Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 09:27 1 379 24

Каракачанов: Мерките на този етап са адекватни

  • красимир каракачанов-
  • мерки-
  • пандемия

Много по-здраво трябва да се ангажират частните болници, смята вицепремиерът

Каракачанов: Мерките на този етап са адекватни - 1
Кадър Нова тв

Мерките срещу разпространението на COVID-19, които държавата е въвела, на този етап са адекватни. Това коментира в предаването „Здравей, България” по Нова ТВ вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

„Министърът на здравеопазването действа адекватно. Чудя се как издържа. Мога да кажа, че прави всичко, което може”, коментира вицепремиерът.

Според него обаче системата е пред колапс и частните болници трябва да се ангажират много по-сериозно.

Освен това проблемите засягат всички, а „вирусът не прави разлика между управляващи и обикновени хора”. „Познавам депутати, които се лекуват вкъщи, защото няма място в болниците. Познавам и депутати, които са доброволци в болниците”, заяви Каракачанов.

Той отговори и на критиките към властта, че не се справя с пандемията.

„Когато казвам с какво не съм съгласен, казвам как да се направи. Много е лесно да се критикува. Аз не съм казал, че правителството не се справя. Много е лесно да критикуваш, когато не носиш персонална отговорност”, заяви Каракачанов.

Той добави, че е поставил въпроса за изчезващите от аптеките лекарства и по него се работи.

Около 2% от личния състав на Министерството на отбраната е заразен с COVID-19. В болница са 11 военнослужещи и 7 военни служители. Каракачанов обясни, че с издадената във вторник заповед е дал възможност на всички военнослужещи, които са преболедували, да дарят кръвна плазма.

„От първия ден видяхте, че Българската армия не стои безучастна и не се е скрила по поделенията и да дреме. Напротив, хората участват, помагат и го правят със сърце. Не чакат аз да ги задължавам с моя заповед”, заяви Каракачанов.

Той коментира и темата за интеграцията на Западните Балкани в ЕС.

„Това е единствената перспектива. Но няма да стане по начина, по който си го представят колегите в Скопие. Те не могат да чакат някой голям да ни натисне. Това се опитахме да им го обясним вчера с министър Захариева. Делегацията им вчера беше доста сериозна, мисля, че разбраха, че България не се шегува и няма кой да ни натисне”, заяви Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руски летчик

    9 4 Отговор
    мейдей мейдей падаме
  • 2 Значи

    10 0 Отговор
    не са , щом продукта на ДС го казва !
  • 3 Све

    7 3 Отговор
    Журналистите и МЕДИИТЕ са платени за всяка новина в подкрепа на КОВИД19 , ПАНДЕМИЯ ............ Това е престъпно. Искрено се надявам политици, журналисти и медии да бъдат СУРОВО наказани
  • 4 Алфа Вълкът

    3 8 Отговор
    Ей сега ще ревнат комунягите, че яко се мре. А до ония ден ревяха, че нямало коронавирус и им ограничавали правата.

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 5 Мазньо

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Министърът на здравеопазването действа адекватно. Чудя се как издържа. Мога да кажа, че прави всичко, което може”, коментира вицепремиерът.
    ПП Не стреляйте по министъра,той толкова може....
  • 6 ЖЕЛЕЗЕН

    0 0 Отговор
    НАТИСКАТ ГО ЗАЩОТО Е ХУБАВ

  • 7 Орлов град

    11 0 Отговор
    Ти си неадекватен, защото си от #хунтата. Шкембе воевода, Позор, Оставка и ЗАТВОР
  • 8 Частните

    9 0 Отговор
    болници трябвало да се ангажират ? За да грабите заедно с пълни шепи , хрантутнико безроден !
  • 9 Обикновен лъжец

    8 0 Отговор
    Бесрамен кариерист
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Васил

    1 0 Отговор
    Като са адекватни защо заразените и починалите не намаляват я ми кажи дебелак? Некадърни сте като не можете да се справите се пръждосвайте.
  • 14 Кукуригу

    0 0 Отговор
    " Познавам и депутати, които са доброволци в болниците." - Тия сигурно са като роми- вишисти!Чували сме за такива ама никой де ги е виждал!
  • 15 Българка

    3 0 Отговор
    Мерките на правителството за ковид кризата въобще не са адекватни. Здравният министър, ако наистина прави всичко, което може, то значи, че като министър НИЩО НЕ МОЖЕ. Липса на лекарства, мед. персонал, тепърва се предприемат някакви мерки, нищо не беше подготвено за 8 месеца. Хаосът е пълен, хората нямат достъп до лекари и болници. Ако това е адекватността, то е ясно защо повече от 70% казват категорично ОСТАВКИ
    А за учениците, болна тема, но мерки смехотворни. Отговорност от правителството нула. Отговорността е прехвърлена на местни структура, но не казват и министерските заплати ли ще прехвърлят.
    Как се доказва 20% ученици заразени/ болни, като умишлено не се правят тест ПСР на децата. Вярвайте, че процентът ще е повече от 20, тъй като повече са безсимптонни носители на вирус
    ОСТАВКИ СТРАХЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ
  • 16 наблюдател

    2 0 Отговор
    Я МУ ЕВАВАЙТЕ МААТА НА ТОВА ПСЕ

    Коментиран от #18

  • 17 един от многото

    2 0 Отговор
    Тоя се взе много на сериозно и от всичко започна да разбира. Време е да му се намажат ските.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 1-20

    2 0 Отговор
    Мерките са адекватни за тоя мехур защото не се вози в крадски транспорт. Както каза ПКП те имат по-специални нужди.
  • 20 Наблдател

    1 0 Отговор
    Оставка и само Оставка е най-добрата мярка за подобряване положението в Б-я
  • 21 Йохо

    1 0 Отговор
    Най-гадното прасе в цялото северно полукълбо.
  • 22 6762

    2 0 Отговор
    Мерките са толкова адекватни, колкото налагането им. Като няма налагане, са адекватни само за пред новините. В поверената ти армия няма един с маска, само като ходиш да се пъчиш пред строя, тогава може някой ЕВЕНТУАЛНО да сложи. Така че скрий се или напускай.
  • 23 Фокс

    2 0 Отговор
    Кое му е адекватно на мерките? Циганите продължават да се разхождат без маски по градския транспорт, като им направиш забележка са готови да ти прераж гърлото.Къде са ви хората които следят за това.Няма такива.Как за толкова месеци един не видях да мине да провери какво се случва.Само приказките са ви големи , на практика 0.Особенно по големите квартали където е пълно с цигани цари пълно безхаберие.Никакъв контрол.Заразата се разнася , а вие дремете.
  • 24 Обущарьо

    2 0 Отговор
    само до обувките.Патрипотко от какво разбираш ти?от нарисувани самолетчета и от комфортни тераси.Използвате властта да лапате само и приказката вие лизаческа-подлога.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове