Last news in Fakti

28 Януари, 2021 15:49 1 510 31

Манолова: Защо 2 месеца бавят парите за фирмите?

  • мая манолова-
  • коронавирус-
  • има такъв народ

Първият етап от ваксинацията е провал. Ваксинирани са 10 % от предвидените

Манолова: Защо 2 месеца бавят парите за фирмите? - 1
Снимка: БГНЕС

Какво сложно има, че два месеца не могат да преведат парите за неотложни разходи на фирмите и 24 лв. на ден на работниците на затворените бизнеси, попита Манолова.

Правителството заяви, че първо ще се ваксинират лекарите и медицинските работници, които са 253 хил., а към момента са ваксинирани 25 хил. души. Това са 10 % от първата фаза на ваксинацията, което е пълен провал. Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в интервю за "Дарик Пловдив".

Нужна е ревизия за огромните пари, налети в здравната система. Втората стъпка е незабавно осигуряване на достатъчен брой ваксини и организация за поставянето им. В неделните дни се ваксинират по 30 човека, а в съседна Гърция ваксинират по 6-7 хил. души, допълни тя.

Предизвикателството два месеца преди изборите е осигуряването на честен вот, без Борисов и ГЕРБ да откраднат гласовете на българските граждани, както се случва през последните години. Това може да се случи с обединение на извънпарламентарни субекти.

С "Отровното трио", "Има такъв народ" и "Демократична България" водим разговори за общо наблюдение на изборите и паралелно броене, което да е по-бързо от това на Михаил Константинов, категорична е Манолова.

Със законодателни изменения могат да се предприемат минимални ефективни промени.
Видеонаблюдението е ключово. При отстояние от два метра заради здравните мерки, няма да има пряка видимост при оформянето на протоколите. В срока на предложения до 26 януари нито една партия, дори БСП, не предложи това, а твърдят, че са опозиция, допълни Манолова.

Тя заяви, че "Изправи се.БГ" е в процес на изработване на листите с "Отровното трио".

Амбицията е да имаме граждански листи, със съотношение 70/30 граждански лица към партийни субекти. В Партньорската мрежа има предимно граждани, експерти и хора с кауза, обясни председателят на "Гражданската платформа".

"Изправи се.БГ" е с протегната ръка към всички извънпарламентарни формации, които искат демонтиране на корупционния едноличен модел на Борисов, каза още Манолова.

Предизвикателството е трите извънпарламентарни субекта, които сме обявили за приоритети съдебната реформа, върховенството на правото, подкрепата за малкия бизнеса и хората, увеличаването на доходите на българските граждани, зелените политики и защитата от монополите, да направим критично мнозинство и да постигнем нашите цели и обещаното без компромис, каза още Манолова.

Какво сложно има, че два месеца не могат да преведат парите за неотложни разходи на фирмите и 24 лв. на ден на работниците на затворените бизнеси? Получихме сигнали от хора, които са получили тази седмица 24 лв. за един ден от ноември, а след това са им се обадили, че трябва да ги върнат заради грешка на администрацията. Подкрепата за бизнеса и за хората незабавно трябва да стигне до тях. Размятат се едни
телевизионни пари, милиарди левове, а до хората не стига и стотинка, заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    16 8 Отговор
    За ваксинацията съм доволен че сме последни.Веднъж да ни свърши работа това че сме последни по всичко.
  • 3 Последния Софиянец

    14 22 Отговор

    До коментар #1 от "Си ган":

    На Мая можеш само да и лъскаш обувките с език.

    Коментиран от #4, #5, #7, #10, #14

  • 4 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Той го прави на оня !
  • 5 Си ган

    9 10 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Виж там и се обади, на който трябва дали имаш още персонал, че скоро ще отварят заведенията...не си губи времето да ръсиш простотии тука..
  • 6 ТаУмВзе

    18 10 Отговор
    Калинката мая, отново лае клекнала на хранилка. Вкусни ли са тройката кебапчета ма.
  • 7 Гаргамел

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ти за това ли си все на площада, за да и лъскаш увисналия @ с език ли?
  • 8 ЗАЩОТО

    5 3 Отговор
    НЕ СА СИ ВЗЕЛИ ПРОЦЕНТА!!!
  • 9 Тиквата съм

    5 2 Отговор
    Защото няма пари, е затова.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Браво Мая

    6 4 Отговор
    Винаги като те видя ми го изправяш.
  • 12 То и заплатите

    5 3 Отговор
    В държавните структури ще започнат да закъсняват, още нищо не сте видяли.
  • 13 Маяма, пак ли Маяма

    8 3 Отговор
    Ваксинирайте Маяма в ефир по телевизията.
  • 14 Бесен Язовец

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Както ти лъскаш на Бабикян четирибуквеника
  • 15 Българка

    9 19 Отговор
    Всичко ,казано от Мая Манолова, отговаря на печалната реалност и пъкления план на хунтата за подмяна на вота!
  • 16 Гражданин

    12 6 Отговор
    За да попиташ бе сестра галева!
  • 17 Рано

    3 4 Отговор
    Бавят ги щот ги нямат вчера тази сачева каза пред камери че били дали милиони а до тази минута превот няма
  • 18 как защо

    4 4 Отговор
    Целта е да се приказва за милиони и милиарди , не да се раздават . Всъщност се прибират или пък са прибрани по шкафчета и долапи. Това е Бащицата , това е стилът му.
  • 19 ПИШМАН МАЙКИ

    12 4 Отговор
    МАЙЧЕ МАААА .....ТИ ДАН' СИ ИЗПИ УЙСКИТО МААААА ???? ВЧЕРА СА ПРИТ"СНИМЕ МА МАЙЧЕ , КАТ ВИКНА , СРЕДЕН ПРЪСТ , СРЕДЕН ПРЪСТ , ВИЖДАМ СРЕДЕН ПРЪСТ , МААААА..... ПАК БЕШЕ НА ТРИ УЙСКИТА МААААА ,ТАЯ ТВОЯ ТРЕСКА , ТА ТРЕСЕ ВСЕКИ ДЕН МАААААА

    Коментиран от #20

  • 20 Валери Симеонов

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "ПИШМАН МАЙКИ":

    Средния пръст дето виждаш е моя от прозореца на Партийния дом.
  • 21 Гертруд

    2 5 Отговор
    За да ги дадат предизборно на куп! Батмана ще излезе в ефир и ще рече: Разпоредил съм на Сачева и финансовия министър, държавата да се разплати на всички роботници и фирми засегнати от ковид кризата. Сега е редно президента да го попита кой спря парите до момента и защо още не е подал оставка!
  • 22 Политолог

    9 2 Отговор
    И тази, като Пинокио се активизира да не я забравят, че избори идат😂 Резултатът е ясен, но важното е да си в играта😂
  • 23 Матей

    2 6 Отговор
    Бавят ги,това е сигурен признак ,че нямат намерение да ги изплатят,чисто и просто протакат и после ще се направят на разсеяни.Преди нова година разграбиха няколко милиарда,раздадени от боко на фирми на свои хора,а на другите--трохи от трапезата.Все още витае заблуждението и активно се раздухва чрез медийна пропаганда ,че посредством изборите можело да се постигне обрат и мафията да бъде отстранена от властта.Нищо подобно не може да стане по описания начин,невъзможно е ,начина е съвършено различен.Настояват за масово гласуване заради масовката,съвсем различно ще е ,ако гласуват само герберите,а недоволния народ се струпа по площадите,БОЙКОТ И ЩУРИ ДЕМОНСТРАЦИИ В ДЕНЯ НА ФАЛШИВИТЕ ИЗБОРИ,може да не е панацеята,но все е нещо,различно от робско поведение на заблудени шарани.
  • 24 Мда

    2 3 Отговор
    Ми нали трябва да разпределят "правилно" , за тъщите и лелите.
  • 25 Варващ

    3 12 Отговор
    Не разбрахте ли, че само тя е подготвена и може да ни изведе от ада в който горим.

    Коментиран от #26

  • 26 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Варващ":

    Мая Манолова....40 то Народно събрание.Депутат от БСП. Внася законопроект за поправка на НК с активното съдействие на ДПС и Татяна Дончева БСП с лед което Ванко1 осъден на 16 години за наркотици и сводник на малолетни момиченца излиза на Свобода едва излежал Три години....Законопроект Ванко1.....Мая Манолова - завършила в Москва История на КПСС,Основи на комунизма ...Изключително подготв н Агент на ДС и КГБ....

    Коментиран от #29

  • 27 ПЕНКО

    2 6 Отговор
    ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА МАНОЛОВА И ПОДОБНИ ?????? РУСКИТЕ СЛУЖБИ НЯМЯТ ЛИ НОВИ АГЕНТИ ???? НАШАТА НОВА ПАРТИЯ НА МАЛИНОВ -ЩЕ СИ БЪДЕ И ПРЕБЪДЕ ,НО БЕЗ МОНОЛОВИЦИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 28 chi

    0 2 Отговор
    Щото са ги напълнили в чекмеджета...
  • 29 Граовка

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Ако не е тя друг клан ще е.

    Коментиран от #30

  • 30 Другия с коня

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Граовка":

    Ми пускат ги един по един и на който " клъвне'" Народа ,почва да действа....Тази е особенно напориста,че от повече от година не е на държавна работа...Като депутат вземаше 6 - 7 хиляди на месец,толкова и като Омбудсман ....Сега е една година по площадите - интересно КОЙ я храни....
  • 31 любопитен

    0 0 Отговор
    Маскирала се е на Хилари Клинтън . Сигурно се вживява в тази роля . Сините дрешки , натърдяват нещо , но ние не вярваме на цветовете .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове