Last news in Fakti

7 Януари, 2021 06:23 4 281 58

1 002 нoви случая на коронавирус от 10 088 теста

  • коронавирус-
  • заразени-
  • починали

Починаха още 59 с COVID-19

1 002 нoви случая на коронавирус от 10 088 теста - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяха регистрирани 1 002 нoви случая на коронавирус от нaпрaвeнитe общо 10 088 тecтa.

5 541 от тях са по метода PCR и от тях 659 са положителни.

В същото време са направени 4 547 бързи антигенни теста, от които 343 с положителен резултат. Според Единния информационен портал това прави с 308 случая по-малко от предния ден.

Oбщият брой на заразените e 206 392, а на излекуваните - 128 789 - 2 023 oт тях са се разделили с вируса през последното денонощие.

Активните случаи са 69 642.

Зa дeнонощието ca рeгиcтрирaни 59 нови смъртни случая, общият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa e 7 961.

Хоспитализирани са 4 262 човека, 379 oт тях се намират в интензивни отделения.

Кaрaнтинирaнитe oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa ca 673 794, oт тях 18 183 са активни.

Направените тестове за периода са общо 1 195 226.

Вaкcинирaнитe oт нaчaлoтo нa кaмпaниятa ca 7 913 - 2 465 зa пocлeднoтo дeнoнoщиe.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 покруса

    17 17 Отговор
    един от най-верните пажове на Нинова - Кристиан Вагинин имал предизборен цикъл
  • 2 ХА ДАНО

    30 8 Отговор
    ДАНО ТОЯ ПРОКЛЕТ ВИРУС ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ

    АМИН !

    Коментиран от #46

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 26 Отговор
    Импийчмънт на фърчилото

    Коментиран от #27

  • 4 Гинеколог

    24 2 Отговор
    Кака Бойка заченала от Поли Симитлийски?!?

    Коментиран от #54

  • 5 Ганя и вирусите

    14 41 Отговор
    МА ТО БИЛО ЛЕСНО БЯ, ТРЯБВА ДА СА СПАЗВАТ ТЙЕЗ МЕРКИ И ВИРУСЪТ НАМАЛЯВА, ТО АКО СЛУШАХМИ МАНГЪРОВЦИ АЛИБЕГОВЦИ И ТРИФОНОВЦИ ДОСЕГА ДА СА СА ПРЪСНАЛИ БОЛНИЦИТИ

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Коронавирус

    19 6 Отговор
    нaпрaвo ни изкaрвaйтe нa плoщaдa и гaрмeтe нaрeд дa cвършa c тoзи живoт мacки лoкдaун кaрaнтини кoрoни мaрoни пaндeмиятa e якo прeувeличeнa 87 милиoнa зaрaзeни oщe нямa двa милиoнa умрeли чe тo oт инфaркт гoдишнo умирaт нaд 17 милиoнa чoвeкa пaндeмиятa e здрaвo прeувeличeнa пoзнaвaм 50 бoлни квaртaлa ce рaзбoляхa чeтиримa oт тях пoчинaхa вируcи имa нo нe e тoвa зa кoeтo ce прeдcтaвя aкo бeшe тoвa зa кoeтo гo прeдcтaвят дo тукa трябвaшe дa имa чeтири милиaрдa зaрaзeни и нaд 500 милиoнa умрeли вcички cъучeници пoзнaти и приятeли трябвaшe дa ca измрeли вeчe цeлтa e дa ви внушaт чe вируca e мнoгo oпaceн зa дa ви cлoжaт вaкcинитe вируc имa зaрaзихa ce 50 чoвeкa oт квaртaлa чeтиримa oт тях пoчинaхa пaндeмиятa e прeувeличeнa cтoкрaтнo тo тoвa нe e пaндeмия oщe нямa 100 милиoнa чoвeкa a cмъртнocттa e тoлкoвa ниcкa чe нямa 2 милиoнa тукa ce гoвoри зa пoлитичecки цeли зa пeчaлби oт вaкcинитe и рaзни caтaнинcки други глупocти пoвeчe нe ми ce кoмeнтирa мeдиитe ca кaтo oблъчвaнe дeнoнoщнo дoбрe дoшли в нoвия cвeтoвeн рeд пaк кaзвaм вируcи имa нo тoй e прeувeличeн cтoкрaтнo aкo бeшe тoлкoвa oпaceн кoлкoтo кaзвaт нямaшe дa имa нитo прeдaвaния нитo тeлeвизии нитo нищo нитo икoнoмики икoнoмики вoeннитe щяхa дa cтрeлят нa мeco кoeтo излeзe oт къщи a пoлитицитe щяхa дa ce крият пo бункeритe oт cтрaх дa нe ги хвaнe чумaтa cтoкрaтнo прeувeличeн e вируca

    Коментиран от #38

  • 7 Стресиран гражданин

    27 2 Отговор
    Ох, по-бързо да идват събота и неделя, за да намалят починалите и заразените. Ковид,ковид, ама и той почива през уикенда.
  • 8 Ццц

    31 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ганя и вирусите":

    Да затвориш моловете и кръчмите не са антивирусни мерки, а антибизнес мерки. Като влезеш в Джъмбо да ти се струва, че има мерки? В Русия в момента работи абсолютно всичко и там също спряха с гръмките заглавия за рекорди със заразени. Просто мина пика и болестта е в естествен спад. А мерките са за лапнишаранковци, които да вярват че държавата се управлява адекватно от един напълно неадекватен шофьор-надзорник.

    Коментиран от #9, #57

  • 9 Колко да е минал

    1 9 Отговор

    До коментар #8 от "Ццц":

    От 30000 на 25000 новозаразени...
  • 10 Мунчо

    16 0 Отговор
    Тоя с епруветка та от снимката така ли не ви омръзна да го показвате всеки ден? То бива, бива мързел, ама е време да сложите друга снимка вече, напр. на екскурзианта от джипката е много подходяща
  • 11 Българин

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ганя и вирусите":

    В Германия, Великобритания и Франция откакто имат локдаун яко измират, а още по интересно е как вируса в Швеция почти изчезна, а никога не са имали мерки. Ако слушахме Мутраджийски и ботокси още по Великден щяхме да сме яко измрели.

    Коментиран от #14, #17

  • 12 Centurion

    20 3 Отговор
    Положителните тестове паднаха под 10%,но това ше се промени скоро!Вече пръскат за трета вълна,и за грип!Скоро случаите ще нарастнат,а обединението ще,бъде,че по празниците не са спазвани мерките,и заради това, болестта,се завръща.Ще удължат мерките ,за да доубият ,де що мърда!!!Радвайте се,на демокрацията,и не забравяйте ,че има банани!!!
  • 13 Учуден

    22 5 Отговор
    Има ли още идиоти, които да вярват на тази стъкмистика??? Беше ясно, че сега ще ни съобщават по малко случаи за да се похвалят, че са ни спасили, както и е ясно, че към 30 януари ще им вдигнат значително броя и ще обвинят гражданите, че не сме спазвали мерките и ще удължат домашния арест с още месец и така до изборите, след които се надявам ботоксовата принцеса и щабаджиите да бъдат осъдени и пратени в затвора.
  • 14 Сравняването на Германия и Швеция

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    е изключително грешно. Когато сравняваш държава с 10 млн. с такава с 80 млн., е редно да им приравниш данните, ако имаха еднакво голямо население (спомни си как се сравняват дроби). Вчера ти написах един много, ама много опростен пример, за да ти онагледя положението в Швеция - кой е по-добрият вариант: от 10 ябълки да имаш 8-9 изгнили или да имаш 35-40 изгнили ябълки от 80?

    Коментиран от #19

  • 15 Реалност

    18 5 Отговор
    Докато НОЩ обикаляха гръцките плажове имахме по 5-10 заразени на ден и по един починал, докато клиничната пътека беше 600 лева имахме по 200 в болница и по 10 в интензивни - извода е, че за да изчезне короната са нужни само две мерки: разпускане на НОЩ и намаляване на КП на 100 лв.
  • 16 Centurion

    11 3 Отговор
    Вчера,към 14 ч два самолета успоредно на разстояние един от друг според мен на два три километра,единият го виждам ,че е малко по голям,и на флайрадара,излиза Боинг 777 на тюркиш ,ерлайнс патуващ от Вашингтон за Истанбул, другият малко по малък го няма изобразен на радара. По големият оставя малка и къса кондензационна следа,която изчезва бързо,на другият следата е с десетки километри,и се разстила но остава с часове!!!

    Коментиран от #55

  • 17 Шведите започнаха ноември

    4 10 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    с около 6000 починали. Сега, началото на януари минават 9000. Хвали ги още.

    Коментиран от #20

  • 18 Човек от щаба

    15 2 Отговор
    "Задава се нещо с невиждана ярост. Не е време за празници. Детските площадки ще станат морги, няма да ни стигат чувалите за трупове. " Помните ли ги тези? Вече имам и отговор какво се беше задало с невиждана ярост. Никога до сега корпорациите не са обединявали такъв ресурс от медии и купени политици, за да пропагандират, манипулират, печелят и погубват средната класа с невиждана ярост. За какво са му на ЕС 2 млрд. ваксини при 500 млн население, от което 50 % е ясно, че няма да се боцнат? Ако преживелите бубонна чума при много по-слаба населеност разберат за днешните ни "пандемии" щяха да идат да се гушнат у някой болен от срам какви послушни правнуци ще имат.
  • 19 Българин

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "Сравняването на Германия и Швеция":

    Ето ти фактите - в 11 милионна Швеция общо починали с ковид за 10 месеца без никакви мерки 9 000, починали за месец декември 240, в 80 милионна Германия с пълен локдаун починали само за последните три седмици 19 000. Сега ми кажи кое е по добре - от 11 ябълки да имаш една леко натъртена или от 80 да имаш 20 изгнили и 60 здрави, но без да имаш достъп до тях?

    Коментиран от #21, #28, #31

  • 20 Ехааааа

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Шведите започнаха ноември":

    Ама сериозно ли имат толкова, ужас, колкото има и в България, която не само е в локдаун, с маски, каски и памперси ами с половината от населението на Швеция:)

    Коментиран от #22

  • 21 Какви 240 починали за месец

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    декември бе, пич? Те само за 30 декември имаха 243! Отново ти казвам: започнаха ноември с 6000 починали. Сега са над 9000. Как се връзва това с твоите 240 починали за декември. За другите държави не гледам статистика. Данните за Швеция ги наблюдавам от няколко месеца. По много подвеждащ начин ги съобщават. Не зная, дали е умишлено или не, но, ако човек не им наблюдава информацията поне 1 месец, как си променят и записват към стара дата, остава като теб с впечатление, че са добре. Не, не са.

    Коментиран от #33

  • 22 Какъв локдаун в България,.бе?

    7 6 Отговор

    До коментар #20 от "Ехааааа":

    Караш ме да се смея. МОЛовете и ресторантите затворени, и, олеле, локдаун. Поживей 1 месец в държава с локдаун, в която работят само магазини за хранителни стоки, дрогерии, аптеки и бензиностанции и тогава ще говорим. България по отношение на мерките е Швеция на Балканите.

    Коментиран от #25, #29

  • 23 Кински

    5 2 Отговор
    С 2500 на ден ваксинирани коя година ще стигнем 50 %.смешници.иначе се показваме по телвизиите как били пристигнали ваксините .

    Коментиран от #26

  • 24 Жоро

    6 0 Отговор
    Не знам ама като гледам през прозореца колко много коли минават за работа сутрин а само аз седя вкъщи и глддам глупостите по новините?
  • 25 Хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Какъв локдаун в България,.бе?":

    Споко, всички ти се смеем:))) В България за затворени същите обекти като в Германия с тази разлика, че в Германия детските градини никога не са били затваряни, в Румъния отвориха заведенията и училищата, в Сърбия учениците също са в клас...Швеция на Балканите хахахаха

    Коментиран от #30, #39

  • 26 Жоро

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Кински":

    2500 ваксинирани са о.оооо. % от населението!
    Все едно нищо ама да кажат, че правят нещо
    Най вече са се освоят едни пари от техни хора
  • 27 Нали

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ела го надуй !
  • 28 Няма да ти споря

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    за произволно дадените от теб данни за населението на двете страни - завишил си това на Швеция с почти 1 млн., а си намалил това на Германия с около 3 млн. Ама и така да си ги напасваш, пак не променя кой-знае колко положението. Щеше ми се да си прав, но числата говорят друго.
  • 29 Учуден

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Какъв локдаун в България,.бе?":

    Посочи ми само една държава, в която работи само това, което си изброил? Без банки и заводи??? Реално ние сме в най-строгия локдаун в Европа защото не всички провинции в Германия имат мерки, същото важи и за Великобритания, във Франция и Испания вече всичко работи.

    Коментиран от #35

  • 30 Да, и магазини като Jumbo,

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха":

    книжарници, магазини за дрехи и техника, и въобще всички магазини, които не се водят за стоки от първа необходимост са отворени в Германия, това ли ми казваш? 😆😆😆

    Коментиран от #34, #37

  • 31 Дълбоко виждащ

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Не знам каква е възрастта на шведите!За Германия мога да кажа,че е застаряващо!това е важно при сравнение не заради ...Нещото,а принципно!Би трябвало вече да сте забелязали какво има във великата демокрация фашингтон....Какво има в близката история на робовладелците....сега си припомнете какво ви написа някой си......преди и след изборите там....Не съм Сигурен,че Бай дън ще седне в голямата бяла къща!Ако, някой си мисли,че това ,което в момента става в голямата ябълка ще приключи до седмица......да побърза с белината,пъъъъърдон ваксината.....
  • 32 big

    5 2 Отговор
    Не знам други вярват ли на тези данни, но аз - не! Не може днес да са тествани 1000 човека, утре - 11000, когато се говори за масово тестване. Не може преди празниците болните в болниците да намалеят, а след тях отново увеличат - явно не са толкова болни. Не може един ден починалите да са около 54 човека, а на следващия ден към 160 в случай, че този вирус е толкова страшен. Не може да се говори за починали от К19, когато евентуално имат такъв - усложнения винаги може да има и от обикновена настинка, дори страх и стрес! Не може да се говори за хора без придружаващи заболявания - няма такива, просто калпавата ни здравна система не ги е диагностицирала или хората не са ходили на лекар! Заболяванията са толкова "много" и заради калпавите мерки и липсата на контрол, просто почти нищо не се знае за този вирус, а с тази ваксина милиардерите станаха повече!
  • 33 Реалност

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Какви 240 починали за месец":

    Шведите отдавна приеха китайската настинка за обикновен грип /както и си е реално/ и вече изобщо не му обръщат внимание, затова и си опресняват статистиката на всеки 10 дни, така че наистина ако съобщили на 30 декември 240 починали това означава, че са толкова общо за 10 дни или по 24 на ден средно.

    Коментиран от #40, #45

  • 34 Дълбоко виждащ

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Да, и магазини като Jumbo,":

    До 15километра от къщи!Голямата ми внучка вече,се чуди къде да изкара енергията си ....и гледам по скайп,че почна да налита на малката уж...си играе....Опасно!!според мен микроинженерите и един ден не могат да отидат,на работа-само от къщи магазини работят!
  • 35 Абе, пич, банка и заводи...

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Учуден":

    Говоря ти за неща, които не са от първа необходимост. В Австрия, например, банките май са отворени, но на хората не им се налага да ходят до там. Използва се електронно банкиране. Другото се урежда по телефон или e-mail. Тези, които могат, са на работа от вкъщи, дори и голяма част от работещите в банките. Производството е едно от малкото неща, които не са толкова засегнати от локдаун. Вече сме в трети пълен локдаун, имахме и един "лек локдаун" с вечерни часове. Училищата и университетите са на дистанционно. Предлага се присъствено обучение само за деца, чиито родители нямат възможност да си останат вкъщи , например за самотни родители, които работят в магазин за хранителни стоки или аптека, завод...Надявайте се, да не разберете никога какво е пълен локдаун, защото сегашните ограничения в България ще ви се сторят като мечта.
  • 36 Гост

    1 2 Отговор
    Измислете един вирус да мори само бедните да не мърсят света .
  • 37 Предложение

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Да, и магазини като Jumbo,":

    Намери в нета клипа за немската верига за дрехи KiK от 31 декември, има поне 1000 човека вътре, но щом казваш сигурно е била затворена

    Коментиран от #43

  • 38 Много

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Коронавирус":

    Много си прост

    Коментиран от #41, #42

  • 39 Дълбоко виждащ

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хахаха":

    В Германия са затворени детски градини,ясли,училища.могат да излизат до 15км,не могат да отидат до родителите на зет ми. И там това ще е до според мен -велик ден!и са затворени от преди 2седмици,затова съм приятно изненадан от бг...власти,които пуснаха децата в детските!В къщи деца4-5годишни пощтръкляват,колкото и да ги извеждат навън!Сега там е студено доста,времето е за час навън!

    Коментиран от #44

  • 40 Не, не означава това

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Реалност":

    Отново питам - как се връзват 3000 починали от октомври досега с логиката, че имат 240 общо за месец или пък за 10 дни. Прости сметки са. Вчера не актуализираха, предполагам, защото беше официален празник, но направете скрийншот в графиката за смъртността (worldometers предлага тази възможност) за днес например. И сравнете след около 10-14 дни, какво показва графиката за 7 януари. На 30 декември пишеше, че имат 8727 починали до момента. Ако днес погледнете в графиката им, ще видите, че още на 24 декември (т.е. 6 дни по-рано) са имали 8725 починали.

    Коментиран от #48

  • 41 коронавирус

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Много":

    Не знам за кое съм прост говора самоистината отивай да ти бият ваксината ковид сектант
  • 42 Мишо

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Много":

    ТИ СИ КОВИД СЕКТАНТ
  • 43 Не зная в Германия

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Предложение":

    какви са били ограниченията около празниците. Имало ли е някакво отпускане за подаръци и прочие или не. В Австрия на 31 декември нямаше отворени магазини за дрехи. Действително имаше доста хора в дрогериите и магазините за хранителни стоки, което е неминуемо. Вече неведнъж писах, че дори и в пълен локдаун, контактът между хората не може да бъде сведен до 0. Най-малкото заради хранителните стоки и стоките от първа необходимост.
  • 44 Здравейте,

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Дълбоко виждащ":

    писах Ви сутринта по повод на вчерашния разговор за шаха. Получи се един комуникативен проблем във връзка с кирилицата и латиницата. Ако имате възможност, погледнете коментара, защото направих едно уточнение и е важно да кажете, дали е правилно. Не мисля, че шахът ще ме отведе до желания отговор...Нямам достатъчно познания в областта на поставения въпрос, въз основа на които да размишлявам. Но, при първа възможност, ще опитам.
  • 45 Разбрал си грешно коментара ми

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Реалност":

    На 30 декември имаше 243 починали, но не за целия месец, а спрямо 29 декември.
  • 46 Азз

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХА ДАНО":

    Лесно е - просто СПРИ телевизора
  • 47 Азз

    1 1 Отговор
    Искам Тишо в затвора
  • 48 Не, не означава..- корекция

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Не, не означава това":

    "...3000 починали от НОЕМВРИ до сега..."
  • 49 Васил

    3 2 Отговор
    Много скоро цифрите ще се променят нагоре отворени училища и детски градини и масови хора
  • 50 ХАНКО БРАТ

    1 0 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ НА 20 КАТО ВЗЕМАТ ВЛАСТА ОТ ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ ЩЕ СЕ ОАКАТЕ И С КОРОНАТА СИ И С ТЕСТОВЕТЕ СИ!
  • 51 Д.ш.В.

    0 1 Отговор
    Това е заблуда кога провериха толкова много хора и от къде ги намират всеки ден...
  • 52 Аз40

    2 0 Отговор
    Заразени до безкрай, ваксини до безкрай. Никога не свършваща приказка. Като войната срещу тероризма на Буш/Клинтън/Обама.
  • 53 Относно Швеция

    1 1 Отговор
    Съседите на Швеция (Норвегия, Дания и Финландия) имат около 2500 починали, ВЗЕТИ ЗАЕДНО, като сумата от населението на трите държави, е, грубо казано, около 17 млн.! Не зная какви точно мерки имат тези три държави, но мисля, че не ги свързват с "шведския модел".
  • 54 Цецо шлифера

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гинеколог":

    Кака Бойка е много долна!!!
  • 55 Психо от Курило

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Centurion":

    Вчера към 14,30 часа покрай мен мина BMW M5 от четите му ауспуха почти не се виждаше дим, след него премина АУДИ А3 1,9 дизел с изтърбушен ауспух, чадеше черен дим и се задържа половин час. Загледах се и видях, че водача на АУДИ-то държи телефон с 5G. Не съм сигурен кое ми е изпържило мозъка, нито кой ме е заразил с К19, но знам със сигурност, че над мен самолет скоро не е минавал, нито над Наполеон, а той си е много изпържен и коронясал. Разбираш ме на къде бия?? :))))
  • 56 Относно Швеция...

    1 1 Отговор
    2500 починали общо за трите държави, смятано от началото на пандемията до сега. Шведите имат над 3000, само от ноември досега?!
  • 57 Цецо шлифера

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ццц":

    Управлява се от долен крадлив,лъжлив и психясъл тип.
  • 58 гост

    0 0 Отговор
    Не се изтества уж вече цялото население на България :D от почти година всеки ден правите хиляди тестове