3 317 57

Христо Иванов: Борисов е в пропаст, а има да решава коронакриза

България трябва да си даде сметка, че се намираме в един свят, изпълнен с огромни неизвестности

Христо Иванов: Борисов е в пропаст, а има да решава коронакриза
Снимка: Архив

Независимо кой ще спечели изборите в САЩ, страната ще остане сериозно разделена, светът е дълбоко променен, а България има възможност да се адаптира към тази промяна чрез европейските средствата, които ще дойдат по линия на плана за възстановяване. Този коментар направи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви.

“България трябва да си даде сметка, че се намираме в един свят, изпълнен с огромни неизвестности - много по-сериозни разделения, отколкото изглеждаше допреди няколко години, една нова Студена война между Америка и Китай, която, който и да спечели, няма да изчезне, тотално променена ситуация на сигурността, тотално променена ситуация на комуникацията в обществата, защото в крайна сметка Тръмп е феномен на социалните мрежи”, посочи Иванов. “Ние живеем в ерата на Тръмп. Няма да се върне ерата на Клинтън - този свят, в който имаше правила и Америка беше глобалният полицай”, каза още той.

По думите му средството за адаптация към световните промени е именно представеният миналата седмица проект на план за възстановяване, по който България ще получи над 12 млрд. лв. Той критикува предложения проект заради липсата на ясна и смела визия затова как да изглежда България и заради липсата на решения по основния проблем пред страната - демографския срив и необходимостта от инвестиции в хората.

“Това е една салата от клишета. Това е негодно предложение, там няма ясна визия. Реформите, за които става дума, са изброени накрая на документа и са абсолютно несвързани с цялото му съдържание. Този документ представлява един шопинг лист, т.е. администрацията е седнала, видяла е нещата, от които знае как се краде, видяла е нещата, които не са свършени за два програмни периода, и всичко това го е набутала в един списък. Държим се като човек, който е получил купон от някой магазин и може да си купи някакви неща с намаление, без да е сигурен дали те са това, което задължително му трябва, за да си промени живота”, заяви Христо Иванов.

“Спомняте си какъв рейтинг имаше Бойко Борисов в първата вълна на коронакризата.

Сега той се намира в пропаст от гледна точка на недоверие и с този отрицателен капитал на доверие трябва да се справи със следващата коронакриза. Сега Бойко Борисов взима решение да качи заплатите на докторите и особено на медицинските сестри. Това решение трябваше да бъде взето в първия момент, в който стана ясно, че ние ще имаме коронакриза и ние сме призовавали затова. Ясно е, че големият проблем не лекарствата, не са леглата, не са обдишващите апаратаи. Хората. Медицинските сестри и докторите, които трябва да обслужват тези легла и хора. И ние отдавна трябваше да сме ги мотивирали да останат тук, а не да бягат. Това е пример за похарченото, пропиляното време и пари”, смята Иванов.

Той изтъкна, че планът за възстановяване е най-голямата еднократна инвестиция, която България може да направи за модернизацията си. Според него планът е трябвало да започне с ясна дефиниция за проблема в човешкия капитал и да даде “рецепта” как той да бъде решен по сектори, а вместо това се използват познатите похвати за наливане на пари в стиропор и дограма.

“В плана става дума затова как трябвало еди си колко STEM кабинета да бъдат оборудвани. Това е чудесно - един хубав пример как ние трябва да инвестираме в образование, фокусирано върху технологиите и точните науки. А къде са учителите, които ще образоват децата? Къде е бъдещето поколение учители”, попита той.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 КОТарАК

  31 9 Отговор
  каква корона има да решава Бойко бе -в кой хотел да настани ромеи да играят кючек ли? по-страшно е да не вземе да се опита да решава македонския еъпрос!
 • 2 Мутафчийски

  12 34 Отговор
  Борисов угажда на група лумпени на жълтите павета дето горят маски а останалите да мрат.Спешно трябва правителство на националното съгласие.
 • 3 Ха-ха

  28 32 Отговор
  Христо Иванов боже до кога един биеш адвокат с отнети права ще дава акъл? . Един бившшш министър неуспял се бори за власт. Вземай си богчата и от където си дошъл там се ВРЪЩАЙ

  Коментиран от #19

 • 4 86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти

  31 17 Отговор
  Максимум 14%ще вземе ГЕРБ на Избори, това е Тавана, с Роми, Чиновници, Константинов ски фалшификации, това е Тавана на, "укпехаму"!!! До тука ще бъдеш, Отивате си....!!

  Коментиран от #6, #7, #10, #17, #56

 • 5 Успеха му 14%мах!!!

  21 12 Отговор
  14 %мах!!! Борисов!

  Коментиран от #44

 • 6 Хохо

  20 5 Отговор

  До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

  Паживиом увидим🤣🤣

 • 7 Смешник

  11 9 Отговор

  До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

  Коя анкета гледаш???? Явиж по добре.
 • 8 недоразумение

  8 1 Отговор
  А ти какво си?
 • 9 Последния Софиянец

  13 16 Отговор
  Този боклук ни изостави сами да протестираме и затова стигнахме до тук.

  Коментиран от #14, #21, #30

 • 10 Ха ха ха😂😂😂😂😂😂

  17 24 Отговор

  До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

  Много ти се иска но ГЕРБ печели изборите а за некадърника Христо Иванов затвор!
 • 11 Българка

  23 17 Отговор
  Христо Иванов е неудачник политически и трябва да бъде арестуван и съден за клевета изнудване и манипулиране на българският народ! Той е срега та олигарсите! Затвор и то тъмничен!

  Коментиран от #32

 • 12 Сма жена

  18 17 Отговор
  Прост си Христо лакей си на Божков и Радев! Затвор за теб😂😂😂😂😂😂😂
 • 13 Алчник такъв

  17 9 Отговор
  Стига си дрънкал, ти вече беше в управлението, нахалник!

  Коментиран от #15

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 15 Браво

  16 14 Отговор

  До коментар #13 от "Алчник такъв":

  Братле прав си! Христо е подлога на Божков!
 • 16 беге демокрация

  17 13 Отговор
  като казвате че Христо Иванов е слуга на олигарсите, трябва да кажете не е ли такъв и вожда Борисов, и ако не е, как успя да оцелее начело на държавата тези 12 години, иначе така си пишем отгоре, отгоре, даваме воля на личните си емоции
 • 17 среднощен

  9 6 Отговор

  До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

  Б. Борисов държи "механизмите на властта"..! Той ще бъде на власт докато "Големия брат" казва... С кого ще се коалира ДБ и Слави, за да бъдат във властта...? За какво бяха създадени тези "патерици" - да помагат на Нинова ли..? Не вярвам... Хайде мислете малко...?
 • 18 хАнонимен

  14 8 Отговор
  Бат'Бойко пак им разказа играта.....Хахахахахахахахаааааааа Палячоооо!
 • 19 Арсенал

  11 12 Отговор

  До коментар #3 от "Ха-ха":

  Това , че е адвокат с отнети права нищо не значи. Аз знам за случай на разчистване на сметки , където отнеха правата на адвокат , беше своеволие. Така , че не ги вземай тези неща за чиста монета. П.С. Докога ще ни управлява глупава и крадлива мутра е по-важен въпрос!?

  Коментиран от #22

 • 20 8632

  6 8 Отговор
  Фашисти, оставка !
 • 21 Ха-ха

  13 5 Отговор

  До коментар #9 от "Последния Софиянец":

  Опппа нали ти точно го хвалеше и правеше министър председател!!!!!!!!!! Ти лично се биеше в гърдите, че Иванов бил честен!!!!! Ти лично пишеш това са хората ТРИОТО И Х. ИВАНОВ СЕГА ДРУГА ПЕСЕН ПЕЕШ. ЗАЩО????

  Коментиран от #31

 • 22 Ха-ха

  13 3 Отговор

  До коментар #19 от "Арсенал":

  Виж случаят лично го знам. Корупция и изнудване в Айтос. Затова остана без адвокатски права. Не пиша и не коментирам ако не съм сигурна. 😉
 • 23 123

  11 5 Отговор
  Борисов ясно каза че това което предлага като план за излизане от кризата е предмет на обсъждане от обществото и другите партии и очаква нови идеи и предложения. Та винаги може да намериш нещо което не ти харесва, но какво ще преложиш?
 • 24 Хаджиментов

  12 0 Отговор
  От годино повтарям, че на България и трябва Дългосрочна програма за развитие, съгласувана с всички политически сили. Наричайте я както искате - харта, Бяла книга, каквото и да е. Тази програма трябва да включва основните приоритети на България - решаване на демографската криза, екологията, повишаване на благосъстоянието, образование, социални въпроси, политическа ориентация, насока за индустриите, които ще се развиват - чисти, високотехнологични, и т.н. и т.н. Тези насоки трябва да са задължителни за всички управляващи и каквото и да правят те, трябва да е подчинено на постигането на тези цели. Без това нищо не правим, защото всяка партия си тегли чергата към себе си и към своите си приоритети, обикновено тяснопартийни.
 • 25 Ха ха ха

  11 3 Отговор
  Ицко ИванОФФ едно сАветско мереке ! Родителите му са интернационален комуняги ....... какво повече можете да очаквате от един продажен слугинаж ! : )))))
 • 26 jorj

  3 4 Отговор
  Колко много уръфляци има на този свят, но един е най-големия.
 • 27 Павликени

  10 4 Отговор
  Христо Иванов в кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев
 • 28 Маргинал

  6 8 Отговор
  Тиквата може и да вземе 14% но следващите избори след година или две няма да вземе и 1%.
 • 29 Фактъ

  6 9 Отговор
  Герберастията пак се расмърдя . Боко е политически труп , осъзнайте го и се примирете , неговото бъдеще е в затвора . Голямият брат му държи банковите сметки под контрол и всеки един момент може да го остави гол , без гащи .
 • 30 Българка

  6 9 Отговор

  До коментар #9 от "Последния Софиянец":

  Ехо, не бързай да хвърляш камъни срещу опозиционер. Наливаш вода в мелницата на ГЕРБ и сие. Това са част от опорките на властниците- разделяй и владей. Не забравяй- първо беше акцията на Хр.Иванов в Росенец, след това въоръженото нахлуване в президентството на Гешев. Време е за обединяване срещу мафията, а не за разединяване
 • 31 Българка

  8 7 Отговор

  До коментар #21 от "Ха-ха":

  Защото у всички тази агония да продължава, предизвиква гняв. Гневни сме за продължаващия геноцид над българския народ, гневни сме и за умарищите без достъп до медицинска помощ.; Гневни сме! Управляващите да не се успокояват, че като протестират на площада малко хора, нещата са се успокоили. Напротив!
 • 32 Българка

  7 13 Отговор

  До коментар #11 от "Българка":

  Защо страхливецо се криеш зад моя ник. Смяташ, че четящите ще ти повярват ли. Христо Иванов е достоен и почтен политик!

  Коментиран от #34, #38

 • 33 чичо

  12 7 Отговор
  Иванов,да те питам,ти,онези тримата от площада и престъпника Радев в коя държава живеете,че само Борисов да е загрижен за ковид?Народе,прави си сметка,ако трябва да сме в окопите с хора като Иванов и Радев,какво ни чака.Няма как да не гласувам за ГЕРБ.

  Коментиран от #37

 • 34 Дедо Jo

  2 9 Отговор

  До коментар #32 от "Българка":

  Не ви ли се струва, че формацията ДБ трупа тактически грешки? Времетo минава, Нaрoдът пoумнявa, ГEРБ си зaминaвa! ОСТАВКА!

  Коментиран от #35

 • 35 Българка

  5 8 Отговор

  До коментар #34 от "Дедо Jo":

  На първия въпрос- не съм сигурна. Знам, че при многохиляден протест, властта се крие и прави на разсеяна. Явно мирните протести не я притесняват. Но протести на Хр. Иванов и Правосъдие за всеки има всяка сряда за сваляне на ВСС и Гешев За второто- категорично подкрепям. Протестиращите се увеличават, нищо, че не са на площада. Идва видов ден

  Коментиран от #39

 • 36 9999

  3 2 Отговор
  Никой не се интересува от хората. Важни са само милиардите. И накъде ще насочат част от тия милиарди.
 • 37 Антон

  2 0 Отговор

  До коментар #33 от "чичо":

  чичковото червенотиквениче
 • 38 9999

  3 2 Отговор

  До коментар #32 от "Българка":

  Отдавна краденето на никове е тактика на троловете в сайта. Какъвто и ник да си избера, някой го крадеше. Принудих се да използвам цифри или букви. Това са методи, спуснати от Централата им- огледален образ. Цяла Централа си имат за организиране на тролове. Методи на ДС.
 • 39 Ха ха ха

  11 4 Отговор

  До коментар #35 от "Българка":

  къде ги видя тези хиляди хора !? Аз видях едни пасивно-агресивни лумпени докато още беше по-топло времето и в момента останаха само най-продажните и нуждаещите се от тези 20-30-50лв надница ! Снощи имаше репортажи на живо от Орлов мост ..... точно 50-60 човека имаше ! Представяш ли си как тези подчовеци искат оставки на всичко живо !? Умните/можещите/знаещите/работещите си се трудят и 5 пари не дават за тези платени несретници долу ! Че Геварчета, пионерчета, шумкарчета ...... и начело Чорапът с юмручето ! Цялото съществуване на тези анархо-комундели е един фарс !

  Коментиран от #40

 • 40 само питам

  5 11 Отговор

  До коментар #39 от "Ха ха ха":

  Нито сте умни, нито сте работещи. Нямаш право да наричаш, когото и да било "подчовеци", след като си успял, ако изобщо си успял, само благодарение на партийното си лакейство, трол платен. Във форума се открояваш с агресивността и системните обиди, които отправяш към пишещите. Твоя гуру Горанов защо не се яви на съд, за дето нарече хората "маргинали"? Защо се покри?

  Коментиран от #41, #42

 • 41 Ха ха ха

  9 6 Отговор

  До коментар #40 от "само питам":

  нито съм полит. пристрастен, нито съм платен, а дали съм успял ..... явно имам повече от 3 мозъчни клетки щом нямам Стокхолмски синдром :))). Пак питам, къде ги видяхте тези ХИЛЯДИ, да не кажа милиони недоволни, питам !? Аз виждам само клоака, крими елементи кои бленуват по отминалите времена !
 • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 43 анонимен

  2 1 Отговор
  Неизвестен е и периода на твоята активност. След изборите, още колко ли ще продължи???
 • 44 А, за другите, по 2, 3%

  2 1 Отговор

  До коментар #5 от "Успеха му 14%мах!!!":

  И кво правим
 • 45 О Съливан

  4 4 Отговор
  Дано се оправи Бойко,нашият велик премиер,най добрия до сега
 • 46 Ира

  7 2 Отговор
  А Ицака как помогна за коронакризата?!? Като гореше маски ли, или като ни обясняваше, че Борисов не се справя.
 • 47 Вили

  6 1 Отговор
  Ице, а ти ако трябваше да решаваш коронокриза, щеше ли да я решиш? Или отстрани е лесно да храниш, ама ако си в положение да управляваш друга песен ще пееш
 • 48 министър

  4 1 Отговор
  Еййй мушмурок такъв! Ти щеше да я репип кризата по-добре ли бе? Как може да използваш такива неща измекяр!
 • 49 Асен

  0 2 Отговор
  Иванов пак е в грешка, и то голяма. Борисов няма да решава коронакриза, защото не е изгодно да е решена. Трябва да има криза за да има евро помощи. И да сме на ясно – кризата е политическа, не здравна.

 • 50 Петър

  3 1 Отговор
  Христо Иванов обича да критикува, защото друго не може да прави така или иначе.
 • 51 ke da

  2 2 Отговор
  Факти знае за организираното тролене в себе си , и то отлично! Този факт доказва , че сайта е финансиран от ХИБРИДНАТА ВОЙНА НА пУТИНСКА рУСИЯ! нЯМА ДА ВИ СЕ ОТВОРИ ПАРАШУТА ДС СТАРИ КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ ОТРОЧЕТА , ДА ПОЧЕРНЯТЕ ПОЧТЕНИ ОПОЗИЦИОНЕРИ ДЕМОКРАТИ И РОДОЛЮБЦИ КАТО ХРИСТО ИВАНОВ!
 • 52 Жорик

  3 1 Отговор
  Христо Иванов не разбра ли, че никой не се интересува от неговото мнение. Той е една пионка в ръцете на олигарха Иво Прокопиев и думите му нямат никаква тежест.
 • 53 Иван

  3 0 Отговор
  Не ми се мисли, ако този дегенерат Христо Иванов се докопа до власт какво ще бъде... него го интересуват само интересите на Прокопиев!
 • 54 Марта

  2 0 Отговор
  Този мишок най-добре да се скрие. Като министър беше абсолютна шушумига. Егати държавата ако този и циркаджията Слави ще ни ръководят.
 • 55 демократ

  1 0 Отговор
  Маймун,Борисов прави нещо а ти ходиш в Брюксел с мутренските пари на мафията.
 • 56 демократ

  1 0 Отговор

  До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

  така беше и на предните избори, а сега 51%
 • 57 Дани

  0 0 Отговор
  Ей го и тоя се оказа ковидиот!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.