2 429 43

Ходжа: Националистическите партии са подчинени на ДПС

Бойко Борисов вижда в огледалото един провален Тодор Живков, смята той

Ходжа: Националистическите партии са подчинени на ДПС

„Расистката и ислямофобската реторика звучи грозно, но хубавото е, че не е истина. България е един от примерите в ЕС за религиозна толерантност. Ако е имало някога напрежение, то е на политическо, а не на гражданско ниво. Напълно изкуствено е. България е славна страна, която е оцеляла през годините благодарение на своята задружност. Преди всичко друго ние сме хора. Това заяви ходжата на Магерово - Салих Трончов - в предаването „По острието с Калоян Константинов“.

„Нека не забравяме, че националистическите партии в България принадлежат на ДПС. Неотдавна излезе декларация, която Лютви Местан разпространи, след като бе премахнат като председател на ДПС. В нея се посочва как Ахмед Доган е отпуснал, с подписа на покойния Ахмед Емин, 1 милион лева на партия „Атака“. Нека не забравяме нападението над Баня Баши в София от „националистите“. Тогава подкрепата за ДПС беше много ниска“, допълни той.

Според него патриотите и ДПС играят не само етническата, но и верската карта, когато има трябва повдигане на електоралната подкрепа. Задкулисно обаче отношенията им са повече от приятелски:

„Когато Борисов стана за пръв път премиер, присъствах на клетвата му в народното събрание. Едно беше държанието на политиците пред камерите, съвсем различно зад тях. Поздравяваха се, говореха си. Те манипулират избирателите си като лицемерничат. Една стена дели кабинета на заместник-главния мюфтия и офисите на ВМРО. Виждал съм многократно как Каракачанов си пие чая с арабите продавачи под сградата на ВМРО. Едно е от партийната трибуна, а съвсем различно е реалността.“

Ахмед Доган е лежал в Белене проформа, за да го изкарат дисидент

Салих Трончов изтъква, че „Движението за права и свободи“ вреди на цялата страна, но най-вече на мюсюлманите. И те започват да осъзнават това. От 1,3 милиона мюсюлмани у нас едва около 300 000 гласуват за партията на Доган, докато в силните ѝ години бройката е надвишила 600 000.

„ДПС се грижи да изолира мюсюлманите от останалото население на страната. Ние нямаме нормални пътища, нямаме водоизточници, живеем назад във времето. Когато влязохме в ЕС, разбрахме това. И от роби на ДПС майките и бащите на нашите ученици в момента се превърнаха в роби на полетата по Англия. Докато не бъде разбит митът за ДПС, в основното българско население винаги ще съществува нотката на дискриминация. Мюсюлманското общество трябва да се помести във всички партии, не само в една. Ние сме част от държавата, ние сме български граждани. Не искаме да се делим от останалите хора. Това ще стане, когато ДПС престане да съществува в българския парламент“, категоричен е ходжата.

Имамът посочва, че Ахмед Доган никога не е бил проводник на турските интереси в България, а на руските:

„Рамадан Коруджу, един от нашите мюсюлмани, който лежа в лагера в Белене, заяви през 90-те години, че Доган е престоял 2 месеца там, за да може после да яхне протестите и недоволството от Възродителния процес и да излъже мюсюлманското общество. Искали са да го изкарат дисидент. Това беше действие на руските служби. Доган винаги е бил руски агент. Самият Възродителен процес не беше по вина на българското население, а на политиците.“

Трончов посочва, че Делян Пеевски и Ахмед Доган дори са имали забрана да посещават Турция, когато отношенията между Москва и Анкара се обтегнаха преди няколко години след свалянето на руския изтребител.

Джамиите като политически проводник

Ходжа Салих Трончов изтъква, че „Движението за права и свободи“ използва ходжите по районите за контрол на населението и упражнява репресия:

„Ходжите в България се притесняват да говорят, защото имаше голям опит на ДПС да превърне джамиите в малки политически централи. Аз не мога да го преживея това. Когато си познаваш религията, няма как да го допуснеш това. Ислямът гласи, че всеки човек на Земята е градивен фактор. Мюсюлманите у нас подкрепят различни политически семейства. Когато имамът подкрепя дадена партия, хората отказват да посещават джамиите.“

Според него ДПС не упражнява натиск над главния мюфтия, но „ако самият административно-духовен лидер реши, че трябва да е обвързан политически – е в името на нещо друго, не на религията“.

Именно заради унизителното положение, в което са поставени мюсюлманите и религията в България, Салих Трончов в края на ноември подава оставка като ходжа. За едни 500 лв. държавна заплата не си струва да продаваш достойнството и вярата си.

Протестираш срещу премиера – няма път за твоите села

Той посочва и друга причина за оставката си – лично премиерът Бойко Борисов е поискал той да бъде отстранен от поста. От години насам Трончов протестира срещу окаяното състояние на пътищата във Велинградско, които отнемат човешки животи, но реакция няма.

„От 4 г. водя битка с институциите да оправят пътищата в нашия район. Включително протестирам всеки път, щом премиерът идва. А той посещава често Велинград, защото има желание да разкрие волфрамова мина там. Докато един ден не беше намекнато на кметовете на нашите села, че заради ходжата им – път няма да видят“, обяснява Трончов.

Бойко Борисов като проваления Тодор Живков

„Никога не съм се притеснявал да наричам Бойко Борисов диктатор, дори в национален ефир. Очевидно това и другите ми дейности са го засегнали. Той поиска от своя по-голям брат – ДПС – да му помогне да ме отстрани. Той и в парламента иска помощ от тях, когато е притиснат от другите партии“, обяснява имамът.

За него Борисов е дори по-лош от диктатор, тъй като всъщност не е суверен на държавата. Той управлява с диктат над народа, но него го управлява Делян Пеевски, а над Пеевски е Ахмед Доган. Не се знае и колко още мафиоти са намесени. „Той е просто представител на мафията.“

„Когато се погледне премиерът в огледалото, може би по-често вижда Тодор Живков. Той прилага същите прийоми в държавата. ЕНП отрича тук да има диктатура, но тя е очевидна на всяко държавно ниво. Дори духовенството вече е подвластно. Той дори е по-зле от Тодор Живков, защото тогава поне имаше работа, хляб и сигурност, на международната политическа сцена също имахме някакво реноме. Сега Борисов не може да каже и 2 думи на английски език“, смята ходжата.

Ислямът и политиката не бива да се смесват

Имамът коментира и случаите на тероризъм в името на исляма. Той напълно осъди всякакви терористични актове и категорично заяви, че да убиваш други хора и да се самоубиваш в името на исляма – ще те заведе право в ада.

Ислямът проповядва мир и любов. Той отрича насилствената смяна на вярата и гарантира неприкосновеността на разума, препитанието на човека, неговите достойнство и чест.

„Когато полиците и духовните лидери започнат да говорят на един език, тогава има проблем. Политическият ислям е виновен за тероризма. Когато чужди сили се намесиха по арабските страни, тогава тръгна тероризмът по Европа. Радикалният ислям значи „краен“, а Аллах казва да се следва средният път. Крайно време е световните лидери да спрат да говорят за религия“, смята ходжа Салих Трончов.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 хъхъ

  24 6 Отговор
  Това отдавна е ясно, нали някой трябва да втвърдява електората на ДПС-то...
 • 2 ъъъъъ

  5 16 Отговор
  колко взехте за ПР ?
 • 3 БОЗА

  19 4 Отговор
  ДПС иска оставка на правителството...малко по-късно и ходжата...какво става бе баце-твоите ти ритат столчета ли... ;-)
 • 4 вашето мнение

  19 4 Отговор
  Това го говоря още когато се пръкна хатака и белата златка. Негови приемници са каракачанов и симеонов. Всички са чеда на доган и пеефски.
 • 5 Българка

  24 6 Отговор
  'Зa нeгo Бoриcoв e дoри пo-лoш oт диктaтoр, тъй кaтo вcъщнocт нe e cувeрeн нa държaвaтa. Тoй упрaвлявa c диктaт нaд нaрoдa, нo нeгo гo упрaвлявa Дeлян Пeeвcки, a нaд Пeeвcки e Aхмeд Дoгaн. Нe ce знae и кoлкo oщe мaфиoти ca нaмeceни. „Тoй e прocтo прeдcтaвитeл нa мaфиятa.“ Всички знаем, че Борисов е обслужващ персонал на сараите и Путин. Въпросът е до кога ще търпим мафиотското управлени

  Коментиран от #13

 • 6 така така

  8 21 Отговор
  A ти на кого си подчинен бе турско м*кере??

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 “Ние сме български граждани”

  7 17 Отговор
  Ти го каза не сте българи.Отгоре на това искал да има турци във всички партии.Това да не ти е Турция каква наглост,напротив трябва да има българи християни и ДПС да се унищожи никакви турци в парламента това е България.
 • 9 ЧЕ ТВА Е ВСЕИЗВЕСТЕН ФАКТ

  8 3 Отговор
  КОМУНЯГИТЕ КАТО ФАТМАКА, АГЕНТ САВА,АГЕНТ МАЙСТОРА, ХИТЛЕРА, БСП, ДПС,ДЕЕБЪ,ДС И ЧЕР'ВЕНИТЕ ОЛИ'ГА'РСИ СА...БЪЛГАРОМРАЗЦИ И РУСКИ ИБ'РИЦИ. ЗАБРАНА НА БКП/БСП ДПС ДС ДЕЕЕБЪ
 • 10 БОЗА

  4 3 Отговор
  "Оставката на министъра по околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро или оставката на цялото правителство поиска лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ Той настоя в парламента да дойде премиерът Борисов,..." Това,за ония с минусите... ;-)
 • 11 Благой

  8 6 Отговор
  Точно и вярно ,браво !
 • 12 Турчина глупости плиампа

  7 10 Отговор
  Ало това го ниама никаде,зашто нима българска партия в Турция и да има в сички партии българи а турчин оште малко ще поискаш и България да стане Турция ама ште духаш обратно към Туркестан

  Коментиран от #14

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 14 Защото е Турция НЯМА БКП, помако

  12 5 Отговор

  До коментар #12 от "Турчина глупости плиампа":

  БКП и МОСКВА създадоха ДПС
 • 15 Така ли!??

  5 6 Отговор
  Ходжа нещо си в грешка!Може ли една партия докато СПС да се счита за етническа !!А в същото време 53%от българите да гласуват за ВМРО!!??Няма да изпадам в подробности,само ще кажа ,че втората буква от абревиатурата на ВМРО е тотално на етнически принцип!Пак няма да изпадам в подробности,само ще кажа ,че тази партия с "втората буква " М ,краде ,лъже и мами ,продава паспорти,трупа комисионни с едни самолети и кораби,представителите и в Европа са нечистоплътни ,джендъри и алкохолици,В свободното си време блъскайки мирно протестиращи граждани с вода и заменяйки ги с пиратки!ДПС натири ДОСТ ,щото интересите им бяха антибългарски,А ВМРО се възползваха от коалицията си в управлението с лични облаги!!!Та разликата за слепите.....едните крадат та се късат ,А другите пазят българския интерес!!!
 • 16 Кога ште разберете

  9 9 Отговор
  Живеете в България,ще се съобразявате,с традициите и ще се адаптирате това е на всякъде ако не ви харесва обратно в Турция

  Коментиран от #18

 • 17 Айде,айде

  9 2 Отговор

  До коментар #13 от "6 ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП/ БСП-ДПС-ДС-ЕВРО":

  От българина по-голям крадец няма!И майцепродавец е и отце...такъв!Само келепир да има!Не ислямизация , в гробище държавата превърнаха за жълти стотинки..българските крадци!
 • 18 Абе бугаринчо

  5 6 Отговор

  До коментар #16 от "Кога ште разберете":

  Това ще го казваш кога българина не краде!А той си къса Д-то ако не може!И продава ли ,продава държавата .
 • 19 Хихихи

  11 2 Отговор
  Всичко това, което той казва за Ахмед Доган и възродителния процес го знам още преди 20 години от един полковник от ДС. Той казваше така, възродителния процес е бил изцяло да се вземат парите от турците в България и след промените да се създаде партия около Ахмед Доган, която да е проводник на чужди интереси, но за това е нужно турското население да е заплашено, да се чувства уязвимо. Ако този процес е бил плод на омраза, защо това не е станало 50 те години, по времето на Сталин, тогава от това население и помен няма да има, а целия СССР и комунистическите страни са зад гърба ни, това казваше този мой познат.....

  Коментиран от #21, #36, #41

 • 20 Hoho Boho

  9 4 Отговор
  Поздравления, Ходжа! "Мюсюлманското общество трябва да се помести във всички партии, не само в една. Ние сме /ТЕ СА/ част от държавата, ние /ВСИЧКИ/ сме български граждани."
 • 21 Този твой познат

  1 4 Отговор

  До коментар #19 от "Хихихи":

  Да ходи да се снима!Ама черно-бела хотография да си направи,та да не му личи колко е зелен!Може ли Анкара да не финансира автибългарските проводници ,та ще чака да вземат парите на турското население в БГ за целта!???Ако не си запознат с осветлението на ДОСТ от ДПС е друг въпрос!Въпрос който води до това ,Що ДПС не игра по турската свирка!Та да те питам-:Що две партии да спонсорират ,Едната с тяхни пари ,другата с "лични средствата твоите думи ,като за жълти стотинки българският политик и макята си продава!???
 • 22 Срам за България

  6 4 Отговор
  Мусулманин да се нарича българин,БЪЛГАРИНА НЕ Е МУСУЛМАНИН.

  Коментиран от #23, #28, #33

 • 23 Ми не е я

  2 3 Отговор

  До коментар #22 от "Срам за България":

  Не е мусюлман!Ама не е и християн ,Не е и вярващ в Тангра,Не вярва и в.Перун!Абе момата му е бащата!И парата!

  Коментиран от #24

 • 24 Важното е

  2 0 Отговор

  До коментар #23 от "Ми не е я":

  Да прочетеш момата като момона!
 • 25 Гост

  2 6 Отговор
  Тоя"Ходжа" се черви като "лека" жена! КАК НЕ МУ ОМРЪЗНА ДА СЕ НАВИРА НАВСЯКЪДЕ ЗА ДА "БЛЕСНЕ"??? ВСИЧКИ В НЕГОВИЯ КРАЙ ЗНАЯТ, ЧЕ Е ЧОВЕК НА ЧАЛГА"ПОЛИТИКА", АМАН, АМАН, НАПЪВА СЕ ВСЯЧЕСКИ ДА СТАНЕ ПОЛИТИК, НО ХОРАТА НЕ ГО ИСКАТ!!!!

  Коментиран от #27

 • 26 Антибългари

  5 4 Отговор
  На тия фесове вяра да нямаш , уважават и почитат само парата , лъжат и всяват смут в обществото

  Коментиран от #29, #30, #32

 • 27 Е та

  1 1 Отговор

  До коментар #25 от "Гост":

  Каква е разликата с Баце ти!??От булгарин копира и нахалството си!
 • 28 срам за теб вулгарино

  1 2 Отговор

  До коментар #22 от "Срам за България":

  не е мусулмани а мюслюмани. И си седнал да коментираш.
 • 29 Ти да видиш

  2 1 Отговор

  До коментар #26 от "Антибългари":

  Тълкуване на " почитат само парата "!???Ами така е с малката разлика ,че за феновете инвестицията на чужда пара е свещенна!А българина я краде!
 • 30 вулгарска вяра

  2 4 Отговор

  До коментар #26 от "Антибългари":

  препратка поп Крьстьо. и всите вулгари.
 • 31 много сериозна държава е бг'то

  2 1 Отговор
  щом един ходжа разкрива такива тайни а основните структори за национална сигурност са нула.

  Коментиран от #37

 • 32 крещи вулгарина

  0 2 Отговор

  До коментар #26 от "Антибългари":

  дръжте крадеца.
 • 33 много си тъб

  0 3 Отговор

  До коментар #22 от "Срам за България":

  МУСУЛМАНЕ ако знаеш какво е ( МУСУЛ МАН) мусул ? ман - мъж. Ако искаш да кажеж за ислямска вяра е мюслюман

  Коментиран от #34

 • 34 поправка

  2 0 Отговор

  До коментар #33 от "много си тъб":

  Мюсюлмани пренасочва тук. За народността в бивша Югославия вижте Мюсюлмани (народ). Мюсюлманин е човек, който изповядва исляма.
 • 35 Гост

  3 0 Отговор
  Всичкото анадолници клепат със своя кал по славяните за да разединяват. Аман от ваште чалъми.

  Коментиран от #42


 • 36 Русенец

  0 2 Отговор

  До коментар #19 от "Хихихи":

  Възродителният процес не стана по-рано, защото когато Турция прави арменския геноцид, и когато Гърция мачкаше българите в новопридобитите си земи, България гледаше да си прибере хората от споделените, спорни територии. България е имала най-много процент нейни жители в такива територии, и е била прекалено заета да се занимава с тях, вместо да извършва геноциди над чуждите граждани на нейна територия. Втората причина е, че когато турците хукват да бягат към Турция, при освобождението ни, Мидхат паша написва пропагандна статия, с която приканва турците да не се завръщат, а да останат на българска земя, защото били родени туки това било земята на дедите им. Тази пропаганда бива разпространена сред турското население в България, благодарение на имами, ходжи и всякакви други мюсюлмани на почит сред тукашните турци. Така Мидхат успява да задържи едно пипало на Турция, захванато за земите ни, защото на турското правителство му е било ясно, че Санстефанският договор няма да е окончателен и ще има преразпределяне на териториите, което може да върне някои от тях на Турция. Днес сърбаме попарата, която е била надробена преди век.

  Коментиран от #38

 • 37 Русенец

  0 1 Отговор

  До коментар #31 от "много сериозна държава е бг'то":

  Ти сериозно ли вярваш, че разкрива тайни? Знаеш ли какво ще стане с някой, ако се опита да разкрие нещо, което не искат да се разкрива? Ще го няма от раз и никой няма да разбере. Тия "разкрития" са режисирани. Само балъците ахват и зяпат захласнати.
 • 38 Хихихи

  1 0 Отговор

  До коментар #36 от "Русенец":

  По точно турците от България не ги искат в Турция по съвсем други причини, които са описани в един исторически документ и който ясно показва нещата в истинския им облик, битова е дълга тема на разговор. Само това ще кажа и турците биха ме разбрали - българските турци винаги в Турция ще са "яванджии"........
 • 39 аз съм Веска

  0 0 Отговор
  АЗ НЕ РАЗБИРАМ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ: ЖИВКОВ НЕ ГО ОПРЕДЕЛЯМ КАТО ПРОВАЛЕН , ЗАЩОТО НИ ЗАВЕЩА НАРОДЕН КАПИТАЛ ЗА 100 МИЛЯРДА . АКО ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА 3 ПЪТИ , КАКТО НИ УБЕЖДАВАТ , НЯМАШЕ НИЩО ДА Е ОСТАНАЛО . ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ , КАК ТОВА КОЕТО СМЕ НАСЛЕДИЛИ , Е БИЛО ОСВОБОДЕНО ОТ ВСЯКАКВИ БАНКОВИ КРЕДИТНИ ТЕЖЕСТИ . АКО Е ИМАЛО КРЕДИТНИ ТЕЖЕСТИ , КОЙ НИ Е ВЪРТЯЛ НА МАЛКИЯТ СИ ПРЪСТ ,ЗА ДА ФАЛИРА ЦЯЛА ДЪРЖАВА . МНОГО ЛЕСНО СЕ ПРОСЛЕДЯВАТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДОГОВОРИ, КРЕДИТИРАНЕТО ИМ , ЕВЕНТУАЛНО....АНУЛИРАНЕТО ИМ, УСЛОЖНЕНИЕ НА КРЕДИТА .... А ЗА ББ НЯМА СПОР . ЗВЕЗДАТА МУ ОЩЕ НЕ Е ИЗГРЯЛА . МИСТИФИЦИРАНИЯТ ЗЛАТЕН ТЕЛЕЦ , ТЕПЪРВА ЩЕ БЕРЕ ЛАВРИ ЗА СЛАВАТА СИ .СЕТИХ СЕ ЗА БИБИ И БИБЛИЯТА НА ХРИСТИЯНИТЕ . НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА ЛИЯ ПЪРВАТА ФОЛК ДАМА НА СЪРЦЕТО МУ ЛИ Е . НО ЩЕ РАЗБЕРА , КАКВО ТОЧНО Е СПЕЦИФИЧНОТО , ТА СА Я ЛЕПНАЛИ НА ПЪРВА СТРАНИЦА НА КНИГАТА , ПРЕД КОЯТО ХРИСТИЯНИТЕ ДАВАТ КЛЕТВА . НЕЩО СВЪРЗАНО С КЛЕТВА ....ЗА ВЯРНОСТ ... ЗА ОБИЧ БЕЗ ВЯРНОСТ... ББ Е СПОСОБЕН НА ВСЯКАКВИ ИЗНЕНАДИ ....ОТ ВСЯКАКЪВ ХАРАКТЕР. НАРИЧА СЕ Н Е П Р Е Д В И Д И М - ГОЛЯМО ОРЪЖИЕ Е , КОЙТО ГО ПИТЕЖАВА ... НЕПРЕДВИДИМОСТТА ИМАМ ВПРЕДВИД. ЯЯЯЯЯ .... КОЯ Е ЗВЕЗДАТА ...КОЯТО ЩЕ ИЗГРЕЕ ....
 • 40 Stormtrooper

  3 0 Отговор
  Ходжа, означава мъдрец, а не като шменти-капелите измамници, които са и безбожници. Този ходжа, каза нещо много важно и не е обходимо да сме особено мъдри да го разберем - да се съхраним, като хора и да се уважаваме. Защото, може да нямаме много неща, но имаме такива, които другите нямат.
 • 41 Stormtrooper

  0 0 Отговор

  До коментар #19 от "Хихихи":

  Като споменаваш възродителен процес, какъв беше този над българите християни в Сев. Македония, Западните покрайнини и Пиркнският край? Беше насилствено наложен девъзродителен процес и забрана тези хора да се чувстват българи!
 • 42 Този

  0 0 Отговор

  До коментар #35 от "Гост":

  ходжа е българин-мохамеданин. Тези в Родопите говорят български език, в който има много запазени думи от старославянския език...
 • 43 До коментар 38

  0 2 Отговор
  Турция, чрез изселническите спогодби периодично приемаше само част от българските турци за да има връзка с тези, които остават. Дългосрочната стратегия на Турция е да има в България своя "пета" колона. И не само в нашата страна... Не вярвайте на приказките, че Турция има за цел "кипърски" вариант за България, защото всъщност я и ска цялата ! Турците в Кипър са били 16% но Турция завладява 39%. Но в техните анализи освен този "+", наред с други от международно естество се отчита и голям "-", защото зад разделителната линия вече нямат своя "пета" колона ...

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.