3 406 35

Първан Симеонов: Най-тежките дни предстоят

Обществото в момента е объркано, но все още е толерантно към властта си

Първан Симеонов: Най-тежките дни предстоят
Снимка: БГНЕС

Представяните от опозицията апокалиптични картини за управлението не променят факта, че засега основните системи в държавата издържат. Въпреки общото усещане за губене на посока под натиска на политическа и протестна война, процесите в управлението вървят. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Антоний Гълъбов.

Най-важното нещо, за да бъдат спазвани мерките, е да бъде санкционирано неспазването им. Управляващите отказаха стриктно да налагат санкции. Ако искат управляващите да спечелят трайно доверие у хората, те трябва да видят, че онези, които не спазват мерките, ще бъдат санкционирани, заяви Гълъбов.

Имам усещането, че този път хората са по-уплашени от реалните данни за заразата, добави той.

В условията на криза в обществото няма да има желание за много резки движения. В същото време имаме един почти социален бюджет. Пролетта Борисов казваше "Ще видите колко ще е страшна зимата", за да мируват хората. Когато има опасност, хората стават по-малко взискателни към властта. Властта очаква хората да се поуплашат и да вземат едни пари. Не знам дали сметката им ще излезе, засега излиза, но най-тежките дни предстоят, коментира политологът Първан Симеонов.

Очевидно е, че ГЕРБ е в края на един свой цикъл. Много е възпалено масовото съзнание. Данните не говорят за катастрофален взрив, но усещането на хората е за хаос. Изглежда обаче, че управляващите ще опитат да играят за края на мандата, посочи той.

През последните години в здравната система се наливат все повече пари, но реформи не бяха направени. Очакваше се здравната система да изгърми някъде и тя явно гърми. Трябва да спазваме мерките, дори и да не ни харесват, защото по този начин обществото показва мъдрост и дисциплина. Опозиционните фактори трябва да спрат да бъркат проблемите на ГЕРБ и проблемите на България. Коронавирусът е проблем на България и не бива да се истеризира. Властта трябва да се научи да говори ясно, не през рамо в джип, и да поема отговорност. Не съм съгласен че има хаос, но има усещане за хаос, а това е достатъчно. Обществото в момента е объркано, но все още е толерантно към властта си, каза още Първан Симеонов.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 0000

  24 5 Отговор
  Обръсни се бе.

  Коментиран от #23

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 4 бесило

  35 3 Отговор
  само см@рт за властта. нищо друго. никаква толерантност.
 • 5 Слави

  30 3 Отговор
  толерантно - защото още малко им остава !
 • 6 лицемери

  22 3 Отговор
  'убаво е. хората се самоубиват от отчаяние и мизерия. па е 'увабо. пропаганда за коркума-НЕвирост, а джипЪ си върви. ем'чи 'убаво йе. ши ва затварями. 'баш убаво е - ГАРАНТИРАНО ОТ ОПГ"герб" ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР

 • 7 гробар

  15 3 Отговор
  гарантирано от гроб
 • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 9 РЪМПЕЗИ

  21 2 Отговор
  И ТАКА И ТАКА НЕ СТАВА...ОБЩЕСТВОТО Е В НОКДАУН...ЗА ДА СИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ТИ ТРЯБВА САМО ЕДНО КАЧЕСТВО...ПРОЗОРЛИВОСТ...НО НЕ ПРОЗОРЛИВОСТ ЗА ШКАФЧЕТА А ЗА ХОРАТА...
 • 10 ТаУмВзе

  14 3 Отговор
  Абе брада! Коя е хранилката?
 • 11 оня с коня

  9 9 Отговор
  Изпълнителният директор на Бесепарския "Политолог" П.Симеонов припомня думите на Борисов от Пролетта:"Ще видите колко ще е страшна Зимата".той от своя страна цитира 1:1 въпросните думи на ББ и казва Дълбокомислено:"Най-Тежките дни предстоят".ЗАЩО ОБАЧЕ П.Симеонов НЕ ОТДАДЕ нужното уважение към Прозрението,Предвижданията и Политическата визия в Дълбочина на Нещата на Бойко Борисов,а само го цитира?И нека уточним:Между всичката Плява в Статията,в която с поучителен тон ни се обясняват Неща от Действителността,които са не ПРЕДЕЛНО ЯСНИ,остава най-важното:Че БСП НЕ ОСПОРВА НИТО ДУМА от изказаните Прогнози на Борисов!...Пък искат "Оставка"?!

  Коментиран от #14, #17, #18

 • 12 Швеция

  14 2 Отговор
  Господин Симеонов, Всичко разбирам ,но това което вие правите ,не го разбирам. Вашата работа е да покажите , проучване на мнения в обществото и ги поднесете към медиите, по нагледен начин, та да можем, ние читателите да видим ,настроенията в обществото ни . Одобряваме ли ги, тези управляващи ,мразим ли ги , и в какъв процент е това одобрение или неодобрение . Вие сти се изправили, като Бойко Борисов и четете монолог, с определен нюанс на личното ви мнение, но това не е вашата работа нали? ВИЕ ИСКАТЕ ДА НАЛОЖИТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ ,КОЕТО НЕ Е ВАШАТА ЗАДАЧА, КАТО ЧОВЕКА НА ГАЛЪП ИНТЕРНАЙШЪНЪЛ В БЪЛГАРИЯ. Когато искате да си правите реклама , не говорете а изнесете фактите , в диаграма , и коментирайте диаграмата по същество , това ви е задачата . Надявам се да ми отговорите .

  Коментиран от #13

 • 13 Много

  9 2 Отговор

  До коментар #12 от "Швеция":

  ... правилно. И аз се възмущавам като слушам извадки от проучвания и как коментиращите се опитват да ги вкарат в някаква посока, но не и в такава според която те реално са!!!!

  Коментиран от #19

 • 14 гробар

  3 4 Отговор

  До коментар #11 от "оня с коня":

  ЕГАТИ ПРОСТАШКО-ЛИЦЕМЕРНИЯ КОМЕНТАР,И СЕГА ДА ТЕ ПОЗДРАВИМ ЛИ КОНСКИ?
 • 15 39418

  8 3 Отговор
  Да може да очакваме още доста простотия от Борисов, но жалкото е че умори доста Българи! ОСТАВКА!
 • 16 Филип Боев

  5 2 Отговор
  Кой коментар на социолог, политолог и друг т.н. анализатор предсказа, че може да се съберат толкова неспособни политици начело на държавата? Колко години ядете срамен хляб, заедно с журналистите?

  Коментиран от #26

 • 17 а сега чуйте

  9 3 Отговор

  До коментар #11 от "оня с коня":

  Борисов ви е подкупил, да му вършите работата, като усмирител на побеснелия народ. Изкарайте проучването ,колко процента харесват това управление и колко не го хареснат, изложете резултата в медиите и толкова . Нали това , ви е задачата по същество? Вие сте се захванали, да изкарате мандата на Бойко Борисов ,което определено не ви е работата.
 • 18 Мазньо

  6 2 Отговор

  До коментар #11 от "оня с коня":

  Остави анализите на коня,на теб явно не ти се отдава...Две мисли не можеш да свържеш...
 • 19 ДА ТАКА Е

  6 4 Отговор

  До коментар #13 от "Много":

  ЗАЩОТО СА КУПЕНИ, ДА ИЗКАРАТ МАНДАТА НА ЕДИН МОШЕННИК!
 • 20 Фактъ

  6 2 Отговор
  Изобщо не искам да съм толерантен към тези боклуци ! Да се махат незабавно !
 • 21 Просветен илюминат

  4 3 Отговор
  От години явно стана вече все повече ясно,че политиците са като тумор за народа и въпреки това,той се оставя да расте и нищо не предприема в посока да спре тумора и да смени посоката. В политиката няма никой интерес да се прави нещо за народа,а точно обратното. Жалко е ако продължавате да мислите и очаквате някаква промяна от партии и политици. Време е народа да хване всичко в свои ръце. Съединението прави силата пише на Народното събрание,а партиите ви разделят. Всичко е един огромен цирк и лъжа за пред вас. Вие решавате до кога ще сте губещи и критикуващи и съучастници в това да бъде загробена България. Време е за революция на съзнанието.
 • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 23 Дрън дрън

  3 2 Отговор

  До коментар #1 от "0000":

  Празнословие и нищо съществено от "експертите" на яслата! Най - същественото, но и най-премълчаваното е, че от държавите в ЕС, единствено в България изборите продължават да са Пунта Мара: -Без активна регистрация и с мъртви души в избирателните списъци! -С праг на преференциите и с водачи на листи! -Без гласуване по пощата! И резултатът е налице! При приeмaнeтo ни в EC, Румъния бe зaд нac! Сeгa Румъния e дaлeчe прeд нac пo жизнeнo рaвнищe и зaкoннocт! ФAКТ! Некадърният и психически неуравновесеният премиер Бoриcoв, е само продукт на Пунта Мара изборите! Елементарно е!
 • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 25 Любен Стойков

  4 4 Отговор
  В публикацията е пропусната много важна преценка на Първан Симеонов. Той определя българското общество като "умиращо". Което е жестоката истина. Българското общество умира отровено от две смъртоносни отрови - русофилието и комунизма. И двете идват от едно място - Москва. Ако не спрем вливането на тези отрови и то сега, българското "общество", разбирай народ,ще умре физически до десетина години. МОЧА е банката с отрова! Не съборим ли МОЧА сме загубени.
 • 26 Маргинал

  1 0 Отговор

  До коментар #16 от "Филип Боев":

  ;Неспособни Политици ; Интересна формулировка. По принцип политиците са хора нереализирани в своята професионална област и затова стават политици, но сега е много по зле. Имаме индивиди от криминалния контигент, които там не са се реализирали поради некадърност. Смятаи за какво става въпрос.
 • 27 Hoho Boho

  4 0 Отговор
  Освен от това, че "Очевидно е, че ГЕРБ е в края" всичко останало са глупости ...не ги четете :)

  Коментиран от #29


 • 28 По простичко

  4 0 Отговор
  казано, сега народа ще разбере що е то здравна система у нас.
 • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 30 gerb боклук

  5 0 Отговор
  Този герб боклук трябва да види обикновените хора, дето благодарение на тъпата политика на управляващите всичко се срина. Ама ако се разболее, ще отиде във ВМА, като АлЙо. Чакаме.
 • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 32 СусБе

  0 0 Отговор
  Има предложение новата ковид-ваксина да се изпробва на ония в Парлама-та и Прави-теле-ството. Ако оцелеят значи всички ще живнат. А ако пукнат то народа ни поне да оцелее! (evilgrin) 
 • 33 Помни

  3 0 Отговор
  Никога повече ГЕРП !!!
 • 34 Чайнис

  1 0 Отговор
  Минавам само да кажа, че в Китай от април до края на октомври 2020 са арестувани 70 вице-губернатори, шефове на полиция, зам.министри и безброй партийни функционери. Хората останали без работа и доходи се бунтуват и окупират общини и администрация, за да ги линчуват! 60 случая а 1,4 млрд. Китай! Та това е третата вълна... глад, бунтове и разчистване на сметки с “виновните”!
 • 35 волен сидеров

  1 0 Отговор
  ЗЕМИ СЕ ИЗБРЪСНИ,ПРИЛИЧАШ НА ЖЕНСКИ ПОЛОВ ОРГАН

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.