":

    не може да греши? Само защото това, което казва, ти се струва достоверно? Или просто защото ти допада повече? И то въпреки, че вече каза неща и направи предположения, които са доказано опровергани? Това за мен е дефиниция на израза: "да вярваш сляпо в нещо или някого".

    Коментиран от #134

  • 133 Ами тогава, бъди така добър,

    1 3 Отговор

    До коментар #102 от "456":

    не повтаряй грешката на "докторчето" и се обади в BMI." Зеер ге-ерте дамен унд херрен, актуализирайте си аджеба официалната информация на сайта."
  • 134 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #132 от "И мислиш, че Мангъров":

    Абе, ходи си лекувай логореята, стига спамил!

    Коментиран от #138

  • 135 А тази Хипократова клетва,

    3 1 Отговор

    До коментар #113 от "Лекарчето":

    и тя ли не важи за Мангъров? Като гледам не се набутал да лекува безплатно пациенти с COVID, въпреки че е инфекционист. С нежеланието си да си направи тест или поне да се карантинира дали пък не потъпква един момент от въпросната клетва, в който става въпрос да не рискува съзнателно живота на пациентите си?
  • 136 В коя провинция си?

    1 2 Отговор

    До коментар #102 от "456":

    Може да са регионални различия, както е при маските.
  • 137 Пари и манипулации със сигурност

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "Рошко":

    има. Но във всяка лъжа има известна доза истина. Лошото е, че за обикновените хора тази граница между истина и лъжа е размита и няма как да се провери кое какво е. А иначе, понеже все се говори, че тоя и оня лекар били платени да говорят лъжи - солена е сметката, имайки предвид, колко лекари и специалисти по цял свят трябва да са платени. И понеже това НЯКОЙ го плаща от джобните си, и му се струва малко, та затова май няма държава, която да не е повлияна от икономически срив и протести.
  • 138 Ха-ха-ха

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "Хахаха":

    Добре че споменаха преди дни понятието логорея в медиите, че въобще разбра че съществува. Щом като нямаш нищо съществено за казваме - БЕГАЙ!
  • 139 Яхуу

    5 0 Отговор
    МАНГЪРОВ ЗАБЛУЖДАВА ХОРАТА. ИМА ДОСТА БОЛНИ СЛЕД НЕГОВИТЕ " НАПЪТСТВИЯ". ВЕЧЕ ЕДИН ПЪТ ТОЙ СГРЕШИ, НО НЕ СИ СКЪСА ДИПЛОМАТА, КАКТО БЕШЕ ОБЕЩАЛ. ТОЙ ВИ ЛЪЖЕ В ОЧИТЕ.
  • 140 Я... Я

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "да бе":

    САМО АКО МОЖЕШ ДА СМЯТАШ МОЖЕ И НА ПРЪСТИ:ТИ КАЖИ НА КОЛКО СИ???? МИ ТО Е ОЧЕВИДНО. НАПИШИ ТУК СЛЕД 6 МЕС. НЕ Е ВЯРНО, НЕ ПОЗНА. УСЛОВИЕТО Е СЪС КОЛКО МИЛИАРДИ ЕВРА ЩЕ НИ ЗАРОБИ. АКО СА ПО МАЛКО ОТ 3 000 000 000 ПЕЧЕЛИШ.
  • 141 А иначе чета всичко

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "456":

    Обаче за мен беше важно това с карантината. Мнението относно това на кого е трябвало да пише - на Баце или на фрау - си е твое лично мнение. Не го коментирам. Искал си да го изкажеш, направил си го. По отношение на карантината има друго интересно нещо: В заключението от конференцията между канцлера и Regierunschefs/Innen der Länder от 14 октомври, става въпрос за въвеждането на въпросната 10-дневна карантина от 8 ноември, С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕТО ѝ чрез тест, направен след 5-ия ден от карантинирането. Можеш да откриеш документа в сайта на правителството. Казвам ти го с цел да те информирам, в случай че информацията ти идва от принципа "Hörensagen" (слухове), а не за да се заяждам. Понякога се получава развален телефон: някой чул, че ще бъде внесена промяна, обаче не разбрал, че не е валидна от веднага,.а от някакъв бъдещ момент. Във всеки случай ти пожелавам да не ти се налага да влизаш в карантина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове