Last news in Fakti

4 Януари, 2021 23:13 3 472 34

Доц. д-р Михаил Околийски: За жалост дори експерти споделят данни, които не са базирани на факти

  • михаил околийски-
  • коронавирус-
  • ваксини

В България има добър план за имунизация, смята представителят на Световната здравна организация у нас

Доц. д-р Михаил Околийски: За жалост дори експерти споделят данни, които не са базирани на факти - 1
Снимка: БГНЕС

Темповете на ваксинирането зависят от доставките и организацията.

Това заяви пред БНТ доц. д-р Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България

"В България има добър план за имунизация - ще се ваксинират първо най-важните и рискови групи", каза още той.

Това, което липсва е електронна система, за да няма нужда от списъци на болници и пациенти за ваксиниране, разкри доц. Околийски.

"Интересът за ваксинирането в Европа се увеличава, защото хората виждат ефектите и ползите от ваксините. В България за това подпомогна и здравният министър, който първи се имунизира", коментира представляващият СЗО в България.

"Не може да си позволим да казваме на хората непотвърдена информация. За жалост дори и експерти споделят данни, които не са базирани на факти. Попаднах дори на експерт от БАН, който вчера заяви невярна информация за имунизацията", допълни доц. Околийски.

"Друг проблем на пандемията е и домашното насилие - има бум на сигнали за жертви на агресия. Агресията е силно разпространена в страната ни, дори и в ежедневното общуване", завърши доц. д-р Михаил Околийски.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесило

    67 3 Отговор
    За тая марионетка ще осигурим здраво дърво, да виси на него дълго време.

    Коментиран от #6, #19

  • 2 Asdfg

    66 2 Отговор
    🤣 Стига бре! Още един “доцент”! Откъде ги намирате и бълвате тези “гиганти” на мисловната дейност?!? Цял ден! Като с ДПС цял ден се опитвате да ни промивате мозъците!

    Коментиран от #13

  • 3 ТаУмВзе

    55 4 Отговор
    И Гьобелс яде пасти пред герберастката Пропагандата!

    Коментиран от #9

  • 4 Шок и ужас

    46 5 Отговор
    Какви точно ползи от ваксините виждали хората? Да не говорим за масовите фалшиви ваксинации по медиите, в случая добре, че нашите са пълни некадърници, че една конспирация като хората не могат да осъществят.
  • 5 Hoho Boho

    67 5 Отговор
    Това е лъжа:
    "Интересът за ваксинирането в Европа се увеличава, защото хората виждат ефектите и ползите от ваксините"

    - ефектът от ваксините не може да се види в момента
    минали са 7 дни от ваксинацията и са ваксинирани почти 0% от населението

    ЗАЩО ЛЪЖЕШ?

    Коментиран от #14, #34

  • 6 ЕнергоЗависим

    34 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бесило":

    Моля, моля! Никакви дървета. Нашето дружество разполага с много стоманени и бетонни стълбове. Яки са, не поддават. Имаме и стоманени въжета. Само една молба- бесете ги тия, надолу с главата и показвайте процедурите по всички ТВ.
  • 7 Джи

    27 2 Отговор
    Това версията на Българският БОГ? Това ли е, този на снимката? Я СЕ ВЗЕМЕТЕ В РЪЦЕ И СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА ВЕЧЕ, СТИГА С ТЕЗИ ЛЪЖИ И ИЗМАМИ, ЩЕ МИ НАРУШАВАТ МОЯТА СВОБОДА ЛИ?! СМЪРТНИ СМЕ, НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ.
  • 8 Първо 111

    16 3 Отговор
    Ваксинираме безплатно ,после след 6 месеца новата ваксина всеки си я плаща ,по 1000 евро и така през всеки 6 месеца и който няма пари ще чде бой и е... докато не плати в натура а ако хванем Бойко преди да избяга ,бой и е ... бан няма да има и ще остане някой лев да се почерпим
  • 9 ТаУмВзе

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Сметай приключения на моше ПР с мутропитека!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Отново

    24 2 Отговор
    е казано едно голямо нищо.
    Кви експерти, професори и дуц. Всички са на ниво "новинари", но на медицински новини тип кой кво чул или прочел в чужбина. И при това си противоречат- Ваксините се правят или много години или за 8 дни?! луди ни направиха. Спрете малко тия спициалисти бе.
  • 12 😷😷😷

    37 4 Отговор
    "..защото хората виждат ефектите и ползите от ваксините.." Опа опа я по-полеко, никой още не е видял нито ползи, нито ефекти от ваксината !!! Дали има такива или вреди, ще стане ясно след време! Ама много зор за тази "електронна система за следене", явно това им е най-голямата болка и на СЗО и на техните господари ??
  • 13 розово

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Asdfg":

    И аз си мисля дали този сайт не е на Пеевски и платеното отровно трио нямат вече шкавче с чекмедже.

    Коментиран от #18

  • 14 Просто

    8 33 Отговор

    До коментар #5 от "Hoho Boho":

    Хората виждат, че няма нищо страшно във ваксинирането никой не умира от това, няма значителни странични ефекти, нито хората стават крокодили както беше се излепил популиста президент на Бразилия. Затова желаещите се увеличават се повече. И тепърва ще стават се повече. Едно е да ти пробутват тъпи теории без аргументи и смисъл съвсем друго е да тече масова ваксинация и да виждаш истината. В някои страни ваксинираните са милиони, а нежеланите реакции които да са тежки са единични.

    Коментиран от #17, #20, #21, #26

  • 15 Рошко

    16 4 Отговор
    На тоз искам лично да му бия ваксина
  • 16 Българка

    27 5 Отговор
    НЕ НА В А К С И Н А Т А! Както , по време на турското робство БЪЛГАРИТЕ,са въставали да запазят вяра и Родина,така сега е дошло време да възстананат за да запазят ЗДРАВЕТО и да отвоюват СВОБОДАТА си от такива душевадци





















    Народе ,много е кално и мръсно на всякъде в България,особено в София,време е за метли ,много метли,да изметем хубаво заразите!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Hoho Boho

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "розово":

    Много си проницателен!
    Това е сайт на Пеевски и на Отровното трио, с шкафчета напълнени от Пеевски.
    Ама как досега никой не се е досетил?

    ЩО ПИШЕШ ГЛУПОСТИ?!
  • 19 Д-р Хаус

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесило":

    Този Околийски е ортак на Тедрос Гебреиесус,неграмотният етиопец,без медицинско образование и шеф на СЗО,която е подсъдима за измама, манипулации и внушаване на страх в световен мащаб!!!
  • 20 Кратун

    23 1 Отговор

    До коментар #14 от "Просто":

    То затова в многомилионна Франция са се ваксинирали само 500 човека.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Просто

    5 13 Отговор

    До коментар #20 от "Кратун":

    А в Изриел повече от милион за две седмици. В САЩ, Германия ,Англия изобщо не са толкова малко

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Петьо Петров

    22 1 Отговор

    До коментар #22 от "Просто":

    Всички знаем,че сте уплашен,но това не Ви дава повод да пропагандирате Вашите идеи. Всички четем,и то от различни източници,къде как има желаещи. Знаем и за колко от 9500-те ваксини вкарани в България ден след Коледа,всъщност са общо около 4700 човека. И не излизайте с опорката,че останалите са във фризер с температура -70 градуса,защото няма как да стане. Когато един контейнер се разхерметизира, тази ваксина има максимум 5 дни трайност. Какво правим с останалите 5000? Изхвърляме ги или чакаме белите мишки? Наистина се престаравате. Не знам дали сте платен или не,но поне се оповайте на Вашата съвест!
    Бъдете здрав и оставете на хората да направят личен избор!
  • 26 Бачо Киро

    18 2 Отговор

    До коментар #14 от "Просто":

    Не бе, хич няма. Няма хора с тежки реакции, няма дори умрели. Нито пък заразени 10 дни след ваксиниране.... Значи, не е добре да се дрънкат глупости нито в едната посока, нито в другата.... При вас обаче всичко е еднопосочна улица - хората мрът само като си подадат главата през вратата без маска, ковидът е по-опасен от чумата, лови те от 100 километра, но ваксината е панацея, няма никакви странични ефекти, нищо че са написали 10 реда, давай народе, слагай по 2 на крайник... Хората още на първия ред са ти написали, че лекарството подлежи на наблюдение, написали са ти един куп странични ефекти, има и други, като затруднения с дишането, които не присъстват в описанието, има и починали. Да обясняваш как ковид те праща в гроба само като те види, особено ако е след полунощ, а как ваксината е 110% идеална е мало.ум.ие.
  • 27 стефчо

    15 0 Отговор
    "Интeрecът зa вaкcинирaнeтo в Eврoпa ce увeличaвa, зaщoтo хoрaтa виждaт eфeктитe и пoлзитe oт вaкcинитe. В Бългaрия зa тoвa пoдпoмoгнa и здрaвният миниcтър"
    Като слушам здрaвния миниcтър какви глупости говори, започвам да си мисля, че са му поставили истинска ваксина и го е ударила в нервната система.
  • 28 Лост

    10 0 Отговор
    Има доценти о До-цент. Хора които се продават за цент.

    Коментиран от #29

  • 29 Лост

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Лост":

    *и До-цент.
  • 30 Азззззззз

    7 0 Отговор
    Най- сигурната гаранция, че ваксината не е безопасна е Бил Гейтс, Пфайзер, и сие, правителства и ваксинатори е да декларират финансова и съдебна отговорност и овъзмездяване на пострадалите от ваксина. Вместо това те ни дават да подписваме декларации, с които ги освобождаваме от отговорност и си я носим цялата. Те не си вярват, ние как да им вярваме.
  • 31 Азззззззз

    3 0 Отговор
    Исках да кажа че ваксината е безопасна. Глобалният финансов и политически елит да поема гаранция за финансово овъзмездяване, да не се бои от съдебно преследване. Тогава ще убедят повече хора, може би.
  • 32 Гост

    4 0 Отговор
    Доц. д-р Михаил Околийски: За жалост дори експерти споделят данни, които не са базирани на факти
    Много добро заглавие и какво общо има другото в статията,като е явно противоречие с действителността и фактите?
    Зора от цялата работа бяха ваксината.
    И не се прави това за пари.
    Пабло Ескобар и компания са изкарвали много повече пари от известния Бил Гейтс и захвана ли се той да спасява света с ваксини?
    Мислете бе хора!

    Коментиран от #33

  • 33 Хората са стадо

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    много малко от тях мислят.
  • 34 Дядо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Hoho Boho":

    Това е за ония 80% с опулените очички чакащи чувалите.