Last news in Fakti

14 Ноември, 2020 14:12 9 146 79

Анна Заркова: Журналистиката е завряна в миша дупка, докато я гази джипа на премиера

  • сбж-
  • анна заркова

Нахлуването на полицията е добра новина, тя показа, че СБЖ е жив

Анна Заркова: Журналистиката е завряна в миша дупка, докато я гази джипа на премиера - 1

Анна Заркова, главен секретар на Съюза на българските журналисти, гостува в шоуто на Слави Трифонов и коментира защо и как полиция се озова на събрание на СБЖ: ”Свободната журналистика понякога е ”слободна”, друг път е завряна в миша дупка докато я гази джипът на премиер-министъра.
Написах във фейсбук, че пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява общото журналистическо събрание преди няколко дни, това е лоша новина за българската демокрация и добра новина за съюза обаче. Тя показва, че този съюз е жив. СБЖ с години беше в кома, изглеждаше мъртъв, полегнал, тихичък, незначителен. Сега изведнъж се случи нещо, че тоя "мъртвец" се надигна. Щом го удариха, значи го има.

Оказа се, че столичната полиция проверява решенията за избор на нов управителен съвет. Но полицията проверява още нещо - какви решения е взело това общо събрание за даване под наем на имотите на бившите почивни станции на Съюза на журналистите. Това събрание не е взимало такова решение.

Има две обстоятелства: След като беше избран новият управителен съвет на СБЖ, в този ден той отиде и се вля в протеста в триъгълника на властта. С колегите носехме плакати: "Долу ръцете от свободата на словото, ние сме свободни, журналистите не са мисирки". Ако носехме плакати на възхвала на правителството, вероятно нямаше да ни пратят полиция.

Стават едни колеги и казват: Ние тук трябва да се похвалим и да се уважаваме взаимно и да уважаваме предишното ръководство, защото този съюз остана единственият творчески съюз, чиито имоти не са окрадени. Имотите на всички останали съюзи са", разказа подробности журналистката.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    45 35 Отговор
    И нези се изкараха репресирани като Черепа..не можели да дишат !!!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Въй

    42 19 Отговор
    Анна Заркова: Журналистиката е завряна на мишката в дупката, докато я гази жипа на премиера-дзвера.
  • 4 Българка

    52 33 Отговор
    Само проправителствените медии имат слободия да пишат дори и основно лъжи. Всички журналисти, които държат на свободата на словото и отразяват истината са врагове на мафиотското управление!
    Долу ръцете от честните и свободни журналисти!

    Коментиран от #65

  • 5 БГ МАФИЯ В МС

    54 33 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ МНОГО МРАЗИ, ДЪЛБОКО МРАЗИ ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ И ЗАТОВА ГИ ТЕРОРИЗИРА ЕЖЕДНЕВО И ЕЖЕЧАСТНО. ПО-УМЕН ОТ ПРАЗНАТА ТИКВА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА В БЪЛГАРИЯ. АКО СЛУЧАЙНО Е ОСТАНАЛ ПРАЩА БУХАЛКИТЕ, ДАНС, ПРОКУРАТУРА, МВР, НАП , В КРАЕН СЛУЧАЙ СЛУЧАЙНА КАТАСТРОФА С НАРКОМАН СИН ДА ДАЛАВЕРАДЖИЯ ОТ ГЕРБ.
  • 6 Га4е

    40 31 Отговор
    Г-жо Заркова пишете за бомбардировките от сащ над София от 14.11.1943г.до 17.04.1944 г. Няма нужда да се вайкате .Напишете какво стана преди 77 години с американските и английски бомбардировки над София, Кюстендил, Дупница ,Враца ,Скопие.Нека всеки българин да знае за нападенията на сащ.Напишете защо Бойко Методиев Борисов мълчи за тази зловеща в историята на България дата ?!Позорното му поведение и полегналото положение на Външната министърка Ек. Захариева будят само отвращение.

    Коментиран от #25

  • 7 Въртоп

    51 22 Отговор
    Др.Заркова ти дълги години работи под мъдрото ръководство на агент Бор /Тошо Тошев/ . Всички вие бяхте чеда на на партията майка и на нейното "биещо сърце". Дълги години мътехте съзнанието на българите със своите комунистически и прокремълски внушения. Вижте какъв е днес народът ни - с носталгия към комунизма и Москва, индоктриниран от такива като вас. Сега искаме от македонците да си сменят чипа, когато нашия е на същата вълна. Те бяха окупирани от Титова югославия, а ние от СССР. По това можете да разберете, че ние и те сме от едно тесто - заобичахме палачите си, те Сърбия, ние днес Кремъл. Стокхолмски синдром.
  • 8 безпартиен

    34 18 Отговор
    Когато го направиха гл.секретар на МВР без нито ден работа в която и да е от службите порещи се с престъпността,всички "журналисти" го величаехте,независимо от некомпетнтността и глупостите,които ръсеше!!!Та всички "журналисти" се чувствахте задължени да хвалите,да се радвате на успехите в "борбата" с престъпността!Никой не направи простата равносметка колко неразкрити знакови убийства станаха по това време!Кой ви забраняваше да мислите?Ако е по принуда или със заплащане-може да разбера.Но ако и мислите ви са в тази посока-значи вече всичко е необратимо!
  • 9 Фактъ

    28 21 Отговор
    Този джип ще улети в канавката . Видя се , че Боко е разсеян шофьор .
  • 10 пройчо

    19 9 Отговор
    има две дърти коври /от БСП/ ,които ,по инфо на свински парцали "а`ла ,,пиг,,,били 'скочили' наЗаркова за вчерашния и пост у "ф.б" за нахлуване на прокуратурата в сбж......***Мисирки дърти и прости ---вие в един отбор би сте ???...в отбора ва 111тото място ??! ..ТО ВИ СЕ ПАДА--С ПРАВО.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ББ ГС

    34 21 Отговор
    Тая па .
    Оди се пери бе милиционерска щеркооо.
    По мязаш на мисирка
  • 13 дърта комуняга

    33 18 Отговор
    ами да върнем твоя любим режим на власт!! да видим ко шава мачка тогава, червени плювалници !!
  • 14 Петя

    31 11 Отговор
    Дръжки завряна в миша дупка. В тази държава всеки си пише, каквото му скимне и никой не носи отговорност за думите си.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българка

    30 27 Отговор
    Анна Заркова има много стойностни и антиправителствени статии и постове във фейсбук.
    Затова ли наскачаха много боковски "конници"?

    Коментиран от #20

  • 17 ГЕРП=БКП

    22 17 Отговор
    Няма по мафиотски режим, като този в България!

    Дори и в латиноамериканските държави!
  • 18 Анонимен

    21 8 Отговор
    Иска джипа да кара момино момче !ЗАЩОТО МУ ПОДХОЖДА! ЗАЩОТО МУ СЕ ДАВА ПО ПРАВО!ЗАЩОТО МАМА ГО ИЗУЧАВАШЕ В ЧУЖБИНА! ЗАЩОТО ЗНАЕ ЕЗИЦИ! ЗАЩОТО Е ДЕТЕ НА ПАРТИЯТА!
  • 19 Георги Тертер

    16 18 Отговор
    Едно не мога да разбера , защо има хора ,които определят Бай Ганьо Борисов за десен политик? Преди години Петър Стоянов го каза добре , а именно че Борисов се определя за десен защото дясното е перспективно , но в момента разбито - тогава се разпаднаха на ДСБ , СДС , БНС и тн. Сиреч ако беше червеното - хоп щеше да прилапа 19% от БСП и тогава ходеше от студио в студио - на ти още 11% от реклама - простак е , но е хитър ей....та до ден днешен вее синьо знаме и се крие зад него , стар комунистически номер. Без да споменавам , но по-мъдрите са забелязали , че той ползва болшевишки прийоми тип Сталин , лукав е , а тука сини избиратели които е направил на маймунки се чудят как да го защитят , а за него сте просто донори на власт. Божеее , мъка , мъка......
  • 20 пройчо

    14 14 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Така е.....Тя е от малкото ,които изобличаваха Тлъстия Бою-още по времето Му на главсек.МВР......особено след като уж подаде оставка и същия ден Си я взе ,щот "Царъ ме помоли !!..
  • 21 сила

    4 6 Отговор
    докога ще ме триете притеснявам ли ви нещо мнението ми ви плаши ли
  • 22 Пенсионер

    2 11 Отговор
    Кучетата си лаят, керваните си вървят, независимо дали из пустините или из демократична Европа, а гледащите- просто си мрат, повече от "като мухи"- скоро свикваме напълно, без жал.
  • 23 Милиционерите

    17 3 Отговор
    искат да видят какви имоти има за крадене.
  • 24 Го4о

    28 15 Отговор
    Заркова, тепърва ще Ви гази Бойко! След изборите Б.Б. пак ще е номер едно и да му мисли отрочето ти, което само знае да дрънка врели, некипели. Долу БСП и техните наследници от първа линия!!!!
  • 25 ей селски

    14 8 Отговор

    До коментар #6 от "Га4е":

    Не забравяй да споменеш и тези на СССР над Добрич от 22 Юни 1941, както и тези над Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица през Септември същата година.А съветска подводница атакува и потапя кораба „Струма“, при което загиват над 700 пътника.На 13 декември 1941 г. България обявява война на САЩ и Великобритания,

    Коментиран от #54

  • 26 Божков тв

    28 10 Отговор
    Колко ти плати оная мишка от Дубай? Журналистиката е на това ниво благодарение на такива като вас МЪР И.
  • 27 Нинова

    25 7 Отговор
    Такива сте гов а журналистите. Божков плаща.
    Великия бизнесмен. Реве като монахиня за к р. Да сте видели западни бизнесмени така да ревът?
  • 28 Заркова

    27 6 Отговор
    Такива като тебе погребаха истинската журналистика и остана само платената.
  • 29 Миленов

    19 6 Отговор
    Божков тв във вестниците.
  • 30 Щерев

    25 7 Отговор
    Това съсловие от СБЖ беше обслужващия персонал на ЦК на БКП .За тях бяха апартаментите в номенклатурните комплекси,почивните станции със затворени плажове,за техните деца и внуци бяха запазени постове на бай сладки служби.Лакействането им се заплащаше предоволно.Тази от снимката е родова комунистка от най префинените и подли манипулатори.
  • 31 Дядо Йоцо

    21 2 Отговор
    Господ гледа. След време връща.
  • 32 Чочо

    30 6 Отговор
    Нанесоха се в апартаментите на разстреляните след 1945.Мръсна комунистка

    Коментиран от #46

  • 33 Дядо Йоцо

    26 6 Отговор
    Заркова как не те е срам. Доверието към теб на журналист отдавна изтече в мръсния канал.
  • 34 Трифонов

    23 5 Отговор
    Обслужваща та журналистка заркова. Пиша името с малка буква от,, голямо уважение,, към нея.
  • 35 Връзкар

    24 8 Отговор
    Божков, Божков не ти стана номера. След изборите излизаме ние от ГЕРБ за оставка на резидент и конфискация на всичко което си окрал.
  • 36 1944

    19 4 Отговор
    как сте мисирки продажни , как сте?
  • 37 Karosel

    18 3 Отговор
    Ако се газеше журналистиката само за това ѝ изказване щеше да поздравява бай Ставри през решетките!
  • 38 Майна

    17 7 Отговор
    Божков ще дойде и твоя 9 септември когато ще ти конфискуват всичко.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Зарбож тв бтв

    19 4 Отговор
    Заркова лъжата.
  • 41 Нинова

    21 3 Отговор
    Платена журналистка на най ниско ниво в журналистиката.

    Коментиран от #45

  • 42 Руснак

    7 4 Отговор
    Вие арменците в България ще се изкарате още малко по-големи руснаци от нас руснаците, май... ааа...?? Някой досеща ли се кой е най-тъпия сайт на арменците в България и ако се досеща да ми гласува с ''да'', но ако все още не се досеща да замълчи просто...
  • 43 Трифонов

    21 3 Отговор
    И тая като оная бенатова. Получи 1 мин слава за изказването на Мутафчийски,а сега той излезе прав.
  • 44 уау

    16 3 Отговор
    Ти коя беше ,мари ?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Радев

    21 3 Отговор

    До коментар #32 от "Чочо":

    Така бяха всички по така комунисти. Ограбиха всичко на хората. Дори и през турско робство земята не им е взимана, но дойдоха комунистите и взеха земя, животни, къщи, предприятия и др.
  • 47 Зарбож тв бтв

    19 3 Отговор
    Закон за ЛУСТРАЦИЯТА, обявяване на комунистическия режим за престъпен и забрана на комунисти и бесепари в управлението на страната.
  • 48 ЛУСТРАЦИЯ

    17 3 Отговор
    ЛУСТРАЦИЯ И ЗАБРАНА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ
  • 49 Станишев

    17 5 Отговор
    През 1925г.комунистите извършват терористичен акт в църквата Света Неделя. Гласувай те пак за тях. Вива зарбож тв бтв.
  • 50 Бтв

    16 4 Отговор
    Божков е най чистия и неопетнен бизнесмен в страната. Плаща ни редовно за фалшиви новини които ние си измисляме. Но нашата пияна журналистка се издъни в ефир.
  • 51 Канна рачева

    10 4 Отговор
    Ееееее бтв обичам много алкохола, ама не ми викате пияница. Една фалшива новина повече или по малко няма значение.
  • 52 Бтв-Божков телевизия

    13 3 Отговор
    Заркова и ти ще ходиш при Гешев да обясняваш за пари, имоти и др.
  • 53 ха така

    11 3 Отговор
    Интересно, "професионална хигиена" като практика дали е позната на тази госпожа? Май не - по-скоро изопачаването на събитията в удобен вариант е днешното й амплоа!
  • 54 Бачо Киро

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "ей селски":

    Че кво общо има България с наетия скрап Струма да превозва от Румъния? Двигателят му все не работел, турците го гонят от Истанбул. Нас какво ни месиш? Що не обясниш, как уж руската подводница е торпилирала тая купчина боклук, но англичаните натискат турците да не оставят бежанците от кораба да слязат? Кой не е искал еврейски бежанци в Палестина, а? Защо турците, под натиска на англичаните, не оставят бежанците да слязат на брега? Толкова сте прости...

    Коментиран от #56

  • 55 хахаха

    11 2 Отговор
    брях,а джиповете на Слави ,с охрана повече от премиера на Великобритания ,не газят или правим предизборна кампания?
  • 56 Никога

    14 3 Отговор

    До коментар #54 от "Бачо Киро":

    Не е имало по голяма свобода на медиите у нас от сега. По 24 часа се плюва с/у правителството. Какво и да предприеме само плюмки и критики. Какво повече от това.
  • 57 име

    14 2 Отговор
    ано, ти журналист ли си или политик от бсп? ти си една хейтърка от свитата на корнела.
  • 58 1984

    3 1 Отговор
    Само пропагандата на Големия Брат ще остане по медиите.
  • 59 Историк

    9 2 Отговор
    Тоя боклук Заркова, лапа от СБЖ и привилегии
  • 60 Политолог

    11 1 Отговор
    Заркова, кои ти пречи да пишеш и да говориш каквото си искаш?
    Нима, преди 10 в социализма имаше свобода на словото? Цензура?
    Питай татко ти, генерала от ДС каква демокрация е имало... за два вица вуйчо беше въдворен да живее на село 3 години
    Големи боклуци сте комунистите
  • 61 Цял живот лапат и лапат.....

    9 1 Отговор
    Фамилията на Крум Зарков - с евтини апартаменти в Балчик
  • 62 Нинова

    8 2 Отговор
    Цел живот са лапали ма а им мръс а. Комунист е терорист.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Божков

    7 2 Отговор
    Коя беше ти че ми даваш наклон на живота. МЪР А.
  • 65 Хе хе

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Заркова, председател на СБЖ, комунистическа гмеж! Тези изплуват от змиярника на комунизма ! Алчноста, наглоста, безочието, нямат срам !
  • 66 Гешев

    7 1 Отговор
    Ще дойде време всички комунисти и разновидности на божков да отговарят за действията и без действията си.
  • 67 Хаджиментов

    6 1 Отговор
    То па една журналистка, то па една журналистика!?!!?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Вики

    2 5 Отговор
    Всички тъпанари, които тъпата мутра е сложила по форумите да изливат помия по най-достойни българи, да си затварят мръсната уста, че с нея се хранят! Няма пи-честна и по-борбена журналистка от г-жа Заркова! И не за първи път е нападна от най-долната прослойка на обществото

    Коментиран от #72

  • 71 Екс

    6 1 Отговор
    Тая,измислената жирналистка пак ли бре,защо ни мъчите,тази работи за пари,даже съм бил свидетел как защитава доказани престъпници.
  • 72 Autfilder

    4 0 Отговор

    До коментар #70 от "Вики":

    Ооооо...ето я и Вики Тролева.Забравви да споменеш и оная организация на репортерите,дето класира България,на 157 място по свобода на словото.
    Интересно защо никой не споменава за класацията на FREEDOM HOUSE," в която сме класирани сто и тридесет места по напред.И никой не пита отде таквоз разминаване.Едни червени тролове,постоянно се стремят да представят свободата на личността и словото в България по ниско от Северна Корея.
  • 73 Autfilder

    7 0 Отговор
    А Заркова и синето и са измежду най големите червени боклуци .
  • 74 КОМУНИСТА

    5 0 Отговор
    МАЛКО И БЕШЕ НА ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА МАСТИЯ....ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 питащ

    2 0 Отговор
    АННА ЗАРКОВА-КОЛКО ЯРКО И КОЛКО НИЗКО-ИМЕ,НЕ ТЕ Е СРАМ,ЛЪЖЛА,ПАК СИ ПРОСИШ ... ЗА ПРОСТОТИИТЕ ТИ,КАКВАТО МАЙКАТА ,ТАКЪВ НЕНООРМАЛНИК И СИНА И,НЯМАЛО СВОБОДА ЗА ЖУРНАЛЯТА-АМИ ТИ КАКВО СИ ПИШЕШ БЕ,МУУУХЛО НЕСКОПОСАНА?!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове