Last news in Fakti

28 Януари, 2021 15:05 4 193 13

Калоян Паргов: Изборът на нов директор на „Гробищни паркове“ е фарс

  • калоян паргов-
  • бсп-софия-
  • гробищни паркове-
  • тодор чобанов

Когато и да подаде оставка г-н Чобанов, все ще е късно

Калоян Паргов: Изборът на нов директор на „Гробищни паркове“ е фарс - 1
Снимка: БСП-София

Симптоматичен за начина, по който се работи в Столичния общински съвет, е наскоро приключилият, набързо, конкурс за избор на нов директор на ОП „Гробищни паркове“. Той се проведе в един ден, 21-ви януари, и можем да го наречем с една дума – фарс. Това каза Калоян Паргов в декларация от името на групата на социалистите в Столичния общински съвет в началото на днешната сесия.

По думите му този конкурс извежда на дневен ред начина, по който се провежда подборът на ръководни кадри в системата на общинските дружества и предприятия. „Откритото, законосъобразно и обективно класиране на всички кандидати е важно. А не формално, преднамерено и задкулисно взимане на решения от чиновници, без значение дали са на ниво заместник-кмет или на ниво директор на дирекция“, изтъкна Паргов.

Той посочи, че тази комисия се председателстваше от доц. Тодор Чобанов, който в рамките на 1 заседание, с продължителност 4 часа, е поставил членовете в невъзможност да се запознаят с 6 концепции, да проведат интервюта със съответния брой кандидати, да оценят концепциите и представянето им и да вземат решение как да бъдат класирани.

„Отговорността за всичко, което сега се случва в това предприятие, ще я носят тези, които са участвали в тази изборна комисия. Няма разумно обяснение какво е наложило процедурата да бъде сведена до едно заседание, на което комисията набързо да свърши цялата ѝ възложена работа“, каза Калоян Паргов.

Според него още по-смущаващо е, че на членове на комисията, които носят отговорност за направения избор, е отказан достъп до оценъчните бланки на базата, на които е извършено класирането и съответно е определен победителят в конкурса. „Явно те са строго секретни и имат отношение към националната сигурност, след като са такава тайна“, предположи той.

„Този начин на подбор, под ръководството на зам.-кмета Чобанов, можем да го оценим като безцеремонен и скандален. За пореден път наблюдаваме от негова страна опит за незачитане на правилата и принципите за прозрачно и отговорно управление“, категоричен бе Паргов.

„Общинските съветници от БСП няма да служат за параван или смокинов лист, който да прикрива взимането на еднолични и непрозрачни решения, за които администрацията използва съветниците като гумен печат, с оглед прокарване на лични решения и виждания“, заяви председателят на групата на социалистите.

„Гробищните паркове и състоянието им е тема, която ние отказваме открито да дебатираме и обсъждаме, защото разбираемо тя не е от най-приятните. Но по начина, по който се грижим за тези, които сме изпратили там, показваме нашето отношение и уважение към тях. За съжаление това, което виждаме не говори добре за нас – и като нация, и като община, и като жители на столичния град“, обясни Паргов.

„Колкото по-скоро, г-н Чобанов, подадете оставка, толкова по-добре за процесите, за които отговаряте. Когато и да я подадете, все ще е късно“, обърна се в заключение Калоян Паргов към заместник-кмета по Култура, образование, спорт и младежки дейности.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    10 7 Отговор
    Докъде стигнаха от БСП - до гробищата, подготвят собственото си погребение на изборите!!!

    Коментиран от #6

  • 2 Кукуригу

    8 4 Отговор
    Паргов,вий питахте потребителите на услугата ли?
  • 3 ТаУмВзе

    13 0 Отговор
    На гробищата, цветните рушат гробни плочи и те офертират за ремонт. Естествено си делкат кражбите.
  • 4 Рашо

    7 3 Отговор
    Чобанов има вид на много болно момче.
  • 5 Наблюдател

    10 1 Отговор
    Фарс е цялата т.н. "демокрация" в България, а "Гробищните паркове" са просто Последната и инстанция.
  • 6 ГРОБАРЯ от Малашевци

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    Спокойно те са взели ширината и дължината от твойте размери!!!
  • 7 Софиянец

    5 1 Отговор
    Ако бяха избрали човека на Паргов, конкурсът щеше да е кристално чист и честен.
  • 8 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    то цялата червена партия сте фарс, ама още имате верни неграмотни тролове !
  • 9 среднощен

    4 0 Отговор
    "...Гробищните паркове и състоянието им е тема, която ние отказваме открито да дебатираме и обсъждаме..."; Разбираемо е - общинските съветници от БСП не вярват в "задгробния живот"...? Тях ги интересуват само парите, които управлява Общинското предприятие...? Преди няколко години в московските централни гробища избухна истинска война между две "силови групировки"..? Защо ли...?
  • 10 един от многото

    4 2 Отговор
    Страшна работа са Герберчетата , изсмукват ти всичко докато те вкарат в гроба , че и там не те оставят на мира! Такава шайка до сега не е имало грабят и на този и на онзи свят , само забравят , че и те са смъртни и ковчега няма джобове!
  • 11 ПАРГОВ.....ЩО НЕ БЕШЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ????

    0 0 Отговор
    А СЕГА ИСКАШ ЗА ДЕПУТАТ.......А ГРОБИЩАТА......ТАМ Е ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ.........
  • 12 Попа

    1 0 Отговор
    За 10 години без власт БСП толкова огладняха, че завиждат на ГЕРБ дори за гробищата! Толкова са зле, че след изборите ще се борят за Крематориума!
  • 13 брадата

    0 0 Отговор
    Настоящата вижте я какво е работила последните години в гробищата. Когато е работила. В пъти е по пробита от предишната, ако има корупция сега е класиката. Продажби на места, отчуждаване, даване предимство на определена фирма и яко поощряване на това всеки да си тръгне с нещо. Защита на личните данни предполагам не струва повече от 10лв. Иначе, да, сега всичко е герб, квотата от вмро и яко гепи. Да кажат колко милиончета заметоха от предишната, колко отнесоха следващите двама, че сега дойде ред и на новата смяна. По веригата нагоре върви.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове