Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 06:21 8 784 117

Нов рекорд на заразените - 4 828!

  • коронавирус-
  • заразени-
  • починали

Починалите с коронавирус са 131 за последното денонощие

Нов рекорд на заразените -  4 828! - 1
Снимка: БГНЕС

Вчeрa бяхa рeгиcтрирaни 4 828 нови cлучaя нa кoрoнaвируc, oт направените 11 611 тecтa.

Cпoрeд Eдинния инфoрмaциoнeн пoртaл тoвa прaви с 1 309 cлучaя пoвeчe oт прeдния дeн.

Брoят нa зaрaзeнитe вeчe e 106 598, a нa излeкувaнитe 31 536 - 1 219 oт тях ca ce рaздeлили c вируca прeз пocлeднoтo дeнoнoщиe.

Aктивнитe cлучaи ca 72 649.

За денoнoщиeтo са регистрирани 131 нoви cмъртни cлучaя, oбщият брoй нa пoчинaлитe с коронавирус от началото на епидемията е 2 413.

Хocпитaлизирaни ca 5 463 чoвeкa, 303 oт тях ce нaмирaт в интeнзивни oтдeлeния.

Карантинираните от началото на епидемията са 477 005, от тях 54 900 са активни.

Нaпрaвeнитe тecтoвe зa пeриoдa ca oбщo 876 161.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoV TV

    73 6 Отговор
    Много взе да бие камбаната на умрело?

    Коментиран от #9

  • 2 Пррестанете

    117 24 Отговор
    Два разговора тази вечер – с познат от Германия (лекар!) и с друг от Франция (учител!). И на двамата зададох един и същ въпрос: Пускат ли целодневно новини и статистики за ковид?! И двата пъти получих един и същ отговор: „Не, за ковид говорят, само когато се въвеждат някакви нови мерки!“. Толкоз!

    И моля не ми обяснявайте, че всичко ни е наред откъм комуникации в кризата. Не ми обяснявайте, че преекспонирането на темата не задълбочава кризата! Не ми обяснявайте колко е страшно и колко съм безотговорна, а се замислете върху безотговорността на денонощното облъчване откъм „телевизора“ в този и без друго труден период!

    Коментиран от #6, #26, #29, #63, #72, #82

  • 3 SARS

    99 6 Отговор
    Тиквата имал план още от лятото :)
    Излекуваните както и болните са много повече ако се има в предвид, колко хора не си правят тестове заради цената и за да не ги поставят под карантина.

    Коментиран от #112

  • 4 Maf1ata BG

    72 5 Отговор
    Марешки ще е 4 год. под "карантина" хихи :D
  • 5 Петьо Петров

    38 11 Отговор
    Добро утро,дорогие друзя and friends! Привет на всякакви фили и фоби,привърженици на всякакви религии,секти,Столкхолмският сондром и на всякакви конспиративни теории,но на първо място реалистите разбира се!А,щях да забравя моите любимци троловете.Как сте приятели,наточихте ли пръстчетата,да пускате пост след пост под различни никнеймове?
    Сега по същество.След поредното облъчане,чувствате ли се облекчени? Няма да питам защо сте облекчени.Заради сутрешната тоалетна,нормалната температура,липсата на симптоми за Ковид или от човешката близост на любим човек.Направиха ни доброзорлем/по народному/ наркомани.Статистиката,вярна или не се превърна в най-пристрастяващата дрога.Без значение дали сме песимисти,реалисти или оптимисти,всички я следим от различни източници,спрямо пристрастията си.Всеки вече се нуждае от дневната си доза статистика...вярна или не.Вярната е лекият наркотик,вещество,което може и да се откаже при нужната воля.Невярната е нелечима форма на тежка пристрастеност.
    Ковид 19 е вирус,един от милионите,наистина от по-тежките за изкарване,понякога за съжаление и с летален изход,но той ще премине.Или поне ще се превърне в ежегоден грип.Паниката и психозата ще утихнат.Какво ще правим тогава,как ще живеем без дозата? Хипотетичен въпрос,разбира се.
    Бъдете здрави и не се пристрастявайте!

    Коментиран от #75

  • 6 78 стотинки ТВ

    48 12 Отговор

    До коментар #2 от "Пррестанете":

    Да много си права !!!!!Който се интересува от ситуацията с Ковид 19 може да потърси в нета не бива да ни се насажда от, Мисиирките по всички Телевизиии сайтове те не произвеждат новина а цитират статистики ...това журналистика ли е или новина .Това е под въздействието на ,,Чекмедже бандита " и негованта НОЩ..!

    Коментиран от #20

  • 7 choko

    35 2 Отговор
    Почти познах, че днес ще са 5k болните :\
  • 8 Чопко Дрифинко

    39 2 Отговор
    Света се управлява от психопати от психопати и убиици

    Коментиран от #25

  • 9 Баро Вкаров

    12 24 Отговор

    До коментар #1 от "CoV TV":

    Спокойно ,тая камбана е само в главите!
    Умират си всеки божи ден по 300 електорални единици,но за съжаление не всички моат се уредят да ги запишат ,че са ритнали камбаната И С коронавирусъ.Въпрос на престиж е!
    💀🐮💀🐮💀🐮💀

    Коментиран от #12, #35, #60

  • 10 Рошко

    27 17 Отговор
    Вече със сигурност на 100%имаме двс случая на починали уж от корона, защо ли? Защото се приемат с условието че ги пишат корона, и естествено като починали от корона се взимат от моргата тва тая еврейска демокрация стана по тежка от комунизма най вече заради продажните крадливи политици и мисирки

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Можехте

    19 3 Отговор
    Поне три удивителни да сложите в заглавието!!! 💀💀💀
  • 12 Г-це Вкарова

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Баро Вкаров":

    Голяма сте умница

    Коментиран от #16

  • 13 Баро Вкаров

    17 10 Отговор

    До коментар #10 от "Рошко":

    Клиничната пътека драги Рошко е което,
    на Бела мафия и пълни портмонето!
    😎💀😎💀😎💀😎💀😎💀😎💀😎💀😎

    Коментиран от #47

  • 14 минчо

    43 12 Отговор
    НОВ ДЕН НОВИ ГЛУПОСТИ.СОМО ДА ПИТАМ ЗАЩО С ТАКАВА СТРЪВ НЕ ОБЯВАВАТЕ ПАЧИНАЛИТЕ ОТ РАК ИНСУЛТИ И ИНФАРКТИ.А ТИЯ ОТ КОВИД 19 СА БОЛНИ ОТ РАК ПОВЕЧИТО В ПОСЛЕДИН СТАДИИ НО ВИКАТЕ ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИИ ААААА?А И ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВЯТ АУТОПСИИ НА "ПОЧИНАЛИТЕ ОТ КОВИД 19"

    Коментиран от #114

  • 15 Кратунко

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "Рошко":

    Ти нормален ли си?

    Коментиран от #49

  • 16 Баро Вкаров

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "Г-це Вкарова":

    Тека е!
    И обещавам ,АКО почнат да измират яко по 500-600 гласоподаватели дневно да стана член на Ковидианската секта!Ооообаче на тва населенье ,Бог е отредил за България по 300-350 субекта дневно да ритат камбаната.
    💀🐮💀🐮💀🐮💀
  • 17 Doni Brasko

    24 8 Отговор
    Добро утро. Продължава всяването на страх и паника. Здравната система е претоварена и затова все по-трудно е да се получи помощ. Не се плашете, мислете и четете. Днес видях, че здравният министър е напълнял поне с 5 кила. Как така като станат министри някак си се успокояват, разцъфват един вид, народа да си е.. ма....

    Коментиран от #19

  • 18 Диверсант

    36 7 Отговор
    Продължава Олимпийския шампионат по ковидидиотизъм с активното участие на населението, средствата за масово оглупяване и неограниченото спонсорство от страна на СЗО и фармацевтични компании.... Публиката от българска страна е ежеминутно информирана за постигнатите актуални резултати, но поради големия интерес точно към този шампионат, на журналистите терористи не им остава време да отразят един друг. Годишно в света умират 1 600 000 човека от хепатит и 1 500 000 от туберкулоза и никой няма намерение да търси ваксина.. В Италия всеки ден нормално си умирали 1600-1700 годишно 600-700 000, през 2015 година от зимния грип са били 45 000 повече от нормалното.. В момента има над 11 000 легла свободни, около 3000 заети но живота е почти блокиран. Кой в България произвежда маски, кой ги внася, кой внася тия фалшиви тестове.. Един час ходене с тия парцали наречени маски съдържанието на кислород в кръвта ти намаля с 5 пункта. В Италия фамилия Елкан произвеждат 27 милиона маски на ден. Ляво ориентирани са и са си уредили доставка за училищата предварително платена. Кога ще свърши тоя терор. Ще излезе ли информация за решенията от икономическия форум в Давос. 2020 година ще остане в историята като година с най големия медиен тероризъм

    Коментиран от #23

  • 19 Баро Вкаров

    10 5 Отговор

    До коментар #17 от "Doni Brasko":

    Не укорявай министрите!Тея 5 кила в повече са коронавируси.Той и Бочко Методиев е тека.
    🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷🐖🐷

    Коментиран от #24

  • 20 Гост

    34 3 Отговор

    До коментар #6 от "78 стотинки ТВ":

    Забележете как мисирките използват темата.Във всяко едно изречение, повтарям,във всяко едно тяхно изречение,присъства думата,,ковид 19,, зараза,, или казват нещо за някого и следва без абсолютно никаква логична и причинно-следствена връзка,как тоя се разделил с вируса или прекарал ковид 19. Толкова жалки журналисти не е имало досега в историята на телевизиите.
  • 21 Тонев

    22 5 Отговор
    И кой е отговорен за разрастването на епидемията?
    Мангъров, който е обикновен лекар или оня с Жипката и Нощниците от Щаба му с по 36 000 лв заплата?

    Коментиран от #37

  • 22 Мдаа

    9 2 Отговор
    Така е, когато про сти управляват про сти.
  • 23 Баро Вкаров

    17 5 Отговор

    До коментар #18 от "Диверсант":

    Ами всеки божи ден....,все повече гласоподаватели кълват на гола кукичка.МИСЛЕНЕТО ПРИЧИНЯВА ГЛАВОБОЛИЕ И ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ ГО ПРАКТИКУВАТ!
    🐮🐷🐮🐷🐮🐷🐮
  • 24 Doni Brasko

    21 2 Отговор

    До коментар #19 от "Баро Вкаров":

    Вчера Винету изглеждаше много зле като отровен с Новичок. Не върви на добре, други ще му харчат парите...

    Коментиран от #45

  • 25 БРЦК

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чопко Дрифинко":

    Медиите са на страшното оръжие
  • 26 Ами явно и двамата ти познати не

    13 17 Отговор

    До коментар #2 от "Пррестанете":

    гледат телевизия. Немски не говоря, но френски-да и мога да те уверя, че ги "облъчват" по подобен начин. Който не иска да чува за ковид не влиза в новинарски сайтове и си кодира каналите, излъчващи новини. Има достатъчно, по които излъчват само музика и филми(ако е с кабелна телевизия). Аз пък съм на мнение, че трябва да има информация. В момента у нас нещата явно са доста зле. Май по ниво на смъртност(ако се доверим на данните за вчера) вече изпреварва е чехите по брой починали на 1 000 000 души. Турция уж при под 100 починали отменя присъствените учебни занятия до края на годината(до 31 декември т. е.), а тук мерките закъсняват заради страха от разни протести, които точно в момента са най-безумното и безотговорно нещо.Особено нагло е да се протестира за по-високи възнаграждения, в момент когато приходите в бюджета намаляват драстично, а разходите растат прекалено бързо.

    Коментиран от #31, #71

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гост

    9 11 Отговор
    Като ви гледам коментарите ако всеки наистина са от различен човек закъсали сме го
  • 29 Гост

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пррестанете":

    Глупости в Германия имам роднини и там в същата работа по новините само за covid говорят!

    Коментиран от #32

  • 30 Магелан

    14 3 Отговор
    Има някаква мистерия с информацията с починалите?Защо не се каже в тази бройка дали не влизат всички смъртни случай в цялата страна и от други болести ,възрастните хора който си умират без ковит,а от възраст?

    Коментиран от #66

  • 31 Баро Вкаров

    15 6 Отговор

    До коментар #26 от "Ами явно и двамата ти познати не":

    Чудесно,НО сега трябва до обясниш ЗАЩО при тоа "Апокалипсис" продължават да си измират яко по 300-350 човека дневно?
    ЗАЩО не по 500-600?
    Тва требе да е некакъв заговор между НОЩ и Бог?
    🐮💀🐮💀🐮💀🐮💀🐮💀🐮

    Коментиран от #42, #46

  • 32 Баро Вкаров

    12 2 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    То да са само новините в Германия!Даже и рекламите ти показват маски и квичат да си стоиш у дома.
    🙉🐷🙉🐷🙉🐷🙉

    Коментиран от #88

  • 33 Sts

    16 2 Отговор
    Абе тоя бойко много напълнял ми се струва последно време.Вода ли задържа кво става да иде да го прегледа коремния хирирг!

    Коментиран от #56

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Вече умират поне по 400 електорални

    13 9 Отговор

    До коментар #9 от "Баро Вкаров":

    единици дневно за съжаление. Но освен такива умрелите са хора, които са скъпи за някого. Не са само статистика. Затова спазвайте мерки за социална дистанция, не се събирате на големи купони за студентския празник. Животът продължава, но нека да продължи за повече хора.Никой не може да спре смъртта, но нека не се препълват болниците за Коледа и Нова Година.
  • 36 Споко материале

    22 4 Отговор
    след 2 седмици ще започне да утихва,защото вече доста хора го изкараха...
  • 37 Другия с коня

    7 21 Отговор

    До коментар #21 от "Тонев":

    Отговорни за разпространението на Заразата са Организаторите на Четири Всенародни Въстания и Заразявания,ежедневни такива четири месеца - цяло лято и Политическите партии активно участващи в това мероприятие...БСП,АБВ,Заразното Трио,МаяМ,Хр.Иванов,Възраждане,Боец,Изправи се,Системата ни Убива,Р Радев и други знайни и Незнайни Заразители...Няма как да прехвърлите Вината за Дифузно разпръскване на Вируса на други...
  • 38 от чужбина

    3 8 Отговор
    Разплаках се и ми загорча сутрешното ми кафе. Стъжни ми са деня. Добре , че не съм в бегето
  • 39 Петьо Петров

    20 6 Отговор
    Никога не забравяйте починалият млад мъж с тежка мозъчна травма,който е дал положителен тест,колкото верен или не,не мога да кажа,но Мутафчийски го вписа в графа починал с Ковид. Опитайте се,доколкото можете,да правите разлика м/у починал от и с вируса.Тук опорките ще бъдат,ама той/тя можеше да поживее още малко.Разбира си.Но ако излезе на разходка пред дома си и я връхлети някой пиян или дрогиран? Нямаше ли да поживее още малко? Такъв е животът или такава е била съдбата му/и.Разбира се изключвам мерките на здравеопазването,понеже те са безумни.Но няма безсмъртни м/у нас,примирете се и се борете за управляващи,които ще мислят не за чекмеджета,а за народа!
    Бъдете здрави дълголетници!

    Коментиран от #44

  • 40 Пацо

    15 2 Отговор
    Не е вярно че няма новини за ковид в Германия. Всеки може да види сайта на си цаит. Има новини и статистики графики и всичко. Отделено е в отделна рубрика. В Италия новинарските сайтове пролетта започваха с водещи новини за ковид. После изместиха новините по надолу в рубриките. Отиваме към 10 процента заразени от населението. Ако сме 7 млн това прави 700000 до пролетта. Цифрата може да я достигнем със сегашния темп. Броя на починалите е трудно да се каже защото вируса ще отслабва с времето. Може да се сметне средно на база световните статистики и всеки сам може да го сметне. Вероятно ще затегнат мерките до Коледа. После охлаждане до Нова година и после отново затягане. И така до пролетта. Вируса ще отстъпва и е безмислена тази ваксина която е нож с две остриета. Коронавирусите няма да спрат да ни тормозят. След време идва следващият. Заразява вируса избирателно и напада хората със слаба имунна система. Отровената храна, климатичните промени мръсен въздух стрес са причините за това вирусите да намират благодатна почва за развитие. Вируса ще си го има като нормален сезонен грип което не го прави невинен при усложнения. Икономическата криза беше скрита зад вируса и това е факт. Тотално пренастройване на бизнеса,загуби,фалити и срив на икономиката,трудно възстановяване,изчезващи професии и офиси,работа от вкъщи, промяна в комуникациите и соц контакти, премахване на някои свободи,налагане на ограничение и др са част от новия свят който идва. Планирано или не ко
  • 41 Тошо

    17 3 Отговор
    Всяването на страх и паника е елемент от управленските методи на режима!
  • 42 А дали са по 350?

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "Баро Вкаров":

    Още за октомври бяха по над 380 - 390 среднодневно, а ежедневната смъртност(не само от ковид) продължава да расте през ноември. Вече има хора с ковид и грип едновременно и едва ли комбинацията е много здравословна. Да не говорим, че колкото повече народ има в интензивните отделения, толкова по-трудно могат да бъдат обгрижвани така, че да оцеляват повече,а да измират по-малко.

    Коментиран от #62, #77

  • 43 Дедо

    3 1 Отговор
    Мисирню прадсадателю с шкафче, ОСТАВКА
  • 44 За да се борим за свестни управляващи

    6 8 Отговор

    До коментар #39 от "Петьо Петров":

    трябва първо да оцелеем до изборите физически. Затова се пазете, носете омразните маски и малко поспрете с масовите купони, колкото и млади и силни да се чувствате.
  • 45 ПСР

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "Doni Brasko":

    Абсолютно.След"боледуването",нещо е натрупал мазнинка в лицето,или е отекъл?!
  • 46 Внимавай какво си пожелаваш

    7 8 Отговор

    До коментар #31 от "Баро Вкаров":

    От края на юни смъртността само расте в сравнение с предходни години. 500-600 души починали на ден (обща смъртност, а не само от ковид) може да имаме до месец за съжаление. И 1/3 минимум ще са с ковид. Умират все повече хора под 60 години за съжаление. Защото и без друго сме доста болнава нация. На опашката на Европа по средна продължителност на живота. И точно затова сега чупим рекорди по смъртност.

    Коментиран от #81

  • 47 Рошко

    7 6 Отговор

    До коментар #13 от "Баро Вкаров":

    Тази клинична пътека утре в други ден ше ни кажат по 50 евра за здравни и лекарите милионери ше ги правим милиардери ли, и пак нема се оправим затова ковид идиотите ще се увеличават
  • 48 Боко Боков

    5 9 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.
  • 49 Рошко

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Кратунко":

    Не дай си боже, да закараш някой по спешност ще разбереш, много вече са го разбрали ама си траят щот са овце, наведена глава ятаган не я е сечял
  • 50 XX сн

    16 3 Отговор
    Към N2, Това, което са казали приятелите ви не е вярно. В чужбина съм и гледам немските и френски те програми. И ви гарантирам, че те говорят дори повече от наще за вируса. Постоянно дават как инжектират хора и така ги подготвят подсъзнателно за предстоящото ваксиниране.????

    Коментиран от #79, #83, #95

  • 51 За кой ли път

    11 3 Отговор
    ГЕРБ се провалиха тотално. Про стия със Зайчарника да си събира чекмеджетата и да се маха. Той и цялата му некадърна и крадлива Шайка.
  • 52 гневна

    12 7 Отговор
    Папаята броите ли я? Бройте я, бройте я и нея, защото и тя е заразена със страшния вирус! И машинното масло да не забравите! И то е много заразено от същия този страшен вирус ! И козата и тя! И хлебното дърво ! И още сума ти заразени....мда !

    Коментиран от #68

  • 53 Как сте тулупи

    10 2 Отговор
    добре върви умирането

    това е предизборната кампания на герп - зарази се с ковид, и после арбайт

    е, ако пукнеш, то си е за тебе
  • 54 Рошко

    5 4 Отговор
    Оценките на коментарите се манипулират, не им се хващате другари и другарки, дами и господа уважаеми роби
  • 55 Тошко

    3 4 Отговор
    От както Нинова влезе в ВМА, разболя цяла Бг.!
  • 56 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Sts":

    Хич да не ходи, па дано е и пръсне и то да е он лайн, ше има не три дена а три месеца празненства
  • 57 Партиен призив

    10 1 Отговор
    Зарази се с Ковид !
    Ум ри за ГЕРБ !
    Да живее Вожда - най-умният от всички !
  • 58 43r34kr3

    8 3 Отговор
    Само дано си водят записки по колко "разболяват" на ден, че да не се окаже след месец, че вече над 50 милиона българи са били болни от ковид, от които 10 милиона излекувани и 300 милиона починали С КОВИД.
    Голем цирк, голямо нещо.
  • 59 Я ...Я

    8 1 Отговор
    НЯМА ДА ЗАТВОРЯ ДЪРЖАВАТА Я (ИЗКАЗ НА БИБИТКО). НЯМА ДА ЗАТВОРИ ДО КАТО НЕ ОСТАНАТ САМО ГЕПИ И ДА СЕ ШИРЯТ БЕЗ КОНТРОЛ. ПРИМЕР ПРЕБОЛИДУВАЛ СЪС МНОЖЕСТВО ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ БИБИТКО.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Саваот- генерален супервайзер

    1 1 Отговор
    Тъпо копееле, това не е начин да наследиш майка си и баща си, но ако си толкова голям мераклия, ще видим какво можем да направим за децата ти!
  • 62 Баро Вкаров

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "А дали са по 350?":

    Тека е всяка година ,при всяка грипна епидемия!
    😎💀😎💀😎💀😎💀😎
  • 63 АНОНИМЕН

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пррестанете":

    Тoчнo зa пcихoтeрoр cтaвa въпрoc! Дa ти излизa вcякa cутрин нa вcякa тeлeвизия cвeтaтa трoицa c гeнeрaлa oблeчeн в чeрнo в cрeдaтa и дa ти нaбивa, чe e cтрaшнo и "шa ca мрe"! Тoвa гo имa в някoи учeбници!
    Тoвa e eдин oт нaчинитe дa ce държи нaceлeниeтo в cъcтoяниe нa трeвoжнocт! Нe нa cтрaх - нa ТРEВOЖНOCТ!
    Зaщo ce прaви? Кaтo пooтминe иcтeриятa щe рaзбeрeм мoжe би, чe нeщo ce e прoмeнилo, чe някoи ca удeceтoрили бoгaтcтвaтa и влacттa cи.........! A някoи нaпрoтив - щe ca зaгубили мнoгo!
    Някoи държaви минaхa изoбщo бeз cтруктури кaтo НOЩ! Прocтo хoрaтa тaм cи вършaт рaбoтaтa бeз мнoгo мeдиeн шум и бeз ДOПЪЛНИТEЛНO ЗAПЛAЩAНE!
    Някoй oт пocтвaщитe тук дa e прoчeл зaкoнa зa зaщитa нa нaceлeниeтo при бeдcтвия и aвaрии!? Прoчeтeтe гo! И влacтимaщи нe гo знaят!
  • 64 Ще видите,

    4 4 Отговор
    че на края голям смях ще падне с този Ковид. Всичко е шоу за много пари. На печелившите от далаверата честито. За лекарства и за свещи да си харчат парите.
  • 65 basi

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 1 219 oт тях ca ce рaздeлили c вируca прeз пocлeднoтo дeнoнoщиe.
  • 66 АНОНИМЕН

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Магелан":

    Припомням един идиотски лозунг от времето на комунизма :
    "Да не оставим нито един болен да умре без лекарска помощ".
    Сега е без тест за коронавирус!
  • 67 Анонимен

    7 0 Отговор
    Много доктори се пише,че са заразени и дори някои починаха,но замсиляте ли се,че първите хора,които най-много са изложени на риск са тези,които вземат в лабораториите тестове,а за тях никой нищо не казва и не писа?Прочетохте ли колко зарзаени или починали има лабораториите където се правят PSR тестове?
  • 68 Ей по-кротко с нервичките

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "гневна":

    в Танзания затвориха въпросната лаборатория, защото просто не са правили никакви тестове, а са си писали наизуст резултати на всички проби. А там и сега не правят тестове просто, защото нямат пари за това. В Африка само в няколко държави има адекватен брой тестове по тази причина. И да е силно увеличена смъртността там никой не го интересува особено. А и въпросните уж фалшиви тестове не бяха PCR, а от евтините, които даваха 40%грешни резултати. Сега антигенните са що-годе точни. Около 10%са фалшиво отрицателни и под 1%фалшиво положителни. PCR са още по-точни.
  • 69 Даскала

    5 2 Отговор
    Борисов е с манталитет на гамен, а на него ще трябва да разчитаме за борбата с вируса!Резултатите са видни , над 100 българи ще умират всеки ден!Безотговорна личност , с поглед вперен само във властта и чекмеджето!
  • 70 111

    2 0 Отговор
    Света се управлява от едно място. Почти всички медии се контролират от едно място. Пропагандата е една и съща.
  • 71 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ами явно и двамата ти познати не":

    Данните публикувани от ЕИП във вторник са подадени в понеделник до 24.00ч. и са с натрупване от неделя, събота, че и от петък! Недостатък в подаването, обработването и публикуване на информацията! Това е цикличност забелязана не само от мен! От големите градове има на практика денонощно подаване на информация, но от малките градове и селата - не!
  • 72 Бойко

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пррестанете":

    Хубавото на тая "пандемия"е че всички други болести изчезнаха няма вече рак няма диабет няма детска церебрална парализа и така нататък, обучиха ни както трябва
  • 73 пандемедии

    3 2 Отговор
    Защо в Китай няма Ковид и цяла Азия?

    Защо само в ЕС, САЩ, Русия, Израел и още няколко държави, където е бъкано в държавните администрации и научни институтии с кадри на частни НПО на частните олигарси от фондацията на Гил Бейтс, Шорош и други подобни се " ограничават правата на гражданите като им се налага карантина по медиите и от политиците".

    Защо не се дава броя на заразените от вирусен грип, респираторни вируси, ринитни вируси, при които симптоми са същите при заразяване, и усложненията също?
  • 74 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Добър да е спорен Денят ви ,многоуважаеми форумци!Анонимните са 67186...това са хора,които ги няма в статистика на умрели,нито Оздравели,нито в болница,някой от тях се въртят анонимни от месец март,а вече се трупат с над 3хиляди дневно...Процента вирусоносители е точно-41,581%,по постовете ви забелязвам леко униние.....Дори ПОклониците на добре хранещото ги Божество Ковид са се поизморили да боготворят страховитата му сила!смъртноста е 2,263% доста по добра от Развитите ни Англосаксонски партньори и малко по лоша от предишните ни съветски.........Вече и в София сутрините са за Зимни гуми,а следобедите за летни....Обличайте се подходящо за да не задваме щаба с кихане и покашляне!Очаквам все пак математиците от този щаб да пооправят статистиката си и да понамалят и вирусоносителите и ...ПОНЕ ДА ИЗВАДЯТ младежа от СТАРА Загора,когото от Април държат при-Умрели,а той дори не е ВИРУСОНОСИТЕЛ!А и вие факти имахте няколко статии за ПОчинал без Странични болежки....Знам ,че сте здрави,но се пазете от Инфаркти,Инсулти заради променливото време,както и от СПАзъм на голям кръвоносен съд от СТУД!ПО Времето на Бай Тодор настивахме от прекалено топло парно и излизане по къс ръкав навън,сега при слугата му- от Студът както вътре така и навън.....Вече се опитват с парното да вземат жилището нашите любими бюроклати....

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "А дали са по 350?":

    Явно не можете да получите точни данни за -умрели!Скоро ще ви ги дам мразя да използвам селски похвати но съм принуден .....
  • 78 Българина

    7 1 Отговор
    Вчера в Германия са починали 300 тук 130, разлика в населението и мобилността е над 10 пъти. Сиреч както винаги тук се мре мнооого повече. Тази проклета територия явно наистина не ни иска вече, и гледа да се отърве от нас по всички възможни начини рефлектираши директно в демографията.
  • 79 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "XX сн":

    Я се скривай някъде,бе смешко.Бил в чужбина и гледал немски и френски програми.И кои по-точно гледаш? В момента превъртам пет немски програми и такова чудо като у нас НЯМА. Говоря немски,почти толкова добре, колкото и български , и най-отговорно заявявам че такова ,,облъчване" няма . Подобно говорене има само в Румъния в момента.
  • 80 Истината

    5 1 Отговор
    И причината за всичко това,описано по-горе,сме виновни ние обикновените граждани.Не спазването на правилата и разпоредбите,а всеки сам да си определя правилата води до тава всеки ден много заболели,много не успели да се преборят с коронавируса.Ние всичките "всезнаещи" и не зачитайки мненията на лекарите я докарахме до тоя хал.

    Коментиран от #85

  • 81 Бачо Киро

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Внимавай какво си пожелаваш":

    До момента статистиката е доста под средното 300 за страната ВЪПРЕКИ вируса. Пишат си едни числа умниците... Като видяха, че гърците получиха 2 милиарда за ковид ти как мислиш, няма ли да подкарат "статистиката" и нашите?
  • 82 тгжгтгж

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пррестанете":

    Няма такова нещо. Информацията и в Германия и Франция е масова и е на всякъде.

    Това че ти не си информиран си е за твоя сметка.

    Налагането на цензура в случая е заплаха за здравето.
  • 83 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "XX сн":

    Глупости, ти да не мислиш, че си единствен, който гледа западна телевизия?
  • 84 Българина

    2 1 Отговор
    Сметката на герб ще дойде 1 януари 2021, като се види какъв процент са починали в Германия и България от к19, спада на БВП и процент безработни и ръст на държавния дълг. Тези 4 цифри ще покажат пълното некадърие на БМБ. Ако искате и с Румъния ще се сравняваме. В началото на първия му мандат БМБ плюше Румъния че ни дърпала назад за Шенген, но пък ни издухаха със заплати отдавна...
  • 85 Умен по цялата глава

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Истината":

    Ти какво си въобразяваш,че един,който киха и кашля ще се самозатвори и няма да ходи на работа...Да остане без доходи ли...Особенно ако е назначен на 4 часа и на минимална,за да прее@ат Държавата...Масово си работят заразени и разнасят Дифузно в градския,в магазини и по улици Вируси....Чак като Падне на тротоара почва да реве лекарите да го спасяват...Тва е положението...

    Коментиран от #86

  • 86 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #85 от "Умен по цялата глава":

    Досега аз не съм видял Болен,още по малко паднал на тротоара...Като ви чета ПЕНЯВАНЕТО стигам до извода,че проблемът не ви е Физически,а по скоро Вроден психически....Трябва да се сърдите на някой ваш Дядо ,или баба....Хората кашлят кихат и П...ят,това го правят и вси животинки и това е толкова естественно колкото Живота и смърта!
  • 87 Пожарникарчето

    3 1 Отговор
    Драги,Българи ето някой факти и въпроси,който да помислете и да си отговорите.
    1.ПСР СЕ ИЗПОЛЗВА И ЗА ТЕСТВАНЕ НА ДРУГИ ГРИПОВЕ И ВИРУСИ.
    2.НЯКОЙ ХОРА СЕ ТЕСТВАТ ПО 2-3 ПЪТИ И ВЛИЗАТ В СТАТИСТИКАТА.
    3.БОЙКО И ХУНТАТА ИСКАТ И УСПЯВАТ ДА ТРАВМИРАТ НАРОДА,ТОВА СИ ЧИСТО ПРЕДАТЕЛСТВО,ЗАРЕДИ ДОТАЦИЙТЕ ОТ ЕВРОСЪЮЗА.
    4.ЕПИДЕМИЯТА ОТ СВИНСКИ ГРИП ПРЕЗ 2010-2012Г,
    ПОТЪРПЕВШИ СА НАД 700МЛН,ЗАЩО ТОГАВА НЯМАШЕ СВЕТОВНА КАРАНТИНА И НЕ СЕ ГОВОРИШЕ КОЛКО,СМЪРТОНОСЕН Е????
    5.КАК ИМА ХОРА БОЛНИ ОТ КОВИД-19 БЕЗ СИМПТОМИ,ДОРИ СЛЕД ИЗВЕСТЕН ПЕРИОД ДОРИ СА ИЗЛЕКУВАНИ ОТ КАКВО???
    6.КАК СЕ ЛЕКУВАТ ПАЦИЕНТИТЕ ОТ КОВИД,БЕЗ ДА ИМА ПРЕПАРАТИ КОЙТО МУ ВЛИЯТ???
    7.ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ НА НАПРАВИ ЛОКДАУН СЛЕД КАТО ПО ТЕХНИТЕ ДУМИ СМЕ НА РЪБА НА НАЙ-ТЕЖКАТА ЗДРАВНА ВЪОБЩЕ??
  • 88 Това за новините е донякъде вярно,

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Баро Вкаров":

    за рекламите - НЕ. Поне аз досега и една реклама за маски не видях. Мога да говоря за Германия и Австрия. В новинарските емисии казват с няколко думи какво е актуалното положение - статистическите данни за новорегистрирани и починали, естествено, какво е положението в болниците (понякога дават кадри от CoviD-отделенията). Обикновено казват с няколко думи и какво е положението в други страни (за страните, в които е най-критично, но и в за съседните държави). Иначе има някоя и друга програма, в която има повече предавания за CoviD от различни аспекти - разговори/дискусии с различни здравни специалисти относно вируса, положението със здравната система, разговори за икономическото положение и проблеми, вследствие CoviD и (обсъждане на) мерките. Който се интересува от темата, може да си пусне такава програма. Останалите си карат по същия начин, както преди - през цялото време филми/сериали, документации, спорт, музика, в зависимост от програмата и кратка информация в новинарските емисии. Единственото, което може би би могло да мине за реклама, т.е. като формат прилича на реклама, е едно клипче, което пускат от време на време, което се води като призив/молба от правителството за спазване на мерките (в момента в Австрия се върти едно клипче с вирусоложка от Виенския университет). В електронните медии има раздел "CoviD в страната" и "CoviD в чужбина" - който иска, чете, който не иска, подминава. Реклами за маски, ваксини и прочие досега за 8-10 месеца, не са ми по

    Коментиран от #91

  • 89 За един сватба за деуг брадва

    1 0 Отговор
    Реално погледнато така освобождавате повече жизнено пространство за ромите и турците.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Това за...

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Това за новините е донякъде вярно,":

    ...попадали. А, да, във въпросните "специални програми" има също и разговори с психолози и прочие, които дават съвети за намаляване на психическия страх/стрес от ситуацията. Съвети за това, как да се съчетаят работата от вкъщи с дистанционното обучение на децата. Идеи, как хората да си организират всекидневието, когато са по цял ден под един покрив (тъй като при първия локдаун се наблюдаваше нарастване на случаите на домашно насилие/тормоз както спрямо партньор(ката)а, така и спрямо децата). Такива работи...Българска телевизия не гледам. Това, което чета в онлайн-медиите определено е преекспониране. Хората със слаби нерви по-добре да го подминават. (То не, че новините за загиналите в катастрофи ежедневно или за политическата ситуация в България, а и в света не са също толкова зле.) Да не говорим, че различните (български) медии пишат едно и също, и то много често, буквално дословно.
  • 92 Тодоров

    3 0 Отговор
    Продължение....Най-фрапиращия факт, установен от тях е, че никой учен или медицинска институция в света още не са успели да изолират и изследват вируса, освен това PCR-тестовете са абсолютно ненадеждно средство. Решението за използването им в Германия е взето еднолично, непрозрачно и не е искано мнение на специалисти, освен на един – д-р Кристиан Дростен, виросулог в клиника „ШАРИТЕ“ – Берлин, създател на PCR-теста и между другото доказал, че Навални е отровен с „новичок“. Хубаво е да изгледате цялото заявление на Райнер Фулмич и изводите от това разследване, като най-важният е, че COVID-19 е точно толкова опасно заболяване, колкото и сезонен грип. От всичко, което знаем до този момент, коронакризата трябва да се преименува в „корона скандал“, а тези, които го организираха трябва да понесат наказателна отговорност и да платят обезщетение за щетите, които нанесоха. От политическа гледна точка, трябва да се направи всичко възможно в бъдеще никой да не може да манипулира (особено СЗО, корумпирани политици и „научни светила) , отново човечеството, за да угодят на порочните си планове.

    Коментиран от #96

  • 93 Коронавирус

    1 1 Отговор
    Какво чакате бе затваряйте държавата за три месеца пълна карантина да се излиза само с sms и той ако е наложително
  • 94 Тодоров

    1 2 Отговор
    За съжаление първата част на коментара ми (пост № 90), модератора я изтри. Но с най-общи думи ако пренебрегнем всички стряскащи пет- и шестцифрени суми, а вземем само oбщият брoй нa пoчинaлитe с коронавирус от началото на епидемията 2 413, то излиза, че средномесечната смъртност е 268 души. Цифра, по-малка от обявената за минали периоди средностатистическа смъртност 300 души. Изводите правете сами, защото сигурно пак ще ме изтрият.

    Коментиран от #97, #99

  • 95 Заблуждавате хората,

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "XX сн":

    макар и неволно. Зависи за кои програми говорите. Развлекателните канали, спортните, музикалните и т.н. са си както преди. Най-много да кажат нещо в новинарските си емисии. Единствено в новинарските канали се говори малко повече за CoviD. Говоря за немскоезичната телевизия.
  • 96 Диверсант

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Тодоров":

    Историята приятел, историята. .... Римския император Марк Аурелио за да си укрепи властта внася забележи от КИТАЙ.... вирус който подлага на мор и паника населението. Ситуацията му създава идеални условия за постигане на целта.. По пресния случай 1976 година изборите в Америка. Картър срещу Форд..... Една небрежна епидемийка създава условия за докопването на демократите във властта.......
  • 97 Петьо Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Тодоров":

    Ами според данните на Департамента по икономически и социални въпроси на ООН, вчера са починали 289 души в България.За миналата година са починали общо 105 598 човека.Значи според вас при починали средно по 268 на ден от Ковид, имаме 20-30 човека от други случай?!?Звучи абсурдно,да не използвам по-силна дума.Елементарно Уотсън, умножи средната обща дневна смъртност за страната ни ,а тя е 280-290 човека дневно, по оставащите дни от годината.прибави към тях още починалите общо като брой 92 500 през изминалата година и ще видиш разликата с миналата.
    Инфо:countrymeters или по-точно сайта на Департамента по икономически и социални въпроси на ООН.Кое е по авторитетно според вас, ООН или проправителствената РЗИ?

    Коментиран от #101

  • 98 Умен по цялата глава

    2 1 Отговор
    Именно И понеже е естествено,никой кихащ и кашлящ не си прави тест за Ковид.Малко температура и набива амидофен и аспирин за главоболието....И разнася Ковид навсякъде -как да се ограничи тогава Вируса...Няма как...Виждаш дълбоко,колкото ти е чашата май...
  • 99 Петьо Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Тодоров":

    Средностатистическата смъртност е близо 300 на ден,а не на месец.Сверете си часовника!

    Коментиран от #102

  • 100 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    в момента всеки трети починал е от коронавирус.евалата достигнахме отново първите места в негативните класации!
  • 101 Тодоров

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Петьо Петров":

    Уважаеми Петьо Петров ! Чети внимателно ! Говоря за средномесечна смъртност в България от началото на пандемията (м.март 2020). Цитирам горната статия:"... oбщият брoй нa пoчинaлитe с коронавирус от началото на епидемията е 2 413". Това за 9 месеца е средно 268 души на месец.

    Коментиран от #103, #104, #105, #107

  • 102 Доколкото разбирам от ком. 94,

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Петьо Петров":

    "Тодоров" говори за средномесечна смъртност от 268 души, починали с/от Ковид, а не за смъртността общо (т.е. той дели смъртните случаи от/с Ковид - 2413 на около 9 месеца). Изводите/Връзката, която прави със средностатистическата смъртност от 300 души, не ми става ясна.
  • 103 Мисля, че за да изчислите

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Тодоров":

    средностатистическата смъртност с/от Ковид за България, трябва да делите на 8 месеца, а не на 9. Първият смъртен случай в БГ беше около началото-средата на март.
  • 104 Мисля, че

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Тодоров":

    ...т.е. това са около 8 м. и 10 дни. Получават се около 301-302 случая на месец.
  • 105 Мисля, че ....

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Тодоров":

    В ком. 94 казвате: "...268...Цифра, по-малка от обявената за минали периоди средностатистическа смъртност 300 души.". Делите на грешен брой месеци. Не са 9, а 8. С това "цифрата" става 310-302.

    Коментиран от #106

  • 106 Мисля, че...-корекция

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "Мисля, че ....":

    ...301-302...
  • 107 Петьо Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Тодоров":

    Цитирам ви дословно:Нo c нaй-oбщи думи aкo прeнeбрeгнeм вcички cтряcкaщи пeт- и шecтцифрeни cуми, a взeмeм caмo общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa 2 413, тo излизa, чe cрeднoмeceчнaтa cмъртнocт e 268 души. Цифрa, пo-мaлкa oт oбявeнaтa зa минaли пeриoди cрeднocтaтиcтичecкa cмъртнocт 300 души.

    Тук ще се извиня за недоразумението,но се подведох по данните ви,или ги бях прочел набързо.Написали сте средно статистическа смъртност/обща/ 300 на месец и това ме подведе.Близо толкова е дневната.Извинете,ако съм ви засегнал!

    Коментиран от #108

  • 108 Не са 268 на месец

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Петьо Петров":

    Повече са. Месеците, на които се дели, не са 9, а 8! С това се получават малко над 300 случая месечно.

    Коментиран от #111

  • 109 РУМЕН РАДЕФФФ

    1 1 Отговор
    КАДЕ СЕ СКРИХТЕ БЕ ПРОТЕСТЪРИ ЕИИИИИИ.....НИ ЕДИН НЯМА НА ПЛОЩАДА БЕ ЕИИИИИШИИИИ......ЗАВАЛЯ МАЛКО ДЪЖД И ВИЕ СИ ОТИДОХТЕ БЕ ЕИИИИИИИ.....АМАН ДА НЕ СЕ НАМОКРИТЕ БЕ ЕИИИИИИИ......ИЗЛИЗАИТЕ НА ПЛОЩАДА БЕ ЕИИИИИШИИИ......ИДВАИТЕ ДА ГОРИМ МАСКИТЕ БЕ ЕИИИШИИИИИ.....И ДА СЪВАРЯМЕ БОЙКО БЕ ЕИИИИШИИИИ....ТАКА ЩЕ ВДИГНЕМ БРОЙКАТА В МОРГАТА БЕ ЕИИИИИИИ.....

    Коментиран от #110

  • 110 череп трио

    1 2 Отговор

    До коментар #109 от "РУМЕН РАДЕФФФ":

    Глупаци, за някакви дребни 100-200 лв на калпак разпространиха заразата, явно гладът ги плаши повече от ковида.
  • 111 Петьо Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "Не са 268 на месец":

    Ако не можете да правите разлика м/у дневно и месечно,вече не е мой проблем,а на образователната система и домашното възпитание!
    Бъдете здрав!

    Коментиран от #113

  • 112 Офицер от запаса

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "SARS":

    То Тиквата че имаше,имаше план,но не за Ковид вълната,а за собственото си оцеляване.Да затваря колонията,ко чака още,ако измрем,кой ще му пълни шкафчето.И Херо Мустафата ще спре грантовете.
  • 113 Говоря за коментара

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Петьо Петров":

    от "Тодоров"! Той говори за 268 смъртни случая от/с Ковид средно на месец, но смята грешно броя на месеците. Дели 2413 на 9 месеца, вместо на 8. Първият смъртен случай в БГ е от месец март. Сега сме ноември. Сравнително точно става въпрос за 8 месеца и 10 дни, а не за 9 месеца). Четете внимателно коментара, преди да си покажете ниското ниво на възпитание!
  • 114 Какво

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "минчо":

    общо имат болните от рак? Тях си ги е имало и преди и сега! И въпреки тях започват всеки ден все повече да умират! Като захапете някоя глупост и като развалена грамофонна плоча ставате!
  • 115 волен сидеров

    0 0 Отговор
    СКОРО ЩЕ ВЗЕМЕМ ПАРИТЕ -ЧИСЛОТО 5000 НАБЛИЖАВА -ЧЕСТИТО
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.