Last news in Fakti

17 Декември, 2020 21:42 7 499 24

Калин Тодоров: Кукловодите ни са провинциални, Гоцев не беше големият играч

  • калин тодоров-
  • кукловоди-
  • сащ

В частен разговор Иван Костов ми каза, че не може да отиде във Франция и да разговаря с хората в Елисейския дворец, защото ние сме прикрепени към САЩ, сподели писателят

Калин Тодоров: Кукловодите ни са провинциални, Гоцев не беше големият играч - 1
Снимка: Кадър Евроком

"Мога да приведа доказателства, че общо взето Горбачов и Буш се разбраха в Малта Русия да се изтегли от България и да се настани САЩ. САЩ е "Големият брат". Първоначалната договорка е била САЩ да получат политическият, военният и финансовият контрол над страната, а икономическият контрол да остане за Русия, защото е прекалено далеч за САЩ тук и от тази гледна точка тук продължават да действат руски олигарси в страната, но контролът е категорично политически".

Това коментира писателят Калин Тодоров в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич", който пише новата си книга “Зад завесата: Големия брат".

"Пропагандата така твърдеше, че Големият брат е една голяма страна, която те обича и те кара да се чувстваш добре. САЩ навлезе в този образ, преди в частен разговор Иван Костов коментира, че не може да отиде във Франция и да разговаря с хората в Елисейския дворец, защото ние сме прикрепени към САЩ", каза още той.

"Франклин Рузвелт го казва по отношение на диктатора в Никарагуа тогава Анастасио Сомоса Гарсия , че "той може да е кучи син, но е наш кучи син". Борисов, Пеевски и Доган са кучи синове, но са техни кучи синове. Един корумпиран политик, за който знаеш, че е корумпиран, за който можеш да докажеш, че е корумпиран, той е лесно управляем. Големите сили не се занимават с корупцията в страната", коментира Тодоров.

"Нашите кукловоди не са никакви кукловоди. Те са били маши в чужди ръце. Гоцев не беше големият играч. Големите играчи не са в България, те са външни. Нашите кукловоди са провинциални кукловоди", завърши писателят.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херо Мусака

    53 2 Отговор
    Аз съм вашата голяма кака.

    Коментиран от #14

  • 2 калчев

    69 3 Отговор
    е това е истината!
  • 3 Математика

    44 8 Отговор
    След втората световна война руснаците разделят със стена половин Германия и Сащ правят нато от страх да не бъде заличен капитала и свободния пазар на измамниците

    Коментиран от #7, #20

  • 4 Майна

    68 2 Отговор
    ЦЕЛИЯТ СВЯТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ГРУПА КУКЛОВОДИ, ЧОВЕЧЕСТВОТО В МОМЕНТА ПОКАЗВА , ЧЕ Е ЛЕСНО ДА МУ СЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.., ОСНОВАТА НА ВСИЧКО Е СТРАХЪТ ЗА ЖИВОТА, ОЦЕЛЯВАНЕТО...БЪЛГАРИ, СЪБОДЕТЕ СЕ И НЕ БЪДЕТЕ ЗРИТЕЛИ НА СОБСТВЕНАТА СИ ЕКЗЕКУЦИЯ! ИЗЛИЗАЙТЕ И ГИ СВАЛЯЙТЕ, ТЕЗИ КОИТО СЕ ГАВРЯТ С ВАС!
  • 5 РЪМПЕЗИ

    14 49 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ ИВАН КОСТОВ ДА Е КАЗАЛ ТОВА...ТО ДАЖЕ ЗВУЧИ СМЕШНО...ПРИКРЕПЕНИ...Я МАЛКО СЕ ОСЪЗНАЙ...ИМА И УМНИ ХОРА КОИТО ЧЕТАТ ИЗМИШЛЬОТИНАТА...НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН..ТИ ВЕЧЕ СТАНА...

    Коментиран от #16, #17

  • 6 Дельо Хайдутин

    61 2 Отговор
    Не можем да се борим с големите братя ,но поне можем да турим начело някой патриот хитрец като Живков или Тито.Те умееха да извличат печалби от великите сили за народите си.

    Коментиран от #23

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анонимен

    43 3 Отговор
    Станко Тодоров е български революционер, тракиец и цент не е откраднал. Вярвайте на Калин. От старите хора знаем за Станко Тодоров, а и крушата не пада по далеч от дървото. Истината.

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Пловдив

    46 1 Отговор
    Гоцев беше просто един лейтенант в огромното ОПГ. Отговаряше, за цървули, като селянчето от Силистра, Маджо...помаците Маргини и Пашата, дървени шопски тикви като Бойко, и подобната на тях селска сган, на която беше пусната аванта, да окупира страната
  • 10 Топоним

    37 0 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Всичко е така, само че Станко Тодоров еот Радомирския край, а книгите на синът му са фактическата истина. Четат се ва един дъх..

    .
  • 11 Доцента

    13 0 Отговор
    Гоцев само,че Васил Гоцев е големия играч.Любен гоцев е просто един....
  • 12 Масон

    24 0 Отговор
    Както казват братят "Върхът на пирамидата не е нейния връх,който вижда вски,а нейното подзмие.Там където никой не вижда,и е пълно с капани."Казано на български.Всяка публично известна личност или е употрбна,или се употрябява.
  • 13 Анонимен

    15 1 Отговор
    Калин, ако го издигнат за депутат. Ще обере гласовете на всички тракийци от одринска и беломорска тракия, а що не и македония. За Станко Тодоров ок. Само положителни неща. Скромен, но и Калин ми се вижда и той и много начетен. Тракийци с гювиша напред я. Няма да се даваме, малко вече сме. Малко шега, малко истина, но много сме изстрадали от х и z. Все сме гонени от турци, гърци, българи. Не е лъжа. Чергаджии.. Албания, македония, беломорието, гук и сега на запад. И ми говорят дпс права и свободи. Къде са правата на българските граждани. На думи, навсякъде къде са парите там са и вашите хора. Калин къде е Станков.?!. Само определени селяндури българи плечкосвате от де минете. Не сме от никого, а гледаме човека. Кво като баща му е бил бкп, станко но честен
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Абсолютен факт

    23 0 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    СТАНКО ТОДОРОВ БЕШЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК НА ВЪРХА, КОЙТО ОТИВАШЕ НА РАБОТА С ТРАМВАЙ, ПРИ ТОВА ПРАВОСТОЯЩ. ХОРАТА МУ ОТСТЪПВАХА МЯСТО ДА СЕДНЕ, НО ТОЙ ОТКАЗВАШЕ - ВИСЕШЕ С ЕДНАТА РЪКА НА МЕСИНГА, А С ДРУГАТА СЕ ОПИТВАШЕ ДА РАЗТВОРИ ВЕСТНИКА. И ТОВА ГО ПРАВЕШЕ С ГОДИНИ - ПРОСТО ТАКА ЖИВЕЕШЕ, КАТО ВСИЧКИ ХОРА, БЕЗ ОХРАНА, АВТОМОБИЛ С ШОФЬОР..., А БАЙ ТИ ТОШО ПО ТОВА ВРЕМЕ РАЗДУВАШЕ ЩАТА НА УБО И ЗАТВАРЯШЕ УЛИЦИ, ЗА ДА МИНЕ.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 положението

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЪМПЕЗИ":

    Точно това е положението "Минке" . Само Югославия се опита да продължи с досегашният си по-самостоятелен курс на управление , с китайски привкус , и беше разкостена за назидание. При въздушните бомбандирвки над Белград беше ударено китайското посолство , и имаше загинали служители , дали е било случайно?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 stan4o

    6 1 Отговор
    Аз вярвам на господин Осман Октай, а казаното от него е обратно на твърденията на господин Тодоров. За мен написаното от Тодоров е манипулация скалъпена от задкулисието, за да премести прожекторите, който в момента са насочени към тях. Господин Октай го каза:Задкулисието обича спокойната обстановка. Най-лошото, което може да се случи на един мафиот е това да види името си във вестника. Защо се мъчат да ни правят на балъци?
  • 20 там

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Математика":

    нато е създадено през 1949 г., а Берлинската стена е от 1962 г. Желязната завеса е ЗАПАДНА и е от 1947 г. Официално се приема, че стартът за желязната е даден от Чърчил с антикомунистическата му реч във Фултън, САЩ.
    Организацията за отбрана на европейските социалистически държави - Варшавският договор - е създадена през 1954 г. като отговор на агресивните военни приготовления на нато.
    Веднага след превземането на Берлин от Съветската армия Чърчил изготвя план за война на Великобритания и САЩ срещу СССР под кодовото название "Немислимото". След това в САЩ е изготвен план за бомбардировка на главните населени места в СССР с атомни бомби под кодовото название "Хвърлен изстрел"(Drop shot)...

    Коментиран от #22

  • 21 Проблемът е, че

    4 0 Отговор
    все още има страх да се говори за мрежата, изплетена от този провинциален паяк. Една гордо написала: ”Гоцев никога не прекрачи линията между това, което знае и това, което трябва да се знае”. Тази обвързаност на журналисти и кукловоди прави днешната реалност.
  • 22 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "там":

    в крак с еволюцията преди 30 г замениха ,,желязна завеса,, с ,,демократичната дантела,,.Тя финно пропуска натам/ресурси(всякакви!) и печалба, а насам/корупция и секънд хенд продукти и правила.
  • 23 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дельо Хайдутин":

    НЕ СТАВА,ТОЗ брат НЕ Е като ОНЗИ брат!!!!!....Някой каза че Съветската империя е ,,хоризонтала,,, говореше се за НАРОДИ,и ,,колониите,, живееха по-добре от метрополията....Сегашната империя е вертикална,тя владее ,,елита,, ,пропива го с ЕГОИЗЪМ и дава му ПРАВО и ВЛАСТ да краде.Досега не са споменали и един път думата НАРОД>>>>>
  • 24 Феликс Дж

    3 1 Отговор
    "Няма умирачка по - достойна за човека от юначната смърт на бойното поле ........." или ".....в борбата пролетариата може да загуби само своите окови.....".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове