Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 07:08 4 015 57

Христо Иванов: Борисов е в пропаст, а има да решава коронакриза

  • христо иванов-
  • коронавирус-
  • мерки

България трябва да си даде сметка, че се намираме в един свят, изпълнен с огромни неизвестности

Христо Иванов: Борисов е в пропаст, а има да решава коронакриза - 1
Снимка: Архив

Независимо кой ще спечели изборите в САЩ, страната ще остане сериозно разделена, светът е дълбоко променен, а България има възможност да се адаптира към тази промяна чрез европейските средствата, които ще дойдат по линия на плана за възстановяване. Този коментар направи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви.

“България трябва да си даде сметка, че се намираме в един свят, изпълнен с огромни неизвестности - много по-сериозни разделения, отколкото изглеждаше допреди няколко години, една нова Студена война между Америка и Китай, която, който и да спечели, няма да изчезне, тотално променена ситуация на сигурността, тотално променена ситуация на комуникацията в обществата, защото в крайна сметка Тръмп е феномен на социалните мрежи”, посочи Иванов. “Ние живеем в ерата на Тръмп. Няма да се върне ерата на Клинтън - този свят, в който имаше правила и Америка беше глобалният полицай”, каза още той.

По думите му средството за адаптация към световните промени е именно представеният миналата седмица проект на план за възстановяване, по който България ще получи над 12 млрд. лв. Той критикува предложения проект заради липсата на ясна и смела визия затова как да изглежда България и заради липсата на решения по основния проблем пред страната - демографския срив и необходимостта от инвестиции в хората.

“Това е една салата от клишета. Това е негодно предложение, там няма ясна визия. Реформите, за които става дума, са изброени накрая на документа и са абсолютно несвързани с цялото му съдържание. Този документ представлява един шопинг лист, т.е. администрацията е седнала, видяла е нещата, от които знае как се краде, видяла е нещата, които не са свършени за два програмни периода, и всичко това го е набутала в един списък. Държим се като човек, който е получил купон от някой магазин и може да си купи някакви неща с намаление, без да е сигурен дали те са това, което задължително му трябва, за да си промени живота”, заяви Христо Иванов.

“Спомняте си какъв рейтинг имаше Бойко Борисов в първата вълна на коронакризата.

Сега той се намира в пропаст от гледна точка на недоверие и с този отрицателен капитал на доверие трябва да се справи със следващата коронакриза. Сега Бойко Борисов взима решение да качи заплатите на докторите и особено на медицинските сестри. Това решение трябваше да бъде взето в първия момент, в който стана ясно, че ние ще имаме коронакриза и ние сме призовавали затова. Ясно е, че големият проблем не лекарствата, не са леглата, не са обдишващите апаратаи. Хората. Медицинските сестри и докторите, които трябва да обслужват тези легла и хора. И ние отдавна трябваше да сме ги мотивирали да останат тук, а не да бягат. Това е пример за похарченото, пропиляното време и пари”, смята Иванов.

Той изтъкна, че планът за възстановяване е най-голямата еднократна инвестиция, която България може да направи за модернизацията си. Според него планът е трябвало да започне с ясна дефиниция за проблема в човешкия капитал и да даде “рецепта” как той да бъде решен по сектори, а вместо това се използват познатите похвати за наливане на пари в стиропор и дограма.

“В плана става дума затова как трябвало еди си колко STEM кабинета да бъдат оборудвани. Това е чудесно - един хубав пример как ние трябва да инвестираме в образование, фокусирано върху технологиите и точните науки. А къде са учителите, които ще образоват децата? Къде е бъдещето поколение учители”, попита той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    31 9 Отговор
    каква корона има да решава Бойко бе -в кой хотел да настани ромеи да играят кючек ли? по-страшно е да не вземе да се опита да решава македонския еъпрос!
  • 2 Мутафчийски

    12 34 Отговор
    Борисов угажда на група лумпени на жълтите павета дето горят маски а останалите да мрат.Спешно трябва правителство на националното съгласие.
  • 3 Ха-ха

    28 32 Отговор
    Христо Иванов боже до кога един биеш адвокат с отнети права ще дава акъл? . Един бившшш министър неуспял се бори за власт. Вземай си богчата и от където си дошъл там се ВРЪЩАЙ

    Коментиран от #19

  • 4 86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти

    31 17 Отговор
    Максимум 14%ще вземе ГЕРБ на Избори, това е Тавана, с Роми, Чиновници, Константинов ски фалшификации, това е Тавана на, "укпехаму"!!! До тука ще бъдеш, Отивате си....!!

    Коментиран от #6, #7, #10, #17, #56

  • 5 Успеха му 14%мах!!!

    21 12 Отговор
    14 %мах!!! Борисов!

    Коментиран от #44

  • 6 Хохо

    20 5 Отговор

    До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

    Паживиом увидим🤣🤣
  • 7 Смешник

    11 9 Отговор

    До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

    Коя анкета гледаш???? Явиж по добре.
  • 8 недоразумение

    8 1 Отговор
    А ти какво си?
  • 9 Последния Софиянец

    13 16 Отговор
    Този боклук ни изостави сами да протестираме и затова стигнахме до тук.

    Коментиран от #14, #21, #30

  • 10 Ха ха ха😂😂😂😂😂😂

    17 24 Отговор

    До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

    Много ти се иска но ГЕРБ печели изборите а за некадърника Христо Иванов затвор!
  • 11 Българка

    23 17 Отговор
    Христо Иванов е неудачник политически и трябва да бъде арестуван и съден за клевета изнудване и манипулиране на българският народ! Той е срега та олигарсите! Затвор и то тъмничен!

    Коментиран от #32

  • 12 Сма жена

    18 17 Отговор
    Прост си Христо лакей си на Божков и Радев! Затвор за теб😂😂😂😂😂😂😂
  • 13 Алчник такъв

    17 9 Отговор
    Стига си дрънкал, ти вече беше в управлението, нахалник!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Браво

    16 14 Отговор

    До коментар #13 от "Алчник такъв":

    Братле прав си! Христо е подлога на Божков!
  • 16 беге демокрация

    17 13 Отговор
    като казвате че Христо Иванов е слуга на олигарсите, трябва да кажете не е ли такъв и вожда Борисов, и ако не е, как успя да оцелее начело на държавата тези 12 години, иначе така си пишем отгоре, отгоре, даваме воля на личните си емоции
  • 17 среднощен

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

    Б. Борисов държи "механизмите на властта"..! Той ще бъде на власт докато "Големия брат" казва... С кого ще се коалира ДБ и Слави, за да бъдат във властта...? За какво бяха създадени тези "патерици" - да помагат на Нинова ли..? Не вярвам... Хайде мислете малко...?
  • 18 хАнонимен

    14 8 Отговор
    Бат'Бойко пак им разказа играта.....Хахахахахахахахаааааааа Палячоооо!
  • 19 Арсенал

    11 12 Отговор

    До коментар #3 от "Ха-ха":

    Това , че е адвокат с отнети права нищо не значи. Аз знам за случай на разчистване на сметки , където отнеха правата на адвокат , беше своеволие. Така , че не ги вземай тези неща за чиста монета.
    П.С. Докога ще ни управлява глупава и крадлива мутра е по-важен въпрос!?

    Коментиран от #22

  • 20 8632

    6 8 Отговор
    Фашисти, оставка !
  • 21 Ха-ха

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Опппа нали ти точно го хвалеше и правеше министър председател!!!!!!!!!! Ти лично се биеше в гърдите, че Иванов бил честен!!!!! Ти лично пишеш това са хората ТРИОТО И Х. ИВАНОВ СЕГА ДРУГА ПЕСЕН ПЕЕШ. ЗАЩО????

    Коментиран от #31

  • 22 Ха-ха

    13 3 Отговор

    До коментар #19 от "Арсенал":

    Виж случаят лично го знам. Корупция и изнудване в Айтос. Затова остана без адвокатски права. Не пиша и не коментирам ако не съм сигурна. 😉
  • 23 123

    11 5 Отговор
    Борисов ясно каза че това което предлага като план за излизане от кризата е предмет на обсъждане от обществото и другите партии и очаква нови идеи и предложения. Та винаги може да намериш нещо което не ти харесва, но какво ще преложиш?
  • 24 Хаджиментов

    12 0 Отговор
    От годино повтарям, че на България и трябва Дългосрочна програма за развитие, съгласувана с всички политически сили. Наричайте я както искате - харта, Бяла книга, каквото и да е. Тази програма трябва да включва основните приоритети на България - решаване на демографската криза, екологията, повишаване на благосъстоянието, образование, социални въпроси, политическа ориентация, насока за индустриите, които ще се развиват - чисти, високотехнологични, и т.н. и т.н. Тези насоки трябва да са задължителни за всички управляващи и каквото и да правят те, трябва да е подчинено на постигането на тези цели.
    Без това нищо не правим, защото всяка партия си тегли чергата към себе си и към своите си приоритети, обикновено тяснопартийни.
  • 25 Ха ха ха

    11 3 Отговор
    Ицко ИванОФФ едно сАветско мереке ! Родителите му са интернационален комуняги ....... какво повече можете да очаквате от един продажен слугинаж ! : )))))
  • 26 jorj

    3 4 Отговор
    Колко много уръфляци има на този свят, но един е най-големия.
  • 27 Павликени

    10 4 Отговор
    Христо Иванов в кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев
  • 28 Маргинал

    6 8 Отговор
    Тиквата може и да вземе 14% но следващите избори след година или две няма да вземе и 1%.
  • 29 Фактъ

    6 9 Отговор
    Герберастията пак се расмърдя . Боко е политически труп , осъзнайте го и се примирете , неговото бъдеще е в затвора . Голямият брат му държи банковите сметки под контрол и всеки един момент може да го остави гол , без гащи .
  • 30 Българка

    6 9 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Ехо, не бързай да хвърляш камъни срещу опозиционер. Наливаш вода в мелницата на ГЕРБ и сие. Това са част от опорките на властниците- разделяй и владей. Не забравяй- първо беше акцията на Хр.Иванов в Росенец, след това въоръженото нахлуване в президентството на Гешев.
    Време е за обединяване срещу мафията, а не за разединяване
  • 31 Българка

    8 7 Отговор

    До коментар #21 от "Ха-ха":

    Защото у всички тази агония да продължава, предизвиква гняв. Гневни сме за продължаващия геноцид над българския народ, гневни сме и за умарищите без достъп до медицинска помощ.;
    Гневни сме! Управляващите да не се успокояват, че като протестират на площада малко хора, нещата са се успокоили. Напротив!
  • 32 Българка

    7 13 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Защо страхливецо се криеш зад моя ник. Смяташ, че четящите ще ти повярват ли.
    Христо Иванов е достоен и почтен политик!

    Коментиран от #34, #38

  • 33 чичо

    12 7 Отговор
    Иванов,да те питам,ти,онези тримата от площада и престъпника Радев в коя държава живеете,че само Борисов да е загрижен за ковид?Народе,прави си сметка,ако трябва да сме в окопите с хора като Иванов и Радев,какво ни чака.Няма как да не гласувам за ГЕРБ.

    Коментиран от #37

  • 34 Дедо Jo

    2 9 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    Не ви ли се струва, че формацията ДБ трупа тактически грешки?

    Времетo минава, Нaрoдът пoумнявa, ГEРБ си зaминaвa! ОСТАВКА!

    Коментиран от #35

  • 35 Българка

    5 8 Отговор

    До коментар #34 от "Дедо Jo":

    На първия въпрос- не съм сигурна. Знам, че при многохиляден протест, властта се крие и прави на разсеяна. Явно мирните протести не я притесняват. Но протести на Хр. Иванов и Правосъдие за всеки има всяка сряда за сваляне на ВСС и Гешев
    За второто- категорично подкрепям. Протестиращите се увеличават, нищо, че не са на площада. Идва видов ден

    Коментиран от #39

  • 36 9999

    3 2 Отговор
    Никой не се интересува от хората. Важни са само милиардите. И накъде ще насочат част от тия милиарди.
  • 37 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "чичо":

    чичковото червенотиквениче
  • 38 9999

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    Отдавна краденето на никове е тактика на троловете в сайта. Какъвто и ник да си избера, някой го крадеше. Принудих се да използвам цифри или букви.
    Това са методи, спуснати от Централата им- огледален образ. Цяла Централа си имат за организиране на тролове. Методи на ДС.
  • 39 Ха ха ха

    11 4 Отговор

    До коментар #35 от "Българка":

    къде ги видя тези хиляди хора !? Аз видях едни пасивно-агресивни лумпени докато още беше по-топло времето и в момента останаха само най-продажните и нуждаещите се от тези 20-30-50лв надница ! Снощи имаше репортажи на живо от Орлов мост ..... точно 50-60 човека имаше ! Представяш ли си как тези подчовеци искат оставки на всичко живо !? Умните/можещите/знаещите/работещите си се трудят и 5 пари не дават за тези платени несретници долу ! Че Геварчета, пионерчета, шумкарчета ...... и начело Чорапът с юмручето ! Цялото съществуване на тези анархо-комундели е един фарс !

    Коментиран от #40

  • 40 само питам

    5 11 Отговор

    До коментар #39 от "Ха ха ха":

    Нито сте умни, нито сте работещи. Нямаш право да наричаш, когото и да било "подчовеци", след като си успял, ако изобщо си успял, само благодарение на партийното си лакейство, трол платен. Във форума се открояваш с агресивността и системните обиди, които отправяш към пишещите.
    Твоя гуру Горанов защо не се яви на съд, за дето нарече хората "маргинали"? Защо се покри?

    Коментиран от #41, #42

  • 41 Ха ха ха

    9 6 Отговор

    До коментар #40 от "само питам":

    нито съм полит. пристрастен, нито съм платен, а дали съм успял ..... явно имам повече от 3 мозъчни клетки щом нямам Стокхолмски синдром :))). Пак питам, къде ги видяхте тези ХИЛЯДИ, да не кажа милиони недоволни, питам !? Аз виждам само клоака, крими елементи кои бленуват по отминалите времена !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 анонимен

    2 1 Отговор
    Неизвестен е и периода на твоята активност. След изборите, още колко ли ще продължи???
  • 44 А, за другите, по 2, 3%

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Успеха му 14%мах!!!":

    И кво правим
  • 45 О Съливан

    4 4 Отговор
    Дано се оправи Бойко,нашият велик премиер,най добрия до сега
  • 46 Ира

    7 2 Отговор
    А Ицака как помогна за коронакризата?!? Като гореше маски ли, или като ни обясняваше, че Борисов не се справя.
  • 47 Вили

    6 1 Отговор
    Ице, а ти ако трябваше да решаваш коронокриза, щеше ли да я решиш? Или отстрани е лесно да храниш, ама ако си в положение да управляваш друга песен ще пееш
  • 48 министър

    4 1 Отговор
    Еййй мушмурок такъв! Ти щеше да я репип кризата по-добре ли бе?
    Как може да използваш такива неща измекяр!
  • 49 Асен

    0 2 Отговор
    Иванов пак е в грешка, и то голяма. Борисов няма да решава коронакриза, защото не е изгодно да е решена. Трябва да има криза за да има евро помощи. И да сме на ясно – кризата е политическа, не здравна.
  • 50 Петър

    3 1 Отговор
    Христо Иванов обича да критикува, защото друго не може да прави така или иначе.
  • 51 ke da

    2 2 Отговор
    Факти знае за организираното тролене в себе си , и то отлично! Този факт доказва , че сайта е финансиран от ХИБРИДНАТА ВОЙНА НА пУТИНСКА рУСИЯ! нЯМА ДА ВИ СЕ ОТВОРИ ПАРАШУТА ДС СТАРИ КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ ОТРОЧЕТА , ДА ПОЧЕРНЯТЕ ПОЧТЕНИ ОПОЗИЦИОНЕРИ ДЕМОКРАТИ И РОДОЛЮБЦИ КАТО ХРИСТО ИВАНОВ!
  • 52 Жорик

    3 1 Отговор
    Христо Иванов не разбра ли, че никой не се интересува от неговото мнение. Той е една пионка в ръцете на олигарха Иво Прокопиев и думите му нямат никаква тежест.
  • 53 Иван

    3 0 Отговор
    Не ми се мисли, ако този дегенерат Христо Иванов се докопа до власт какво ще бъде... него го интересуват само интересите на Прокопиев!
  • 54 Марта

    2 0 Отговор
    Този мишок най-добре да се скрие. Като министър беше абсолютна шушумига. Егати държавата ако този и циркаджията Слави ще ни ръководят.
  • 55 демократ

    1 0 Отговор
    Маймун,Борисов прави нещо а ти ходиш в Брюксел
    с мутренските пари на мафията.
  • 56 демократ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "86%казват НЕ на Борисов, Анкета Факти":

    така беше и на предните избори, а сега 51%
  • 57 Дани

    0 0 Отговор
    Ей го и тоя се оказа ковидиот!