Last news in Fakti

13 Декември, 2020 12:09 3 732 64

Д-р Лъчезар Томов: След Коледа трябва да има по-сериозно затваряне

  • мерки-
  • затваряне-
  • зараза-
  • коледа-
  • д-р лъчезар томов

Ако свалим нивата на заразяване, ще може да почне ваксинацията и постепенно да се отпускат мерките, за да може лятото да забравим за проблема

Д-р Лъчезар Томов: След Коледа трябва да има по-сериозно затваряне - 1

"Още на 17 октомври здравната система беше препълнена, защото процентът от новите случаи, които влизаха в болниците, почнаха да спадат. При претоварена здравна система имаме голям процент хора, които се лекуват сами вкъщи, а са за хоспитализация". Това заяви математикът д-р Лъчезар Томов в предаването по БНТ.

По думите му около 15-20% от новите случаи би трябвало да се хоспитализират.

"Няма къде да се хоспитализират и стоят с пневмония вкъщи", каза още той.

Според него най-добре са се справяли държавите, които са реагирали рано, от края на януари или началото на февруари.

"Ние реагирахме през март месец. Държавите се справяха най-добре след абсолютен контрол при влизането и излизането на държавите, а след това тези държави не отпуснаха режима през лятото", каза още той.

По думите му смъртността ще започне леко да пада. "Това официално ще се покаже като по-бърз спад, защото имаме повече възрастни хора болни, което означава, че ще има повече хора в интензивните", каза още той.

Според него процентът заразени у нас не е голям.

Той допълни, че след Коледа трябва да има по-сериозно затваряне, за да се свалят достатъчно нивата на заразяване, за да може да почне ваксинацията на нацията нормално.

"Ако свалим нивата на заразяване, ще може да почне ваксинацията и постепенно да се отпускат мерките, за да може лятото да забравим за проблема", предупреди математикът.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брейййй...

    82 5 Отговор
    Още един натегач,дори и ваксинират предварително......измет.

    Коментиран от #12, #24

  • 2 Лост

    75 4 Отговор
    Да си дойдем на приказката. За едни ваксини ставало въпрос. Математикът да си гледа математиката и да остави хората да решат дали да се ваксинират.
  • 3 Вярно, НО

    75 4 Отговор
    Затваряне на такива “доктори” като теб, а също и на управляващите, които обслужвате с идиотските си изказвания!
  • 4 Докторе

    57 4 Отговор
    Абе я се скрий някъде и млъквай.
  • 5 Борис Михаил

    40 3 Отговор
    Затваряй-отваряй , ако от самото начало имаше ЯСНА , а не стихийна политика нямаше да има огромно недоволство! загуби щеше да има , но не сме толкова прост народ за да не осмислим рисковете , българите за какво ли не са се жертвали цялото минало столетие. Просто объркахте политиката и подхода и сега сме на бобслея , и обвиняват хората. ОСТАВКА!!!
  • 6 един от многото

    50 3 Отговор
    Ще има ама друг път , тези ваксини на кого ще ги бият , нали трябва да побъркат хората от страх , че да тръгнат да се ваксинират А от там и алъш веришът с ваксините. Всичко е изчислено по 3,14 , защо иначе са им тези математици.
  • 7 kkkk

    42 4 Отговор
    Тапаци такива вие смешни клоуни си взимата заплатите бонусите а нас обикновенните граждани кучетата ни яли !!!!Нещасници
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Манафите

    27 1 Отговор
    ...от Факти - трият !...ех свобода на словотоооооо.....ама,не!!!
  • 10 Лъчо

    34 3 Отговор
    Да те затворят тебе в Диарбекир или Лагер 1391 в Северен Израел!

    Коментиран от #27

  • 11 Човек от щаба

    51 2 Отговор
    Гледах го тоя бърборко. И той като колегите си ог щаба смята, че всичко направено от тях е безгрешно, но народът не изпълнявал и ето ти беля. Продължава тенденцията всички без вирусолозите да управляват вирусната криза и резултата е като пожарникар да управлява държава.
  • 12 Сбъркана работа

    41 2 Отговор

    До коментар #1 от "Брейййй...":

    Боклук до Боклука, Неграмотник до неграмотника - Мила моя майнольо! Някой хора имат сериозни психиатрични проблеми и бъркат медицината с фашизма. Това, че са некадърни да диагностицират навреме и да лекуват адекватно не е причина да превръщат в домашни арестанти цели континенти с хора. Балона се спука - здравна система има, не за да лекува хората, а за да усвоява парите за лечение - толкова е просто.

    Коментиран от #19

  • 13 tenka

    37 3 Отговор
    Още един на хранилката на оня с присадената косичка и ботокса и очилцата със златните рамчици
  • 14 лайнометката

    9 2 Отговор
    Яж потко сиренье
  • 15 На всички

    28 3 Отговор
    е ясно че затварянато е политическо решение,защото не върши работа. След отварянето отново нарастват заразените и това не могат да го спрат и ваксините. При тях целта е друга. Единствено препарати/ЛЕКАРСТВА/,могат да лекуват заразяването,но много интересно защо такива лекарства се спират,крият и се омаловажава действието им???
  • 16 Ами

    2 31 Отговор
    много държави вече затварят сериозно , току що Германия обяви затваряне от сряда до 10.01.2021 на всичко , остават само големите вериги на супермаркетите и аптеките ! На Нова година пълна забрана на гърмежи и фойерверки !

    Коментиран от #18, #21

  • 17 Българин

    36 1 Отговор
    Тоя д-р математик трябва да бъде затворен моментално, но не в затвора където пак ще е на държавна хранилка, а да се отваря Белене и там всеки ден да смята колко камъни трябва да изчука за да му дадат хляб и вода за вечеря.
  • 18 Е и какво

    37 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ами":

    Германия и Франция от месец са затворени, но бележат рекорд след рекорд по умрели, може би това е целта на мерките.
  • 19 Лудост

    26 2 Отговор

    До коментар #12 от "Сбъркана работа":

    Кради якоооо, от Касата, под масата, от фирмите от хорицата, якоооо! Да не остане никой неокраден, жив - умрял, първо да си плати! Ненаситни алчници, не наядохте ли се бе, не накрадохте ли се, зда жвавите ли ще си ги носите тия пари?

    Коментиран от #23

  • 20 Вова

    35 2 Отговор
    Този пръдлю е завършил "Автоматика, информационна и управляваща техника" в ТУ и после се е напънал за доктор – Теория на Управлението пак там. Той е всичко друго НО НЕ И МАТЕМАТИК и няма право да се изказва по обществено значими събития, за да предизвиква неверни внушения! Тъй като го прави обаче, трябва да бъде съден и наказан!

    Коментиран от #28

  • 21 В тези

    18 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ами":

    Големи вериги вируса с пропус ли влиза,или ей така не влиза.

    Коментиран от #29, #52

  • 22 123

    26 1 Отговор
    Платените "специалисти" започнаха да дават акъл. Не ви щем отровните ваксини.
  • 23 ЗАТВОР ЗА БОКО

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "Лудост":

    Прав си, като топола, нямам какво да добавя , освен ако оцелеем
    да ги съдим за умишлено , учищожаване на населението на България!
    Много ясно ,че ще уморят бедните и гладни българи,Толупа и Хунтата , ще се заключат в джипките и няма да се покажат, докато не измре и последния протестиращ, срещу тях!
  • 24 Много интересно

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брейййй...":

    На тия през цялото време статистиката им е абсолютна стъкмистика - нищо вярно няма в нея. Все едно хората падат от Марс? Все едно сме чели от различни учебници. То ако беше така до сега Африка, Южна америка, Мексико, Канада, Индия, Пакистан трябваше да са измрели, ама е - на не измират, какво става там, по-различно от тук?

    Коментиран от #36

  • 25 Аз40

    19 1 Отговор
    Мирише му от устата на този дървен философ. Математик-доктор и клаКЬОР. Раздават се някакви пари за пропаганда, за да ги вадят от бърлогите да ораторстват.
  • 26 манипулациите

    25 1 Отговор
    Здравната система е препълнена,защото болниците са търговски дружества, и са ги напълнили с изплашени от манипулациите хора,с хрема и кашлица, а истинските болни умират по домовете,пред болниците или на път за болниците.Когато спрете с манипулациите, и да се заигравате със страха на простите хорица, няма да бъдат препълнени, а празни или само с истински болни.
  • 27 Ако го

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Лъчо":

    Затворят в Диарбекир горко му,хухихи
  • 28 ЦВ ЦВЕТАНОВ

    21 0 Отговор

    До коментар #20 от "Вова":

    Важното е да си от ГЕРБ, там са" Академиците на България ", начало с "Магистър", Цвета КараЯнчева и" Професор" Валери СимеОнов.
    Шеф на тази Академия е поелия от Жоро Илиев , ръководството на Българската "вече" Държавна Мафия, Каратиста , Бойко Борисов!
  • 29 Питай

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "В тези":

    тези , взели решенията !
  • 30 Вожд

    22 0 Отговор
    Реалността е друга - писах го преди седмица. На 21 ще се охлабят мерките, за да видят хората, че Вожда е пич - идват избори все пак. Положението ще се влоши и след Нова година ще затегнат положението. След това ще отложат изборите, за да продължат да крадат. На никой му не дреме за хората!!!
  • 31 Варна

    20 0 Отговор
    Този изплю камъчето, става въпрос за ваксини , това е.
    Защо никой не може да ми отговори на въпроса???
    Защо от има толкова ваксини, но никой учен не може да отговори: защо децата не боледуват?
    Защо в милиарден Китай няма нито един заразен при положение че всичко работи?

    Коментиран от #53

  • 32 Uийъ

    12 0 Отговор
    Ще разхлабят мерките за да има заразени и да отложат изборите, има евро пари за крадене.
  • 33 Антигерб

    17 0 Отговор
    До къде стигнахме в кочината - щом и математик почна да дава съвети какво трябвало да правим при вирусна пандемия, що ли пък химик да не оглави финансите на държавата а лекар да назначат за главен енергетик в АЕЦ.

    Герберски калинки навсякъде в кочината - толкова ли няма вирусолози в България.

    Коментиран от #45

  • 34 Лелее

    12 0 Отговор
    Ми НИЕ сме си виновни ?
    Значи викате ДОКТОР а ???
    Къв “ доктор”? На цирковото изкуство , по Уфология, на Клоунадата ?
    Ехх , ако те срешна ,заедно “по серизно” да ни ЗАТВОРЯТ в една стая заедно, каква ваксинация ще падне ...
    Ще си играем цял ден на “чичо доктор” , ама истински ДОКТОР!
  • 35 Кой ти каза

    11 0 Отговор
    ЧЕ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ БЕ!
  • 36 Питанка

    14 0 Отговор

    До коментар #24 от "Много интересно":

    Без аутопсии на починалите и без патоанатомична експертиза - интересно с хвърляне на боб ли разбират, кой от какво е починал!
    Туй то - всичко е псевдонаучни мантри и заклинания, а после вярвайте на науката, на коя точно наука, тая на за баенето ли?
  • 37 До мухъла

    13 0 Отговор
    математикът д-р Лъчезар Томов: Всеки който е взел някаква докторска степен и се пише за лекар. Ти лично ще ваксинираш ли БЕ.
    Практикуваш ли като Джи пи ?

    Коментиран от #39

  • 38 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    9 0 Отговор
    Ти си за разстрел
  • 39 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "До мухъла":

    Най -добре спрете да го посещавате , за да усети що е глад !
  • 40 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Абе лъчко? На какво си, освен на герберастско чекмедже? Сложи си една отровна ваксина, че да се кротнеш.
  • 41 А бе

    9 0 Отговор
    "докторе", тази степен от ВАК (ВИСША АТЕСТАЦИОННА КОМИСИЯ) ли я получи или от твоята катедра ? А ?
  • 42 Да затворят телевизиите

    12 0 Отговор
    То и без друго никой умен човек тези програми не ги гледа! В цяла държава нямаше ли един умен човек да излезе и каже, при толкова болни правим това, при толкова друго!
    Днес отваряме детски градини, утре не отваряме, днес училищата така, ама не така ....Аман!
    Молове няма да работят, ама два пъти по- големи магазини от тях ще работят!
    Не се лекувайте сами в къщи, ама и в болници не идвайте, няма лекари, няма легла!
    И не накрая - вие сте си виновни, защото ви казахме точно и ясно, но вие не разбирате и не изпълнявате!
  • 43 12345

    11 0 Отговор
    Докторе - затвори си гггъъъзззааа!
  • 44 Матей

    8 0 Отговор
    Дрън-дрън,ярина!Отново свободни интерпретации и все по водата на боко.Никакви компенсации и обезщетения,хората си мрат по къщята и ги пишат от ковид,пълна боковистка мърлящина.
  • 45 По веж

    0 8 Отговор

    До коментар #33 от "Антигерб":

    Невежа, всяка епидемия се описва с някаква математическа функция. На базата на това се дават прогнозни резултати!!! И си оправи правописа, бая ошибки имаш!!!

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Алфа Ромео

    9 0 Отговор
    Абе умник, ти не чуваш ли че повечето хора не искат скапаната ваксина, даже повече от половината лекари не я искат!
  • 48 А бе

    8 0 Отговор
    докторе, докторееее, да ти бодна една кожена инжекци@ !
  • 49 Слушайте

    12 0 Отговор
    След Коледа трябва да има по-сериозно затваряне - каза ДОКТОРЪТ (по математика) !!!
    Ще питам моето Джи Пи дали не е математик.

    А бе откъде се пръкват тези парцали ?
  • 50 А бе

    9 0 Отговор
    математик, само да попитам, какво произвеждаш БЕ !
  • 51 А бе

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "По веж":

    ВЕЖА, всичко може да се опише с някаква функция в тоя свят - ама когато плъзнат някакви си "доктори" по математика по телевизорите, и то с титли от катедрите, ми идва макло в повече. При положение, че няма адекватни първоначални данни - какво очакваш ?
    Мой професор ме учеше: боклук на входа - боклук на изхода ! Това е !
  • 52 6000марки

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "В тези":

    Охраната не пуска короната в магазините :)Но пък за сметка на това е като в дискотека......места за 100 вътре 1000 :)
  • 53 БайГаня

    1 7 Отговор

    До коментар #31 от "Варна":

    Ваксините за момента са единственото решение:)Боледуват и деца просто процента на вирусоносителите без симптоми при тях е по висок:)и в Китай има заразени :) просто са малко като брой защото първо се прави нещо по въпроса от властите и второ самосъзнанието на китайците не е като на Ганьо Балкански :)
  • 54 Лъчезар Томов - математик!! Абе зубър,

    6 0 Отговор
    Кой ти дава право да даваш прогнози за нещо където си пълен Невежа? Скрийсе Зубрач!!
  • 55 Азз

    6 1 Отговор
    Не спират от всякакви дупки да изпълзяват всякакви мекотели,ами и говорат - ГЛУПОСТИ ГОВОРЯТ!!!!
  • 56 Тиквун

    2 0 Отговор
    Докато не почнат да ви линчуват хората няма да спре тая гавра и геноцид . Ама то на всичко му идва времето .
  • 57 смърта

    1 0 Отговор
    Ти бе боклук не си доктор а престъпник и такива като тебе трябва да бъдат хвърляни от високите етажи на болниците.
  • 58 хахахахахах

    4 0 Отговор
    Един пример от софийско ковид отделение. От 20 легла има 17 лежащи, като само трима са реално болни /бронхопневмония/ и само един е на кислород.Останалите са просто позитивни по пътека. Стига лъжи!
  • 59 Истината

    2 0 Отговор
    ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА ПЛАНДЕМИЯ 1 и 2 докато не са го изтрили от интернет ще разберете истината за ваксините и за много други неща.
  • 60 Гост

    3 0 Отговор
    Позволявате да се провеждат конкурси, като “проститутка на годината”- Мис Плеймейт с публика без мерки, но иначе децата да са неграмотни и всички в домовете си да умират от страх... Няма такава глупава държава!
  • 61 Лъчезар Томов не си лекар, не си и

    1 0 Отговор
    Математик!!! Използват те като Куха лека да разпространяваш Слухове, неверни данни, да маниполираш обществото! Използват те тарикатите около теб за "мюре", да обираш негативите от маниполациите!!! Няма ли кой да ти Повдигне обвинение???
  • 62 Лейка

    0 0 Отговор
    Лейка
  • 63 Димитрова

    1 1 Отговор
    Не може да чакаме хората сами да тръгнат да се ваксинират. Добре би било да ваксинираме децата още сега. Никакво разхлабване преди есента.
  • 64 Какво

    1 0 Отговор
    Чакаш ваксинирай децатаси,И моята тия давам за по сигугно,но на другите несе бъркай,Боцкай твоите деца колкото щтеш,От малоумници акъли не ща.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове