Last news in Fakti

13 Декември, 2020 08:05 2 475 23

Проф. Христова: Мерките трябва да останат

  • проф. ива христова

Не бива да се използват ваксините, ако има остро инфекциозно заболяване в момента или тежки алергии

Проф. Христова: Мерките трябва да останат - 1
Снимка: БГНЕС

"За сърдечно-съдови и други заболявания ваксината може да се използва и е достатъчно безвредна и поносима от организма на човека", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" проф. Ива Христова, национален консултант по вирусология.

"Не бива да се използват ваксините, ако има остро инфекциозно заболяване в момента или тежки алергии, при астматиците също могат да поемат медикаменти, за да бъде астмата успокоена, и тогава да се ваксинира, но това трябва да се препоръча от личния лекар", добави още специалистът.

"Децата са ниска рискова група, първо ще се ваксинират високорисковите групи, така че те може да се ваксинират по-късно, децата са риск за разпространение", разясни още гостът.

"Ваксините не могат да направят генетични промени, нашето ДНК е затворена в ядрото. Ваксината действа срещу трите разновидности на COVID-19. В никакъв случай ваксината няма да навреди, дори и да е мутирал вируса. Вреда няма да има, защото е изчислено вируса да се блокира много бързо. Идеята е в бързата реакция, за да не се стигне до размножаване на вируса. Поне шест месеца ще има имунитет след ваксинирането", каза още проф. Христова.

"При онкоболните индивидуално трябва да се решава за ваксинация от лекарите, може би ще е по-добре да се изчака с ваксинирането при тях", смята специалистът.

"Аз ще се ваксинирам, веднага когато е възможно. При жените COVID-19 протича по-леко. Мерките още трябва да се задържат, особено по празниците", заключи проф. Ива Христова


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 23 Отговор
    правилно
  • 2 Така

    39 6 Отговор
    Не им вярвам на нито една дума на тези "специалисти"...
  • 3 Деф

    36 5 Отговор
    И без това ще направите с народа каквото си поискате. За съжаление много заблудени ви вярват.
  • 4 Охо Бохо

    22 2 Отговор
    В какъв смисъл "ще се ваксинирам щом е възможно"? ~като национален консултант по вирусология г~жата е с предимство! Уточнява се "кога е възможно".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сали

    23 2 Отговор
    Стига с тия професори .Дайте един земен доктор

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    2 17 Отговор

    До коментар #6 от "Сали":

    Хората навсякъде слушат професорите, у нас социалните мрежи.
  • 8 Аз40

    24 0 Отговор
    Внимание, червен флаг! Тези още не са видели ваксините, но станаха експерти по всичко свързано с тях? И пак завършва с "ваксинирайте се, защото и аз ще го направя".
  • 9 Ние

    24 0 Отговор
    Всеки доктор разбирач На тая трябва да и вземат дипломата Говори за нещта които още не се знаят за ваксината ДА И БИЯТ ВАКСИНАТА ПЪРВО НА НЕЯ
  • 10 KUPENI

    22 1 Отговор
    ОМРЪЗНАХА МИ ПРОФЕСОРИ АКАДЕМИЦИ МАТЕМАТИЦИ ПОЛИТИЦИ МЕДИЙКИ И ДРУГИ ЛЪЖЦИ

    Коментиран от #21

  • 11 Абе

    16 0 Отговор
    ... ми “Гостувай “ си “навсякъде” и си постави от всички видове ваксини ако искаш ...
    Ние ТУК си ИМАМЕ право на мнение, и мнението на преминаващи “гостуващи експерти , професори” не ни интересува !
    Ако ще някой “професор” да се ваксинира ,а след това да си махне като Астор главата в Ефир за да ни докаже какви Чудеса и Революция има във ваксините !
  • 12 Някой да каже колко са професорите и

    12 0 Отговор
    Доценти те в България??? На 100 000човека или на милион човека по колко Професори и доценти има в Европа, в Света??? Сигурно ние сме на първо място!! Както винаги!! Кухи титли! Нямаме един Университет в първите 1000 в света!!!!
  • 13 Рошко

    3 1 Отговор
    Ами като ше ме триете, тогава професорите и доцентите ряпа да ядат и да не умират със или без мерки
  • 14 Forro

    6 0 Отговор
    Днешно време и зидара и замаскаджията станаха професори,Трябва теб някаде да те затворят,на теб пукалити колко семейства остават безработни,ти щеим осигуришли нещо за тях.
  • 15 34r33r

    14 0 Отговор
    Мине-немине и току пъкне от някъде някой шаман. И като се почне едно навиване за ваксинации,за самоизолации......
    Какъв е смисълът да се ваксинира мс ваксина, която трае няколко месеца?! Кво, на годината по 10 пъти ли ще ме реваксинирате? Ми то във вените ми няма да остане кръв бе!
  • 16 Васил

    8 0 Отговор
    А преди време тази лелка друга песен пееше мени си мнението като диктатора.

    Коментиран от #20

  • 17 Кух Ганьо

    1 0 Отговор
    Аз изчаквам да видя какво ще ми заповяда моят гуру доц Пелтеков и ще го изпълня на секундата! Само на него вярвам, така сме ние неграмотните.
  • 18 Мухаа,хаа!

    3 0 Отговор
    Щ е ни пази, поне цели шест месецс? Много време бе? Тази ми подсказва,че догодина пак около ЧНГ ще правим нов дубъл.Альоо,Професоршата,хайде отговори на мен- неукия за чии Жруй ми е ваксина,на мен и още милиони,ако държи шест месеца? Нали затова е ваксина? Да ме защити.Къде е логиката?или е пунта Мара, правена с теслата,но ви заповядват за масов натиск да се боцкаме,или ще има нещо друго през другата есен-Схвсем да ни побъркате и да последва друг модел- уж срещу ковидчо,но нещо по така.После защо бъкало от " конспиративни теории.Мангърката ще се окаже прав.Всички наред да го изкарат.Това е същото като при ваксините,който ни навивате да сложим.Сега се боцкам,след 6 месеца съм беззащитен.Но ще харчим милиарди и бизнеса,доходи, отиват на кино.По метода на Мангъров,по естествен начин изграждаме масово имунитет.Но без истерясване,харчене на милиарди,и изкуствено съсипан бизнес.Направихте го този грип по страховит от средновековна чума.Умирали по двеста на ден!? Ами винаги са умирали хора в болниците.Двеста,но все със Корона.Инфсркти,инсулти,сърд.проблеми изчезнаха.Ссичо било придружавщо.
  • 19 Алфа Ромео

    1 0 Отговор
    Откъде знаете бе професорке че е безвредна в дългосрочен план, имаше дългогодишни изследвания ли или кво, или ние сме пропуснали нещо...
  • 20 Алфа Ромео

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Васил":

    Кеш-пара, продадена душа...
  • 21 същото

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "KUPENI":

    Същото щях да напиша и аз ....
    Бил съм студент 1977-82-ра година...
    ами ,то тогава в нашият институт нямаше толкова доценти и професори ,колкото на ден се люпят по страниците на сайта бре ...
    Какво е това гъмжило ...даже вчера прочетох за един акедемик, за ,който въобще не бях чувал с някакво си странно име ...Чичопей ли бе Славейдрозд ли бе ...
    Бре то народ не остана в та Чалгария , а ..."Университети" повече от селските школа от преди Десети ...Па то "Институти" -разни...и ..."доктори"..."доценти" ..."професори" ..."академици" ...Ми то половината политици ,като се провалят във Властта ... все с титли си сдобиват ...да не ги изброявам ...Даже "нашият" ТЪПАНАР и той е някакъв си ..."доктор" на пожарникарските науки ... сигурно и "инж." има пред името си ...
    Провалено общество ,провалена държава и провалени ценности ...дори и в сферата на атестацията в образованието ...

    Коментиран от #22

  • 22 и още

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "същото":

    Иначе професорката си я бива ...симпатяга.
    За моите години -направо мечта и мъка ,че не съм и поне ...."асистент" :)))
  • 23 Дюлгерова

    0 0 Отговор
    Когато хора със сърдечно-съдови заболявания, асма и деца започнат да умират заради вас г-жо, мислите ли, че ще лекувате още дълго госпожо? Мисля, че не, защото ще бъдете съдена на международно ниво. Има хора, които по никакъв начин организма им не понася лекарства и химии, защото са били вече в отвъдното от хора "лекари", като вас. Вие ще помислите: как се лекувам нали? Отговора ми е: само с народна медицина, и ако не са лекари - билкари, като доц. Герасим Китанов, отдавна да не съм на този свят. Защото има билки за всичко и не е нужно хората да си бият, каквито и да е инжекции, и да страдат от лекари, като вас. Защото дори руснаците забраниха ваксината да се бие на хора със сърдечни проблеми, алергии, асма и на малки деца! И още нещо г-жо: Ако аз нямах сърдечно-съдов проблем и алергии към лекарства, бих си била ваксина, но руска, а не от тези, които вие предлагате, и искате да си правите опити с българското население! (студент по право в Русия)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове