Last news in Fakti

23 Декември, 2020 07:49 4 964 21

Ресторантите към хотелите вече са отворени за клиенти

  • ресторанти-
  • хотели-
  • ресторанти към хотелите-
  • отворени за клиенти

Те ще работят до 22:00 часа и при строги мерки за безопасност

Ресторантите към хотелите вече са отворени за клиенти - 1
Кадър: България Он Еър

От днес ресторантите към хотелите са отворени и ще приемат клиенти, но само до 22:00 часа и при строги мерки за безопасност. Посрещането на Новата година в ресторантите на хотелите няма да бъде възможно. Това заяви министърът на туризма Мариана Николова по време на инспекция в Банско, предаде БНТ.

Тя инспектира ски зоната, както и хотелите в курорта, препоръча осигуряване на COVID охрана. Контролът върху мерките за безопасност на туристите в града и в ски зоната над Банско е засилен, нарушения не бяха открити. Според Николова разхлабване на мерките може и да има, но чак след празниците.

В ски зоната министър Николова инспектира организацията за придвижване на туристите от началната станция на кабинковия лифт до планината и даде добра оценка на мерките за безопасност.

Навсякъде са поставени информационни табели и дезинфектанти, а кабините на лифта се дезинфекцират автоматично по три пъти на ден.

Маските са задължителни в закритите части, в кабинковия, както и на седалковия лифт. Туристи също споделят, че мерките са добри.

Към момента спадът в зимния туризъм е около 70%, но министър Николова очаква доста индивидуални резервации да бъдат направени в последния момент.

Българи ще дойдат, от балканските страни също ще дойдат, защото е възможно придвижването с автомобили, коментира тя.

Празнуването в ресторантите на хотелите остава забранено.

Министър Николова препоръча на собствениците на заведения, които предлагат пакетирани храни, да осигурят охрана, за да не се допуска струпване на хора. Такава вече има в Пампорово и към хотелите, и на ски зоната. Те следят да не се допуска струпване на повече от 15 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 12 Отговор
    Елате на 31 декември на жълтите павета да посрещнем заедно Новата година!

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Айдебегов

    28 5 Отговор
    А аз сега половината кръчма на хотел ли да я правя, че да мога да работя!?

    Коментиран от #6, #16

  • 3 Последният дюнерджия

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Аз мислех да дойда с дюнерджийницата, ма като гледам, едва ли ще има клиенти...
  • 4 един от многото

    32 2 Отговор
    Половинчати мерки , както всичко в тази държава!
  • 5 хах

    31 2 Отговор
    Няма как да не дойдат българите, хотелите ще се напълнят с работещи за по петстотин лева на месец и с пенсионери с по двеста и петдесет лева пенсия.
  • 6 Българин

    31 5 Отговор

    До коментар #2 от "Айдебегов":

    Абе аз сложих на ресторанта табела Хотел, но дойдоха и ме глобиха защото не съм се казвал Валери Симеонов.
  • 7 Пералните

    14 1 Отговор
    перат !
  • 8 Азззззззззз

    19 2 Отговор
    Сега ресторантите да си направят една стаичка с легло и да кажат че са хотел-ресторант.
  • 9 20 Х29

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Щом в хоталите и ресторантите може защо не и на жъртите павета?
  • 10 Аз40

    13 2 Отговор
    разБойко и двойните му партийни стандарти. Отварял ресторантите към хотелите, а другите защо не ги отваря? Къде е логиката тук?

    Коментиран от #12, #17

  • 11 Последният Селяк

    7 1 Отговор
    Хвани ме за лангата, софиянецо.
  • 12 Истината

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Аз40":

    Логиката е елементарна - В. Симеонов и олигарсите имат хотели, а не ресторантчета.

    Коментиран от #18

  • 13 МОШЕНИЦИ

    4 0 Отговор
    ТАКА ЩЕ Е КАТО ВИНКЕЛА СИМЕОНОФ ИМА ХОТЕЛИ И КРЪЧМИ !
  • 14 Иво

    7 0 Отговор
    И какво като са отворени? И всички да са отворени по 24 часа кой кукувец ще ходи на ресторант да им пълни гушите една вечер да се напие като свиня с менте и да се гътне после от короняк?
  • 15 маргинал

    1 0 Отговор
    А дано мирясат вече и да се напечелят и налапат , а тия дето ще ИМ хвърлят по една СРЗ за някакъв си "пакет" от за по 2-3 дни...си начешат парвенюшкото ЕГО !
  • 16 Ресторантите работят само за

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Айдебегов":

    отседналите в хотела.За всеки в ресторанта ти трябва да има легълце и да е вписан като гост на хотела. Прецени дали си струва преустройството. Иначе ми харесва чувството ти за хумор.
  • 17 Ами защото иначе ще трябва

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аз40":

    на половин Банско, Пампорово, Боровец, Велинград и т. н. да плаща държавата помощи. Не мисля, че някой толкова се е засилил да ходи на хотел в София в момента. Да диша мръсния Софийски въздух заради "привилегията" да вечеря в ресторант от 20.00 до 22.00 часа. Който има пари за ски, СПА и е преболедувал скоро ковид или пък е безстрашен може да отиде за няколко дни на планина. Защото ако не работи ресторант и в хотела и трябва да си готви по-добре да си седи в къщи и да чака по-добри времена.
  • 18 Нито един курорт няма как да работи

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    ако не се предлага храна поне в хотелите. А голяма част от местните жители разчита на мизерни заплати като персонал в хотелите, за да оцелява. Като готвачи, сервитьори, камериерки и т. н. Малките частни хотелчета също трябва да предлагат изхранване иначе горят. Хотелите със сигурност няма да са пълни дори и за уикендите. Защото ските, сноубордът са по-скъпо удоволствие от плажа лятото.И се практикуват от доста по-ограничен брой хора. А и защото са прекалено много хотелите дори, когато няма пандемия.
  • 19 Само питам

    2 2 Отговор
    Шкембеджийницата ако има хотел, тя ресторант ли е ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 КРАДЦИТЕ

    3 0 Отговор
    КОИ ИМАТ ХОТЕЛИ С РЕСТОРАНТИ - САМО МУТРИТЕ ДЕПУТАТИТЕ СЪДИИТЕ И КРАДЦИТЕ , !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове