Last news in Fakti

17 Декември, 2020 17:10 2 178 26

Собственици на хранителни вериги: Чрез бутането на колички ще се спазва дистанция

  • хранителни вериги-
  • дистанция-
  • мерки-
  • колички

Малките кошници са прибрани

Собственици на хранителни вериги: Чрез бутането на колички ще се спазва дистанция - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Чрез бутането на колички ще се спазва дистанция в магазините. Това заяви по време на брифинг в Министерството на икономиката Милена Драгийска, представител на една от хранителните вериги.

Здравните власти обсъдиха противоепидемичните мерки в хранителните и нехранителните мерки. Полицията, КЗП и РЗИ ще следят за спазването на мерките, като за неносене на маски потребителите ще бъдат глобявани, стана ясно от брифинга.

"Не бива за сметка на здравето и живота на хората де се прави тест на здравната система", казаха още хранителните вериги. Те предупредиха също за дефицит на служители в обектите си, които също вече се явяват елемент от националната сигурност, осигурявайки продоволствената снабденост.

Инвестирано е както в дезинфекция, така и в мониторинг за броя на влизащите в обектите хора. Стана ясно, че малките кошници са прибрани, за да играят количките роля на обекти за спазване на дистанция. Дори количките ще бъдат редуцирани.

Отново беше потвърдено, че ще има достатъчно ваксини. Дискутирани са режимите на работа на т.нар. зелени коридори.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    18 2 Отговор
    хитро , нали. с тенденция да ги напълниш до касата..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 като

    16 4 Отговор
    сложат и минимум сума за пазуруване в големите вериги ще си дойдат нещата на място! Пример: искаш в лИдл-влизаш и оставяш 100 кинта...

    Коментиран от #7

  • 5 Изплискаха водата от аквариума😂😂

    19 2 Отговор
    Планът за унищожавена на бг население ранът в действие
  • 6 Реалист

    20 0 Отговор
    Само ако закрепят отстрани на количките стърчащи остриета по около метър. Иначе няма шанс.
  • 7 Jeep

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "като":

    Кaквa минимaлнa cумa? Нaпрaво тaкca вход, a aко зaбрaвиш нещо и cе върнеш -двойнa тaкca зa второто влизaне.
  • 8 Хахаха

    26 1 Отговор
    Браво!!! Добре че са измислили количките за пазаруване, иначе няма как да преодолеем тази пандемия. Браво на професорите, математиците, министрите ....
  • 9 Милена

    12 2 Отговор
    Чудесно ,и ако поправят повечето от тези колички и ги почистят ще е добре!

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 И хората

    13 1 Отговор
    в индийска нишка ли ще се движат с количките ,бе умни ?
  • 12 Заю Баю

    19 2 Отговор
    В малките кошници слагаш малко стока, а големите колички те подканят да ги напълниш. Хитър трик и не е само този. Силната музика в Кауфланд и постоянното крещене по уредбата за намалени стоки направо ти хаква мозъка и пълниш количките без да мислиш. Като се съберат повече хора вътре и пускат музика с по-бързо темпо за да се движат хората по-бързо. Третират ни като овце. Затова предпочитам тишината на Лидл. По-малко стока, но по качествена.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Star4e

    8 2 Отговор
    В нашето село не се спазват мерки никакви. Магазина е пълен с хора, които се бутат и кашлят в шията. Когато 3ма вземат количка и блокира всичко. Иначе всички разправят, колко било страшни и охкат бабките на мряло.
  • 15 Махмуд

    8 1 Отговор
    Мога ли да влезна с мойта куличка Ваз 2104 чи много ма изстрах...
  • 16 Василев

    5 0 Отговор
    Кой ще почиства количките? То в магазините няма дезифектант за ръцете, та да не говорим за количките.
  • 17 Спиридон

    6 0 Отговор
    Ей й, от една глупост, та на по-голяма!
    Ама верно сме нация "техническа", умник до умника, професор до професор,тъпак до тъпак, мани мани!
  • 18 Баш Гост

    14 0 Отговор
    А пък в Кауфланд, колелата на количките са събрали вълма косми като мечешко руно. И най-интересното е, че точно в тази пандемия никой не се бутва да ги изчисти. Приятно пазаруване във веригата.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 изплашен

    0 0 Отговор
    ако видите ония дето искат да върнат количката за стотинките бягайте от тях с 200 макар че не виждам къде ще бягате като понякога се събират и 10тима
  • 21 Ккк

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Милена":

    В лидл преди ги миеха всяка седмица, сега всяка сутрин. В кауфланд и била не са мити откакто са излезнали от завода. Храната е боклук навсякъде. Поне в лидл държат на някаква хигиена. Когато влезеш в кауфланд само миризмата те отвърщава мизерията също. Когато минеш покрай витрината с "прясно месо" можеш да повърнеш от смрадта. В била е същата работа покрай витрината им за месо и топла храна мирише на мърша. Казват пазарете от кварталните магазинчета, там половината от врвмето трябва да гледам срока на годност, че има неща от иван костово време по рафтовете. А местните вериги са още по зле, мизерия, стока с изтекъл срок на годност и намръщени продавачки, всякаш ти си и виновен за тежкия живот.
    Затова веднъж сесмично пазуравам в лидл поне е чисто, продавачките не се мръщят и не ти се карат. Месо от месарницата, зарзават от зеленчуковия, хляб си правя вкъщи на хлебопекарна.
  • 22 Партиен член

    3 0 Отговор
    Аз ще вървя в магазина с надървен член. За дистанция.
  • 23 Ефо

    2 1 Отговор
    Явявали се "елемент от националната сигирност" разбираш ли , нямам думи ,боже колко ниско сме паднали
  • 24 един от многото

    1 0 Отговор
    Най добре е всички да си носят гегите и да ги въртят около себе си.
  • 25 Патето яки

    0 0 Отговор
    Пълни глупости 70% клиенти носят маските под носа, 90% от персонала и той носи маските под носа или под брадата. На щандовете клиентите оставят количките и се натискат един в друг. Предлагам да влизаме с леките коли за по добра дистанция.
    Редно е да има в обектите служители пъдари и да глобяват по 10лв, българина разбира само когато му бръкнат в джоба.
  • 26 Патето яки

    0 0 Отговор
    Каква е пази калинка Милена Драгийска с празна тиква.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове