Last news in Fakti

29 Ноември, 2020 12:43 2 721 6

Лекар с COVID-19 призна защо иска да работи на първа линия

  • лекар-
  • коронавирус

Съществува приказката „мокър от дъжд не се бои”, заяви д-р Кожухаров

Лекар с COVID-19 призна защо иска да работи на първа линия - 1
Снимка: Shutterstock

Във време на пандемия все по-често се случва медиците да избират здравето на пациентите си пред своето. Такъв е случаят и с директора на Онкологичния център в Русе, който работи в разкрития наскоро COVID-сектор, въпреки че самият той е с коронавирус.

Екип на Нова ТВ влезе в отделението, за да го покаже за първи път отвътре и да ни срещне с доктор Камен Кожухаров.
„Съществува приказката „мокър от дъжд не се бои”. Аз се чувствам добре, почти нямам симптоми и вероятно съм от групата, която преминава през вируса по-леко.

Направих си бърз тест, за да проверя просто как се чувства пациентът. Аз съм добре и искам да помогна и разбера каква е организацията в отделението”, каза д-р Кожухаров.

Лекарят разкри, че най-същественият проблем в лечебното заведение е кислородът. Сградата, в която е разкрит COVID-секторът, не е предвидена за пациенти с такива нужди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Охо Бохо

    13 2 Отговор
    Доста от лекарите така си заминаха! Чувстват се добре, после бързо се влошават и хайде с краката напред. Някои болни лекари са като Гюро Михайлов на пост. Бог да го пази този лекар.
  • 3 цумбрум

    5 5 Отговор
    Полк. Владимир Квачков: Пандемията е лъжа!
    Това е командно-щабно учение на глобалното задкулисие. НОЩ: Квачи-Квачи! Пари за аптечните лапачи.
  • 4 Маргинал

    7 0 Отговор
    Ами без кислород какво правят?
    Явно са сменили само табелата.
  • 5 Санитар

    4 3 Отговор
    Ние всички го изкарахме по два пъти и не сме спирали да работим заради един грип.Тези с по леки симптоми продължават да извършват плановите операции.Опитаха се да ни набутат ужким болни привърженици на ГЕРБ,но не им се отвори парашута.В момента имаме само 1 с ковид и скоро ще бъде изписан.Медиите лъжат
  • 6 Санитар

    3 5 Отговор
    ГЕРБ искат до 50 процента от сумата отпускана от здравната каса за всеки болен с ковид.Повечето ужким болни пълнят болниците,за да финансират този,който им дава по 100лв.Става въпрос за жестоко източване и когато Бойко си тръгне всичко ще лъсне няма да има пари за нищо а само кредити за връщане