Last news in Fakti

14 Декември, 2020 13:58 4 304 17

От днес bTV има нов шеф

  • btv-
  • бтв-
  • нов изпълнителен директор-
  • флориан скала-
  • мартин швехлак-
  • петр келнер-
  • петър келнер

bTV Media Group назначава Мартин Швехлак за главен изпълнителен директор

От днес bTV има нов шеф - 1
Снимка: БГНЕС

Флориан Скала напусна поста главен изпълнителен директор на bTV, а на тази длъжност е назначен Мартин Швехлак, считано от днес.

Г-н Швехлак поема ролята на главен изпълнителен директор с познания с изключителна задълбоченост и в разнообразни медийни сфери, както и с мениджърски опит, който обхваща телевизия, печатни и интернет медии и дигитални платформи. Като главен изпълнителен директор г-н Швехлак, роден в Чешката република, ще рапортува пряко на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България.

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, каза новоназначеният главен изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак.

Г-н Йетмар, като главен изпълнителен директор на CME България, ще осигури приемственост по всички въпроси и ще работи с г-н Швехлак за още по-добри резултати.

“След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си”, каза г-н Йетмар. „Благодарим на г-н Скала и му пожелаваме същия успех, който постигна в bTV, и в бъдещите му начинания”, допълва г-н Йетмар.

Г-н Швехлак заема позицията главен изпълнителен директор след напускането на Флориан Скала през ноември 2020 г. От 1993 г. насам г-н Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнообразни постове - от редактор, през главен редактор до висши мениджърски роли. Г-н Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г., като под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан ТВ източник на новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи. Г-н Швехлак ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град Прага.

„Основната задача, свързана с моето назначение като главен изпълнителен директор на bTV Media Group – да подобря цялостните резултати на компанията – беше успешно изпълнена и аз поемам към нови предизвикателства с голямо удовлетворение. Благодаря на страхотния екип на bTV за всичко, което постигнахме заедно и съм щастлив, че оставям компанията в добри ръце“, коментира изходящият главен изпълнителен директор Флориан Скала.

За Мартин Швехлак

От 1993 година насам г-н Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и ТВ медии в Чешката република, като заема редица разнообразни длъжности - от редактор и главен редактор до висши мениджърски роли.

В края на 90-те г-н Швехлак работи като редактор и зам.-главен редактор на най-четения чешки всекидневник BLESK. След това той основава чешката информационна агенция Mediafax, като управлява екип от 150 души. От 2013 до 2018 година Мартин Швехлак е директор новини, разследваща журналистика и спорт в TV Nova в Чешката република и под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан източник на ТВ новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи. През последната година г-н Швехлак работи като консултант на PPF, като анализира и следи новините, форматите, съдържанието и дигиталните канали във всички пазари на СМЕ. Той се присъединява към bTV Media Group в София, България, през 2020 г., на поста главен изпълнителен директор, с мисията да модернизира, влее енергия и подобри представянето на цялото програмно съдържание, формати и дигитални канали.

От днес bTV има нов шеф
Мартин Швехлак


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    хайде почна се КАНАЛ 3 БТВ
    НА ТЕЗГЯХА СА ТЕЛЕГРАФ ПОЛИТИКА МОНИТОР УЙКЕНД
  • 2 БАЙ Х@Й

    7 1 Отговор
    Да не се бърка "БТВ" с "btv" !
  • 3 Уважаеми

    23 1 Отговор
    Мартин Швехлак, имаш възможността да покажеш на българския народ, че можеш да издигнеш в култ обективната журналистика и свободата на словото. Поне на Кошлуков и управляващата шайка покажи !
    Ще ни е необходима една обективна национална телевизия до изборите, а и след това !
    Задайте тон !
    УСПЕХ !!!
  • 4 мда

    9 2 Отговор
    Защо не е българско име, това е цинизъм, телевизията в България да не е българска и шефката и да не е българин.

    Коментиран от #16

  • 5 БАЙ Х@Й

    10 2 Отговор
    А защо ли на ИМПО(компе)ТЕНТНИТЕ органи не им прави впечатление ⁉️⁉️⁉️

    Коментиран от #7

  • 6 Морето

    14 2 Отговор
    "Келнера идва.Сметката-моля!" Сега ще има рокади-ще хвърчат глави на водещи, репортери, оператори. Ще научим повече за чешката бира. Най-тревожно ми е за прогнозата за времето....там се крие ключа в популярността на тази телевизия.
  • 7 СТЕЛА

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й":

    а ти потентен ли си та никът ти бай у й е на ЪПСУРД има и такава песен

    Коментиран от #10, #11

  • 8 псевдоним ли е

    2 0 Отговор
    Види ми се като малък Тошко.
  • 9 шишо

    4 0 Отговор
    Новия шеф Дилян прасунчето
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 3456

    3 3 Отговор
    Няма Джаро няма Маро, от днес БТВ има нов шеф и той се казва Иво Андонов
  • 13 Спиридон

    2 0 Отговор
    Каво беше? местим.. сега.
  • 14 Иванов

    1 0 Отговор
    Да се надяваме бтв да престанат с фалшивите новини и да бъдат обективни.Да се намали излъчването до минимум турските сериали.
  • 15 Аз40

    1 0 Отговор
    Собственика на бтв е Роналд Лаудер, шефа на Световния еврейски конгрес. Така че не си мислете, че ще престанат да излъчват фейкнюз, щот си сменили директората.
  • 16 Да питам и аз

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "мда":

    Кое му е българското на "домус"?
  • 17 ЛУСТРАЦИЯ НА КОМУНИСТИТЕ

    2 0 Отговор
    Божков Черепа знае ли???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове