Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 18:30 5 197 29

Кметица ”опазва” древна римска мозайка със сватби отгоре ѝ

  • вила армира-
  • кметица-
  • сватби

Оказа се, че пред мен стои кмета на Ивайловград (Диана Овчарова, 3-ти мандат ГЕРБ), която ми заяви, че не е моя работа да следя за спазването на правилата, разказва посетител

Кметица ”опазва” древна римска мозайка със сватби отгоре ѝ - 1
Снимка: фейсбук

Възмутен посетител на античната римска вила "Армира", която се намира в близост до Ивайловград, отбеляза как се опазват ценните мозайки, открити там. Оказва се, че на терена на паметника от национално значение са позволени сватби. Ето какъв е и разказът на Димитър Иванов във фейсбук:

Тоталната простащина просто ни залива отвсякъде! Вила ”Армира” е най-богатият и пищно украсен римски дворец, открит по нашите земи, паметник на културата с национално значение. До момента европрограмата ”Регионално развитие” е финансирала рехабилитацията на обекта с 1.8 милиона лв. и се планира до 2022 да бъдат изразходвани още средства на данъкоплатци.

Отделно от външното финансиране, общината на Ивайловград е определила входна такса 10 лв. за всички посетители. За деца, ученици и пенсионери намаление няма. Не знам за по-висока такса на музей в България. Аферим, за семейство с две деца плащаме 40 лв.

Още на влизане уредничката ни предупреждава, че след 30 мин в залата на музея ще има граждански брак, но ние "можем" да останем и да разглеждаме. Явно някой от местните велможи спазваше парвенюшкия стил да се жени в имението на римски аристократ.

И си заприиждаха сватбари най-свободно, затракаха токчета по мозайките от IV век...
Гостите се разполагаха, както им е удобно.

Аз обаче направих скандал.
Попитах водещия церемонията кое е длъжностното лице и защо допуска посетителите да стъпват върху артефактите. Оказа се, че пред мен стои кмета на Ивайловград (Диана Овчарова, 3-ти мандат ГЕРБ), която ми заяви, че не е моя работа да следя за спазването на правилата. Аз съответно ѝ възразих, че при отсъствие на длъжностни лица, тази функция се поема от гражданите. И после си казахме още неща на висок тон и накрая тя каза във въздуха "повикайте охрана", явно забравила, че не е в кметския си кабинет. Някои сватбари я подкрепиха със "сега не е момента да се правиш на оргинален". По-съвестните обаче отстъпиха от мозайките и се подредиха по обходните пътеки. Но кметицата им съобщи, че тези мозайки са много здраво залепени и са обработени със специални материали, т. е. всичко си е ок. Пък и явно си ги имаше за бащиния. Хората отново се за разхождаха по тях.

Церемонията можеше да започне.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 герберастията ни залива

    80 0 Отговор
    ГЕРБ и култура те признават и се кланят само на Боко на . ..!
  • 2 Верно ли

    68 0 Отговор
    Ми то нали на гробаджиите всичко им е бащиния - и метрото, и пътищата, какво остава за римските мозайки...
  • 3 Рим Ромале малеле

    33 1 Отговор
    Ромските сватби са точно на място ! Да се множи електората ромски и Аве Боко, аве Цезаре ;
  • 4 ГЛАВБУЛГАРСТРОЙ

    31 2 Отговор
    Ще я ремонтираме бре. Ко ривете, ми не е ясно.
  • 5 мАни

    51 1 Отговор
    Пълна селения - сватби вдигат върху древни разкопки.
  • 6 сила

    44 1 Отговор
    веждичката беше министър на културата та вие какво искате от една проста селска кметица
  • 7 Веган

    47 1 Отговор
    Тая простата помакиня кметицата се е самозабравила .Видими резултати от герб.
  • 8 Професора

    37 1 Отговор
    Гербераски плебеи искат да се почувстват като
    патриции
  • 9 Тая

    33 1 Отговор
    Диана я видях на снимка. Същата като оная ТКП, само една идея по-дебела.
    Явно в тоя район всички дами от ГЕРБ са такива.
  • 10 Behemoth

    19 0 Отговор
    Един ден магистралите ще бъдат национален обект от историческо значение и посетителите с трепет ще стъпват по битума....

    Коментиран от #12

  • 11 Мутрите вън!

    20 1 Отговор
    И мутресите от герп вън!
  • 12 Мавзолей за живия Вожд от Банкя

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Behemoth":

    ...и като пилигрими, ще вървят по магистралите километри наред стичайки се, към МАВЗОЛЕЯ !
  • 13 Кой68

    7 0 Отговор
    В НИМ също се правеха сватби.
  • 14 Софиянец

    8 2 Отговор
    Все едно във римския форум да пуснат сватби, ей няма такъв народ, съсипаха ни тези 75 години комунизъм.
  • 15 доктор Менгеме

    9 0 Отговор
    ГЕРБ-ГастроЕзафагиалнаРефлукснаБолест! От яко преяждане храната се връща към гърлото, ама лакомията надделява и пак се тъпче. Изходът е летален.
  • 16 999

    10 1 Отговор
    Ееее е тая мозайка Боко тъпото я е редил, излезе 10 милярда. Като не ви харесва ходете на поляната бе!
  • 17 Още една уникално ПИП...

    10 0 Отговор
    Толкова много са се наплодили,че няма друго спасение освен да се вземе народа в ръце и всичко това да се измете в затворите на България.Толкова прости и нагли същества плужеци са полазили навсякъде и голямо почистване на натрупаният боклук ще има в най скоро време.Защото държавността е унищожена напълно и няма вече никакво време за губене..
  • 18 Джентълменът

    12 1 Отговор
    Оправданието за деянието било спазванеъо на дистанция. Че щом помещението е малко и не позволява спазването на необходимата дистанция, да не правят сватби. Гербаджийска наглост. Нагли, лъжливи, крафливи, манипулативни и безочлеви. Дебелокожи създания.
  • 19 Нормален

    14 1 Отговор
    Е..., това вече трябва да доведе до последствия!
    Това е пълна простащина!!!
    А пък ивайловградчани пак да си изберат този боклук (Диана Овчарова) за кмет!
  • 20 Ком

    11 0 Отговор
    Простаци
  • 21 ЛИНА

    12 0 Отговор
    Как е възможно върху артефакти , чудесни запазени до днес великолепни мозайки преживяли близо 2000 години да се прави сватба това си е кощунство . За местни велможи, за местните феодали от ГЕРБ май е позволено всичко. Какъвто бащицата от там надолу всичко го подражава.

    Коментиран от #22

  • 22 BREI

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "ЛИНА":

    Май това не е била първата сватба верху тези исторически незаменими мозайки. Как е възможно това? Кмет на ГЕРБ три мандата преди това социолист секретар на кмет от БСП.
  • 23 qwerty

    7 0 Отговор
    Ало Баноfff, кво праим???
  • 24 Марин Колев

    3 6 Отговор
    Проблема не е в партията а до националната ни простота, който е ходил в Ескиноград знае каква помия са сътворили комунистите преди 89год. !

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Seir

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Марин Колев":

    Публикувано във факти.бг: кмета на Ивайловград (Диана Овчарова, 3-ти мандат ГЕРБ)
    А тази какво сътвори, виж горе на картинката. Може да се опиташ да ни върнеш по-назад във времето, ама няма файда...
  • 26 Шерп

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Марин Колев":

    Какво сътворили комунистите на Евксиноград, освен, че запазиха двореца и държаха "Дружба" (сега Константин и Елена) на каишка. За 10 години управление на ГЕРБ, курорта се ПРЕзастрои, унищожиха се зелените площи, разрушиха х-л Рубин, направиха си ресторант The Bay, Аква Хаус с две вили по 1млн.€ всяка и на мястото на Черноморец изляха бетон, колкото за половината стадион Юрий Гагарин (сега Варна), за да вдигнат Астор Гардън и полянката пред пощата стана "Приморски" - за другите зелени площи да не говорим. Всичко се бетонира!

    Коментиран от #29

  • 27 Ссср

    10 0 Отговор
    Ма тя от къде да знае какво е мозайка,за герб всичко е асфалт.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Надежда

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Шерп":

    И въпреки това курорта всяка година е пълен лятото, а някой от местата и през зимата. Всичко е за удобство на курортистите и на тях явно, че им харесва щом да се връщат всяка година.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове