Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 16:11 10 081 34

Дайнов: Камбаната бие и за Борисов

  • евгений дайнов-
  • бойко борисов

Ерата на тежко корумпираните, флиртуващи с фашизма националпопулисти е в края си, това се видя още на изборите за Европейски парламент през май 2019 година

Дайнов: Камбаната бие и за Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

"Ерата на разпищоленото, ликуващо зло в американската политика приключи”, писа Мария Спирова, след като стана ясно, че новият президент на САЩ се казва Джо Байдън.
Това, разбира се, е така. Но в случая става дума дори за още по-мащабен процес: изборите в Америка сигнализираха, че ерата на злото в целия цивилизован свят е вече към края си. Този път Европа започна първа; Америка следва европейските тенденции, , пише Евгений Дайнов в "Дневник".

Че ерата на тежко корумпираните, флиртуващи с фашизма националпопулисти е в края си, това се видя още на изборите за Европейски парламент през май 2019 година. Вместо, както се заканваха, да залеят ЕП като някакъв кафяв прилив, европейските националпопулисти бяха принудени да наблюдават пробива на либерали и зелени. Още преди тези избори обаче бяха налице признаците, че Европа обръща гръб на фасцинацията с кафявото и предпочита да се обагря в зелено, както и в различните цветове на модерния либерализъм, вариращи от аленочервено до оранжево, жълто и бледосиньо.

Кафявият прилив спря още през 2017 година, месеци след победата на Тръмп в САЩ и след британския референдум за напускане на ЕС.

По това време кафявият национализъм изглеждаше непобедим - "новото нормално", връщащо ни директно в края на 1930-те години. "Либералите" изглеждаха натикани в ъгъла, неспособни да противодействат на настъплението на кафявите. Политическото бъдеще изглеждаше като да е населено с разпищолени, агресивни мъже като Орбан, Ердоган, Путин, Салвини, Качински, Щрахе. И Бойко Борисов, разбира се.

Точно през 2017 година, обаче, във Франция президентските избори бяха спечелени от Еманюел Макрон. Вместо, както например европейската християндемокрация, да флиртува с антиевропеизма и ксенофобията на кафявите, Макрон проведе решителна кампания, основана върху класическите теми на либерализма, на републиканството, на европеизма и на зеленото бъдеще. И спечели.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдамм

    42 20 Отговор
    Тиквата падна позорни недостойно

    Коментиран от #5

  • 2 Последния Софиянец

    73 17 Отговор
    Държава в която на протест излизат 10 000 полицаи и 100 граждани има огромен проблем.В нормалните страни е обратното.Чакам всички свободни хора довечера на протеста.Всеки може да си каже мъката.

    Коментиран от #7, #29

  • 3 България

    20 48 Отговор
    Скоро пратениците на чичо Джо ще дойдат за мутрата и ще му потърсят сметка за руския газопровод! Който се е хванал с Русия, хубаво не е видял! Вижте какво става с клетите арменци в Карабах, които Русия предаде и продаде на турците!
  • 4 Само СДС

    25 40 Отговор
    Нещо си объркан ти сериозно човече и знаеш ли, че Байдън е демократ, нашият човек в САЩ, а изборите загуби вашият червен кандидат?ЯВНО ИМА НОВИ СИМПТОМИ НА ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАТА...Путин нe бързaл, мoля ти ce, дa пoздрaви бeлият нoв прeзидeнт нa CAЩ-Бaйдън?! Дреме им на американците за поздрава на Путин. Опитът за некомунистическа революция в САЩ се провали и най-големият комунист там загуби изборите! Комунистът на комунистите, червенокожият луд МАКС! Чoвeкът нa Мocквa зaгуби избoритe! Путин e тeжкo бoлeн и трeпeри, a и eдвaм ce държи нa крaкaтa cи /имa клипoвe кoитo дoкaзвaт тoвa/. Питa ce oт кaквo ce рaзбoля-oт зaгубaтa нa Тръмп или Гocпoд гo мaчкa вeчe…?? Близкитe му гo мoлят дa ce oттeгли oт прeзидeнтcтвoтo oт януaри мeceц, нo cтрувa ми ce, чe виe пoклoнницитe нa Путин трябвa дa бъдeтe гoтoви зa кoфти нoвинa oщe oкoлo Кoлeдa!

    Коментиран от #8, #14, #16

  • 5 Лелее

    13 22 Отговор

    До коментар #1 от "мдамм":

    Ей , ма големи сте експерти !
    А и “голям “ коментар “ си праснал !
    Тиквуций, Бойче , Утре ще падне , па оставка ти лелина ...
    Гледам “високото “ ниво на протестиращите , наред с тримата селски хитреци + често “просветляваният” от Дубай - С .Диков и само чакам да дойде Март!
    Та после 5 години -7 човека да пушите по цял ден по площадите...
  • 6 Камбани

    24 16 Отговор
    бият само в главата на Дайнов!
  • 7 Чакай

    12 8 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Чакай от умрел писмо.

    Коментиран от #12

  • 8 Не ти

    21 5 Отговор

    До коментар #4 от "Само СДС":

    ли платиха вече за тази глупост?! Спри да с.р.ш по форума!
  • 9 Баба Ванга:

    30 14 Отговор
    ТИКВУНИЙ КЕ ПАДНЕ!
  • 10 Тъй,тъй

    19 9 Отговор
    Ще му пее скоро попа,но няма да го чува и след туй рязко ще свърши домашната ракия в страната.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Последния Софиянец

    24 13 Отговор

    До коментар #7 от "Чакай":

    Народ който е неспособен на протест е мъртъв народ.Това ни го казаха евродепутатите на Протеста и са прави.
  • 13 Последния Софиянец

    9 16 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    Само една силна Партия на протеста може да изрине от Партийния дом БКП (БСП, ГЕРБ,ДПС)
  • 14 ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР

    10 14 Отговор

    До коментар #4 от "Само СДС":

    Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението (извън ЕНП) с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ ТУЛУП....в случая добра или лоша това е БСП...иначе Тиквуций ще е вечен!!!!
    Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!
    ОСТАВКА на бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин!!!!

    Коментиран от #15, #28

  • 15 Последния Софиянец

    10 15 Отговор

    До коментар #14 от "ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР":

    Само една силна Партия на протеста може да изгони от Партийния дом БКП(БСП,ДПС, ГЕРБ) Иначе още четири години ще ни се подиграват.

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Обективен

    20 4 Отговор
    Ерата на необективните, разпищолени и платени политолози приключи и никой не ги бръсне за слива, камо ли да им вярва!
  • 18 Като ви видя знамето

    5 1 Отговор
    с тези цветове и камбаната на Паганини ми проговаря: ”Беж с 200”.
  • 19 наци

    15 2 Отговор
    Започва годината на дементния любител на малки момиченца, който не е сигурен дали до него стои мъртвият му син, внукът му от него или внучката на другият му син.Ерата на маските и робите започва.
  • 20 пАНТЕЛЕЙ ХЪТНИК

    2 7 Отговор
    ПOДAРИ НAТИРИ ДOБРOЗOРНO НA РAЗГРAДCКA OБЛACТ -EДИН EВРOИЗМAМНИК ИЗНACИЛВAЧ И УБИEЦ И НAЙ НAГЛO ГO ЗACТAВИДA CТOИ ЗAД ГЪРБA МУ ПO ВРEМE НA МИТИННГA НA ГEРБ,РЕДОМ С КМЕТА НА ДУЛОВО .КAК НE ГO E CРAМ,КAК НE ГO E CРAМ,КAК НE ВИ E CРAМ!.ХOРA ТOВA НE E ФAНТAЗИЯ A ИCТИНA.РEAЛНOCТТA E УЖACЯВAЩA...
  • 21 Комуноид

    17 2 Отговор
    Дайнофф,къде спахте 14-15 години и чак сега се събудихте да разберете кой точно е Бойко. Той ще се пенсионира вече.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Аве Адолф Хайл

    16 6 Отговор
    Дайнов , тя и камбаната на изтрезвителя бие за теб, но ти се правиш , че не чуваш .....
  • 24 Какво от това

    7 12 Отговор
    Че протестиращите са малко на брой. Важна е идеята че има смели силни героични хора които твърдо отстояват своите принципи за сваляне на правителството и гешев. Не се уплашиха от студа и продължават да доказват че вярват в своята кауза за по щастлив живот на децата си въпреки че големите медии се правят на глухи и слепи.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 999999

    11 5 Отговор

    До коментар #24 от "Какво от това":

    Откога една група 20-30 човека се води протест, по тая логика и 3 А клас може да спретне един протест след училище.
  • 26 Васил

    8 8 Отговор
    След Арменското клане Борисов ще е в историята като геноцид над Българите лекарите учителите защото това е масово изтребление като лагерите Аушвиц
  • 27 Другия с коня

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Какво от това":

    Никой няма Право на Бунт срещу законно избрана Власт.Бунт или Въстание се наказва по член 95 от НК на Република България с 10 до 20 години или Доживот...
  • 28 протестър

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР":

    Всеки ден ще е червен след оставката, ура, ура, ура !!!!!!
  • 29 прфесионалист

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    По колко ще ни плащаш за един протест ? Малко се съмнявам, че имаш средства, и както някои споделиха, май си бедняга от пловдивско село !
  • 30 Умен по цялата глава

    8 1 Отговор
    Защо предизвикваш Съдбата,другарю Дай но в....Никой не знае за кого по-напред ще бие Камбаната..Там РЕД няма,другарю....Там Ред Няма....
  • 31 оня с коня

    6 1 Отговор
    Дайнов АВТОРИТЕТНО ТВЪРДИ,че "Ерата на злото в целия Свят "вече " е към края си.това той го казва имайки предвид Избора на Байдън.Шефът на Междунар. Комитет към Руското правителство Косачев обаче казва,че Изборът на Байдън ИЗОБЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИ нешо спрямо Русия.Едва ли ще има някаква промяна в отношенията САЩ - БГ.Дайнов обаче държи да се Произнесе по въпроса независимо Фрапиращо Некомпетентното си Мнение,защото Основното ,което има за Казване е че "Камбаната бие и за Борисов"!?Та такива са политическите Противници на Борисов - един от друг По-красиви и най-вече - с Необуздан Апетит към Властта.И знаят поговорката за "Лудия и ЗЕЛНИКА",знаят също че Борисов НЕ Е ЛУД за да им го даде и ПАК продължават да напират!:)
  • 32 БОКОШКАФА

    0 1 Отговор
    ПРЕДИ ТОВА ЩЕ УДАРИ ЗА 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ДО МЕСЕЦ МАРТ 21 ГОДИНА
  • 33 Fratev

    0 0 Отговор
    Да се надява ме,Да обърне гръб на НАТО....Лъжи и клевети ,на високо квалифицирани професионални Садизти!!
  • 34 Камбаната бие и за теб

    1 0 Отговор
    Господин ли си, другар ли си Дайнов. Май повече мязаш на другар - комуняга. Та тази камбана бие със всичка сила и за теб, и ако можеше да говори би казала : не вярвайте и на една дума, казана от Евгени Дайнов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове