Last news in Fakti

31 Януари, 2021 20:33 1 237 6

Вигенин: Ще опитаме пълно паралелно преброяване на вота

  • вигенин-
  • избори-
  • паралелно преброяване

Част от нашата кампания ще бъде да убедим хората, че не бива страхът от епидемията да доведе до това България да продължи да се спуска по нанадолнището при едно ново управление на ГЕРБ

Вигенин: Ще опитаме пълно паралелно преброяване на вота - 1
Снмика: БГНЕС

Конференциите в БСП приключват до няколко дни. Предстои през следващата седмица да бъдат определени водачите на листите и местата на гражданската квота и коалиционните партньори. И малко по-нататък започва подредбата на самите листи. Процесът тече нормално, въпреки че коронавирусът затруднява нашата работа. Но намерихме начин, съобразявайки се със ситуацията - част от дискусиите текат онлайн, правят се тайни гласувания в рамките на няколко часа, за да не се засичат хората. Предприели сме всички нужни мерки и вървим към самите избори. Това заяви зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин в предаването „Неделя 150“ на БНР, съобщиха от пресцентъра на БСП. Социалистът посочи, че БСП ще опита да направи пълно паралелно преброяване на изборните резултати.

Кристиян Вигенин подчерта, че ограниченията, наложени от ГЕРБ за предизборната кампания засягат преди всичко БСП, защото кампаниите на левицата винаги са протичали със срещи с много хора, с разясняване по сектори на предложения и политики.

“Сега ще се търсят други форми. Нямам съмнение, че на ГЕРБ това няма да попречи, тъй като механизмите при тях са различни и те не залагат на срещите с хора и на разясняване на своите програми, а използват други механизми. Но независимо от ситуацията ние се подготвяме да спечелим тези избори и тези затруднения, които се поставят пред нас, ще ни амбицират допълнително. Ще намерим начин, спазвайки здравните мерки да разясним на хората каква политика ще водим и с какво ще се промени България.”, категоричен бе социалистът.

Заместник-председателят на БСП уточни, че част от кампанията на левицата ще бъде да се убедят хората, че не бива страхът от епидемията да доведе до това, България да продължи да се спуска по нанадолнището при едно ново управление на ГЕРБ.

Той отбеляза, че в страните, провели избори в пандемията, не се регистрира скок на заразените.

“За да гарантираме честността на изборите, от БСП се обърнахме и към редица партии и граждански организации, които също държат изборите да бъдат честни и прозрачни. Ще обединим усилия заедно с всички тези, които искат изборите да бъдат честни да го направим заедно. Ще се опитаме да направим пълно паралелно преброяване на изборите”, подчерта Кристиан Вигенин.

Той посочи, че от БСП са предложили промени в Изборния кодекс като въвеждане на видеонаблюдение след края на изборния ден, както и изчистване на избирателните списъци чрез активна регистрация.

“От реакциите на мнозинството виждаме, че те не само не искат, а и се страхуват от тези предложения”, подчерта социалистът.

Вигенин коментира и темата за специалния прокурор, който да може да разследва главния:

„Позицията ни за специалния прокурор, който ще разследва главния, е прах в очите на хората, вместо нещо реално да се промени. Това е абсолютно безмислена идея. Контролът върху действията на главния прокурор може да стане с въвеждане на обжалваемост на действията му и ограничаване на намесата му в други сфери на обществения живот, които го поставят в политическа роля, а не в тази, която трябва да изпълнява. Всичко останало е просто маркиране на някаква дейност, което е много характерно за управлението на ГЕРБ - правят едно, променят го, след това го връщат. Крачка напред, две назад. Това е неприемливо”.

Социалистът заяви, че ако искаме да бъдем правова държава, която да постига резултати в борбата с корупцията, управляващите трябва да имат системен подход и ясно поставени цели.

“Съдбата на България е в ръцете на българските граждани. Трябва да имаме самочувствието, че ние определяме бъдещето на България. Никой друг няма да дойде вместо нас да свали това вредно правителство. Нека всички българи, които искат промяна да бъдат готови да гласуват за хората, които искат да променят ситуацията в България”, каза в заключение Кристиан Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SPARTAK

    4 9 Отговор
    ВАГИНИН..
  • 2 Рошко

    3 4 Отговор
    Вагинин, няма какво да броиш вота ще си е нареден както винаги затова не гласувам, гласувам де като правя бюлетината невалидна, всички сте подлоги на кравари и евреи, апропо защо всичките ни външни министри са минали през мосад на специализация

    Коментиран от #6

  • 3 Софиянец

    2 6 Отговор
    Тъп по тъп русофил
  • 4 Бай Курти

    2 0 Отговор
    Другарю Вигенин,губите изборите не защото неправилно са преброени или не са честни.А,защото хората не ви искат и не гласуват за вас.И на тези избори ще е същото.
  • 5 малкия

    1 0 Отговор
    и напречно бройте!
  • 6 малкия

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    галош
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове