Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 09:08 3 689 79

Томислав Дончев: Няма да затваряме държавата, изкуството е да се движим по бръснача

  • томислав дончев-
  • мерки-
  • криза-
  • коронавирус

Той отхвърли критиките към Бюджет 2021 г. и напомни, че ние сме с най-ниският дефицит в Европейския съюз

Томислав Дончев: Няма да затваряме държавата, изкуството е да се движим по бръснача - 1
Снимка: БГНЕС

Лятото не е проспано по отношение на коронавируса. За съжаление има жертви, но и много хора, които са излекувани. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с COVID-19 и ситуацията у нас.

Противно на нашето схващане да си казваме колко сме глупави и неподготвени, това очевидно не е вярно, гледайки данните - на 11-о място сме по брой заразени и на 10-о по брой починали.

Томислав Дончев каза, че няма смисъл от пълно затваряне на държавата. Преди това е имало КПП-та, защото е имало локално разпространение на вируса. Сега вече ситуацията е друга.

"Мерки ще бъдат прилагани такива, каквито има нужда. Изкуството е да се движим по бръснача - от една пазейки живота на гражданите, от друга - без да съсипваме икономиката. Нищо не може да замени личната отговорност", коментира пред бТВ вицепремиерът.

"Не се предвижда пълно затваряне, имаме готов списък със стъпки. В зависимост от ситуацията сме готови да реагираме", настоя още Дончев.

Той изтъкна, че от едната страна е здравето, а от другата е икономиката.

Томислав Дончев каза, че няма разоряващ бюджет. Всички мерки са насочени за помощ на хората. Той отхвърли критиките към Бюджет 2021 г. и напомни, че ние сме с най-ниският дефицит в Европейския съюз.

"Политическите клишета не позволяват да се говори така за сложна система, каквато е бюджетът", каза вицепремиерът относно изказване на Румен Радев.

Томислав Дончев припомни, че примерът, който е дал за Котката на Шрьодингер е по повод поведението на президента.

Котката хем е жива, хем е мъртва. Хем от една страна да има мерки, хем ако има - защо има, така се държал държавният глава по отношение на действията на правителството.

"Какво би се случило, ако в момента бяхме без работещ парламент?", запита реторично вицепремиерът.

"Айде да не говорим в такива катастрофични мащаби! Тука сървайвингът не е правилното, не е това играта", отсече Дончев на въпрос дали кабинетът е оцелял.

Томислав Дончев иронично коментира написаното от Румен Радев относно 10 ноември. Според него тука има усещане на жив класик в това изказване на президента.

Вицепремиерът отговори и на критиките на Христо Иванов и Цветан Цветанов за Националния възстановителен план на страната. Той смята, че не са чели достатъчно, за да разберат какво се предвижда.

По повод отношенията ни със Северна Македония вицепремиерът каза, че никой не иска от България да се направи компромис.

"Самите правила на ЕС са намислени да не се привнасят стари проблеми. Те първо трябва да се изчистят и тогава да има членство", каза Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 45 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    58 3 Отговор
    По бръснача може много лесно да се порежеш!

    Коментиран от #5, #11

  • 2 ТаУмВзе

    78 4 Отговор
    Умопомрачения гербераст пак бълнува. Къв бръснач, кво изкуство? Само Чекмеджета са Важни!
  • 3 Ба , да отмъкнете парата

    62 1 Отговор
    Ви е изкуството.
  • 4 Стига

    78 2 Отговор
    голословие и клишета , заучени фрази и лакействане , бе ! Хвашай си раницата и кметиците - и към ареста !
  • 5 Алфа Вълкът

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Може и да се заколиш! Но истината е, че ще гледаме Германия и ще копираме по нашенски. Как едно време сме копирали демокрацията от Русия.
  • 6 слтци

    52 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Томислав Дончев: Няма да затваряме държавата, изкуството е да се движим по бръснача""
    И да умират хора защото сте неадекватни!!!
  • 7 един от многото

    40 2 Отговор
    Казва го защото си бръсне плешивата глава.
  • 8 Дончев

    38 1 Отговор
    ... ти чуваш ли се какво говориш? Явно сте много самонадеяни.
  • 9 глоги

    41 1 Отговор
    Томиславе,вместо да ходиш по бръснача,да се беше избръснал! С костюм си в края на краищата.
  • 10 народа

    38 3 Отговор
    пълна анрахия пред спешните центрове хората вече се бият кой първи да мина защото няма бегла в болниците и кой успее може да остане жив . Народа е оставен на произвола на съдбата . Поучете се от Чехия затвориха държавата и болните в пъти намаляха . Все още имате време но то бързо изтича . мислете за обикновеният народ и не го оставяйте на произвола опомнете се
  • 11 Българка

    27 0 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Правителството е ОПГ и действа като такава. Бюджет 2021 е приет набързо и незаконно без кворум в НС, за да развърже подкупите и корупцията
    За здравната криза пък няма никакви адекватни мерки. Разкриват сега, преди месеци, легла, а няма медицински персонал, който да лекува. Ама болниците , некадърни управляващи, не са хижи. Липсват най-необходими лекарства и в болници , и в аптеки.Липсва достатъчно мед.оборудване. Списъкът с престъпния провал на властта е много дълъг. Изходът е един
    ОСТАВКИ,СЪД и ЗАТВОР
  • 12 Мазньо

    24 0 Отговор
    Опростяваш нещата - не е въпросът да има или да няма мерки ,важното е да са адекватни и реципрочни на моментното състояние.Е,не ви се отдава...А за бръснача - главата ти показва с какво ходиш по него...
  • 13 Пипон Killer

    38 0 Отговор
    Такъв бръснач ще ти дам, че и майка ти няма да те познае, пипон крадлив!
  • 14 Грейс

    30 0 Отговор
    И този започна с голямата баданарка! Хората умират, защото няма лекари, защото по т~н не се лекува, защото всява ето на паника доведе нещата до тук! И пак има наглостта да хвали провалилото се управление!
  • 15 ноу комент

    27 1 Отговор
    хазартен тип, иска да върви по бръснача, и така поне до март месец, а колко ще умрат, няма значение, това не са управници, това са тарикати и келепирджии дето ни управляват
  • 16 гошо

    29 0 Отговор
    Всички знаем,че крадат като за последно, но тоя е душевноболен.
  • 17 Неподкупното неПияно Трио

    3 17 Отговор
    Ми не взимате мерки , народът иска това , иска онова ....
    Ми добре - Ето Пакет от Мерки ....
    Ааа не ,това е предизборно
    Ми какво искате ?
    Ааааа не , оставка !
    На кого ?
    На Кмета на Бусманци , на чистачката във Бирената фабрика , на бай Ставри от стъкларския и по 3 кутии цигари на ден и 4 големи ракии!И да не вали сняг ако може ...
  • 18 БАЦЕ БАЦИЛА

    27 0 Отговор
    А може би хаосът,който предизвикахте,не е съвсем случаен - все пак В МЪТНА ВОДА РИБА СЕ ЛОВИ ПО-ЛЕСНО.Чекмеджетата пращят ,а хората кучета ги яли...
  • 19 не ги дишам тия

    26 0 Отговор
    На срутена къща портата се не затваря. Какво ще затваряте бе тулуп , ние ще ви затваряме.
  • 20 Румен

    20 0 Отговор
    Най големия лижегъз в БГ
  • 21 555

    13 0 Отговор
    Тиква с мед
  • 22 паламарка

    13 0 Отговор
    Абе какво зависи от теб бе Томиславе? Сигурно и у вас нищо не зависи от теб. А ти правиш изявления, само за да изглеждаш умен.
  • 23 знаемзнаем

    16 0 Отговор
    Вие я затворихте държавата, но за разлика от март, го правите постепенно.

    Лапате милиарди европроекти и набутвате българите с външни дългове.
    Пак ще теглите за сметка на българите нов външен дълг през 2021.
    Та ние от как сме в ЕС натрупахме повече външни дългове отколкото при бай Тошо. А кой прави големи дългове, този който не управлява ефективно държавата.
  • 24 Боко Боков

    16 2 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Сега докато не мога да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.
  • 25 Кукуригу

    16 0 Отговор
    Бравос Томиславе!Както каза Банкянския - ще "изправите" държавата ...само че на нокти!
  • 26 алино

    10 0 Отговор
    Гологлавецо и вие много ми прости вече много държави ги заключиха и няма да имат Нова година а от този гологлавец нищо не зависи. Като му наредят Хазарските банкери или по новому Сицилианските или Ротшилдовци веднага ще изпъне крак.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    12 0 Отговор
    Какво изкуство бе, томеее? Не ме карай да се смея, че като те гледам ми се повръща. Изкуство! Шефа ти се скри, ти правиш некви пируети да гепиш милиардите, казали сте на всички засегнати от вируса, да се оправят сами, както преценят, да налагат мерки! Къде видя изкуство тука? Всичко е на самотек.....изкуство ми говори....
  • 30 Охо Бохо

    11 0 Отговор
    Колкото повече умрат толкова повече мъртви души, а те са избиратели на Герб. В името на изборите и победата . .
  • 31 Васил

    13 0 Отговор
    А какви мерки предлагаш няма лекарство или ваксина Чехия с карантина намали от 10000 на ден на 2000 значи може а че сте некадърни и за нищо не ставате това е отделен въпрос.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 El M

    11 0 Отговор
    Подавайте си оставките, некадърници!!!!
  • 34 Затваряне

    14 0 Отговор
    Мерките които са наистина ефективи и решават проблема са затваряне, но напълно на всичко това приложи Китай. Икономиката им вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.
  • 35 ООООо

    5 0 Отговор
    А и много внимавайте със "спящите" клетки на ИДИЛ дето ги пуснаха Меркел и Ердоган защото те само това чакат заключване на държавата и ......
  • 36 Фаро

    11 0 Отговор
    Само това ви остана притиснати в ъгъла и бягство по бръснача ано се заколите
  • 37 Малко логика

    7 1 Отговор
    Затворете всички учеща веднага. Всеки ден закъснение ще се увеличава ужаса които тепърва предстои. Ако скоро не се направи това няма да има дори и учители които да преподават после.
    Няма грам логика да не се приложат мерките които се прилагат при грипна епидемия и са изпитани в продължение на десетки години и са доказали своята ефективност при епидемия.
    Дори и да не се провежда дистанционно обучение изобщо не е трагедия може да се отмени лятната ваканция и всички да учат от май до следващия октомври без никакви ваканции.
  • 38 Софиянец

    9 9 Отговор
    Жалко за хората, мангъровщиана до тук ни докара. Прост народ слаба държава.
  • 39 Браво

    1 11 Отговор
    Мъдър Човек!
  • 40 1-20

    10 0 Отговор
    Тоя овчар няма да се лекува в родната Габровска болница а ще го обгрижват във ВМА. Така че каквото и да говори трябва да се игнорира.
  • 41 Българин

    10 0 Отговор
    Страшно е ,когато Втория в Държавата ти каже че трябва да се движиш по ОСТРИЕТО НА БРЪСНАЧА !!!
  • 42 Next

    16 0 Отговор
    Томиславе, главата ти е крива като бостанско плашило, и е празна като банкянска кратуна.
  • 43 699

    21 0 Отговор
    Тоя само да се закашля и веднага е в болница с кетъринг и персонален медицински екип, а електората да върви по бръснача....
  • 44 Ели Оригинал

    7 1 Отговор
    Предоставяйге право на Избор, Г-н Дончев, който иска дистанционно обучение-добре, който не иска, да си носи последствията.

    Този е "вечният" конфликт от "библейски времена".
    Правото на избор.
    Дори Ви съветвам да иницирате референдум, без оглед на гласували.
    Така ще накарате Този народ да осъзнае какво иска, и как да го отстоява.
    А не 4соросоидите" да ползват справедливият гняв на хората!
  • 45 Гост

    11 0 Отговор
    Абе несдекватници за вас и близките ви има болници и доктори ама за нас???? Ще ви бъде търсена сметка от народа скоро време , ме оставихте вируса да вилнее и обричате хора нуждаещи се от каквото и лечение да е било корона или друго!!!!!
  • 46 Ели Оригинал

    4 1 Отговор
    Инициирате Референдум -грешка!
    Създайте условия за едно, или друго предпочитание.

    Какво ще направят "по-различно" опонентите Ви, организирайте кръгла маса по медиите.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ТИКВЕНА ДРЪЖКА

    11 0 Отговор
    ..............изкуството е да се движим по бръснача........?!?!?! КАК ЩЕ СИ НАЦЕПИТЕ ГА ЗА ОТ ТОЯ БРЪСНАЧ !!
  • 49 Политик

    8 0 Отговор
    Изкуството е да си направите харакири...ОСТАВКА........
  • 50 Пенсионер 200

    11 0 Отговор
    Дончев, то е ясно, че като си ходел по острието на бръснача си паднал разкрачен. Защо не вземеш да освободиш кабинета, по-добре жена ти да го заеме. Тя поне е българка.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Goyo

    6 0 Отговор
    Тоя па е най-смешнив тип в цялата държава.
  • 53 ТЪПАК

    5 0 Отговор
    АМ ГЪЛ скоро ще разбере колко е ПРОСТ ! Много скоро !
  • 54 Потник

    3 0 Отговор
    Просс
    Проссс
    Просс
  • 55 Apocalypse now

    0 0 Отговор
    Изкуството

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Вземете мерки

    2 2 Отговор
    Вас ви лекуват и затова не ви пука.Скоро ще има бунтове на смъртници и тогава ще стане страшно

    Коментиран от #58

  • 58 Apocalypse now

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Вземете мерки":

    Аййй не думай
  • 59 ПЕТКО

    9 0 Отговор
    ЧЕТИРИ ГОДИНИ ГОВОРИ ЕДНО И СЪЩО ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ И НЕ Е НАПРАВИЛ АБСОЛЮТНО НИЩО ПОЛЕЗНО ЗА ХОРАТА.ИЗОБЩО ТОЯ КАКВО РАБОТИ???

    Коментиран от #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Санитар

    4 0 Отговор
    Хунтата изпра пари в обдишващи апарати сега стоят незаети,защото няма персонал за тях.На ход са апаратите за кръвна плазма още по-голямата глупост за лечение на грипа ковид,който не е застрашаващ човечеството.Само далавери въртят тулупите
  • 62 Наистина

    1 0 Отговор
    Какъв бръснснач, ножа е дървен !
  • 63 Габрово

    8 0 Отговор

    До коментар #59 от "ПЕТКО":

    Тоз бурсук беше кмет на Габрово и освен с незаконните горски сечове не го запомнихме с нищо друго
  • 64 Диоген

    4 0 Отговор
    Томиславчо,приличаш на онзи ,,щастливец" от един детски виц:Голям късмет извадих,пързулнах се по бръснача и паднах в каца с йод.
  • 65 911

    6 0 Отговор
    Този разбира от бръсначи. Сигурно сам така добре си е обръснал главата. Сега ще бръсне нас, не че до сега не са ни бръснали.
  • 66 Наймалкиябизнес

    5 0 Отговор
    Защо нищо не каза за бизнеса които спряхте, повечето битаци/пазари на открито са спрени ? или просто не ти пука взамаш си заплатата другите евас ги !
  • 67 Гост

    5 0 Отговор
    Изкуството е , да отидете при бай Ставри. Човекът е строг , но справедлив ! Той ви очаква !

    Коментиран от #71

  • 68 Лейка

    2 0 Отговор
    Томее бликаш от акъл. Като се движиш по ръба на бръснача се порязваш. А хунтата ни изряза до дупка като народ. Бюджета къде го?? Пробит като старите чорапи на баба ми. Нищо не става от вас. По-скоро съд и затвор до живот.
  • 69 Грую

    3 1 Отговор
    К'ъв бръснач бре Дончев? То вече отиде коня у ряката! Изтърваха се нещата. Сега в студените три месеца, които ни очакват по отношение на вируса просто ще ни блъсне "товарния влак" дето има една дума и в този ред на мисли той бръснача вече ни е отрязал главата, а пък ни е сега ще 'одим по него без глава. Тази власт, 'дето я узурпирахте 'ептен ви 'зе ума!
  • 70 Къде сме ние

    2 0 Отговор
    Чисто статистически сравнявам България-6.930 млн население и САЩ-335 млн население! Съотношение 1:48. Ако в САЩ имат същите "постижения" в борбата с коронавируса, днешните данни щяха да изглеждат така: Заразени за последното денонощие 4390 у нас-съотносимо в САЩ-210720/реално в САЩ са 135 000/ Смъртни случаи в България за последното денонощие-80,съотносимо в САЩ-3840/реално там са 1346. САЩ е страната с най-голям брой заразени и починали от КОВИД-19. А ние, ние сме идиоти.
  • 71 Ястребовски

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Гост":

    Няма страшно.Те му вдигнаха заплатата и той е много "отзивчив":)
  • 72 Оги

    3 0 Отговор
    Дончев внимава да не падне на бръснача, че топките отиват. Ганьо отдавна е скопен, няма никаква опасност.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Браво

    2 1 Отговор
    Томе запомни това и надали ще проумееш някога нещо - Да е шапка да ти купя, ама ум не мога. Лъжа се с метър не мери. От което се мъдрия срамува, с него се глупавия надува.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 сЛОВЕСНИЯ

    2 0 Отговор
    МЕНТОР НА тиквата-ЛЪЖЕЦ КАТО НЕГО.чИСТАЧЪТ НА ОАКВАНИЯТА НА ПРОСТАКА.
  • 79 Ссср

    1 0 Отговор
    Това са приказки за 3 ти клас
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове