Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 14:19 5 100 84

Иван Костов: Няма управляемост на COVID-19 кризата

  • covid-19-
  • коронавирус-
  • криза-
  • мерки

Бюджет 2021 разрушава 23-годишен политически консенсус за финансовата стабилност на страната

Иван Костов: Няма управляемост на COVID-19 кризата - 1
Снимка: БГНЕС

"Предупрежденията ми не бяха чути", така коментира пред БНР здравната криза в страната Иван Костов, премиер на България в периода 1997 – 2001 година. Той подчерта, че е дал оценка и прогноза още на 1-ви август, която е със закъснение от 40-50 дни, но е давала възможност в срок от 3 месеца да се направи подготовка да се посрещне втората вълна на пандемичната криза, която по думите му е много по-сериозна от първата.

"Сега си давам сметка, че усилията ми да се включа са били безсмислени, песимист съм и за ефекта от това интервю", каза Костов и припомни, че е дал 10 интервюта в периода след началото на епидемията.

Според бившия премиер, ако сега четири пъти е надвишен броят на леглата, които се поддържат в болниците в страната за лечение на инфекциозно болни, след 17 ноември трябва да очакваме тези легла да се удвоят - да станат около 6000 хоспитализирани болни:

"Това означава и удвояване на броя на хората, които са в интензивни отделения, ако се запази сегашното съотношение, ще има около 450 души, нуждаещи се от интензивно лечение".

По думите на Костов страна е на ръба на безпомощност на институциите да се справят с една здравна криза:

"Тази криза изискваше да се положи огромен труд - още от февруари месец насам, за да се прекара страната по една пътечка между хуманитарна и здравна криза. Това време беше пропуснато от властите. Сега се действа със средства, които подсказват, че е паническа реакцията".

Иван Костов беше категоричен, че липсата на обществено доверие не позволява на премиера да вземе по-строги мерки:

"Хората не им вярват и не изпълняват мерките, защото то е свързано с доверие към самите институции, а доверието е подронено от самите институции, защото дават противоречиви указания. Мерките се менят непрекъснато, ревизират се. Това подсказва, че няма управляемост на кризата".

Според него хората, които са компетентни и експерти, не са начело на институциите, които трябва да овладеят кризата:

"Защо главният здравен инспектор, който каза, че не знае какво да се прави, стои на поста, да даде възможност там да застане друг, който знае. Това се отнася не само за тях, огромната работа трябваше да се свърши, започвайки от министъра на труда и социалната политика и завършвайки с министъра на спорта. Всички трябваше да свършат огромни неща, а не ги свършиха".

Държавата не трябва да допуска хората да се заразяват на работните си места, подчерта той:

"Кой каза кои професии се защитават приоритетно. Как защитаваме най-поразените - защо няма регистър на хората, които са най-уязвими от инфекцията и ще дадат най-много жертви".

Иван Костов определи като некачествена статистиката, по която ежедневно се обявяват данните за заразени те с Covid-19:

"На нея не може много да се разчита. Не става за управление. В нея не се обявяват хората, които са се възстановили, които вкъщи са се излекували. По статистиката излиза, че у нас хората боледуват средно по 1 месец, това не може да е така".

Не може хора, които не могат да четат числа и статистики, да управляват кризата, заяви още Костов.

Бившият премиер на България беше строг в оценката си за Бюджет 2021:

"Законопроектът за бюджета за 2021 г. разрушава 23-годишен политически консенсус за финансовата стабилност на страната. Нека да ме чуят добре тези, които го правят. Фактите сочат, че тя беше постигната от управлението на Обединените демократични сили от 1997-а година. Сегашният финансов министър Кирил Ананиев беше зам. финансов министър по това време и отлично знае какви лишения и трудности сме преодолели, за да изведем страната от финансовата катастрофа на управлението на Жан Виденов. Не знам защо сега се е съгласил да дестабилизира в такава степен бюджета на страната".

Костов обясни, че пандемиите са еднократни процеси, независимо колко време продължават, а на еднократен процес се отговаря с еднократни извънредни разходи, каквато е мярката 60 на 40:

"Има епидемична обстановка - има мярка, няма епидемична обстановка - няма мярка. Повишават се постоянно разходи в бюджета - за пенсии, за социални. Това е недопустимо като отговор на извънредни обстоятелства на епидемията. Тази недопустима разходна политика ще доведе до прекомерен структурен дефицит. Това бързо ще увеличи дълга на страната, а с него и лихвените разходи за обслужването му. Държавата ще стане по-слаба и с по-ограничени възможности".

Иван Костов прогнозира, че истинската причина за планираната финансова дестабилизация е подготовката на управляващите за предстоящите парламентарни избори.

За президентската надпревара в САЩ той прогнозира победа за Джо Байдън, ако вземе гласовете в Невада.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    50 18 Отговор
    Бесило

    Коментиран от #43, #72

  • 2 Така

    64 22 Отговор
    Кой изскочи от нафталина...оня крадеца

    Коментиран от #50

  • 3 въпросче

    53 23 Отговор
    Този пък откъде се появи? Пак пенсиите ли ще намаляш,Иване?
  • 4 Гербът на ГЕРБ

    36 4 Отговор
    Имате ли дупка на вашата улица?
  • 5 Фактология

    61 23 Отговор
    Този ми е най-омразният политик.Съсипа хиляди човешки съдби.Проклет да и на този и на онзи свят.Ако го сложат на бесило съм готова да му ритна столчето или му инжектирам отровата.

    Коментиран от #23, #29, #33

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Джуревец

    38 12 Отговор
    разбирач по грабенето !
  • 8 разочарован

    43 14 Отговор
    Ами то доверието го загубихме още по твое време, Нещо за приватизиране остана ли да го пласираш и да си лапнеш комисиона ??/
  • 9 Просветен илюминат

    33 12 Отговор
    А има ли управляемост на корупцията в България?
    Благодарение на кой в България започна приватизацията и тя съсипа държавата?

    Коментиран от #27

  • 10 ха ха ха

    34 8 Отговор
    Абе, вие с онзи цецку апартамента, днес сте много дейни бе? ... не стига, че сте деветата дупка на кавала, ама суратя ви не спря да цвъка днес :)))
  • 11 Боже

    43 12 Отговор
    Иванчо от село Баурене. Който фалира държавата, направи погром на села и градове. Закри и приватизацийте му оставиха българският народ без работа и хляб. Който с дъщеря си и жена си лапнаха от фондове. Той ли говори хора или сънувам????
  • 12 Стойко

    27 8 Отговор
    Гласуването в анкетата в профила на Васил Божков продължава. Досега са гласували над 3 хиляди човека..Резултатите до момента са..

    Коментиран от #25, #38

  • 13 Фалшивото сдс изпълзя,

    36 8 Отговор
    Да ни подсети как подари фабрики за скрап, как нямаше летище БГ и как прикриха досиетата и темата лустрация беше затворена, т.е.положиха основите на червено-ДС управление на страната
  • 14 Кarosel

    11 21 Отговор
    Малеее колко злоба! От злоба ще пукнете бре! И на мен Костов ми е много противен, но не знам от къде идва у вас тази злоба!
  • 15 Филипа

    26 9 Отговор
    ЛЪЖЕЦ!
  • 16 Юнак

    22 26 Отговор
    Айде, наскачаха трапезните разбирачи да обясняват как Костов е виновен за всичките злини, дето ни сполетяха. Вероятно същите хора и до ден днеше гласуват за БСП (фалирали държавата поне два пъти) и ГЕРБ (довели демокрацията до пълен крах). Красавци!

    Коментиран от #22, #28

  • 17 Георги Тертер

    26 7 Отговор
    Щом днес се съгласявам и с Цвък Цвък и с Иван Костов , значи Боко тиквата ГОЛЕМИ ПОРАЗИИ И ТЪПОТИИ ПРАВИ БРАТЧЕ.
  • 18 До14

    12 4 Отговор
    Акъл се набива на умни хора,на прости се набива к.р.

    Коментиран от #47

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 14 Отговор
    та ти ИВАН КОСТОВ СДС съсипахте индустрията икономиката на БЪЛГАРИЯ
  • 20 до БГ главанаци

    15 8 Отговор
    ....на еднократен процес се отговаря с еднократни извънредни разходи... Тъпанари, преди да започнете плювките, вникнете в горното изречение !
  • 21 Тулупа

    28 11 Отговор
    Я се скрий бе плъх крадлив

    Коментиран от #52

  • 22 За дсб ли,

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Юнак":

    Предпочиташ?
  • 23 Уили

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Фактология":

    Извинете за безпокойството , но ако имате подобна клетва и за Борисов моля споделете я . Направо настръхнах , поздрави и всичко добро!

    Коментиран от #80

  • 24 злобар

    20 10 Отговор
    Още не си ли пукнал бе мошенник скапан ? Тровиш и разнасяш зловонния навсякъде.
  • 25 Иван

    21 5 Отговор

    До коментар #12 от "Стойко":

    Стойко, той че е луд луд е...Но повечето се прави за да му се размине. Както днес каза един известен адвокат бивш депутат - "Финалния скеч на Бацата..Опитва се да предизвика жалост..Не заслужава милост..НИКАКВА"
  • 26 А, тоя още ли не е в пандиза?

    23 11 Отговор
    Аз мислех, че излежава доживотна за национални предателство.
  • 27 Има, има, агнешки главички,

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "Просветен илюминат":

    Бели якички, кръгове орион и сие

    Коментиран от #51

  • 28 гост

    23 11 Отговор

    До коментар #16 от "Юнак":

    Тоя от снимката разпродаде половината държава на същите тия, които два пъти разсипваха и фалираха всичко.Така че много не се изхвърляй.

    Коментиран от #30

  • 29 Дааа, даже бсп

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Фактология":

    Изглеждат добре, на фона на тия

    Коментиран от #81

  • 30 И заради тях, от соц страните

    6 3 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Все сме последни във всяко отношение, абе какво да очакваш от ДС-агентура
  • 31 РЪМПЕЗИ

    16 16 Отговор
    НАЙ - КОМПЕТЕНТНИЯТ ПОЛИТИК ОТ СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ..ВСИЧКИ ДРАСКАЧИ ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИТЕ...ЕЕЕ...АЗ КАКВО СЪМ ВИНОВЕН, ЧЕ ВИ ЛИПСВА СИВО ВЕЩЕСТВО...

    Коментиран от #46

  • 32 Иване

    11 12 Отговор
    Иване, да те е@е който те хване!
  • 33 Казуар

    11 9 Отговор

    До коментар #5 от "Фактология":

    Другарю, България фалира след като СИВ се разпадна и икономиката беше блокирана. Хазната беше изметена, обслужването на дълга спря и хорота изпаднаха в мизерия.

    Коментиран от #48

  • 34 Тони

    11 5 Отговор
    За пореден път се убеждавам колко прости хора има в България.Сигурен съм,че 99% от коментиращите са гласували за БСП на едните избори после за СДС,НДСВ,ГЕРБ чат-пат за Жорж Ганчев и Патриотите,а най-простите за Воля и Атака.Е,как ще се оправи държавата като ти не знаеш какво искаш бе глупако . ..
  • 35 Стойко

    7 5 Отговор
    Поздрави за всичко Българи от Васил Крумов Божков! Както ми каза днес след като се чухме има една молба? С Баце ще се разправя лично...Не разрешава никой друг да търси възмездие от Борисов...Този подвиг е за него..

    Коментиран от #41

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Д-р Менгеле

    9 4 Отговор
    Манг.сар, а ние те предупредихме, че има да връщаш пари!
  • 38 Таньо рекета

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "Стойко":

    Генерал Борисов е красив с харизма и излъчване. Затова ние всички от Жеронимо гласувахме в анкетата на Божков с "Не". Бойко е нормален като нас

    Коментиран от #59

  • 39 Драгой

    7 5 Отговор
    Гаргамел пък като има един опит за борба с вируса....
  • 40 Антисоциалист

    8 5 Отговор
    Господа, г-н Костов е частично прав в несъщественото и напълно бърка в същественото.
    Факти:
    - засега вирусът не е изолиран като причинител на болест;
    - PCR - тестовете, според създателя им (и навременно отстранен), не са предназначени за медицинска диагностика;
    - COVID-психозата е средство за отслабване на националните икономики (стопанства) с цел установяване на имперска власт на паразитния банков капитал над държавите.
    - COVID-пандемия няма.

    Същественото е:
    - никакви мерки - противодействия срещу несъществуваща болест няма и не може да има;
    - противодействие срещу лъжата от световно равнище за COVID-пандемия може да е успешна на равнище съюзи на държави.
    Г-н Костов, както и много други хора, знае всичко това, но няма да се осмели да стане инициатор на противодействие срещу световната банкова мафия. И й служи с басните си по същество.
  • 41 Методи

    11 5 Отговор

    До коментар #35 от "Стойко":

    Всички явно сте забравили но аз имам 1 въпрос към Борисов и кликата ГЕРБ ! Кога ще върне от шкафчето си в държавния бюджет 50 милиона Евро с които ощети народа и подари на арабите. Преди няколко месеца изпрати тогавашния министър на икономиката Емил Караниколов в Дубай с медицински материали за тях за 50 милиона а те ни върнаха фурми които впоследствие се оказаха негодни. След това бяха изпратени от него и Гешев прокурори и полицаи да доведат Божков в България и меко казано бяха безмилостно изгонени от арабите. След време Божков написа в профила си във фейсбук - "Изпратиха висши полицаи и прокурори за мен, а получиха развалени фурми в замяна . # БЪДЕТЕ ЗДРАВИ"
  • 42 ТОЧКАТА

    9 4 Отговор
    иване,иване ,да е..... кой те хване!!!!неолиберал гаден.,,,...КАКВИ ЛИШЕНИЯ И ТРУДНОСТИ след Жан Виденов,,,!!!!!!ВЕРНОЕ ,само дет не споменава как америте ги създадоха...
  • 43 Да ама

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    ЗА КОСТОВ - ЩЕДРИЯ РАЗДАВАЧ НА ПРЕДПРИЯТИЯ НА АКТИВИСТИ НА БКП/ БСП.!!!! СЪД И ЗАТВОР!!!!
  • 44 ХА ХА ХА ХА

    9 3 Отговор
    КОСТОВ - НАЙ- ДОБРИЯТ ВИРУСОЛОГ НА РЕПУБЛИКАТА! МАЛЕЙ...МАЛЕ!!! СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО!
  • 45 ТОЧКАТА

    5 3 Отговор
    ТОВА теменужката ли ти го ....нашепна??????Поливай я повече,без НЕОЛИБЕРАЛНИ БЮДЖЕТНИ ОГРАНИЧЕНИЯ!!!!Както правят в ЕСъто....
  • 46 По шрифта си личи, твоето

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "РЪМПЕЗИ":

    Червено-ДС вещество
  • 47 Кака Мара

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "До14":

    Набий си го с200
  • 48 От кого беше изметена хазната,

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Казуар":

    И пенсионният фонд и той изметен, кажи де...и после фабриките изметени и те така...

    Коментиран от #79

  • 49 ТОЗИ Е ЕДИН ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ

    7 3 Отговор
    ПРОДАВАЧИТЕ И РАЗРУШИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #75

  • 50 стадо

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Така":

    Крадци са гербавите, а Костов свърши работата на всички крадци след него, като изправи една фалирала държава. Още стоят единствено само неговите стратегии и за управление на водите и за пандемии, но няма кой да ги изпълнява и управлява - само калинки и крадци след него. Но глупавия народ си иска глупаци да го управлява и резултата е видим.

    Коментиран от #54, #57

  • 51 8-те джуджета

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Има, има, агнешки главички,":

    Забравих
  • 52 Кака Мара

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тулупа":

    Крадлив е Бокуто. И нагъл , и прост като всички, които дращите минусите. Гледайте си тиквата и чакайте да ви спаси до февруари.

    Коментиран от #55

  • 53 Гост

    5 2 Отговор
    Този още ли е жив? Това човекоподобно няма ли кой да му резне кратуната
  • 54 И реформи в здравеопазване-

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "стадо":

    Търговски дружества, и образование-парите следват ученика, все негови реформи, срещу които ревете и друг бил виновен

    Коментиран от #64

  • 55 Решила мара,

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Кака Мара":

    Да се поб@ра
  • 56 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 6 Отговор
    ти ИВАН КОСТОВ съсипа индустрия икономика приватизира съсипа БЪРЛГАРИЯ

    Коментиран от #66

  • 57 Нищо не е изправил,

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "стадо":

    Даде и наклон
  • 58 Къртев ✍️

    4 2 Отговор
    Как не го е срам, да се появява по медиите, този чо...(спрях, защото човек,не му отива)?
  • 59 Пенсионер 200

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Таньо рекета":

    Бочко тиквата се прави на луд с надеждата да му се размине. Няма как да стане, защото във всяко българско семейство има убит от него човек - по един или друг начин. Няма как да се пази от милиони българи. Обречен е!
  • 60 234

    4 4 Отговор
    Това безсрамно влечуго откъде изпълзя. Този съсипа, продаде и ограби де що има в държавата и сега дава акъл. Що за безсрамие? Като вдигаха масово двата пръста - сега може да си ги заврете ... на тъмно
  • 61 Балъка BG

    4 4 Отговор
    Това начало на бг циганизацията още ли диша?
  • 62 Криеш името си страхливец

    4 4 Отговор
    Фондацията на жена ТИ "Бъдеще за България" има ли управляемост престъпнико български?
  • 63 ТРИ КАТЪРКА

    3 5 Отговор
    Костов е прав
  • 64 стадо

    3 7 Отговор

    До коментар #54 от "И реформи в здравеопазване-":

    Зависи как прилагаш реформите за да крадеш. Реформите му толкова бяха изкривени с цел крадене че нямат нищо общо с дългосрочните цели .Бюджетен счетоводител бях по това време и още 23 години след това и знам за какво иде реч. По негово време работехме като побъркани , имаше един куп стратегии и политики, включително и политика по доходите, ежемесечно преизчислявахме с коефициенти на инфлация заплати, разходи...., работеше се, нямаше разходки с джипки и дрънкане на простотии. Може съвсем скоро да ни затрябва такъв будала като Костов да ни спасява и след 2 години да го оплюем.

    Коментиран от #67, #68

  • 65 КРАЖБИТЕ ПОЧНАХА РАНО

    10 1 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ СЕ СВЪРЗАХА С ЦРУ. .1985. .И ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ИЗНАСЯТ МИЛЯРДИ ДОЛАРИ КЪМ СИЛИКОНОВАТА ДОЛИНА САЩ КАНАДА АВСТРАЛИЯ ЕВРОПА. .ЗАТОВА ЛУКАНОВ ГО УБИХА. 1990 ВЛЕЗНАХА ЕВРЕИТЕ. .МАЙКЪЛ ЧОРНИ. .СОРОС И СЕ РАЗРУШИ И ДООКРАДЕ БЪЛГАРИЯ. ...ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ ОЩЕ 30 МИЛЯРДА ДЪЛГОВЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ КРЪГОВЕ И ГРУПИРОВКИ Е ДОБРЕ ИЗПЪЛНЯВАТ УКАЗАНИЯ ОТ САЩ И ИЗРАЕЛ. .ДРУГИТЕ ЩЕ УМИРАТ ОТ ГЛАД
  • 66 Путинов

    4 4 Отговор

    До коментар #56 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не ,не е съсипа Костов, а КОМУНИСТИТЕ ! И продължават пак комунисти , наречени ГЕРБ, БСП, ДПС да я съсипват. Костов просто им трябваше да стабилизира фалиралата им държава, та да си я вземат , да крадат и да заблуждават раята че за всичко е виновен той.

    Коментиран от #70

  • 67 Стратегии, от специалист

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "стадо":

    По Политическа икономия, мерси.
  • 68 И аз знам, и не само като бюджетен

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "стадо":

    Счетоводител. Същественото е друго, от всички соц страни само в БГ не отвориха досиетата, с това беше даден наклон надолу, стремително надолу и да копаем дъното. Подготвиха мафиотското разграбване и управление на БГ от кръговете на ДС
  • 69 Кински

    3 2 Отговор
    Hай големия разсипник на държавата пак се появи
  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Путинов":

    при ИВАН КОСТОВ нямаше партия ППГЕРБ ття пп ГЕРБ БЕ СЪЗДАДЕНА ПО КЪСНО
  • 71 др Хаус

    4 1 Отговор
    когато Иванчо си отвори устата, пенсиите падат с 50%, най-добре е да замълчи завинаги, щото вече няма право да укорява когото и да е, сърбахме и неговата попара
  • 72 Дада

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Чакал":

    От тоя б.о.к.л.у.к тръгна всичко та до тиквенови дни
  • 73 koko

    2 1 Отговор
    На тоя *ангал, кой му дава думата вместо да е зад решетките!!!
  • 74 Курумпе

    3 1 Отговор
    Костов, ти как стана преподавател по ПОлитИкономика при БайТошо, защото моят баща не можеше да следва висше без да е партиен член баща му и той самият!Костов, как е дъщеря ти..милардерската щерка на Стефан Софиянски и твоята милионерска щерка как са, та Вие ли сте Демократи бе предатели долни!!!Вие сте едни ибрикчии, по -големи и от поп Кръстьо-туриха Ви онези генерали от ДС да сте начело на измисленият фалшив преход, който съсипа тотално цялата нация!Лично Вие позволихте на всички деца и внуци на Комунистите да са милионери и сега да ги има тези от Герб, а не да са в алеите на Бакърена фабрика и отдавна да са история!ВИЕ всички..от А.Луканов, през тебе Костов, през цървулите Виденов, през измек..ярчето царско СимеончУ, през Берув, та до Баце ти Боку..ВСИЧКИ ВИЕ сте едни и същи душевадци и продажници на род и родина!!!Има Бог...а той съди страшно, не като вашите слуги от прокуратурата и съда..Иване... Гршни сте до един...!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Искам действия

    0 0 Отговор
    Не беше ли партията на Костов един от гарантите пред ЕНП за приема на ГЕРБ като "дясна" партия?! Сега защо не поиска ЕНП да изгони ГЕРБ и ако не бяха го направили да напусне ЕНП?! Ще поискат ли международно раследване за взаимоотношенията на ГЕРБ и БОКо с ЕНП и нейните партийни секретари и номенклатури - Юнкер, Туск, Вебер, .......?!

    Коментиран от #77

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Дай България

    2 0 Отговор
    Вирус ,коментира вирус.
  • 79 Казуар

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "От кого беше изметена хазната,":

    Фабриките произвеждаха продукция преди всичко за страните от СИВ и при липса на конкуренция. След разпада на СИВ братските социалистически страни не ни познаваха. Някои от фабриките не можеха да се преустроят и ставаха само за скрап.

    Коментиран от #82

  • 80 Фактология

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Уили":

    Една дадена клетва причиненото стрaдaние и болка хваща.Няма шанс да не хване.За Боко какво да кажа.Мен ме нямаше в Б-Г така, че не съм му яла попарата..Едва сега се усеща при мен, когато съм тук, но вече съм гърмян заек и се справям дори и пилон да ме върти.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ако е точно така, защо ги

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Казуар":

    Взеха дс кръгове, впоследствие олигарси, и външнотърговските ли тъй, типичен пример импексовата бсп курнела
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.