Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 12:50 3 784 35

Доц. Мангъров: Най-доброто нещо е, че страната не се затвори

  • доц. атанас мангъров-
  • антибиотици-
  • инфекциозна болница

Този стремеж да се влезе на всяка цена в болница е безсмислен, каза той

Доц. Мангъров: Най-доброто нещо е, че страната не се затвори - 1
Снимка: БГНЕС

Най-доброто нещо е, че страната не се затвори и засега няма изгледи това да се случи. Това каза доц. Атанас Мангъров на редовния брифинг на здравните власти във връзка с развитието на болестта у нас.

„За това заболяване няма дефинитивно лечение. Няма нещо, което да се даде и на хората да им мине. Цялото това даване на антибиотици от самото начало и този стремеж да се влезе на всяка цена в болница е безсмислен“, каза той, цитиран от бТВ.

По думите му влизането в болница е оправдано само от гледна точка на това болните да получават кислород и в краен случай, ако се стигне до необходимост от апаратна вентилация.

„Хубаво е хората да се успокоят и да се спре с това безумно приемане на лекарства“, допълни Мангъров.

„В огромната си част болните се нуждаят от обгрижване, което в една препълнена болница е трудно да се осъществява. За предпочитане е хората с коронавирус възможно най-продължително време да си стоят вкъщи. Ако има нужда от неща, които не могат да се приложат в домашни условия, да бъдат насочени към болниците. За тази цел в играта трябва да бъде включена доболничната помощ“, смята доц. Мангъров.

По думите му Инфекциозна болница в София е пълна. Всеки ден се изписват и се хоспитализират нови хора.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПРЕДАТЕЛ

    16 30 Отговор
    МАНГЪРА ПРЕДАДЕ НАРОДНИТЕ ВЪСТАНИЦИ И НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ОТ ОРЛОВ МОСТ!
  • 3 др Гей Билтс

    8 12 Отговор
    Утре, 13-ти Петък, Бай ви Дончо ще затвори Света за повторно предброяване.

    Коментиран от #10

  • 4 Цуки

    7 11 Отговор
    Дано теб да затворят
  • 5 ВЕРВАЙТЕ МУ

    18 27 Отговор
    МАНГЪРОВ Е ПИЧ! ЛЕКУВА С ЧАЙ И КЛИЗМИ И ВЗЕМА ПО 100 ЛВ. НА ПРЕГЛЕД! УРА ДЕБИЛИ!
  • 6 ВЪСТАНИК

    1 5 Отговор
    НЯМА ЛИ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ВНВ, ЧЕ МИ ЛИПСВАТ?
  • 7 сиромах

    3 2 Отговор
    А пазарите на открито защо са затворени само там ли има корони
  • 8 Българка

    13 10 Отговор
    И ако може хората не само по-дълго да си стоят болни в къщи, а и да си умират тихо в домашен уют. Така няма да притесняват лекари в болниците и да стане очеизваден колапсът на здравната система
    Управляващите са престъпници, които подложиха на геноцид българите. Те вече са физически съучастници и главни виновници за смъртта/ убийството на болни, които дори нямат достъп до лечение
    Оставки, съд и затвор!
  • 9 Преболедувал

    15 3 Отговор
    Като излекувал се от к19 мога от опит да кажа, че личния лекар ме “излекува “ по телефона като ме изпрати в Бърза помощ! Цял ден се разхождах по кабинети и в аптеката, а от РЗИ ме карантинираха след 2 дни! После карантината ми продължи 16-17 дни докато излезе теста и актуализират базата си данни!
  • 10 Политолог

    15 13 Отговор

    До коментар #3 от "др Гей Билтс":

    А ти кво очакваше!? Че глупостите, които говори ги вярва ли!?😂 Целта беше да ви облъчи вас - неграмотните зомбита и да се създаде хаос в държавата...От който той сега се възползва. Както казах преди няколко дни - той ще запее нова песен, в която "лекото грипче" и чайчетата няма да са на мода вече...
  • 11 ДРУГАРИ ДЕБИЛИ

    7 9 Отговор
    ВСИЧКИ ЛИ ОТ ПРОТЕСТА СЕ ЗАРАЗИХА ТА ОСТАНАХА 30 ПРОТЕСТИРАЩИ? МАНГЪРА ПОСТИГНА ЦЕЛТА СИ И ПРЕМИНА В ПРАВИЛНИЯ ЛАГЕР! А СЕГА - НОСЕТЕ СИ МАСКИТЕ В ДЖОБА И ВИКАЙТЕ - ОСТАВКА НА ОПАШКИТЕ ПРЕД ТРИАЖА!
  • 12 ДРУГАРИ ДЕБИЛИ

    8 7 Отговор
    КОЛКО С КОРОНА19 СА БИЛИ НА ПРОТЕСТИТЕ? КОЛКО С К19 СА БИЛИ НА ВЪСТАНИЯТА /КАРАХА ГИ С РЕЙСОВЕ/? КОЛКО ПОВЯРВАХА, ЧЕ ВИРУСА СЪЩЕСТВУВА? СЕГА РИВЕТЕ, А ГА ЯДОХТЕ КИБАПЧЕТАТА НА ЧЕРЕПА ЩО НЕ РИВАХТЕ?

    Коментиран от #15

  • 13 Гост

    12 7 Отговор
    Много пъти се обясни , че бактериалната инфекция върви ръка за ръка с вируса! Когато не се повлияваш от хапчета се налага венозно вливанв! За интубирането за което говори мангъра се доказа отдавна , че е безмислено! В болницата се лекуват усложненията които причинява вируса не самия вирус и той това много добре го знае ама продължава да блещи глупости!
  • 14 Политолог

    1 1 Отговор
    😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 15 Политолог

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "ДРУГАРИ ДЕБИЛИ":

    Кърти😂😂😂😂😂😂😂
  • 16 КИКИМЯН

    4 7 Отговор
    ФАТМАКО ЩЕ РАЗМАХВА ЛИ ЮМРУК? ЩЕ СЕ ЗАКАНВА ЛИ НА БОЙКО? ЩЕ МАНДРЪЪСА ЛИ МЕГЗ В ГЗ? ДЕСА КЪДЕ Е? ПЪРВАТА НИ ДАМА ДА ГЛЕДА КАКВО СТАВА В СПАЛНЯТА Й! КАРБОВСКИ Е СУТЕНЬОР И ПРО СТИТУТКА ЕДНОВРЕМЕННО, КАКТО И ПОВЕЧЕТО ЖУРНАЛЯ.
  • 17 Софиянец

    11 10 Отговор
    Нали уж нямаше вирус и не беше страшен, сега дебила казва че е нелечим?!
  • 18 ПРИЗИВ ЗА ВНВ 6

    6 9 Отговор
    КОГАТО ПРОЛЕТТА В ИТАЛИЯ МРЯХА ЯКО ББ НИ СПАСИ И ЗА БЛАГОДАРНОСТ НОРОДА ВЪСТАНА СРЕЩУ ВЛАСТТА? ВОДЕНИ ОТ ФАТМАКА, ЧЕРЕПА, МАНГЪРА И ТРИО БАБИКЯН!? СЕГА НЕЩО ЧАЛГАРЯ, МАЯ, ФАТМАКА, ДОНЧЕВА, ЛУПИ, ПИНОКИО, НИНОВА И ВСИЧКИ ОТ ХОРА НА ЗАТВОРА ДА ПОСЛЕДВАТ ПРИМЕРА НА МАНГЪРА И ДА КЛЕКНАТ ПРЕД ВЕЛИКИЯ БОЙКО СЪС СВАЛЕНИ ГАЩИЧКИ!

    Коментиран от #22

  • 19 БАБА WC

    5 5 Отговор
    БСП И ДПС СЕ ПРЕГЪРНАХА И ПЛЬОКНАХА В ЧИНИЯТА. БОЙКО ПУСНА ВОДАТА.
  • 20 2323

    4 6 Отговор
    Още нищо не се знае дали ще се затвори страната, или няма да се затвори. Пикът не е отминал, че да говори.
  • 21 Боко Боков

    6 7 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.

    Коментиран от #23

  • 22 А защо

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "ПРИЗИВ ЗА ВНВ 6":

    Не направиш показно как се прави това, със свалените гащички? ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ 11 ГОД. САМО ТОВА СИ ПРАВИЛ, ЕДВА ЛИ ЩЕ ТИ Е ПРОБЛЕМ!)))
  • 23 Шамара

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "Боко Боков":

    Като имаше мерки, ревахте против щаба и Мутафчийски , горихте маскиит.н.? Е като сте глупаци оправяйте се какво ревете? Казаха ви лекарство няма ваксина няма, трябва ДИСЦИПЛИНА !
  • 24 Софиянец

    3 10 Отговор
    Борисов ще бъде изгонен с камъни заедно с мангърофф, за съжаление и двамата са по червени и от копейкин.
  • 25 Доцент Лангъров

    2 2 Отговор
    Ей вчера как фучах с леглата в новия ковид сектор.
    Баба Яга ще си изяде метлата.
    Бягам, скачам по стъпалата
    а пациенти се захващат с палци от краката за главата....
    .....
  • 26 От болницата

    5 4 Отговор
    Мангъров, и да емигрирате по спешност, и там ще ви намерим! Жална ви фамилия!
  • 27 МутроФоб

    2 5 Отговор
    "Най доброто нещо е че страната не е затворена..... "
    Най добре е за теб и другите мутри
    Не е така обаче за починалите, болните, хората от рискови групи...
  • 28 Кой68

    4 3 Отговор
    Що го плюете сега ! До вчера го слушахте и величаехте,а сега бил предател.Сега наживо ще може да ви лекува.......
  • 29 дръж се

    2 2 Отговор
    Мангъров, че е пълно с ПКП, готови да ни затрият за 2 цента!!!
  • 30 Собственик на фабрика и 24 работника

    7 2 Отговор
    Започнахте да го търсите Мутафчийски със свещи защото мерките му бяха блестящи и имаше само по шест случая на ден заразени! Вчера един от работниците ми не дойде на работа. Той беше яростни критик на мерките и имаше проблеми с носенето на маска, като се фукаше постоянно, че никъде не слагал маска! Оплака се, че е вдигнал изведнъж температура 40 градуса и е оцветил гащите в кафяво с надпис "аз съм твоята корона оттук натам"! В момента е в интензивното на Мангъров /Господ да го пази/ и дано да оживее. Пазете се и вие привържениците на конспирациите да не оцветите гащите изведнъж и резко с температура 40 градуса и да ви прилошее от страх, както си коментирате в сайта!
  • 31 Я... Я

    1 0 Отговор
    СЕГА МАНГЪРОВ НЕ СЕ ЗАТВАРЯТ СЕГА КОГАТО ВСИЧКИ БЯХА ОТВОРЕНИ АПРИЛ ТУК КПП ТА. СЕГА ГОЛЕМИТЕ СЕ ЗАТВОРИХА НИЕ ОТВОРЕНИ. ПРИ 35 ЗАРАЗ. ЗАТВАРЯЙТЕ ПРИ 4 300 ОТВАРЯЙ.НАКРАЯ ТИ ЩЕ ОБЕРЕШ ПЕШКИРА. МИСЛЕХ ТЕ ЗА ПО УМЕН. АМОЖЕ БИ ПАРИТЕ.....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Дедо1

    0 0 Отговор
    Дано по бързо мине тая чума,побарка цял свят.Но трябва малко да се смирим,да спреме с тая злоба и простащина която лъха отсякаде
  • 34 МЪРШУЛЯЦИ

    1 0 Отговор
    ДОБРЕ ДЕ АМА БОЙКО И КУРНЕЛА ПЪРВО В БОЛНИЦА ВЛЯЗОА ! НА ТЯХ ЧЕРВОТО МАЙ ИН ГИ Е ПО - ГОЛЯМО , А ?
  • 35 РАДЕВ

    1 0 Отговор
    МАНГЪРА СЕ ПРОДАДЕ НА БОЙКО , ЩОТО ГЕРМАНИЯ , ИТАЛИЯ И АНГЛИЯ СЕ ЗАКЛЮЧИХА - МАНГЪРОВ ОТ БОЙКО ЛИ СЕ УЧИ ИЛИ И ТОЙ ЧЕТЕ ,,ВИНЕТУТО"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове