Last news in Fakti

8 Декември, 2020 20:54 5 280 47

Затварянето на фитнес залите ще има и дългосрочни последствия

  • фитнес-
  • забрана-
  • коронавирус

Негативният ефект в този бранш се отразява не само с липсата на работа

Затварянето на фитнес залите ще има и дългосрочни последствия - 1
Снимка: БГНЕС

Заради епидемията фитнес центровете бяха затворени в най-силното ни време, без да има основателна причина. Физическата активност е от голямо значение за запазване физическото и психическото здраве, освен това е доказано, че е много малка вероятността да заболееш от COVID -19 на такова място.

Това убеждение сподели пред Радио София Радка Чернева – управител на“Orange Fitness”.

Негативният ефект в този бранш се отразява не само с липсата на работа, а в дългосрочен план хората психологически свикват с мисълта, че тази зали не са безопасни. А вентилацията е отлична. Дезинфекцията се прилага редовно. Човек, ако не се чувства добре, ще отиде по-скоро до аптека, отколкото на фитнес, коментира още Радка Чернева.

Тя не се надява на компенсации, с които да покрие щетите, нанесени от епидемията и ограниченията, налагани със заповеди на министъра на здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ходят

    68 37 Отговор
    да копат лук вместо фитнес ще има много голяма полза.
  • 2 Hoho Boho

    53 18 Отговор
    Спортувайте на открито!
  • 3 Последния Софиянец

    35 17 Отговор
    Поздрави от Орлов мост! Оставка и затвор за Каскета и Аскета!
  • 4 Още по-добре

    49 32 Отговор
    Фитнеса е за комплексари и женчовци дето направят една серия и шосе цъкат един час във фейсбука. А пък от кифлите не може до пътеката да се наредиш щото се влачат и блеят в телефона с жици в ушите.

    Коментиран от #35

  • 5 898

    42 19 Отговор
    Вярно ли?!Ако не се вдигат тежки предмети две седмици ще се срути РБ?!?
  • 6 Идея

    40 15 Отговор
    Ако на всяка пътечка във фитнеса където кифлите тичат, вържат по един електро генератор, няма да имаме нужда от АЕЦ-Козлодуй. Ще захранят с ток цяла София.

    Коментиран от #25

  • 7 Пресю

    20 2 Отговор
    и моловете, и моловете. и джакузитата, и джакузитата.
  • 8 Петър

    46 24 Отговор
    Айде бе,кой ходи по тия зали? "Яки" батки и леки жени,това е 90% от клиентелата на фитнес клубовете.

    Коментиран от #28

  • 9 CFC

    42 27 Отговор
    Знаеш ли колко ми дреме за тъпия ти бизнес ма !? "Освен това било доказано, че е малко вероятно да се разболееш от ковид там..." Кой, кога и къде я каза и доказа тази простотия !? При положение, че има стотици хора, които кихат, дишат усилено и си проскат потните кърпи там...Точно пък ако има място, където може да пипнеш Ковид, то това е там....

    Коментиран от #21

  • 10 Охо Бохо

    13 7 Отговор
    Егати активното спортуване!
  • 11 Преориентиране

    27 16 Отговор
    Без да искам да засегна собствениците на фитнес центрове, както и посещаващите ги, но баба едно време все на фитнес е ходила. Който иска да спортува,ще намери начин. Аз съм с поднормено тегло, но вместо фитнес, чистя снега по пътеките в двора, нося дърва и т.н. А за собствениците– вожда обеща –надявайте се на мерките, ако му вярвате.
  • 12 Махмуд

    31 19 Отговор
    На село има толкова работа.
    Да дойдат да работят вместо безсмислено да помпат като гламави по цял ден.
  • 13 Иван Матев

    29 20 Отговор
    На тази Радка пиратка и препоръчвам да си купи напролет един декар лозе и с голямата мотика да хваща дългия ред!!
    По идеален фитнес от този няма,аман от лигавщини!!
    И на всички останали които ходят по добре да свършат нещо полезно отколкото да си губят времето!!
  • 14 Мъка, мъка-а

    26 13 Отговор
    На батките, ще им увиснат ....... . Ха, ха! Бицепсите, тумбаците и дупарите. Друго си е да ходиш като делиормански бей, полуразкрачен и с разперени ръце. Отиде си физическото и психическото им здраве
  • 15 Джоко

    21 13 Отговор
    Двучасовото разтакаване може да се осъществява във всеки занемерен парк, гора или екопътека. Това, че няма да си мятате белтъци през рамо е бял кахър. Ще се набарате и ще се издокарате на по- късен етап на по- хубаво местенце!
  • 16 ЕГАТИ И ТЪПОТИЯТА....

    20 15 Отговор
    ПО-ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ОТ ТАЗИ СТАТИЯ И ИЗКАЗВАНЕ НА НЯКАКВА СИ ТАМ БЕЗМОЗЪЧНА И ЕУЕМЕНТАРНА ЖЕНИЦАНЕ БЯХ ЧУВАЛ И ЧЕЛ ПРЕЗ ЦЯЛАТА 2020 Г.....АВЕ КОЙ ВИ ПИТА ВЪОБЩЕ КАКВОТО И ДА Е....И ТАЯ СЕ ОПИТВА ДА НИ ОБЯСНИ КОЛКО ТРАГИЧНО ЩЕ ЗАГИНЕ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА АКО ВИДИТЕ ЛИ СКАПАНИТЕ ФИТНЕСИ ОСТАНАТ ЗАТВОРЕНИ....ПРОСТИЧКА СИ МНОГО ЖЕНО...Я МИ КАЖИ ДАЛИ НЕ Е ПО-ЛОШО УЧИЛИЩАТА ДА ОСТАНАТ ЗАТВОРЕНИ ОТКОЛКОТО ТЪПИТЕ ТИ ФИТНЕСИ....ПРАЗНА ТИ Е ГЛАВИЦАТА И НЕДЕЙ ДА МИ КАЗВАШ ЧЕ БЕЗ ФИТНЕСА ЗЕМЯТА ЩЕ СПРЕ ДА СЕ ВЪРТИ...КАПИШ....

    Коментиран от #18

  • 17 Политолог

    12 16 Отговор
    Като гледам единствено в Ганюстан мислят, че е много малко вероятно да се заразиш във фитнеса...Щото в другите държави фитнесите бачкат на 200%...
  • 18 А бе

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "ЕГАТИ И ТЪПОТИЯТА....":

    Марчето, зна'ш к'ви статии, може да ти напише, ама сега не е на кеф.
  • 19 Деф

    36 9 Отговор
    Фитнес студио е за тренировка на тялото, за витализация и здраве. Има го на всякъде по света. Спорта е здраве, не разбирам какво имате против това.
  • 20 Behemoth

    18 12 Отговор
    Днешните фитнеси са като ферма за бройлери смески,антибиотици и хормони ХАХАХА....едно време кога ходех в зала имаше щанги и дъмбели залата беше неотоплена и желязото лепнеше и нямаше един обезкосмен и татуиран хахах....затова сега само лостове със собствено тегло....
  • 21 гост

    20 11 Отговор

    До коментар #9 от "CFC":

    Фитнесите са най-мръсните места.Правилно си го отбелязал.Навремето с мои приятели направихме импровизирана зала в една маза ,около 20кв.м.Измахме я,застлахме мокет,огледала. Имахме една лежанка със скрипец и един" гладиатор,крив и прав лост и около 300 кг.дискове.....бяхме само трима в началото,после се присламчиха още трима..Колкото и да проветрявахме,вътре редовно миришеше на ......айде ще запазя благоприличие. Това пот, издишан въздух..тая умнана знае ли като вдигам 150 кг от лег ,няколко пъти, как издишам и с каква скорост въздуха от устата ми излиза около мен.

    Коментиран от #23

  • 22 Ввв

    23 6 Отговор
    Който иска да тренира, да тренира в къщи и на вън. Няма оправдание, когато има мотивация.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Лятото кося и копая

    15 7 Отговор
    Сега рвжа и цепя дьрва. Фитнес нв ми трябва. Той е за айлякчиите дет си душат пръдните в ина стая...

    Коментиран от #38

  • 25 Хоху

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Идея":

    Ей това наистина е страхотна идея! Като динамото на колелото- колкото повече въртиш толкова ще свети фара ;)
  • 26 Аве Адолф

    6 7 Отговор
    Да хващат по една метла и да почисват улиците , така поне ще свършат нещо полезно а и трудЪт ще ги направи свободни ........ от психози ......
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Да, да

    18 7 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    Почти да ти повярвам! На доста от вас също! Личи си, че трудно отлепяте от дивана!
    Ако случайно докато си вървиш, се спънещ пред някой фитнес, залитнеш и още по-случайно поради тези си некоординирани движения някак си стъпиш във фитнес зала, и пак изключително случайно, някак си за секунда спреш да бъдеш злословещ лаик и успееш да надскочиш себе си като непредубедено погледнеш реалността, може би ще успееш да видиш малко по-друга реалност! Над 20 години спортувам във фитнес залите, поради липса на време и опции за други спортове. Всъщност над 90% от хората в залите просто спортуват и се поддържат. В 21:00 докато ти си пиеш ракийката и си хапваш в полулегнало, полуразмазано състояние, гледаш някоя сапунка или "развиващо интелекта" реалити и се чудиш какво да хейтнеш в нета, аз спортувам. И искам да ти кажа, че не приличам на атлет или батка, или както там ги определяш - просто спортувам! Тесногръдието е лош порок!
    И да знаете, фитнесите са инкубатор на ков-19!Добре са ви облъчили. То който и пенсионер да питате, ще ви каже, че моловете и фитнесисите са най-опасните места, не че въпросните пенсионери, подобно на вас, някога са стъпали във фитнес зала. Според статистика от преди месец, заразилите се с ков-19 във фитнес залите са 0,2% от всички заразени. Предполагам повечето от вас имат завършен 5-ти клас и са могат да работят с проценти и разбират за каква телевизионна и политическа пропаганда става на въпрос!
    Отворете си очите малко, започнете да мисли
  • 29 Да, да

    3 3 Отговор
    ... те и спрете да пишете глупусти, че ставате смешни!!!!
  • 30 Бай ганю си е бай ганю

    11 9 Отговор
    Ходи му обеснявай че чистенето на снег не е същото като да тренираш с тежести 😂😂😂😂или че бъркал цимент и видиш ли някои спортист познат викнат да помага се изморил и вече почват едни приказки как не ставал за нищо язък че дигал 😂😂😂😂ами като от чистене на снег и бъркане на бетон си мега здрав ходи тогава и направи на лега на 200кг поне 1 серия х 10 повторения😂😂😂или на тяга на 250 там колко можеш или бицепс със прав лост на 80 кг там пак колко можеш😂😂
  • 31 Паралелен бизнес

    9 6 Отговор
    Фитнесите въртят успешен бизнес с наркотици! Нямам представа кое е на първо място - фитнеса или дрогата. За повече инфо - Г. Боевски. Нека се изведе и някакъв профил на клиентелата - вероятно има доста "борчета" както и стари познати на бай Ставри.
  • 32 В е л и к и я

    2 6 Отговор
    Алоо , откачената .. как си представяш да няма опасност от заразяване на закрито място хора да спортуват и дишат без маски .. фитнес залите са едни от най опасните места .. един да има заразен без симптоми след като нямат маски в това затворено пространство ще се заразят всичките ... ! Ама нали ти няма да си в болниците да ги лекуваш .. !
  • 33 Красимир

    8 0 Отговор
    Уауууу. Вие ми отворихте очите. Повече няма да стъпя в тея зали. Ще копая лук, ще цепя дърва, ще лея бетон и ще го заместя. Колко години съм се чудел на всички как така изглеждат добре, здрави са и не ходят на фитнес, а то кво било. А може ли да знам как се сее, копае, да съм строител, дървар, да имам село, къща с голям двор и да потренирамвам.... а да питам що пишете от тея,, новости,, телефоните. Баба ви едно време само е киснала по форумите сигурно,да пише глупости. Дайте сега нещо за ракията, футбола, жените, политиката... Фитнеса го опрайхте 😉
  • 34 Красимир

    2 1 Отговор
    Колкото до вируса и фитнесите. Това е друг въпрос. Ама повечето ви глупости са чешене на езика.
  • 35 Димитър

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Още по-добре":

    Приятелю, има и доста спортисти, които се нуждаят и от силова подготовка. Не всички в залите са батките от студентски. 😉
  • 36 Катя

    5 1 Отговор
    Защо трябва да слагате всички ,които посещават фитнес залите
    под общ знаменател? За повечето хора това е начин на живот. Копането, бъркането на бетон и цепенето на дърва няма как да изваят тялото. Могат да те направят гърбав. Въпрос на избор.
  • 37 Емил

    8 0 Отговор
    Толкова просташки, селяндурски коментари могат да излязат от хора , които не са стъпвали в зала. Хора , които не ценят здравето си и външния си вид. Немарлив и нещастен народ
  • 38 1111

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Лятото кося и копая":

    Не е зле първо да се научите да пишете грамотно пък после правете опити да се изказвате.
  • 39 1111

    1 0 Отговор
    Не е зле първо да се научите да пишете грамотно пък после правете опити да се изказвате.
  • 40 Бъди човек

    1 0 Отговор
    Човек е свободен да прави каквото си иска и да ходим където си иска бъдете по позитивни не ваша работа да съдете и да обиждате и да критикувате всеки има право наличен избор
  • 41 Бъди човек

    2 0 Отговор
    Човек е свободен да прави каквото си иска и да ходи където си иска бъдете по позитивни не е ваша работа да съдете и да обиждате и да критикувате всеки има право наличен избор мислете по позитивно бъдете едно цяло само Вие Българите мрънките и критикувате не се спрях те не стига че сте Егоисти вие не сте едно цяло Българите вземете пример от другите ценности защотото са едно цяло бъдете човечни научете се да мислите и да се поставете на човек срещу вас първо го запознайте и тогава се изкавайте Вие Българите само критикувате вие си гледате ДРЕХИТЕ вие сте комплексите
  • 42 Хитър Петър

    5 0 Отговор
    КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И СЕ УБЕЖДАВАМ ЧЕ СЕ ПОТВЪРЖДАВА ТВЪРДЕНИЕТО ЧЕ 80% ОТ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ НИКОГА НЕ СА СЕ ОПИТВАЛИ ДА СПОРТУВАТ.3МА И ТАКИВА КОИТО СА КОМПЛЕКСИРАНИ И ЗАВИЖДАТ НА ХОРА С ДОБРИ ОСАНКИ КОИТО СЕ ПОДДЪРЖАТ.ТУК ИЗКЛЮЧВАМ РАЗНИТЕ ПЪЛНЕЖИ КОИТО ХОДЯТ ПО ЗАЛИТЕ НЕ ДА ТРЕНИРАТ А ДА СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО.
  • 43 Рой

    3 0 Отговор
    Когато човек е КАЛПАВ И ГО МЪРЗИ,не му остава нищо друго освен да хейти и злобее срещу хора които обичат да спортуват и изглеждат добре.
  • 44 Оня

    3 0 Отговор
    А я като брЪкам бетон и ода на фитнес , сигИ кво ша праа ? Как да заместя фитнесО ? А разбрах ....ша ода да садя лук. Така опрайх са язе , вече неам нужда от фитнес ....а вие си продължавайте да си срЪбате ракийката , и да си пафкате тУтУна , а тиа лошите от залите не ги мислете !
  • 45 Боби

    1 2 Отговор
    Колко комплексари има в тази държава само. Тялото е нашия храм и спорта е здраве. Явно ви е по-лесно да пиете алкохол всяка вечер и да гледате турски сериали. И, никога няма да вървим напред като народ щом не ви интересува, че част от хората, които имат такъв бизнес ще фалират. Но, явно кръчмите и дискотеките са ви по-важни. Нали след работа трябва да имате къде да пиете. Само хора, които никога не са спортували и надграждали себе си могат да пишат подобни злосни коментари. Жалки сте!!!
  • 46 Miss_Ghost

    1 2 Отговор
    Движението е здраве и естетика/красота. Спорта е превенцията, която подпомага имунната система. Жалко, че редица спортни обекти продължават да бъдат затворени.
    Нелепо е коментиращи, които нямат елементарна двигателна култура да плюят фитнесите. За мен тези хорица не са стъпвали в такава зала. Нека си гледат телевизията, вредните храни, алкохола, но да не дават мнение за нещо, за което нямат частичка компетенция.
    Искам хората да разберат, че тялото е храм на нашите умове и душа. Ако не се грижим за телата сме просто развалини и не показваме уважение към самите себе си. Ето защо драскачите, плюещи фитнесите да замълчат.
  • 47 Кауш

    1 0 Отговор
    Що затваряте фитнисите, Ве! На тази държава са нужни мускули, а не мозъци.
    За този, който твърди, че спортът (от фитнеса) е здраве, много му здраве. Този спорт е бизнес, но не и здраве. А така и така съм почнал, посочете ми един спортист доживял сто години и един стогодишен, който е стигнал тази възраст, щото виждате ли спортувал.
    Движението, физическата дейност няма нищо общо с фитнеса.