Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 21:53 2 754 28

Пиргова: Странни отношения между президента и БСП

  • президет-
  • бсп-
  • пиргова

И двете страни искаха никой да не се бърка в политиката на другия, което е тактическа грешка

Пиргова: Странни отношения между президента и БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Отношенията между Румен Радев и БСП са странни. И двете страни искаха никой да не се бърка в политиката на другия. Това е тактическа грешка. От четири месеца отношенията между "Позитано" и Румен Радев куцат. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 политологът Мария Пиргова. Според нея е възможно БСП да издигнат друг кандидат за президент, ако се разберат с ГЕРБ, за да свалят Радев. "Президентът е изключително догматичен и това е негов минус", каза още тя.

По отношение на изборите тя е на мнение, че ще има редовни, а не предсрочни избори. Пиргова отбеляза, че протестите не засегнаха това, което интересува обикновените хора - икономическо и социално състояние. Те бяха фиксирани в едно софийско ядро, пише novini.bg.

Позицията на Слави Трифонов е надценена, защото хората, които го харесват не са политически активни. Те ще продължат да го харесват, но надали всички ще гласуват за него. Той ще влезе в парламента, но с малка група.От протеста най-вече се възползва Демократична България. Влизането на Мая Манолова е проблемно. Колаборация между ДБ и БСП не е сериозна. Тя смята, че ДБ ще се насочат към ГЕРБ след изборите въпреки острия език. "Комично е, но става дума за власт и политиците обикновено плащат тази цена", каза Пиргова.

Политологът смята, че ГЕРБ ще направи всичко възможно ОП да бъдат отново партньори. "Те са лоялни и работят добре с тях. Другите варианти за ГЕРБ са Слави Трифонов и ДПС, но никой от ГЕРБ не иска такъв вариант. ГЕРБ не се плаши от протестни вълни, защото протестите са много театрални и не се приемат на сериозно", посочи още Пиргова.

Пиргова е на мнение, че няма политически капацитет в ръководството на БСП да направи коалиция, която да вземе властта от ГЕРБ. Партията не предлага коалиционни партньори и политики за изборите. Бавят се с аналитичната част на отделните ресори. БСП не се движи към властта, смята тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Познаф го

    3 7 Отговор
    Джендър Фейзер
  • 2 Hoho Boho

    31 16 Отговор
    Бойко да си подаде оставката.

    Имаме си президент.
    Защо дамата се е загрижила толкова много за
    отношенията между президента и БСП?

    Коментиран от #4, #5, #9, #13, #23

  • 3 инересно

    23 11 Отговор
    Ама обединените мафиоти наистина ли си мислят ,че ще влязат в парламента !!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 BGЭХП

    15 18 Отговор
    КУРНЕЛА ЗАПОЧНА ПРИЗЕМЯВАНЕТО НА ЮМРУКА

    Коментиран от #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кака ти Корни

    11 16 Отговор

    До коментар #2 от "Hoho Boho":

    май ще си сменя лакея с по умен,и поне приличащ на човек...

    Коментиран от #11, #20

  • 10 РЕАЛИСТ

    21 6 Отговор
    Много е права. И ДБ и Слави след изборите ще влязат в коалиция с ГЕРБ независимо , че сега го критикуват. Нагледахме се на подобни структури. И Яне Янев, и Обедини Патриоти , и Бареков. Такава беше и Дани Каназирева, която приказваше в Пловдив срещу Бойко, после след изборите призова да се гласува за кандидата на ГЕРБ. За награда Бойко я направи областен управител.

    Коментиран от #21

  • 11 Hoho Boho

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Кака ти Корни":

    Грешен отговор.
  • 12 Обективен

    11 17 Отговор
    Изключително интелигентен и точен коментар!
  • 13 СТРУГАРЯ

    25 6 Отговор

    До коментар #2 от "Hoho Boho":

    Пиргова нали беше клакьор на БСП?
    А сега е от ГЕРБ...
    И тая ли обърна Резбата?

    Много п.омияри, бре!

    Коментиран от #16

  • 14 Бай Шиле

    12 8 Отговор
    Няма лошо.Аналоговата леля си казва мнението.Между другото казаното е много реалистично.Запомнете го така и ще стане.
  • 15 Шопо

    12 3 Отговор
    Тая какараска требе да е гушнала някоя папка из чекмедженцето...
  • 16 Обърната резба

    15 4 Отговор

    До коментар #13 от "СТРУГАРЯ":

    Тоя kиpиkoнжул е говорител на герго-станишевата клика!!!!
    Такова мъцане не е произвеждала до сеги!!!!
  • 17 Gerbspetko

    8 6 Отговор
    Циркът бсп=герб продължава, бити карти.
  • 18 Язе да си кажем

    12 6 Отговор
    Тоова недоразумение ооткаде изпълзее?!?
  • 19 Мечтай, мечтай

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "BGЭХП":

    Те мечтите са безплатни 😇🤪
  • 20 Ти па си много убав

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Кака ти Корни":

    Имаш ли огледало, виж се 🤙
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ха ха ха

    4 2 Отговор
    Не са странни... Румен Радков свали гащаците по команда от козяк!
  • 23 Николай

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Hoho Boho":

    Защото тая леля е дърта комунистка, и не иска да има разкол при комундетата. Тя иска БКП да си се върне на власт. Тя за това не харесва Курнела, Радев и другите които разцепват партията майка.
  • 24 big

    4 2 Отговор
    Няма нищо странно в отношенията им. БСП намериха и издигнаха Радев за Президент, но не като техен член или симпатизант, а като алтернатива на Цачева, ако ГЕРБ бяха издигнали за кандидат някой друг, той можеше и да не спечели. В България в момента имаме един мини американски сценарий: демократите обвиняват Тръмп за руски връзки и марионетка на Путин. У нас "демократите" обвиняват Радев за пионка на Нинова и Путин отново. Извода е, че кукловодите са едни и същи и лидерите на Европа и у нас по една или друга са против Тръмп, респективно Радев - използват същите методи.
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    Оставка на мутрата Радев, БСП победа!
  • 26 Аве Адолф Хайл

    4 1 Отговор
    Добър и реален анализ на фактическата партизанщина у нас .....
  • 27 Draco

    1 0 Отговор
    Ето ви реална картина !
    Всички ни лъжат , че не искат коалиция с ГЕРБ , а те точно това планират ! Защото парите и властта са най-важни ! Хората са иструмент за да влязат в парламента !
    Трябва закон , който да дава право на избирателите да уволняват политици и партии неспазващи обещанията си !
  • 28 БСП

    0 0 Отговор
    ЗАПОЧНА СЕ ПРЕДИЗБОРНОТО ТЕАТРО ЗА ПРЕД НАРОДА . КОМУНДЕТА СЛАГАТ ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ ПРАВЯТ СЕ НА ПИНГВИНИ ЛЕТЦИ, ЛЕТЕЦА НА ФАТМИ БОЛШЕВИКА ХВЪРЧИЛАТ. ДОКАТО СЕ ПРАВИТЕ НА МАЙМУНИ НАРОДА ЩЕ ВИ ОТСВИРИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове