Last news in Fakti

29 Декември, 2020 08:40 3 027 19

Търсим стоматолози само по спешност

  • стоматолози-
  • дентален кабинет

Преди пациентът да е влязъл в денталния кабинет трябва да прецени сам дали е здрав

Търсим стоматолози само по спешност - 1
Кадър Евроком

Пандемията е променила естеството на работа, както и начина, по който стоматолозите работят. Това обясни пред "Евроком" столичният дентален хирург д-р Радостин Узунов.

По думите му пациентите проявяват отговорност по отношение на това да си записват часове само за спешни и неотложни интервенции.

Според него още преди пациентът да е влязъл в денталния кабинет трябва да прецени сам дали е здрав, както и дали са имали контакт със заразени, за да се доведе рискът до минимум.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 снсн

    19 10 Отговор
    фалирайте боклуци и отивайте общаци

    Коментиран от #4, #8

  • 2 и д и о т с к о

    20 4 Отговор
    По-добре да иде един път за пломба отколкото после 5-6 пъти за лечение на пулпит !
  • 3 злобар

    27 4 Отговор
    Преди да се отиде на стоматолог първо се проверява доколко ще позволят финансите ни и кое е най-наложително при тези астрономически цени .

    Коментиран от #7, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз40

    7 3 Отговор
    Няма и имигранти върнали се да си оправят зъбите "евтино" и "качествено"! Боли ги ... "зъб"! Плач!

    Коментиран от #18

  • 6 Аз ви казах преди време

    13 1 Отговор
    Че ша ги затврят и тях да може и от зьби да измираме. Свободно и навременно лечение ша има само за шепата мачкащи народеца. За тва не и пука че медицинските сестри избягаха навьнка..... Ся и докторите които останаха и те ша избягат...

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гоСт

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "снсн":

    Ама като не можеш да спиш 1 ден от болки в зъба, веднага бягаш на зъболекар, нали?
  • 9 4646

    4 4 Отговор
    Стоматолозите да надуват още цените на услугите си и после да чакат клиенти/пациенти. Скоро хората ще ходят на зъболекар само за вадене на зъби. После протези и край със стоматолозите.
  • 10 4646

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Варненец_зъболекар":

    Майсторът с плочките не получава пари от НЗОК, за разлика от зъболекаря.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Зъболекар

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "4646":

    От НЗОК получава за свръшена работа и се облагат с данък, за разлика от плочкаджиите и подобни примитивци които вземат пари и бягат.

    Коментиран от #16

  • 13 Дентист

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "злобар":

    В БГ зъболекарите, работят на цени 5-10 пъти по-ниски отколкото на запад,при същите и по-високи цени на материали! Така че ,много моля да не се пишат глупости!
  • 14 Никой не ги е затворил

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аз ви казах преди време":

    Хората се страхуват да ходят на зъболекар, защото няма как да са сигурни, че преди няколко дни не е бил заразен от свой пациент и в момента не се явява безсимптомен носител. По същите причини зъболекарите, които не са финансово притиснати не лекуват сульо и пульо, а някои дори изискват скорошен тест от пациентите си(познавам лично такъв). Тяхно право е, защото рискуват доста прекарвайки доста време над зиналата уста на някого, а тяхната собствена маска в случая едва ли ги защитава особено. Затова носят и шлем и очила...
  • 15 Ventura

    1 1 Отговор
    Закривай! И без това сме на кисело мляко и хляб.
  • 16 4646

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "Зъболекар":

    Що не поработиш малко като примитивец, да видим колко ще издържат плочките, които ти ще залепиш? Сигурно 3-4 месеца, колкото издържат и пломбите, които поставяш на клиентите си. Ако си мислиш, че примитивецът е усвоил занаята си за 2 дена или уменията му са паднали наготово от небето, жестоко се лъжеш- усвояват се с години.
    И има много по- читави плочкаджии, отколкото читави зъболекари. Свестните зъболекари са единици.

    Коментиран от #17

  • 17 Нормален

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "4646":

    Леле колко си тъп. Неслучайно хората ти викат, мани го-плочкаджия.
  • 18 Пламен

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Аз40":

    Цените отдавна са изравнени. Разликата е в качеството. Но не за сметка на Българските 'дентисти'. 300 лева пломба, дали тук, или там все тая. Не пиши глупости, ако не си излизал по - далече от Драгоман.
  • 19 БОКО ЗАТВОР

    1 0 Отговор
    Гаврил Тахтацоглу, който работи като специалист по здравни грижи в интензивен сектор, се тревожел за възможностите за лечение във втория по големина град в Гърция - Солун през ноември, когато съпругата му, родителите й и брат й се заразяват с Ковид-19, съобщи Асошиейтед прес. Солун е сред районите в Гърция с най-много потвърдени случаи на болестта и интензивните отделения в болниците са препълнени.

    Тахтацоглу, който трябвало да се карантинира, след като роднините му заболяват и не можел да ходи на работа, решава да приложи опита от работата си в интензивно отделение и сам да се грижи за близките си.Семейството му казва, че това решение вероятно ги е спасило.

    "Ако трябваше да отидем в болница, не знам какво щеше да се случи", казва 64-годишната му тъща Полихрони Стергиу. "но това не се случи благодарение на зет ми".

    Тахтацоглу създава интензивно отделение на приземния етаж на двуетажната семейна къща в село Агиос Атанасиос, на около 30 км oт Солун. Той взема под наем и модифицира монитори, кислородни апарати и друга апаратура, от която биха се нуждаели близките му.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове